2020-12-05
樂富中心新裝修完今日終於有機會去行下充滿兒時回憶既地方❤️真係多畫好多美食呀,UNY生活創庫入面既樓錦豐真係好驚喜呀!牛丸豬肉丸🍡金邊粉雙拼船河,船河大大碗,牛肉丸有好香既牛味,而且口感十足,配上味道較平和既豬肉丸,一清一濃好完美,炸豬皮吸收左香濃既湯底,特別好食,麵底我選擇左金邊粉,因為比較香,麵身都比較有質感😋😋😋泰式無骨雞飯,無骨雞味道比較香雞味突出,而且肉質好嫩滑,勁有泰國既風味,食之前飲淡清甜既冬瓜湯,Yummy😍飯方面一樣可以選擇油飯同白飲,大家可以按照喜好咁嗌👍🏼青咖喱雞飯估唔到咁有驚喜,重點既青咖喱真係好香甜,椰漿同咖喱味我覺得比例岩岩好,加上prefect match既雞肉,送飯真係超一流,大推呢度既咖喱呀🤪珍多冰椰汁味好香,而且綠豆粉同糯米好好口感,正呀😝咸柑桔梳打咸柑桔既味道係我比較喜歡既,咸中有點甘,加上7-up既甜味,混合埋一齊好特別😍😍泰式奶茶茶香足夠,而且甜味唔同一般泰式奶茶咁俾人死甜既感覺,佢既甜同奶茶既香都好夾,我俾💯分💕最後食埋個芒果糯米飯就一解鄉愁😋😋😋
最後食埋個芒果糯米飯就一解鄉愁😋😋😋