2023-11-11 338 views
今日突然間好想食小炒/大排檔野食,然後諗起女人街食飯公司🥹想約好多人好多人去食可以食多d野😬食物質素唔錯之餘又乾淨又唔難book!就咁叫個套餐都已經好滿足,尤其是個麻辣魚皮都好開胃!最緊要咩,氣氛好燈光好點影到靚🫶🏻豉油雞出奇地嫩滑,松露蝦多士脆口彈牙!連燉湯都好有heart🤍不過千祈唔好嗌個脆麻花😆☝🏻
今日突然間好想食小炒/大排檔野食,然後諗起女人街食飯公司🥹
想約好多人好多人去食可以食多d野😬
食物質素唔錯之餘又乾淨又唔難book!
就咁叫個套餐都已經好滿足,尤其是個麻辣魚皮都好開胃!
最緊要咩,氣氛好燈光好點影到靚🫶🏻

豉油雞出奇地嫩滑,松露蝦多士脆口彈牙!
連燉湯都好有heart🤍

不過千祈唔好嗌個脆麻花😆☝🏻
豉油雞
麻辣魚皮
豉油雞
麻辣魚皮
前年拍野來過女人街食飯公司,覺得這裡的裝潢格外別緻,像回到七八十年代的香港一樣,那時才知道原來旺角有這樣一間室內大排檔,已暗暗把這裡bookmarked。今天跟移民外國的朋友飯敍,三五知己來這裡就最適合不過了。朋友看見店內的裝飾都非常興奮,尤其是門口那個迷你版的龍和鳳,大家都七嘴八舌說小時候見過。每個角落都是打於位呢蒜蓉蒸蟶子蟶子非常大隻,簡單以蒜蓉蒸已經非常鮮味,吸收了所有精華的粉絲是極品呢走地雞(半隻)賣相很吸引,有大量蔥和炸蒜舖面,雞肉肥美嫩滑。附上薑蓉和泰色酸辣汁,可以一雞兩味👍🏼尖椒炒鵝腸鵝腸頗爽口,加上豉汁和尖椒辣得非常過惹,送飯一流。蜜椒薯仔牛柳粒這是我到大排檔的必吃item,上枱時已聞到陣陣美極醬油味,很地道的風味呢!牛柳粒頗嫩滑,薯仔炸過所以有微微外脆內軟,加上蜜糖和黑椒令我完全無抵抗力。雜菜煲每次聽到餸菜在煲裡吱吱作響,霧出一陣陣煙的畫面都覺得非常療癒。滿滿一煲的雜菜,還有大大隻帶鹹香的蝦乾提鮮,怪不得湯亦如此鮮味,菜吃光了大家還在喝湯。大家都很滿意這頓飯,還約定下次再來

今天跟移民外國的朋友飯敍,三五知己來這裡就最適合不過了。

每個角落都是打於位呢

蒜蓉蒸蟶子

走地雞(半隻)

尖椒炒鵝腸
鵝腸頗爽口,加上豉汁和尖椒辣得非常過惹,送飯一流。

蜜椒薯仔牛柳粒

雜菜煲

大家都很滿意這頓飯,還約定下次再來

多人聚會必食,惹味鑊氣小菜,人均二百頭抵食好飽,已回頭食店🍲!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🦐 黑松露鮮蝦多士 HK$28/件 (3件起)・味道:鮮蝦爽脆,多士脆口,黑松露味濃郁,有畫龍點睛。不過要趁熱食,凍咗可能會成口油(亂估)~・口感:個醬係普通黑松露沙律醬,味道上嚟講可以唔使落XD,但濕度上有佢會好好多,因為個多士偏乾。🦑 金沙脆鮮魷 HK$118・味道:鹹蛋黃味濃但可以更濃,個人鍾意去到起沙口感嗰種腎虧鹹蛋黃(^Д^)プ,但鮮魷係新鮮的~・口感:鮮魷脆口夠彈,不過呢個價嚟講份量有啲少。🐤 麻辣煎焗雞煲 HK$158・味道:exactly係麻辣雞煲,好惹味香口,重口味人士會大喜。・口感:雞件嫩滑,雞皮俾煲嘅餘溫煎到有微微脆口焦香,好食😋🥬 鹹肉野菌炒雜菜 HK$98・味道:純粹係本波同班friend想心理平衡啲懶健康叫嘅菜,但菜夠鮮冇草青味。・口感:脆口菜菜子desu🥛 八味脆豆腐 HK$62・味道:errr,就是炸皮包一口豆腐,個豆腐好嫩嘅。不過冇咩特別,個炸皮都係得鹹味,以為有炸蒜味但食落係冇的,裝飾用only。喼汁配佢唔算好夾,不過好似大排檔/菜樓叫呢道菜都係配

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🦐 黑松露鮮蝦多士 HK$28/件 (3件起)
黑松露鮮蝦多士
🦑 金沙脆鮮魷 HK$118
・口感:鮮魷脆口夠彈,不過呢個價嚟講份量有啲少。
金沙脆鮮魷
🐤 麻辣煎焗雞煲 HK$158
・口感:雞件嫩滑,雞皮俾煲嘅餘溫煎到有微微脆口焦香,好食😋
麻辣煎焗雞煲
🥬 鹹肉野菌炒雜菜 HK$98
・口感:脆口菜菜子desu
鹹肉野菌炒雜菜
🥛 八味脆豆腐 HK$62
・味道:errr,就是炸皮包一口豆腐,個豆腐好嫩嘅。不過冇咩特別,個炸皮都係得鹹味,以為有炸蒜味但食落係冇的,裝飾用only。喼汁配佢唔算好夾,不過好似大排檔/菜樓叫呢道菜都係配喼汁~
・口感:大粒啲嘅一口size會更滿足,巨口黑洞波表示呢個size攝牙罅only TT
八味脆豆腐
🐮 黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 HK$168
・味道:味道出色,牛柳黑椒香好足,不過唔好期望有牛味喇呢啲小菜都係鬆肉粉醃到冇晒肉味的,本波朋友被個薯仔蜜糖脆皮驚艷到which真係好食嘅~
・口感:牛柳軟腍,薯仔外皮偏脆口不錯的。但有個大問題,份量做乜事🤡🤡🤡?
黑椒蜜餞薯仔牛柳粒
🍚 砂窩臘味豬油撈飯 HK$88
・味道:朋友推薦的果然好食!一打開個煲臘味好香,配埋不死豬油撈飯,豉油甜鹹適中,perfecto🤌
・口感:飯粒粒分明,油亮乾身有咬口,正。
砂窩臘味豬油撈飯

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:記得訂位,唔係walkin應該有排等,因為平日一開門已經企滿全層都係訂位客坐滿全場XD

2023-10-13
$200 (Dinner)
黑松露鮮蝦多士
金沙脆鮮魷
麻辣煎焗雞煲
鹹肉野菌炒雜菜
黑椒蜜餞薯仔牛柳粒
砂窩臘味豬油撈飯
2023-10-31 264 views
地方比街邊大牌檔乾淨好多,亦無咁嘈吵,環境佈置都到位,充滿香港特色,帶外地朋友嚟都不失為一個好地方。食物方面都非常有驚喜,用心做,每碟份量都唔太大,可以叫多幾樣尼試。黑松露鮮蝦多士 — 好鬆脆,又香口,必點!秘製蔥油雞 — 雞肉超級嫩滑,加埋蔥油,無得頂。金沙脆鮮魷 — 鮮魷又係非常軟滑,外層脆卜卜,包滿咸蛋。風沙九肚魚 — 魚肉較大條,但魚骨都相對明顯,要食得好小心。薑蔥頭抽珍寶蠔 — 肥美珍寶蠔,好惹味。砂窩臘味豬油撈飯 — 配料簡單但真係好香呀。青芥沙拉骨 — 味道唔錯,但排骨唔太腍,骨都較多。蛋白杏仁茶 — 唔太甜,好潤〜古法脆麻花 — 薄脆麻花加類似麥芽糖漿,好食,有驚喜!另外提提大家如果想打電話去book位的話,要係中午時間,或者晚上9.30後打〜

黑松露鮮蝦多士 — 好鬆脆,又香口,必點!

秘製蔥油雞 — 雞肉超級嫩滑,加埋蔥油,無得頂。

金沙脆鮮魷 — 鮮魷又係非常軟滑,外層脆卜卜,包滿咸蛋。

薑蔥頭抽珍寶蠔 — 肥美珍寶蠔,好惹味。

砂窩臘味豬油撈飯 — 配料簡單但真係好香呀。

青芥沙拉骨 — 味道唔錯,但排骨唔太腍,骨都較多。

蛋白杏仁茶 — 唔太甜,好潤〜
古法脆麻花 — 薄脆麻花加類似麥芽糖漿,好食,有驚喜!

2023-10-17 268 views
平日經過經常人頭湧湧,好旺場。裝修好有港式風情,有好多經典港式霓虹燈裝飾。營業時間開到凌晨12點,適合收夜的人。秘製蔥油走地雞大大隻雞,肉質白滑又嫩,豉油蔥絲同雞肉勁夾。蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子皇同帶子,超大隻蟶子同帶子,肉質彈牙,粉絲煮到剛好,粉絲索晒豉油精華,又係送飯之選。風沙九肚魚新鮮炸起,好熱辣辣,九肚魚肉白滑,外層炸過後十分蘇脆,但內層魚肉保持了鮮嫩多汁的口感。脆炸鮮魷鮮魷片有一層薄薄的酥脆外衣,口感極佳。表層有少少椒鹽調味,過癮。頭抽海蝦海蝦大隻,蝦殻和蝦肉都沾滿頭抽香噴噴。

秘製蔥油走地雞
大大隻雞,肉質白滑又嫩,豉油蔥絲同雞肉勁夾。

脆炸鮮魷

頭抽海蝦
海蝦大隻,蝦殻和蝦肉都沾滿頭抽香噴噴。
2023-10-10 374 views
其實小編都幾鍾意去大排檔,但係而家真係越黎越少大排檔🥹,以呢間餐廳就好似大排檔一樣嘅裝修而且同大排檔一樣咁有人情味,餐廳裝修好有懷舊香港🇭🇰特色而且仲有代表性既霓虹燈招牌鐵閘等等😍-食物方面都叫左幾款特色小菜,例如秘製蔥油雞🐔蔥油香好濃味,而且雞好嫩滑,份量都好多。虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸真係好好送飯因為用油爆香味道好出,唔會太鹹。
秘製蔥油雞
虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸
2023-07-24
Type of Meal
Dinner
秘製蔥油雞
虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸
2023-10-07 269 views
女人街食飯公司經常大排長龍,裝修充滿港式風情,營業時間更達至12時,十分適合遲放工的人士。點了幾道餸菜,全部都好高質。蔥油走地雞搭配蔥油調味,展現出濃郁的香氣和口感。走地雞肉質鮮嫩,搭配蔥油的香氣,增添了一層豐富的風味。蒜蓉粉絲蒸元貝蒜蓉粉絲則增添了香氣和口感。元貝肉質鮮嫩,搭配蒜蓉的獨特風味,使得整道菜色香味美,撈飯一流。粉絲蒸煮適度,讓人一口接一口。蒜蓉粉絲蒸蟶子皇蟶子皇肉質鮮嫩彈牙,搭配蒜蓉香氣,絕對是海鮮愛好者必點。風沙九肚魚九肚魚肉質鮮嫩,炸過後魚肉依然保持了鮮嫩多汁的口感,點上喼汁可以提鮮。脆炸鮮魷鮮魷片經過脆炸處理而成,外層酥脆,口感極佳。脆炸的技巧使得鮮魷保持了鮮美的口感,同時增添了一層香脆的口感。女人街走大排檔風,菜式每樣都有獨特的風味和口感,價錢不貴,份量又多,絕對抵食。

點了幾道餸菜,全部都好高質。

蔥油走地雞

蒜蓉粉絲蒸元貝

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇
蟶子皇肉質鮮嫩彈牙,搭配蒜蓉香氣,絕對是海鮮愛好者必點。

脆炸鮮魷

2023-10-05 263 views
黎到旺角呢間由開業到而家都人氣不減既室內大排檔, 相信大部分人都會食過, 呢度既裝修完全係會令你走入左老香港既感覺, 由摺枱到用既碗筷都勁有Feel, 可惜坐爆曬人唔方便影相, 大家可以自己黎感受下😊 食物選擇既款式都相當多, 有啲仲要係出面比較少見到既懷舊菜式添😋士多啤梨腩排🍓($128)濃厚酸甜既士多啤梨醬完美地包裹住每一舊腩排, 仲有啲士多啤梨果肉, 酸既味中和左甜膩既感覺, 係幾特別既一道菜☺️曼谷鹹魚炒芥蘭🥬($88)鹹香味濃郁, 芥蘭翠綠爽脆, 再配上蒜頭好啱送飯😄蝦籽豬油渣撈麵🍜($62/$108)用左爽口彈牙既鹼水麵配上大量既蔥花同蝦子, 仲有食落油脂味香濃既豬油渣好正🥰 呢個麵有大同細兩個Size, 如果唔大食既兩個人share一碗我覺得都夠😉呢度既氣氛真係好熱鬧好正, 仲有好多遊客黎幫襯, 所以唔想等位既話記得預早卜位呀😚

士多啤梨腩排🍓($128)

曼谷鹹魚炒芥蘭🥬($88)
鹹香味濃郁, 芥蘭翠綠爽脆, 再配上蒜頭好啱送飯😄

蝦籽豬油渣撈麵🍜($62/$108)

2023-10-04
$150 (Dinner)
  • 士多啤梨骨
👨🏻‍🍳女人街食飯公司 (旺角)📍旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室 「少有不好食的大排檔,仲要有人室內吸煙🤮」 #latergram #想留個記錄憑記憶re-post返手機的食物相🙈 2021年食,印象就系有人食煙、服務態度麻麻同吾好食🥲吾知宜家仲系咪允許食客室內吸煙🥲寧願熱D食室外好食的大排檔,都不想一邊食飯一邊食二手煙🥲當時我地6人 (有book枱),明明仲有幾張中型枱,系要我地坐大枱🥲 🍽️黑松露鮮蝦多士為左蝦多士黎食,不過麻麻地,成個口感好膩😣 印象中系香煎手打墨魚餅好食D,其他都一般般,仲要價錢吾平🙈大家食完的評價都系 : no more🥲
👨🏻‍🍳女人街食飯公司 (旺角)
📍旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室

「少有不好食的大排檔,仲要有人室內吸煙🤮」

#latergram #想留個記錄
憑記憶re-post返手機的食物相🙈

2021年食,
印象就系有人食煙、服務態度麻麻同吾好食🥲
吾知宜家仲系咪允許食客室內吸煙🥲
寧願熱D食室外好食的大排檔,
都不想一邊食飯一邊食二手煙🥲
當時我地6人 (有book枱),
明明仲有幾張中型枱,
系要我地坐大枱🥲

🍽️黑松露鮮蝦多士
為左蝦多士黎食,
不過麻麻地,成個口感好膩😣

印象中系香煎手打墨魚餅好食D,
其他都一般般,仲要價錢吾平🙈
大家食完的評價都系 : no more🥲

2021-11-29
2023-09-26 268 views
身邊又多一位朋友要移民啦!同佢Farewell我就揀咗旺角嘅女人街食飯公司!我地叫左*黑松露鮮蝦多士✨屋村三鮮 (生腸、墨魚、雞腎)✨金沙脆鮮魷✨鳳梨懷舊咕嚕肉✨黑椒蜜餞薯仔牛柳粒✨另外仲嗌咗個雜菜煲同小炒王😜其實呢度啲野偏細碟😂而且無乜鑊氣😅最好味係黑松露鮮蝦多士,炸得唔太油膩,幾好❤️不過志在有個地方同朋友飲下酒、吹下水,旺角地點畢竟方便嘛!女人街食飯公司 (旺角)旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
身邊又多一位朋友要移民啦!
同佢Farewell我就揀咗旺角嘅女人街食飯公司!

我地叫左*
黑松露鮮蝦多士✨
屋村三鮮 (生腸、墨魚、雞腎)✨
金沙脆鮮魷✨
鳳梨懷舊咕嚕肉✨
黑椒蜜餞薯仔牛柳粒✨
另外仲嗌咗個雜菜煲同小炒王😜

其實呢度啲野偏細碟😂而且無乜鑊氣😅
最好味係黑松露鮮蝦多士,炸得唔太油膩,幾好❤️
不過志在有個地方同朋友飲下酒、吹下水,旺角地點畢竟方便嘛!

女人街食飯公司 (旺角)
旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
  • 黑松露鮮蝦多士
好記得細個去茶樓飲茶,手寫牌、龍鳳裝飾、鐵皮茶壺經常都會見到😌但而家呢啲懷舊裝飾已經好少見🥲估唔到喺旺角「女人街食飯公司」竟然見得返❣️.餐廳裝修別具用心,周圍都係老香港情懷嘅裝飾🇭🇰唔講以為返咗去六七十年代嘅香港😆喺度食飯特別有氣氛,而且餐廳開到12點,夜晚行完街都仲食到😝.🍴蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子王成隻手掌咁長嘅蟶子王勁吸引😍吸收晒豉油、蒜蓉嘅精華,更突顯出蟶子鮮甜,且非常爽彈😋.🍴鐵板黑椒京蔥牛仔骨💰$148燒紅咗嘅鐵板上到嚟嗰陣咋咋聲🔥香氣四溢🤤黑椒醬嘅微辣帶點惹味,牛仔骨唔會太韌啱啱好,份量都幾多下😙.🍴豉油王龍鬚炒麵💰$98炒得夠乾身,唔會油淋淋😌我有芽菜、蔥、魷魚🦑鍾意濃味啲可以加埋辣椒醬🌶️

🍴蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子王

🍴鐵板黑椒京蔥牛仔骨
💰$148

🍴豉油王龍鬚炒麵
💰$98
約friend 食飯,如果咁啱大家都係九龍區,又想食中式嘅嘢,通常我都會諗到女人街食飯有限公司,都已經唔記得私心推介過俾幾多friend 子。女人街食飯有限公司,聽名個個都對佢已經好好奇,位置仲好易記,真係喺女人街。訂咗位夜晚8:30 ,基本上都要等,夜晚開到12點,想食宵夜嘅朋友仔,諗諗佢。同朋友兩個人嗌咗四個小菜,每款都令我心心眼🥹正呀 多啲人食嘅話仲正,事關OpenRice個熱門推介list水蛇春咁長。✨爽脆麻辣魚皮 餐前點咗個小食,嗜辣嘅我,超鍾意!魚皮非常爽口,而且有一定嘅厚度好有咬口。麻辣花椒味香,但只停喺口腔嘅,唔會辣到落胃咁辛苦,亦不油膩✨鐵板鐵板虎皮尖椒醬爆黃鱔上枱嘅時候超級熱,渣渣聲勁大煙,香氣四溢。虎皮尖椒炒得好香,中間仲有啲地方好辣,黃鱔平時自己煮,完全冇骨,而且整得好香口。✨蝦醬蒸豬頸肉朋友話好耐冇食過家常飯,想食吓蒸小菜。估唔到都幾有水準,豆腐好嫩,蝦醬味濃亦都唔會死咸。✨是日海鮮 蟶子王夥計推介,今日海鮮唔錯,就帶咗兩隻蟶子。價錢唔算貴,清潔得好好,完全冇沙,似平時酒樓食咁,加埋粉絲吸晒海鮮嘅精華。同行嘅朋友都話呢個係好介紹,下次有機會嘅話要約一大班朋友再

✨爽脆麻辣魚皮

✨鐵板鐵板虎皮尖椒醬爆黃鱔

✨蝦醬蒸豬頸肉
朋友話好耐冇食過家常飯,想食吓蒸小菜。
估唔到都幾有水準,豆腐好嫩,蝦醬味濃亦都唔會死咸。

✨是日海鮮 蟶子王

同行嘅朋友都話呢個係好介紹,下次有機會嘅話要約一大班朋友再嚟過喎。
2023-09-18 387 views
❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈期望過高的人氣打卡大排檔😕早一星期跟朋友們去了旺角高人氣的女人街食街公司享用晚餐我們有預早訂枱 6點到達門外已很多人walk-in等位餐廳環境到處都充滿懷舊風 的確很適合打卡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜黑松露厚多士 $112@4 (7.5/10)𐂐 ⠜八味脆豆腐 $62 (7/10)𐂐 ⠜八味脆鮮魷 $108 (6.5/10)𐂐 ⠜鳳梨懷舊咕嚕肉 $118 (7/10)𐂐 ⠜砂煲臘味豬油煲仔飯 $88 (6.5/10)𐂐 ⠜鐵板黑椒京蔥牛仔骨 $148 (6.5/10)𐂐 ⠜青檸梳打 $26𐂐 ⠜忌廉 $14整體比想像中失望 食左個空虛呀食物份量都好少 當天大家只有6成飽 尤其煲仔飯臘味是呈粒狀 超級少😐豬油份量都唔夠 失色了味道正常 但食物本身的溫度不夠 鑊氣當然都不夠🥲而鐵板黑椒京蔥牛仔骨鑊氣夠 不過調味勁咸🤣蝦多士我覺得好吃的!蝦肉彈牙 黑松露醬汁也很足夠👍🏻另外當日大家食得快 一放低碗筷店員9秒9收曬枱上所有野 呢個感覺唔太好無下次 同類型可以有更好😂┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig @cheri_foodiary

期望過高的人氣打卡大排檔😕

早一星期跟朋友們去了旺角高人氣的女人街食街公司享用晚餐

我們有預早訂枱 6點到達門外已很多人walk-in等位
餐廳環境到處都充滿懷舊風 的確很適合打卡
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜黑松露厚多士 $112@4 (7.5/10)

𐂐 ⠜八味脆豆腐 $62 (7/10)

𐂐 ⠜八味脆鮮魷 $108 (6.5/10)

𐂐 ⠜鳳梨懷舊咕嚕肉 $118 (7/10)

𐂐 ⠜砂煲臘味豬油煲仔飯 $88 (6.5/10)

𐂐 ⠜鐵板黑椒京蔥牛仔骨 $148 (6.5/10)

𐂐 ⠜青檸梳打 $26
𐂐 ⠜忌廉 $14

整體比想像中失望 食左個空虛呀
食物份量都好少 當天大家只有6成飽
尤其煲仔飯臘味是呈粒狀 超級少😐豬油份量都唔夠 失色了
味道正常 但食物本身的溫度不夠 鑊氣當然都不夠🥲
而鐵板黑椒京蔥牛仔骨鑊氣夠 不過調味勁咸🤣

蝦多士我覺得好吃的!
蝦肉彈牙 黑松露醬汁也很足夠👍🏻

無下次 同類型可以有更好😂
Ig @cheri_foodiary
2023-09-09 248 views
一向熱愛炒小菜嘅我其實已經bookmark左呢間女人街食飯公司,book左十次,亦cancel左十次都出席唔到,唔係朋友有事就打風要改期。終於今日可以食到啦🤤🤤好彩一早OpenRice訂左位,去到嗰陣見到好多人等位。餐廳環境好有老香港嘅感覺,雖然知道係刻意復刻,但仍然得帶出老香港嘅情懷,要知道食物除左味道之外,仲包含回憶。就好似阿媽煮嘅餸咁,未必係最好味但總會令你懷念,記得以前啱啱出嚟做野邊有咁多錢去fine dining,同班friend放工聚埋一齊食飯都係去大排檔,青葱歲月總令人懷念,或者係情意結又或者係真係鍾意食炒小菜,所以久唔久都會同班friend回味下😌😌今次我哋試左👇🏻黑松露鮮蝦多士(每件$28,最少三件起)蝦大隻,彈牙爽口,多士炸到金黃香脆,夠乾身唔會食到成口油同埋最最最緊要冇油益味👍🏻👍🏻上面配有小小黑松露醬入口有淡淡嘅松露香,推薦🧡一口臭豆腐 $72鍾意食臭豆腐真係要試❤️佢一上枱係真係聞到幾臭架😂😂最加分係佢細細粒,唔會好漏好飽,點埋甜醬辣醬,真係食到停唔到口鳳梨懷舊咕嚕肉 $118咕嚕肉炸得夠脆,炸粉唔會過厚,鍾意佢唔會太大舊,容易食之餘仲能夠令醬汁同肉嘅比例更ba

今次我哋試左👇🏻
黑松露鮮蝦多士(每件$28,最少三件起)
一口臭豆腐 $72
鳳梨懷舊咕嚕肉 $118
咕嚕肉炸得夠脆,炸粉唔會過厚,鍾意佢唔會太大舊,容易食之餘仲能夠令醬汁同肉嘅比例更balance,而酸甜比例唔錯,夠曬開胃
金銀蛋浸莧菜 $88
味道係正常金銀蛋浸菜嘅味,但啲菜好硬,唔係好入味🫣
紅燒乳鴿 $98
表皮香脆,肉質嫩滑多汁

總括黎講盡對物超所值我哋四個人,一個小朋友叫埋飯,飲品都係$600左右,而且食物質素絕對可以😎😎係一個唔錯嘅選擇啊🫶🏻🫶🏻

2023-09-03
$150 (Dinner)
  • 一口臭豆腐
  • 黑松露鮮蝦多士
成班朋友星期六6點半walk-in,完全唔使等有張大枱🤭裝修真係超有🇭🇰懷舊大排檔風味~🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊旺角🐠—————————————————🔹黑松露厚蝦多士 (5件) $140🦐蝦肉好彈牙,多士香脆又鬆化,表面黑松露醬香濃,點埋沙律醬食落無咁熱氣,友人食完一件已經想再嗌😂必食!🔹蒜蓉粉絲蒸大元貝 (5隻) $240元貝蒸得恰到好處,鮮甜肉嫩,蒸魚豉油提鮮,蒜蓉濃郁🧄,粉絲索晒精華🤤好味!🔹黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168 十分有鑊氣🔥牛柳好軟嫩,黑椒味唔會太濃蓋過牛味,薯仔比較普通,因為表面唔夠脆🔹金沙脆鮮魷 $118邪惡之選😈咸蛋黃包住脆鮮魷,魷魚可以輕易咬開,完全唔韌,香口又不會太膩🔹杜小月櫻花蝦海鮮炒飯 $118鋪滿櫻花蝦,蝦肉超爽彈,用上蛋白炒飯,仲有叉燒同翠肉瓜,口感豐富,滿滿鑊氣✨🔹曼谷咸魚炒芥蘭 $88咸香味十足,芥蘭炒得好爽又甜🥬🔹古法脆麻花 (4件) $28同想像中有啲岀入,就係脆薄脆,幾香口唔會太糖,但比較普通🤔—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌑🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑🤤

成班朋友星期六6點半walk-in,完全唔使等有張大枱🤭
裝修真係超有🇭🇰懷舊大排檔風味~

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

🔹黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168

🔹金沙脆鮮魷 $118

🔹杜小月櫻花蝦海鮮炒飯 $118

🔹曼谷咸魚炒芥蘭 $88
咸香味十足,芥蘭炒得好爽又甜🥬

🔹古法脆麻花 (4件) $28
同想像中有啲岀入,就係脆薄脆,幾香口唔會太糖,但比較普通🤔

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
座位都幾闊落,上菜超快,價錢正常,嘆住冷氣食十分好🤩旺角又真係好方便,可以帶外國朋友去
都幾推薦一班人慶生食,切餅費只係$30幾抵
  • 蒜蓉粉絲蒸大元貝