Restaurant: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
Info:

約喺旺角食飯,朋友話想食西餐,上網做下research就出發🏃🏻‍♀️裝潢整潔,座位寬敞,感覺舒適,亦有outdoor area,旺角區難得有間咁有情調嘅西餐餐廳!入座當晚見好多枱都慶祝生日紀念日👏🏻👍🏻服務貼心,員工訓練有素,讚👍🏻睇完餐牌決定叫set dinner(STARTER 前菜)💫吞拿魚他他 吞拿魚鮮甜,拌黑魚子放小脆筒一啖一個啱啱好💫是日沙律三文魚色澤鮮豔,嫩滑有彈性,沙律菜新鮮,拌酸甜油醋,清新開胃無負擔(SOUP 湯)Daily soup(MAIN COURSE 主菜)💫 豬斧頭扒配焦糖蘋果配甜甜酸酸嘅焦糖蘋果醬清新開胃,又可以消減豬肉肥膩感;豬斧頭扒睇相可能覺得感覺有少少鞋好似overcook咗😉但食真又唔係,食落去煙韌之餘豬肉味亦好濃郁💫 廚師精選:番紅花牛肉意大利飯牛肉味香濃,煮得軟腍入味,肉質鬆軟帶嚼勁;Risotto煮至軟硬適中,入口奶滑煙韌,米心帶嚼勁(DESSERT 甜品)💫 甜品拼盤避免出現選擇困難症,要份拼盤食晒幾款甜品最perfect,滿足晒我地嘅甜品胃🩷卷蛋質感綿密,輕型有回彈力,忌廉軟滑而唔會膩;抹茶蛋糕抹茶味夠晒濃,抹茶迷朋友好鍾意!💫每日精選

睇完餐牌決定叫set dinner

(STARTER 前菜)
💫吞拿魚他他
吞拿魚鮮甜,拌黑魚子放小脆筒一啖一個啱啱好

💫是日沙律

(SOUP 湯)
Daily soup

(MAIN COURSE 主菜)
💫 豬斧頭扒配焦糖蘋果

💫 廚師精選:番紅花牛肉意大利飯

(DESSERT 甜品
💫 甜品拼盤
甜品拼盤

💫每日精選甜品
布朗尼browine,朱古力味紥實濃郁,甜度適中,口感介乎蛋糕同生朱古力之間,帶點微濕潤🤎

甜品拼盤
2024-10-19 5922 views
10月生日月仲未唸到去邊慶祝好?推介一間比你哋!又睇得又食得好有儀式感 主角一定會鐘意💖*****************************🍳慢煮蛋及蘆筍 ($38)前菜慢煮蛋口感係好似水煮蛋咁嫩滑動L動L咁 好得意😍輕輕吉穿佢 蛋漿緩緩流出配烤香後嘅蘆筍同面層嘅芝士🧀超好味呀😋💖吞拿魚他他 ($88)用窩夫筒裝住 精緻得嚟好有高級感吞拿魚切粒伴上蛋黃他他醬汁 確係一道開胃前菜 一人手握一個 cheers!🍝卡邦尼扁意粉 ($128)意粉口感煙韌 口感唔錯 係我愛的每條意粉都索滿香濃蛋汁同咸香煙肉😋仲有炒蒜片同芝士碎 成碟都充滿咸香味🐷炭燒西班牙黑毛豬鞍 ($368)超厚切嘅豬鞍扒 口感一流肉質保持嫩滑 油脂比例好好 仲好juicy配雙醬汁:蘋果蓉同燒汁都同佢好夾🍵西村抹茶白朱古力慕絲蛋糕($138)重頭戲就係呢個甜品❣️必點點止畫碟咁簡單?仲有近期大熱嘅燃燒效果非常Igable 真心有驚喜抹茶蛋糕嘅抹茶味好濃 茶控滿意仲配一球雲尼拿雪糕添盡情釋放多巴鞍吧❣️🫖洋甘菊 ($48)🍹Bule Hawaii ($98)
10月生日月仲未唸到去邊慶祝好?
推介一間比你哋!又睇得又食得
好有儀式感 主角一定會鐘意💖

*****************************
🍳慢煮蛋及蘆筍 ($38)

前菜慢煮蛋口感係好似水煮蛋咁嫩滑
動L動L咁 好得意😍
輕輕吉穿佢 蛋漿緩緩流出
配烤香後嘅蘆筍同面層嘅芝士🧀超好味呀😋

💖吞拿魚他他 ($88)

用窩夫筒裝住 精緻得嚟好有高級感
吞拿魚切粒伴上蛋黃他他醬汁 確係一道開胃前菜
一人手握一個 cheers!

🍝卡邦尼扁意粉 ($128)

意粉口感煙韌 口感唔錯 係我愛的
每條意粉都索滿香濃蛋汁同咸香煙肉😋
仲有炒蒜片同芝士碎 成碟都充滿咸香味

🐷炭燒西班牙黑毛豬鞍 ($368)

超厚切嘅豬鞍扒 口感一流
肉質保持嫩滑 油脂比例好好 仲好juicy
配雙醬汁:蘋果蓉同燒汁都同佢好夾

🍵西村抹茶白朱古力慕絲蛋糕($138)

重頭戲就係呢個甜品❣️必點
點止畫碟咁簡單?仲有近期大熱嘅燃燒效果
非常Igable 真心有驚喜
抹茶蛋糕嘅抹茶味好濃 茶控滿意
仲配一球雲尼拿雪糕添
盡情釋放多巴鞍吧❣️

🫖洋甘菊 ($48)

🍹Bule Hawaii ($98)

• 抹茶蛋糕
  • 特色卡邦尼扁意粉
為咗慶祝紀念日,到處搵未去過嘅餐廳。今次搵到旺角T.O.P. 商場五樓呢間西餐廳,預早book枱,仲有餐廳玫瑰花瓣佈置、甜品寫子。👏🏻👏🏻食物方面,仲有$368 dinner set,包括餐前麵包、前菜、餐湯、主菜、甜品。[STARTER ]Tuna Tartare🐟吞拿魚他他~魚肉鮮嫩入口即溶,清新開胃。Japanese Slow Cooked Abalone +$48日式慢煮鮑魚~軟腍鮑魚好入味,有清酒味道,醬汁鮮甜香濃,再配以清清地嘅蘿蔔。[SOUP ]🥣Daily Soup~忌廉海鮮湯[MAIN COURSE ]Pan Seared King Prawns with Turmeric Risotto🦐香煎大蝦姜黃意大利飯Pork Tomahawk with Caramel Apple🐖豬斧頭扒配焦糖蘋果~ 豬斧頭扒肉質軟腍腍,味道濃,系我最鐘意食豬嘅部位👍🏻。[DESSERT ]🍰Daily Surprise~ 士多啤梨朱古力蛋糕,味道不太甜,份量剛好。[DRINK ]🍹Virgin Mojito $88(Lime, Mint, Soda, Sryup)🍹Lemon Tea $

[STARTER ]
Tuna Tartare
🐟吞拿魚他他~魚肉鮮嫩入口即溶,清新開胃。

[SOUP ]
🥣Daily Soup~忌廉海鮮湯

[MAIN COURSE ]
🦐香煎大蝦姜黃意大利飯

[DESSERT ]

[DRINK ]
🍹Virgin Mojito $88
(Lime, Mint, Soda, Sryup)
🍹Lemon Tea $48

Dinner Set $368/person
2024-10-12
Type of Meal
Dinner
2024-09-15 5147 views
今日與久違的朋友前往旺角尋覓餐廳。選了這一間位於旺角中心附近旁的西餐廳。環境優美,分為室內和室外內部份,座位非常寬敞,且舒適。部份更設有Happy birthday玫瑰花字眼。下一次慶生可以和朋友再度前往。參考的選擇內容。最後我們叫了以下兩個set餐。Lab Eat Dinner Set($368/位)1.每日沙律是日沙律為鴨胸沙律,鴨胸非常香濃,沙律非常爽口,且新鮮。2.日式慢煮鮑魚(+$48)這個鮑魚前菜需要加$48 ,但物有所值,非常爽口,且新鮮彈牙,非常入味。3.忌廉餐湯餐湯為忌廉粟米湯,忌廉非常濃稠,且非常柔滑,非常好飲。4.是日精選(鱸魚意大利飯)這一道意大利飯,每一口都沾滿了香口的忌廉芝士醬汁,非常濃稠,且飯粒軟硬度適中,不會太生,不會太硬。鱸魚的表皮煎得脆脆的,內裏非常圓滿多汁,且新鮮。5.燒安格斯牛肉眼(+$88)叫了一道安格斯牛肉,需要加上$88 ,肉眼扒旁邊配上綿滑的薯蓉,新鮮的蘆筍。安格斯牛肉肉眼七成熟帶點微粉紅,吃落非常濃郁的牛味,且香口。還可以配上旁邊的牛肉醬汁,豐富嘅口感。6.每日精選甜品是日精選甜品是日式蛋卷配Gelato,日式蛋捲分為兩種口味,包括香蕉
今日與久違的朋友前往旺角尋覓餐廳。
選了這一間位於旺角中心附近旁的西餐廳。
環境優美,分為室內和室外內部份,座位非常寬敞,且舒適。
參考的選擇內容。
最後我們叫了以下兩個set餐。
Lab Eat Dinner Set($368/位)
1.每日沙律
是日沙律為鴨胸沙律,鴨胸非常香濃,沙律非常爽口,且新鮮。
2.日式慢煮鮑魚(+$48)
3.忌廉餐湯
餐湯為忌廉粟米湯,忌廉非常濃稠,且非常柔滑,非常好飲。
4.是日精選(鱸魚意大利飯)
鱸魚的表皮煎得脆脆的,內裏非常圓滿多汁,且新鮮。
5.燒安格斯牛肉眼(+$88)
叫了一道安格斯牛肉,需要加上$88 ,
肉眼扒旁邊配上綿滑的薯蓉,新鮮的蘆筍。
6.每日精選甜品
包括香蕉和抹茶口味Gelato是用上奶茶製成的,配搭非常新鮮。
7. Amarette Sour
Amaretto、Syrup、Lemon Juice、eggwhite
8. Moscow Mule
Lemon peper、VodKa、Lemon juice、Ginger ale
2024-09-12
2025-02-07 0 views
吞拿魚他他呢個前菜好特別,同平時嘅吞拿魚他他唔同,佢係類似細雪糕筒咁,包住經過調味嘅吞拿魚粒粒,食落去之後兩者融入非常好,如果大家嗌套餐嘅話,推介可以試吓!是日餐湯:跟住就到個黑松露湯,黑松露味唔算好濃郁,反而更多嘅係淡淡嘅香味,整體上嘅味道不過不失。成個餐湯最令人驚喜在於佢上邊嘅麵包粒,個麵包粒雖然一直浸喺個湯入邊,但咬落去依然脆脆口,而且吸晒湯汁,好味😋豬斧頭扒配焦糖蘋果平時就食得多牛扒,今次嘗試一下呢個豬斧頭。塊扒厚實得嚟,一啲都唔韌,肉質柔嫩,脂肪嘅比例都啱啱好,佢仲有醬汁同埋鹽做配搭,口感更上一層,配合配菜可以解膩,建議可以兩個人share食。香煎大蝦薑黃意大利飯個Risotto嘅味道唔會太鹹太淡,而且個飯粒粒分明食落去口感好,大蝦亦好新鮮!是日甜品個Brownie撈埋個雪糕一齊食,雪糕凍冰冰嘅口感中和咗Brownie好甜嘅感覺,食落去啱啱好,而且仲有淡淡嘅開心果香味,作為一餐飯嘅結尾剛剛好!
吞拿魚他他

是日餐湯:

香煎大蝦薑黃意大利飯

是日甜品
2025-02-05 14 views
第一次嚟Top食晚餐,見到佢哋的dinner set幾吸引,$368一位,價錢符合環境同服務,真值得一試。前菜我哋叫咗吞拿魚他他,佢用一個有黑芝麻味嘅雪糕筒裝住,presentation幾靚。不過,我自己覺得如果用多士來搭配會更加好食。另一道前菜係日式鮑魚,大大隻,煮得夠冧,味道相當鮮美。餐湯係海鮮周打忌廉湯,夠濃郁夠creamy,感覺亦都有加薯蓉落去。主菜方面,我哋選擇咗廚師精選的燒牛柳搭配薯蓉,燒得五成熟,食得出冇醃過,真材實料。另外,我哋揀咗豬斧頭扒配焦糖蘋果,豬肉香口,不過如果可以燒耐啲,會更加有油焦香味,搭配蘋果果蓉醬係好食的。甜品係士多啤梨芒果醬的奶凍,口感滑順,味道清新,為整餐畫上完美的句號。

前菜

2025-02-05 57 views
今日同朋友嚟到旺角TOP商場行街,估唔到呢度有間幾靚嘅西餐,一於同朋友一齊試吓!我哋三個人嗌咗兩個套餐。前菜有吞拿魚他他,同埋雞肉沙律,份量都算多。主菜就嗌咗一個豬鞍同大蝦Risotto ❤️豬鞍十分有驚喜,調味調得啱啱好,而且唔會過老。份量亦都十分多,我哋三個女仔都食唔曬。大蝦Risotto就稍為遜色,調味比較淡,有少少失望。我哋驚唔夠飽,另外加多咗份薯條。整體嚟講,環境同服務都十分之好,食物都唔錯,不過價錢稍為貴左小小。如果大家經過都可以試吓

主菜就嗌咗一個豬鞍同大蝦Risotto ❤️
大蝦Risotto就稍為遜色,調味比較淡,有少少失望。
我哋驚唔夠飽,另外加多咗份薯條。

知道 TOP Place 樓上有餐廳,沒想過由4樓上5樓要行梯😅😂,幸好不太多級,樓級亦不太高,好行! 職員問我想普通位定坐卡位,當然想坐卡位,最後坐在圓大極舒服的 Sofa 卡位上,正👍。三人共叫了三個午餐,包括:1) 牛油果 / 煙三文魚 / 慢煮蘭王蛋 / 比高麵包2) 蒜香大蝦意大利麵;和3) 英式全日早餐是日餐湯乃南瓜湯,而沙律乃火雞沙律。南瓜湯濃郁,creamy ,湯面有數位烘得脆脆的麵包粒;沙律汁似檸檬汁,酸酸的,不錯。1號餐的比高麵包烘得脆脆,有誠意👍👍👍👍👍;而配牛油果的醬汁味道配合剛宜。2號意粉炒得惹味,蝦不細隻,新鮮;但與米芝蓮餐廳 Involtini Italian Cuisine 的 Pasta 則比下去了😅😅😅😅😅。至於3號的全日早餐,吸晴,此價錢 ($138),從未見過咁大份呀! 抵🙋‍♀️。炒蛋若炒得更滑更 creamy 些就 perfect 了!在旺角鬧市要坐得舒服、推介此用❤️極有誠意的餐廳👍👍👍👍👍。 否

三人共叫了三個午餐,包括:

1) 牛油果 / 煙三文魚 / 慢煮蘭王蛋 / 比高麵包
2) 蒜香大蝦意大利麵;和
3) 英式全日早餐

Other Info. : 餐廳有露天的檯;若非太冷,外出座位是不錯的選擇!
2025-01-25
$138 (Lunch)
  • 南瓜湯
  • 沙律
  • 牛油果 / 煙三文魚 / 慢煮蘭王蛋 / 比高麵包
  • 全日早餐
2025-01-24 457 views
這家店是旺角數一數二的有情調的西餐廳,多款美食都有煙花和幹冰煙霧襯托很絕美,生日、節日都很適合來這裡享受一下美食!### 吞拿魚用香脆的雪糕筒裝住吞拿魚,切成小丁,色澤鮮紅,肉質鮮美,層次感豐富!### 抹茶蛋糕店員端上來一個黑色大球,打開上蓋裡面有抹茶蛋糕、椰子味雪糕和士多卑利,點燃周圍的煙花絢爛無比,真是一場味蕾的享受,更是一場視覺的盛宴,讓人感受到幸福的滋味!### 甜品拼盤多款不同口味蛋糕,柔軟的口感,質地輕盈,入口即化,口味各具特色。而且雪糕還用乾冰製作出煙霧繚繞的效果,是一道色彩斑斕、風味各異的美食盛宴!### 豬斧頭扒好厚身的豬斧頭扒,表面燒到誘人的焦香,劃了幾刀入味更深,切開後肉汁豐盈,搭配的焦糖蘋果,甜中帶有微微的酸味,為這道菜增添了豐富的層次感!### 意粉意粉吸收了濃郁的白酒和香蒜的香氣,蜆肉經過輕輕煮熟,保留了海鮮的鮮味,搭配香蒜的濃烈香氣,讓整道菜散發出誘人的香味!### 慢煮蛋輕輕劃破蛋白,金黃色的蛋黃流出,帶來濃郁的鮮香,蘆荀新鮮清脆口感!### 忌廉粟米濃郁的奶油與甜美的玉米相融合,口感格外順滑!

### 吞拿魚

### 抹茶蛋糕

### 甜品拼盤

### 豬斧頭扒

### 意粉

### 慢煮蛋

### 忌廉粟米
濃郁的奶油與甜美的玉米相融合,口感格外順滑!

2025-01-23 384 views
同朋友慶祝生日約左係旺角食一間好有氣氛嘅人氣西餐,免費生日擺設🌹,生日畫碟,仲有免費welcome Drinks,生日影即影即有相機,而且地理位置好方便,晚飯套餐食物質素非常有驚喜!😍吞拿魚他他🐟賣相精緻,雪糕筒入面有洋蔥同青瓜襯托吞拿魚,味道清新開胃!🤤慢煮鮑魚🌊鮑魚口感爽彈,蘿蔔清甜吸收鮑魚汁嘅鮮味,值得一讚!🫶🏼海膽多士✨$138海膽色澤金黃而且夠哂鮮甜,配合鬆脆多士作為頭盤非常適合!👍🏼燒安格斯肉眼扒🐮(+$88)火喉掌握得宜,油脂分布夠平均,肉嫩多汁!😋加埋燒汁一齊食更滋味!👍🏼甜品方面我就升級左甜品拼盤🍨🧁🍰(+$68),而朋友就選擇是日精選朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕,兩款擺設造型都好吸引生日重點點少得蛋糕🎂,我就選擇左白朱古力慕絲配抹茶蛋糕($138),呢度嘅畫碟擺設相當有心思,朋友都非常開心滿意!🥰而家優惠期內一支紅白酒買一送一,星期二同四free flow 任飲飲品或者free Flow 牛扒薯條 (只可以選擇一款),食完仲有唔同抽獎劵可以下次使用!🫶🏼

吞拿魚他他🐟

慢煮鮑魚🌊
鮑魚口感爽彈,蘿蔔清甜吸收鮑魚汁嘅鮮味,值得一讚!🫶🏼

海膽多士✨$138

燒安格斯肉眼扒🐮(+$88)

而家優惠期內一支紅白酒買一送一,星期二同四
2024-12-09
$780 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 吞拿魚他他
  • 海膽多士
之前都已經同BFF黎過呢度慶祝生日,今晚約咗朋友仔再黎「LAB EAT Restaurant & Bar」食晚餐,呢度分室內同outdoor位置,可以食完餐飯再出去户外飲返杯野🍸套餐包括前菜、餐湯、主菜同甜品,每晚都有不同嘅是日精選同廚師精選,如果黎慶祝特別日子,餐廳仲會提供佈置添👍🏻前菜吞拿魚他他將吞拿魚蓉同黑魚子加入脆筒之中,呑拿魚入口即溶配上脆卜卜嘅cone魚味鮮甜口感綿滑豐富日式慢煮鮑魚推介一定要嗌呢個前菜👍🏻餐廳每日都會用上新鮮嘅鮑魚,有成手掌咁大隻,彈牙軟腍夠晒入味,物超所值忌廉蘑菇湯蘑菇湯creamy幼滑,菇香味濃郁,入口仲食到粒粒嘅蘑菇蓉,大讚👍🏻廚師精選今晚嘅廚師精選係牛腹肉,我地order咗7成熟,個人覺得生熟程度啱啱好,外焦內嫩,中間仲呈現淡淡的粉紅色,牛腹肉牛味濃郁較有嚼勁而且充滿肉汁,伴碟嘅薯蓉十分幼滑忌廉味濃,超好食😋豬斧頭扒配焦糖蘋果呢個都係我每次必點嘅主菜🤭大大件厚切嘅豬斧頭扒,肉質鬆化軟腍,一點都唔乾身,入口非常鬆軟,配上酸酸甜甜嘅焦糖蘋果蓉可以減低肉嘅膩感甜品跟餐甜品係紅桑子木糠布丁,木糠布丁上加咗粒紅桑子同白朱古力,下層係果醬同吉士醬,一啖食落去多

前菜
吞拿魚他他

日式慢煮鮑魚

忌廉蘑菇湯

廚師精選

甜品
跟餐甜品係紅桑子木糠布丁,木糠布丁上加咗粒紅桑子同白朱古力,下層係果醬同吉士醬,一啖食落去多重口味道,酸甜味加上蛋香味,兩者prefect match😋

📍LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place) (旺角)
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓502號舖

人均消費:$400
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2025-01-10 481 views
朋友生日簡咗間地點好方便嘅餐廳,喺旺角Top商場同餐廳溝通咗係慶祝生日餐廳有好靚嘅佈置👍🏻特別推薦俾同朋友或者情侶慶祝都好打卡🙌🏼食物質素都唔錯,叫咗意粉,牛扒同法國油封鵪鶉鴨髀~ 不過認為以定價嚟講,份量就稍為細咗少少🫣法國油封鵪鶉鴨髀 $188一共有6隻,雖然味道係不錯,但真係非常細隻😹香煎北海道帶子意粉$198主要以蒜頭味為主,帶子有大概三至四粒~美國極佳級牛肉眼扒$488 (50g)
朋友生日簡咗間地點好方便嘅餐廳,喺旺角Top商場

同餐廳溝通咗係慶祝生日
餐廳有好靚嘅佈置👍🏻
特別推薦俾同朋友或者情侶慶祝都好打卡🙌🏼

法國油封鵪鶉鴨髀 $188
一共有6隻,雖然味道係不錯,但真係非常細隻😹

香煎北海道帶子意粉$198
主要以蒜頭味為主,帶子有大概三至四粒~

美國極佳級牛肉眼扒$488 (50g)
2025-01-09 407 views
📍旺角Book mark咗呢間好耐,今日終於有機會一試。街道冷清,但店內爆場,好彩有book位。見到仲有戶外嘅位。見到做緊一人餐,四人餐,我哋就揀咗個一日餐,再單點。鵝肝多士呢個一定要encore。啱啱好,仲好Juicy,唔會太乾身。加上小小紅酒汁,多士脆口,兩個係絕配。白酒煮蜆都係大隻,加上蒜片,湯清甜。炸薯條一定要叫啲薯條配酒,炸得啱啱好,份量都好多,會埋沙律醬超好食。跟餐沙律是日餐湯,餐包今日嘅餐盒係蘑菇忌廉湯,湯好濃郁,好香嘅蘑菇味,仲有少許橄欖油。是日精選海膽意粉見到平時冇嘅意粉,梗係揀呢個。每一條意粉都沾滿咗醬汁,意粉煮得啱啱好,有口感。仲有幾隻大蝦,肉質彈牙。加上少許三文魚子做點綴,賣相精緻。精選甜品跟餐甜品今日係伯爵茶慕絲賣相都好靚,伯爵茶味濃郁,配埋朱古力,甜甜地啱啱好。Fate Lychee, Whisky,Lemon, Egg WhiteWhite SangriaWhite wine,, Cointreau, Orange, SpriteCocktail 兩杯賣相都好靚,兩杯都好啱女仔飲,甜甜地,打卡又靚
📍旺角

Book mark咗呢間好耐,今日終於有機會一試。

街道冷清,但店內爆場,好彩有book位。見到仲有戶外嘅位。

見到做緊一人餐,四人餐,我哋就揀咗個一日餐,再單點。

鵝肝多士

白酒煮蜆
都係大隻,加上蒜片,湯清甜。

炸薯條

跟餐沙律

是日餐湯,餐包

是日精選
海膽意粉

精選甜品
跟餐甜品今日係伯爵茶慕絲
賣相都好靚,伯爵茶味濃郁,配埋朱古力,甜甜地啱啱好。

Fate

White Sangria

2025-01-02 438 views
今日去旺角做嘢,lunch揀咗呢間超級方便嘅最佳西餐廳。我哋12:00到餐廳啱啱開舖。時間尚早,早餐都未落格,所以我揀咗個全日早餐;老細就揀咗個安格斯肉眼扒七成熟。餐湯係粟米湯非常Creamy水準以上;至於佢嘅沙律菜加嘅檸檬汁少少甜同火箭菜好夾。主菜肉眼扒七成熟見紅啱晒我哋啲麻甩佬;至於個全日精選早餐就意料之外非常豐富。仲要係非一般嘅食材蘑菇同蕃茄都係來路野。個雞扒用慢煮嘅方式,加左蜜糖;又嫩好鮮甜。最後忍唔住加多個甜品.
今日去旺角做嘢,lunch揀咗呢間超級方便嘅最佳西餐廳。
最後忍唔住加多個甜品.
2024-12-30 479 views
平安夜當然要食番餐好嘅應節啦,於是提早訂位來呢間吃。是日前嚟只有一個聖餐節餐牌,餐廳佈置非常有聖誕氣氛,燈光柔和好有情調,座位寬敞舒適,亦見到有outdoor位置,服務都非常周到。整體吃完係滿足同享受的,適合大家節日慶祝的地方之選😙🎄坐低每枱先送一隻聖誕飾物🎄餐前小食💚煙火雞蘑菇迷你脆筒食落去是淡淡的雞味,脆筒就冇乜味,一般吧💚Xmas Mocktail系朱古力士多啤梨奶,第一啖朱古力味,然後再飲落去就全都是士多啤梨味,普普通通💚Xmas Cocktail 只系波子汽水味,唔覺有酒味,普普通通🎄冷頭盤💚日本海膽配吞拿魚拖羅他他食落去好嫩滑同新鮮的,唔會覺得腥,好味😋🎄熱頭盤💚香煎北海道帶子配牛油檸檬汁,帶子再加埋魚子一啖食落去好鮮味👍🏿💚法式海鮮湯系龍蝦湯,啲海鮮都夠大粒,正正常常💚蘑菇湯很濃郁好滑,系黑松露味同時又冇遮蓋菇香味,好飲👍🏿呢個比海鮮湯出色😋💚紅莓雪葩 甜度剛好,酸酸哋又帶點鹹,不錯💚黑松露意大利麵冇乜黑松露味,就係上面嗰3塊 ,主要食落係牛油忌廉味,還可以吧💚龍蝦配牛柳個醬酸酸地,搭配嚟都好夾;龍蝦新鮮,啲肉夠實夠彈牙;而牛柳揀咗3成熟,夠嫩又冇根👍🏿💚栗子提拉米蘇甜度

🎄坐低每枱先送一隻聖誕飾物

🎄餐前小食
💚煙火雞蘑菇迷你脆筒
食落去是淡淡的雞味,脆筒就冇乜味,一般吧

💚Xmas Mocktail

💚Xmas Cocktail
只系波子汽水味,唔覺有酒味,普普通通

🎄冷頭盤
💚日本海膽配吞拿魚拖羅他他
食落去好嫩滑同新鮮的,唔會覺得腥,好味😋

🎄熱頭盤
💚香煎北海道帶子
配牛油檸檬汁,帶子再加埋魚子一啖食落去好鮮味👍🏿

💚法式海鮮湯
系龍蝦湯,啲海鮮都夠大粒,正正常常

💚蘑菇湯

💚紅莓雪葩
甜度剛好,酸酸哋又帶點鹹,不錯

💚黑松露意大利麵

💚龍蝦配牛柳

💚栗子提拉米蘇
甜度剛剛好,最底係栗子蓉,表面朱古力碎,而粒紅梅好酸,整體系好味的😀

🎄最後每枱送一個硬幣去扭蛋抽獎券

🌟Encore 指數:7.5/10
————————————————————
Total HK$1527 (已包括10%服務費)