朋友大推呢間位於尖沙咀嘅文青Cafe LAB ZERÕ ,餐廳主打日式刨冰,一入門口亦設有雲朵燈打卡位可以打卡!一於就睇吓餐廳係咪真係朋友講到咁正先~櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉💰HK$128帶子煎到表面微微焦,肉質柔軟!扁意粉掛汁能力高,表面仲有木魚絲做點綴,整體充滿住濃厚嘅海鮮鮮味同好Creamy~避風塘單骨雞翼💰HK$70單骨雞翼炸到外皮香脆,雞翼保持鮮嫩多汁,加埋避風塘口味嘅調味料,令人食得好滋味~芋泥芋圓牛乳刨冰💰HK$98賣相吸睛,而且份量超大,適合2-3個人開心share!芋泥芋圓牛乳刨冰口感多元化,充滿自然嘅芋頭香味,牛乳刨冰比人一種又冰涼又綿密嘅感覺!旁邊仲有香滑濃郁嘅北海道牛乳雪糕!餐廳仲可以喺碟上面寫祝福語~凍髒髒摩卡💰HK$46杯邊沾滿咗可可粉,每一啖都飲到非常嘅濃厚嘅朱古力味,隨後咖啡香味再慢慢湧現出來,係一杯朱古力味非常重嘅Mocha!味道超正,進店必飲推薦👍🏻~凍Oreo鮮奶💰HK$50Oreo碎碎mix鮮奶,味道原來係咁夾㗎~餐廳除咗係一個睇得又食得嘅文青靚靚打卡Cafe之外,仲係一個可以同閨蜜慶祝生日嘅好地方~

櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉💰HK$128

避風塘單骨雞翼💰HK$70

芋泥芋圓牛乳刨冰💰HK$98
芋泥芋圓牛乳刨冰

凍髒髒摩卡💰HK$46
髒髒摩卡

凍Oreo鮮奶💰HK$50
Oreo碎碎mix鮮奶,味道原來係咁夾㗎~
Oreo鮮奶

芋泥芋圓牛乳刨冰
髒髒摩卡
Oreo鮮奶
雲朵打卡Cafe,招牌日本冰磚刨冰,開業已經有一段時間但依然好受歡迎,幾乎坐滿咗。招牌名物係日式刨冰,使用日本直送冰磚,加上配料和淋醬,仲有近期熱潮開心果口味。另外亦有Pizza薯條雞翼、意粉、特色飲品。門口亦有一個雲朵擺設打卡位☁️👓櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉 $128滿滿嘅明太子醬,蒜片添加香口,仲有兩粒大帶子👓6寸 五重芝士薄餅 $78薄餅係薄底可能未必個個鍾意食。用上多種芝士 滿滿嘅芝士,香芝士味。👓蒜香牛油單骨雞翼 $68外皮炸到好脆,上枱已經聞到好香蒜蓉牛油香,不過食落反而冇聞落咁香口蒜香味。單骨食落夠幾方便!👓開心果糖不甩刨冰 $128刨冰一律使用日本直送冰磚,加上配料和淋醬依款每層冰底淋上自製奶醬,中間加入開心果味牛乳雪糕、小丸子食落香開心果堅果味,碎冰質感幾好,食到中間明顯開心果汁好多,而且白玉丸子配埋花生椰碎真係有糖不甩嘅感覺。👓晴天雨天 $52打卡影相好靚,面頭係棉花糖,將咖啡倒入杯入邊變成鮮奶咖啡,飲得出有咖啡味👓香橙朱古力鮮奶咖啡 $46飲落有香橙朱古力味道,亦都有咖啡味,重點係拉花好靚!

👓櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉 $128
滿滿嘅明太子醬,蒜片添加香口,仲有兩粒大帶子

👓6寸 五重芝士薄餅 $78

👓蒜香牛油單骨雞翼 $68

👓開心果糖不甩刨冰 $128
刨冰一律使用日本直送冰磚,加上配料和淋醬
依款每層冰底淋上自製奶醬,中間加入開心果味牛乳雪糕、小丸子

👓晴天雨天 $52

👓香橙朱古力鮮奶咖啡 $46
飲落有香橙朱古力味道,亦都有咖啡味,重點係拉花好靚!
2025-01-25 249 views
Lab Zero的裝潢非常可愛,以雲朵為主題,整個環境充滿了夢幻的氛圍。囡囡一進來就抬頭到處望,眼神中充滿了好奇與驚喜。這裡的打卡食物也吸引了我們,拍照打卡是必需的! 哈哈!我們點了幾款必試的食物:🌟明太子櫻花蝦陪珍寶帶子意粉 - 這道意粉看起來色香味俱全,明太子的鮮香搭配櫻花蝦,味道超贊!🌟辣肉腸Pizza - 薄脆的底加上香辣的肉腸,口感層次豐富,讓人一口接一口!🌟蒜香牛油單骨雞翼 - 這道雞翼外脆內嫩,蒜香濃郁,真是好下飯!🌟晴天雨天 - 這杯咖啡非常特別,杯子上的雲層造型棉花糖讓人驚艷,囡囡忍不住偷吃了上面的棉花糖!🌟熱朱古力 - 精緻的拉花設計,口感濃郁,讓人心情愉悅。🌟朱古力刨冰 - 裡面有各種配料,包括nuts、棉花糖和巧克力脆脆,囡囡搶著吃,笑得特別開心!

我們點了幾款必試的食物:
🌟熱朱古力 - 精緻的拉花設計,口感濃郁,讓人心情愉悅。
2025-01-22 220 views
Lab Zero at TST一間好啱打卡既雲朵cafe,杯dirty幾好飲,飲到冷熱既唔同層次,另外仲叫左tiramisu法式吐司,明明唔多人但製作時間勁耐🤦🏻‍♀️味道方面個吐司唔夠脆口,雪糕幾香幾creamy,整體黎講比較普通唔值呢個價。
Lab Zero at TST

2024-10-13
Tea
【☁️天空夢幻雲朵Cafe☁️ 】之前已經嚟過呢間位於尖沙咀嘅人氣打卡cafe 。餐廳走小清新工業風,高樓底,座位闊,坐得幾舒服。餐廳右邊仲有一個特設打卡位,坐係白色泡泡梳化可以盡情打卡,唔使驚尷尬幾貼心🥰▹ 炸海苔魷魚 $68雖然叫小食,但份量一d都唔小😝大大碟,外皮炸得幾脆,炸粉亦唔厚。魷魚煙煙韌韌,有咬口,再配埋黑松露芝士醬,食落好惹味😋▹ 大閘蟹意粉 $158一上碟已經見到意粉有滿滿大閘蟹膏 好邪惡😈 冇諗過原來大閘蟹肉同蟹膏 配埋creamy意粉🍝 都幾夾,有驚喜。▹ 晴天雨天 (咖啡) $52可愛雲朵造型飲品,好適合打卡📸本來係蝶豆花嘅藍天白雲⛅️加咗配上嘅竹炭咖啡後,即刻變咗灰陰天又好飲又好玩~
【☁️天空夢幻雲朵Cafe☁️ 】

▹ 炸海苔魷魚 $68
雖然叫小食,但份量一d都唔小😝
大大碟,外皮炸得幾脆,炸粉亦唔厚。
魷魚煙煙韌韌,有咬口,再配埋黑松露芝士醬,食落好惹味😋

▹ 大閘蟹意粉 $158
一上碟已經見到意粉有滿滿大閘蟹膏
好邪惡😈 冇諗過原來大閘蟹肉同蟹膏
配埋creamy意粉🍝 都幾夾,有驚喜。

▹ 晴天雨天 (咖啡) $52

可愛雲朵造型飲品,好適合打卡📸
本來係蝶豆花嘅藍天白雲⛅️
加咗配上嘅竹炭咖啡後,即刻變咗灰陰天
又好飲又好玩~
炸海苔魷魚 大閘蟹意粉  晴天雨天 (咖啡)
2024-12-15
Tea
Dining Offer
Tasting Event
  • 竹炭鮮奶咖啡
一直知道呢間係打卡名店,舖面真係有個打卡位好靚(不過因為我去傾偈所以無影相,但個雲朵好值得影)我哋一行三個女仔,雖然佢寫用餐時間係90分鐘,不過我哋由七點半坐到十點半都無人特別趕走,而我哋點咗兩個main course 加兩個小食,芝士忌廉耳朵粉真係好濃郁芝士香,但都好膩,個耳朵粉煙煙韌韌唔錯,所以唔太食得晒啦;再叫咗個櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉,櫻花蝦鹹香唔錯,帶子咬好都好好。至於小食都係雞翼,蜜糖柚子雞翼酸酸甜甜夠開胃,但我都係鍾意避風塘單骨雞翼,因為帶微辣,夠惹味!飲品我自己試咗竹炭鮮奶咖啡,口感唔錯,個雪糕真係好好味,好香好滑!但再點咗美式咖啡,幾鍾意果個果香味,唔會太Strong!當然最後點都要叫個刨冰,因為佢我先揀試呢間,大碗到真係食唔晒!芋頭味好正,有晒芋圓、芋泥,若果芋頭控真係必點,會想再去試另外嘅唔同口味,若果想係尖沙咀同朋友慢慢傾偈,真係一個不錯之選
芝士忌廉耳朵粉

竹炭鮮奶咖啡
芋頭味刨冰
  • 芋泥芋圓牛乳刨冰
  • 蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉
[ LAB ZERÕ ]收藏一段📌時間嘅打卡Cafe,餐廳位於尖沙咀,今日約埋朋友一齊去食嘢打卡先📸📸。✿ 櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉 $128意粉🍝配上櫻花蝦&明太子忌廉醬,好香口😋✿ 6寸辣肉腸薄餅 $80薄餅🍕焗得香脆,配上辣肉腸,夠哂惹味‼️✿ 蒜香牛油單骨雞翼 $68雞翼充滿着蒜香牛油🧈味,外皮脆脆卜。✿ 蜂蜜海鹽焦糖脆脆牛乳 $98食完咸食必須點刨冰🍧,鋪滿Crumble焦糖脆脆,內裡仲有瑪利餅碎,整體口感好豐富😛😛。✿ 焦糖鮮奶咖啡 熱 $46✿ 抹茶鮮奶 熱 $44總結🫦Cafe食物種類多,咸食甜食都有齊,而且餐廳環境裝潢好打卡,好適合去食嘢影下靚相💖。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿LAB ZERÕ地址: 尖沙咀金巴利道68號地下B號舖電話: 57204888✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ LAB ZERÕ ]

✿ 櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉 $128
意粉🍝配上櫻花蝦&明太子忌廉醬,好香口😋

✿ 6寸辣肉腸薄餅 $80
薄餅🍕焗得香脆,配上辣肉腸,夠哂惹味‼️

✿ 蒜香牛油單骨雞翼 $68
雞翼充滿着蒜香牛油🧈味,外皮脆脆卜。

✿ 蜂蜜海鹽焦糖脆脆牛乳 $98

地址: 尖沙咀金巴利道68號地下B號舖
電話: 57204888
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2025-01-05 418 views
在尖沙咀!有家打卡咖啡店,可以同時間打卡和吃刨冰欵,看到就被吸引去試試看啦!店舖在金巴利道街尾,簡單裝修環境舒適,這裡有多個雲朵在浮動,感覺挺悠閒欵。食物選擇算是多的,價格中等不算貴🙈。-晴天雨天 HKD$52|熱香橙朱古力 HKD$46來到尖沙咀打卡咖啡店,當然點打卡飲品,點了兩杯賣相吸引的📸。晴天雨天是店家大熱飲品,藍天白雲的賣相,加入竹炭咖啡把棉花糖融化,攪拌均勻味道更香。熱香橙朱古力有聖誕老人拉花,滿滿de節日氣氛,朱古力味道香濃,淡淡橙香口感順滑。-蒜香牛油單骨雞翼 HKD$68金黃色的賣相堆砌成小山丘,單骨雞翼吃起來更方便欵。外脆內軟的質感,肉質嫰滑帶點肉汁。蒜味香濃惹味,散發著淡淡牛油香味。-6寸辣肉腸薄餅 HKD$80熱辣辣的味挺香,趁熱時還有芝士拉絲效果。薄餅外層微脆質感鬆軟,辣肉腸微咸,跟芝士味道挺配合的。這個份量剛好,自私吃或跟朋友分享吃也可以的。-明太子櫻花蝦拌珍寶帶子意粉 HKD$128這個賣相挺吸引,還有木魚絲在舞動的感覺。用了明太子和櫻花蝦調味,兩款也是香口食材,吃起來味道挺惹味的。帶子大隻厚身,肉質爽口鮮甜,意粉質感煙韌,意粉掛汁味道可以的。-開心果糖不

晴天雨天 HKD$52|熱香橙朱古力 HKD$46

晴天雨天是店家大熱飲品,藍天白雲的賣相,

加入竹炭咖啡把棉花糖融化,攪拌均勻味道更香。

蒜香牛油單骨雞翼 HKD$68

6寸辣肉腸薄餅 HKD$80

明太子櫻花蝦拌珍寶帶子意粉 HKD$128

開心果糖不甩 HKD$128
這個甜品賣相和味道也可以欵,冬天吃刨冰別有一番風味。開心果味較少見,就點來試試看唄。用了鮮奶加入製刨冰,感覺味道更香欵。開心果果味濃郁,質感幼滑不會太多冰碎。開心果雪糕和糖不甩暗藏在刨冰裡,雪糕質感軟滑,糖不甩口感軟糯。

2024-12-27
Dinner
職員態度好差,唔知以為我得罪咗佢。我同個朋友食完嘢,仲有杯一半未飲完嘅奶昔係枱面。叫咗個甜品拎咗去打卡位影下相,因為打卡位唔食得嘢,影完打算返位食時,見到枱面俾人執清晒,連杯水都俾人執埋。個位有放外套同私人物品表示有人,見到咁都執走晒啲嘢,感覺好似想趕客走咁。
職員態度好差,唔知以為我得罪咗佢。
2025-01-02 364 views
我一直都很想來這家cafe, 因為他的打卡位超美,超大的雲朵燈還會動的,我的to do list內打卡必到cafe之一,終於可以在聖誕後約到朋友一起來打卡。今天點的朱古力熱飲仍可以有聖誕樹🎄拉花,當然小不了要點的打卡特飲-晴天雨天(可選額外濃縮咖啡,而奶也可以加少少💲改為燕麥奶)主食點了明太子櫻花蝦陪珍寶帶子意粉及辣肉腸pizza,整體好食,明太子味道香濃creamy, 帶子軟軟腍腍,意粉配櫻花蝦一齊食,味道豐富。小食是蒜香牛油單骨雞翼(極推薦)好香蒜香味加上用牛油🧈雞翼咸香,十分引起食慾最後甜品點了開心果糖不甩,刨冰上灑上糖不甩粉(炒過的花生碎,芝麻,椰絲),刨冰內有開心果雪糕及小丸子,我個人覺得是尖沙咀最好味的甜品啊!

2024-12-27
Dinner
-朋友帶我黎朝聖下呢間尖沙咀cafe--以工業風裝修,白雲和仙人掌為主題座位寬敞舒適,特點係半空中會上下浮沉嘅白雲--晴天雨天好似本店主題招牌一樣,綿花糖以白雲造型呈現,藍天使用蝶豆花調味,微微清新香氣!!加入溫熱的咖啡,真係一秒變雨天!好適合打卡影相📸️--開心果味刨冰主打日式綿密刨冰,尤其冬天食,冇融得咁快,開心果口味推薦!!~表面撒上焦糖脆脆,中間就有麻糬和椰子絲🥥,層次口感好豐富!--抹茶鮮奶嘅聖誕拉花好靚~--仙人掌主題好清新--Pizza大細啱晒我!--櫻花蝦帶子明太子忌廉扁意粉-
朋友帶我黎朝聖下呢間尖沙咀cafe

以工業風裝修,
白雲和仙人掌為主題
座位寬敞舒適,
特點係半空中會上下浮沉嘅白雲

開心果味刨冰

抹茶鮮奶嘅聖誕拉花好靚~

仙人掌主題好清新

Pizza大細啱晒我!

• 芋泥芋圓牛乳刨冰
  • 士多啤梨乳酪奶昔
  • 晴天雨天
  • 蒜香牛油單骨雞翼
  • 辣肉腸pizza
  • 抹茶鮮奶
  • 開心果日式刨冰
2024-12-21 691 views
同朋友去開尖沙咀見到呢間靚靚Cafe又唔使等位就入咗去食個Tea 。我哋分別叫咗個牛肉多士同芝士通粉(唔係好記得佢個實際名,不過入邊嘅成份就係咁上下啦)個牛肉多士,勁牛肉偏生,我估係一整塊牛,然後再切細嘅,所以中間嘅部份只有兩面就比較生,有啲難咬開。上面醬汁應該加咗芥末所以同牛肉好夾。芝士加澱粉係冇得輸嘅組合,上枱嘅時候熱辣辣好惹味,美中不足嘅係通粉係相對比較大條嘅,就唔會好似Mac can cheese咁黐汁,有時要食兩啖再點啲汁先至有味 。奶昔做得唔錯,唔會係化學味嗰種,唔記得咗影相,但整體嚟講,環境,以至到所有菜式都幾靚好適合影相打卡 。

2024-12-14 1025 views
叫左兩個意粉一個薯條加三杯野飲,本應開開心心想食個生日飯,點知一黎個薯條跌左一條落枱,個男侍應見到,執起左,正常以為佢會拎去掉,但佢竟然將佢擺返上碟野度,真係世界級,咁既餐廳就算幾好食,比我都唔會再去,完。
2024-12-13
尖沙咀小清新工業風Cafe,佈滿可愛雲朵打卡一流!!主打日本直送冰磚的綿密日式刨冰及特式咖啡,絕對值得一試!!☁️- 特濃香蕉朱古力 HK$118 🍧🍫🍌超驚喜刨冰!!超濃朱古力味刨冰佈滿朱古力脆皮,綿密輕盈口感加上雙重可可香氣超好食!!刨冰中間加入朱古力脆餅及牛奶雪糕,香甜又層次感十足!!- 晴天雨天 HK$57 🌥️🌨️超可愛主題咖啡!!綿花糖白雲造型襯晒店主題,晴天使用蝶豆花藍天,微微清新香氣!!加入溫和順口竹炭咖啡,立即變成雨天超好玩!!- 薄荷朱古力鮮奶咖啡 HK$53 🍫🌱薄荷朱控必試!!香甜朱古力奶中,散發濃濃咖啡甘香,後勁帶有清新薄荷香氣,非常有層次!!- 慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉 HK$138 🥩🍝超嫩滑封門柳!!肉質非常柔軟,滿滿牛肉香氣!!濃厚玫瑰醬忌廉奶香超濃,微微香辣與蒜香特別惹味!!- 避風塘單骨雞翼 HK$70 🧄🐣超惹味!!香脆單骨雞翼非常香口,強勁辣道加上炸蒜食得超過癮!!
特濃香蕉朱古力
- 特濃香蕉朱古力 HK$118 🍧🍫🍌
- 晴天雨天 HK$57 🌥️🌨️
- 薄荷朱古力鮮奶咖啡 HK$53 🍫🌱
慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉
- 慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉 HK$138 🥩🍝
- 避風塘單骨雞翼 HK$70 🧄🐣
$200 (Dinner)
特濃香蕉朱古力
慢煮封門柳玫瑰醬扁意粉
避風塘單骨雞翼
LAB ZERÕ 📍尖沙咀金巴利道68號地下B號舖雲朵cafe☁️初初一開要排晒隊,唔鍾意排隊嘅我緊係等到散水先去打卡,真係只去打卡好喇📸,唔好對食物有任何其望🍧糖蔥餅刨冰可以自己加花生粒小丸子,焦糖脆餅,同埋煉奶醬一邊淋一邊食,刨冰入面有糖蔥餅+黑芝麻倒煉奶之後d冰溶得好快,最後好似飲糖蔥餅水,只食到一半🍦開心果雪糕開心果味道唔濃,同白玉唔夾
LAB ZERÕ
📍尖沙咀金巴利道68號地下B號舖

雲朵cafe☁️

🍧糖蔥餅刨冰
倒煉奶之後d冰溶得好快,最後好似飲糖蔥餅水
,只食到一半

🍦開心果雪糕
開心果味道唔濃,同白玉唔夾