Layback Cafe & Bar 係一間銅鑼灣熱門嘅打卡店,成日都有朋友影D 好好味既食物,被佢地既靚相吸引左黎~餐廳既佈置超有品味,睇得出店主係愛音樂同埋電影既人估唔到星期二黎食都滿座,同其他餐廳夜市勁大分別大家想食都記得要BOOK 位呢「韓辣雞卡邦尼配五花肉」香辣嘅口味配埋多汁嘅五花肉,帶嚟豐富嘅風味層次醬汁都好豐富,排滿意粉「明太子軟殼蟹扁意粉」意粉煮得恰到好處,配埋鮮味十足嘅明太子同軟殼蟹仲有好多魚籽口感豐富,明太子亦唔會搶左軟殼蟹既味道好夾呢「日本和牛粒」絕對係肉食愛好者嘅至愛和牛粒保留咗肉質嘅鮮嫩口感,散發濃厚嘅牛肉香氣出色而飽肚的小食飲品方面,如果鍾意新口味,不妨試試佢哋嘅特色飲品「Avocoffee」同埋清新嘅Japanese Apple Soda。Avocoffee 有啖啖牛油果肉,好creamyApple Soda 就好清爽,同樣都係好好飲最後,唔好忘記品嚐佢哋嘅自家製Tiramisu,層次好分明,唔會太甜,有酒香,絕對係一餐完美嘅結尾Layback Cafe & Bar菜式豐富多樣,每道菜式都經過精心烹調值得Encore!

餐廳既佈置超有品味,睇得出店主係愛音樂同埋電影既人
估唔到星期二黎食都滿座,同其他餐廳夜市勁大分別
大家想食都記得要BOOK 位呢

「韓辣雞卡邦尼配五花肉」

香辣嘅口味配埋多汁嘅五花肉,帶嚟豐富嘅風味層次
醬汁都好豐富,排滿意粉

「明太子軟殼蟹扁意粉」

意粉煮得恰到好處,配埋鮮味十足嘅明太子同軟殼蟹
仲有好多魚籽
口感豐富,明太子亦唔會搶左軟殼蟹既味道
好夾呢

「日本和牛粒」
絕對係肉食愛好者嘅至愛
和牛粒保留咗肉質嘅鮮嫩口感,散發濃厚嘅牛肉香氣
出色而飽肚的小食

飲品方面,
Avocoffee 有啖啖牛油果肉,好creamy
Apple Soda 就好清爽,同樣都係好好飲

最後,唔好忘記品嚐佢哋嘅自家製Tiramisu,
層次好分明,唔會太甜,有酒香,絕對係一餐完美嘅結尾

值得Encore!
2024-07-22 5673 views
弟妹生日,借機會吃頓豐富的,兩個好海鮮又好西餐之人,在開飯網找到這裡,將海鮮完美融入西餐裡,滿足了我們的高要求。餐廳位於耀華街3號百樂中心17樓高,視野廣闊,可以看到跑馬地馬場和灣仔綠盈半山,餐廳是文青風格,充滿書卷氣,中午時候已經是差不多滿座,年輕的顧客佔多數。墻上是舊書畫唱片裝飾,輕悠音樂不斷播放,桌椅是原始木頭和藤打造,環保感超好。桌面有幾個友善的小動物在靜靜地陪著我們,炎熱的氣溫頓時降下來,讓人回歸到原始躺平的狀態。開始享受美味的生日餐😋😋前菜小吃日本和牛🐮粒配喜馬拉雅山岩鹽雖然說是小吃,份量確實不少,焦香的牛柳粒堆成小山,旁邊放了粗粒黑椒和岩鹽,再伴以沙律菜,肥美多汁的和牛粒蘸些黑椒岩鹽,味道絕配。👍👍主菜(一)明太子軟殼蟹扁意粉🦀🦈炸得香脆的大軟殼蟹,鮮橙色的魚子,細細條的豆苗,紅色番紅花,鋪滿在明太子意粉上,再灑上芝士粉,豐潤濃香,視覺首先滿足,味道更是鮮美無比。😘主菜(二)北海道海膽凡立貝幼蛋麵上台就聞到淡淡的蛋麵香味,一張綠色大紫蘇葉,下面是北海道凡立貝,上面是黃色的海膽,兩邊是細菜苗和番紅花絲,整齊排列在蛋麵上,份量非常充足,大胃王都保證夠。😋新鮮的海產味道甜美,蛋

開始享受美味的生日餐😋😋

前菜小吃
日本和牛🐮粒配喜馬拉雅山岩鹽

再伴以沙律菜,肥美多汁的和牛粒蘸些黑椒岩鹽,味道絕配。👍👍
主菜(一)

明太子軟殼蟹扁意粉🦀🦈
主菜(二)

北海道海膽凡立貝幼蛋麵
上台就聞到淡淡的蛋麵香味,一張綠色大紫蘇葉,下面是北海道凡立貝,上面是黃色的海膽,兩邊是細菜苗和番紅花絲,整齊排列在蛋麵上,份量非常充足,大胃王都保證夠。😋新鮮的海產味道甜美,蛋麵依韌,好吃不膩,正是我們要求的美食。👍👍
超級甜品🥧🍰

開心果巴士克芝士蛋糕🎂
第一次吃這種蛋糕,超出我的想象範圍,

簡直是芝士蛋糕中的天花板,開心果和芝士真是絕配,綠色蛋糕發出誘人的開心果和芝士香味,軟潤香滑,甜蜜豐順,吃在口中是滿滿的幸福感。🥰🥰
精致飲品🍵☕️

各取所需,我們揀了伯爵茶牛奶咖啡和綠茶🍵牛🐮奶咖啡,

在飽足的美食享受後,一杯咖啡☕在手,慢慢欣賞窗外景色,傾談今年的生日願望。😘😘

2024-07-20
Celebration
Birthday
  • 北海道海膽帆立貝幼蛋麵
  • 日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽
  • Earl grey Cream Basque
1 day(s) ago 0 views
朋友介紹之下黎左喱間樓上西餐廳試下,入到去地方雖然唔係好大,但係幾有格調,周圍放左啲舊唱碟👍🏻油封鴨脾窩夫 鴨脾肉質軟嫩,調味偏鹹,配合窩夫食岩岩好,每一口都充滿了鴨肉的香氣。北海道帶子龍蝦汁意大利飯 帶子和龍蝦汁的鮮甜與意大利飯的香氣完美融合,意大利飯嘅熟度恰到好處。八爪魚配薯蓉 八爪魚爽口鮮甜,搭配鬆軟的薯蓉,薯蓉本身仲有少少薯仔粒,口感豐富。和牛粒 牛肉粒入口即化,肉質鮮嫩多汁,作為前菜食非常好。Tiramisu Tiramisu濃滑香甜,每一層都擁有濃濃的咖啡和奶香,中間嘅餅乾都已經用咖啡浸軟,好易入口。Honey Butter Martini Honey Butter Martini有柔和的蜂蜜和奶油味,清新而不失醇厚,幾啱女仔飲。開心果拿鐵 開心果拿鐵滑順濃郁,表面仲有啲堅果碎整體嚟講餐廳環境唔錯,佈置上面都有花心思,價錢平民,店員都幾有心,臨走仲見到隔籬枱客人慶祝生日👍🏻

油封鴨脾窩夫

北海道帶子龍蝦汁意大利飯

八爪魚配薯蓉

和牛粒

牛肉粒入口即化,肉質鮮嫩多汁,作為前菜食非常好。

Tiramisu

Honey Butter Martini

開心果拿鐵

開心果拿鐵滑順濃郁,表面仲有啲堅果碎

4 day(s) ago 0 views
今日嚟到呢間好似係食fusion嘅Cafe 一嚟到見到前菜有四川甜辣雞翼,已經覺得好有趣,就嗌咗一個。係甜辣,佢好多花椒,有少少麻辣嘅感覺,但唔會超辣。 第一次食四川style嘅炸雞翼,好特別,幾好食。仲有龍蝦意粉,佢呢度意粉可以加$15就轉做翠玉瓜麵,啱晒我呢啲要減肥嘅女仔,有時唔想食意粉嘅話就可以轉翠玉瓜麵!! 值得一讚。個翠玉瓜麵仲係有啲爽口,唔會好淋身,亦都冇奇怪嘅味道。龍蝦肉好彈牙,個汁好濃郁,連埋啲蟹籽,成個口感都好好。 跟住仲叫咗一杯開心果 Dirty , 同埋開心果巴斯克蛋糕。 個蛋糕唔會好甜,好重芝士,同埋開心果味。 好好食。
今日嚟到呢間好似係食fusion嘅Cafe

2024-10-18 0 views
我真係好鍾意食蟹,所以今次朋友約我嚟呢間餐廳,見都係樓上cafe,仲有好多唱片裝飾估唔到呢度竟然真係有蟹嘅菜式食一見到呢個就覺得好特別「生拆蟹粉拌韓國年糕 配蒜蓉酸種包」 食的時候仲配咗十年女兒紅,加咗之後令到鮮味更濃鬱蟹肉份量真係好多呢支十年女兒紅真係幾香仲配咗酸種麵包, 年糕蟹粉配蒜蓉包,包底仲好鬆脆朋友叫軟殼蟹漢堡有半個好大嘅牛油果同埋一大隻軟殼蟹想食啲蔬菜就叫咗個煙三文魚牛油果沙律比想像中大份蔬菜新鮮,煙三文魚香滑就飲品見到有開心果dirty, 好少見到咖啡同開心果嘅配搭 朋友就要咗蘋果啤梨鮮打綠茶,真係睇得出係鮮打,連啲泡都有蘋果蓉叫咗一份紫薯麻薯巴斯克蛋糕,裏面真係有好多紫薯蓉今餐大家都食蟹,好開心

估唔到呢度竟然真係有蟹嘅菜式食

加咗之後令到鮮味更濃鬱

蟹肉份量真係好多

呢支十年女兒紅真係幾香

仲配咗酸種麵包, 年糕蟹粉配蒜蓉包,包底仲好鬆脆

朋友叫軟殼蟹漢堡
有半個好大嘅牛油果同埋一大隻軟殼蟹

想食啲蔬菜就叫咗個煙三文魚牛油果沙律
比想像中大份
蔬菜新鮮,煙三文魚香滑

就飲品見到有開心果dirty, 好少見到咖啡同開心果嘅配搭

叫咗一份紫薯麻薯巴斯克蛋糕,裏面真係有好多紫薯蓉

今餐大家都食蟹,好開心
2024-10-08
  • 蘋果啤梨鮮打綠茶
  • 生拆蟹粉拌韓國年糕配蒜蓉酸種麵包
  • 軟殼蟹牛油果漢堡
  • 牛油果煙三文魚藜麥沙律
  • 開心果Dirty
銅鑼灣百樂中心17樓嘅「Layback Cafe & Bar」有幾分懷舊嘅氣氛.. 用黑膠唱片作擺設😍😍龍蝦濃湯,香濃馥郁,令味道恰到好處!避風塘蟹肉扁意粉,香辣開胃,蟹肉是拆出來的肉條,不是蟹碎…. 味道惹味!Confit Duck and Egg,有法國油封鴨腿,薯餅,煎蛋,磨菇,車厘茄,窩夫等…油封鴨腿,肉質酥軟味道濃香,窩夫外脆內軟綿,而且這樣的配搭又幾好食🤭🤭四川黑糖單骨雞翼…單骨雞翼炸得好香脆,味道帶少少麻.. 而且越食越麻🤣🤣伯爵茶黑朱古力咖啡咖…黑朱古力與馥郁的伯爵茶香氣融合,味道又唔錯喎…👍開心果巴斯克蛋糕…蛋糕好有份量,而且開心果味好濃每一啖都有粒粒嘅開心果,必食推介😍😍

龍蝦濃湯,香濃馥郁,令味道恰到好處!

2024-10-16 0 views
朋友介紹咗呢間銅鑼灣嘅上樓cafe 佢嘅位置非常方便!喺銅鑼灣地鐵站行過去都係大概3分鐘, 亦都非常容易搵,附近亦都有好多酒吧,食完之後再去飲杯嘢都得!八爪魚薯蓉,餐廳係用咗自己製嘅薯蓉,再加埋八爪魚,成個味道都幾夾。係好似西班牙前菜小食咁樣,份量嚟講都幾多,整體發揮我都覺得做得幾好,八爪魚嘅味道亦都非常新鮮,幾有咬口!原條龍蝦味窩夫芒果,一嚟到嘅時候真係好大件,忍唔住攞電話出嚟打咭,餐廳用咗原隻嘅龍蝦尾,非常抌本!龍蝦入口嘅味道亦都非常爽口彈牙,食得出龍蝦本身都非常新鮮,再加埋waffle嚟食,簡直係另一個滋味! 餐廳亦都加入咗芒果,令到成個口感更加多元化,非常好食,芒果同埋龍蝦嘅配搭都幾襯,成個口感我都非常鍾意!冇諗過係cafe 都食到呢一個質素,真係唔差!北海道海膽帆立貝幼蛋麵,北海道嘅海膽真係非常鮮甜,味道非常濃郁,成個意粉每一啖都係海膽嘅味道,味道非常高級!鍾意食意粉嘅朋友一定唔可以錯過!帆立貝 亦都非常鮮甜,幾鍾意佢嘅口感,餐廳採用嘅材料非常新鮮,所以整體每一個菜都做得非常好,呢個意粉都令我朋友非常有驚喜!佢哋幼蛋麵亦都非常香,整體呢一個價錢嚟講CP值幾高!Gin-yum!

Gin-yum! 叫咗一杯cocktail 酒味都唔係非常濃郁,而且甜甜地非常配搭嘢食!鍾意嘅朋友都可以試吓!
2024-10-14 0 views
☕️𝐋𝐚𝐲𝐛𝐚𝐜𝐤 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐚𝐫食物超高質素的樓上Cafe 這家樓上及Cafe設有日落燈非常適合打卡而且食物非常高質 遠遠超越Cafe的水平😍🥢日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽 $𝟏𝟐𝟖和牛粒肥瘦分布平均 牛味濃郁 配上喜馬拉雅山岩鹽 味道層次更上一層樓👍🏻🥢生拆蟹粉拌北京拉麵 $𝟐𝟗𝟖非常推薦的一款主食 超澎湃的瀑布蟹黃 配搭蟹粉和蟹肉 淋在北京拉麵上 店員更會噴上女兒紅 作為驅寒作用 拉麵入口味道超級濃郁 幸福感滿滿🥰🥢韓辣雞卡邦尼配五花肉 $𝟏𝟗𝟖以韓國辣雞麵作為靈感 配搭泡菜和卡邦尼醬汁的意粉 味道創新又非常濃郁 辣辣的忌廉讓人一口接一口 五花肉肥瘦相間 烤得剛剛好👍🏻🥢椰子龍井配開心果奶蓋 $𝟓𝟖非常特別的一款特飲 個人喜歡開心果奶蓋非常濃郁 椰子茶清新 是一個創新的配搭🥢雜莓奶昔 $𝟕𝟖運用新鮮雜莓及香蕉打成奶昔 味道濃郁 不會過甜 真材實料👍🏻🥢紫薯麻糬巴斯克蛋糕 $𝟕𝟖這款巴克斯蛋糕比較軟綿 吃完之後不會太過膩 輕盈的紫薯巴克斯配上軟糯的麻糬 甜品控必試-推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑性價比指數: 🌕🌕🌕🌗🌑-📍Layback Cafe & Bar (銅鑼灣)🔎銅鑼灣耀華街
☕️𝐋𝐚𝐲𝐛𝐚𝐜𝐤 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐚𝐫

🥢紫薯麻糬巴斯克蛋糕 $𝟕𝟖
紫薯麻糬巴斯克蛋糕

推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
性價比指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
📍Layback Cafe & Bar (銅鑼灣)
🔎銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓1702-03號舖
紫薯麻糬巴斯克蛋糕
2024-10-14 0 views
黎到銅鑼灣食呢間fusion菜cafe,真係令人好驚喜😍🌟日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽日本和牛肉質軟腍,肉味香濃亦都有肉汁。🥩側邊有黑椒同埋岩鹽,可以自己控制點嘅份量👍🏻🌟北海道海膽帆立貝幼蛋麵帆立貝表面輕輕燒過,裏面仲係有刺身嘅感覺😍海膽鮮甜,幼蛋麵充滿蛋香。呢個真係好值得食阿😍🌟生拆蟹粉拌北京拉麵賣相好靚,打卡一流!造型有少少宮廷風嘅感覺,好得意😆 蟹肉份量好多,醬汁濃稠,北京拉麵亦都好掛汁,淡淡都係蟹粉味😍另外上碟嘅時候店員攞咗一支細細支嘅花雕酒噴喺蟹粉拉麵上面,令到個香味更加突出🦀🦀🌟Green Giant有羽衣甘藍、牛油果、青蘋果、香蕉、鳳梨成個味道都好清,有啲人唔鍾意羽衣甘藍嘅味都唔需要擔心,因為基本上係有唔出呢個味😍🌟Tropical Sunshine有鳳梨、香蕉、芒果、桃子呢個味道比起Green Giant會酸多少少,感覺會開胃多啲,都好好飲😍而且雖然係SMOOTHIE,但都唔會溶得好快😍🌟開心果巴斯克有近期最Hit嘅開心果味😍賣相好靚,仲有啲開心果醬喺面,開心果味濃郁,滿足到想食甜品嘅胃😍
黎到銅鑼灣食呢間fusion菜cafe,真係令人好驚喜😍
🌟日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽

🌟北海道海膽帆立貝幼蛋麵

🌟生拆蟹粉拌北京拉麵

🌟Green Giant
有羽衣甘藍、牛油果、青蘋果、香蕉、鳳梨

🌟Tropical Sunshine
有鳳梨、香蕉、芒果、桃子

而且雖然係SMOOTHIE,但都唔會溶得好快😍

🌟開心果巴斯克
2024-10-11 286 views
約咗中學同學dinner去咗間少女心十足嘅cafe餐廳以灰泥色牆為主調放滿黑膠唱片作裝飾有一個小角落放左隻巨型bear bear🐻食物款式都幾特別!多元化!西班牙風乾火腿片30個月配季節性蜜瓜 $138火腿片唔會好咸,肉質柔軟,帶微微果香。蜜瓜多汁、清甜軟腍,兩者絕對係prefect match!油封鴨腿配窩夫、血燈 $188油封保存令肉質變軟,同時保存到水份,鎖住肉香! 一絲絲鴨肉特別好味! 窩夫加左楓糖漿,帶甜口感,微脆內裏鬆軟。生拆蟹粉伴北京拉麵 $298又到左食大閘蟹既季節! 蟹粉淋係拉麵上滿瀉已經夠哂吸引啦!另外,仲要有個宮殿風碗仔放滿蟹粉! 上碟時,店員會噴幾下女兒紅,令鮮味提升,味道係超級鮮甜😍 ! 蟹粉既份量蟹多到可以掛汁!開心果巴斯克 $78果迷必點!😝我就係衝住呢個蛋糕而黎!開心果味濃郁滑順,與芝士味道互相平衡,帶著半流心效果,濕潤柔軟。面層開心果粒,令層次感豐富,甜不膩,超級推介!有機會想試埋抹茶味💚💚💚Green Giant $78Kale, Avocado 🥑, Green Apple🍏 ,Banana🍌, Pineapple🍍味道酸酸地,健康又清新
約咗中學同學dinner
去咗間少女心十足嘅cafe
餐廳以灰泥色牆為主調
放滿黑膠唱片作裝飾
有一個小角落放左隻巨型bear bear🐻
食物款式都幾特別!多元化!

西班牙風乾火腿片30個月配季節性蜜瓜 $138

油封鴨腿配窩夫、血燈 $188

生拆蟹粉伴北京拉麵 $298

開心果巴斯克 $78

Green Giant $78
味道酸酸地,健康又清新!

So Berries $78
Strawberry 🍓, Blueberry🫐, Raspberry, Banana 🍌
香蕉味幾濃,真材實料!

2024-10-10 266 views
✨好朋友喺港島區返工,每隔兩個月我地都會約食飯見面。今日晏晝我哋去咗銅鑼灣百樂中心一間樓上Cafe,食咗一餐超級豐富午餐😋✨🦞原條龍蝦味窩夫伴芒果🥭$328:真係好誇張,整個窩夫上面真係有大大條龍蝦尾,龍蝦肉彈牙鮮味,仲有大大粒既三文魚子同芒果伴碟,賣相已經十分吸引。龍蝦肉同三文魚子都係鹹嘅,加上窩夫既甜🧇,原來可以做出咁高級嘅菜式,鹹甜交融,真係好特別👍🏼✨大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯$168:令人聯想起係一道中西合璧既菜式。龍蝦汁掛滿每一粒飯;北海道帆立貝有少少煎香,味道非常鮮甜;除咗大大條嘅大澳虎蝦乾,飯入面仲有粒粒嘅虎蝦乾肉,鹹香同埋鮮味十足👍🏼✨蜜糖牛油蒜香單骨雞翼🍯🧈🧄🍗$98:份量一啲都唔細,有足足八件,一上碟已經聞到好香嘅牛油蒜香味。雞翼炸得好鬆脆,入面肉質就好juicy 👍🏼✨開心果巴斯克芝士蛋糕🍰$78:賣相真係好靚,開心果嘅顏色配少少朱古力既芝士蛋糕,有粒粒嘅開心果粒鋪咗喺上面,食落一啲都唔覺膩同甜,仲想食多件添😋✨Tropical sunshine $78🍹有菠蘿、香蕉、芒果同蜜桃🍑,仲大大杯,果味十足👍🏼✨Blue lagoon$78🍹湖水藍色已經好

✨🦞原條龍蝦味窩夫伴芒果🥭$328:

✨大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯$168:

✨蜜糖牛油蒜香單骨雞翼🍯🧈🧄🍗$98:

✨開心果巴斯克芝士蛋糕🍰$78:

✨Tropical sunshine $78🍹

有菠蘿、香蕉、芒果同蜜桃🍑,仲大大杯,果味十足👍🏼

✨Blue lagoon$78🍹

湖水藍色已經好吸睛,入面仲有一球雲呢拿雪糕,似係啲乳酸飲品,飲落透心涼。

✨值得一讚嘅係坐得好舒服,餐廳嘅佈置亦都好吸引,牆身掛住一啲黑膠碟,仲播住一啲輕快嘅音樂,唔怪得吸引咁多客。

2024-10-05
$455 (Lunch)
  • 大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯
  • 蜜糖牛油蒜香單骨雞翼
  • 原條龍蝦尾窩夫伴芒果
🪞Layback Cafe & Bar銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓今次係二訪layback🙆‍♀️食物 環境方面都越嚟越高質! 係鬧市入面難得可以靜靜同朋友chill吓 傾吓計嘅好地方🌬️睇得出每個角落嘅設計都好有心思 員工之間嘅互動都好和諧 令人感覺好舒服~𓌉◯𓇋 濃縮野菌松露扁蔥粉Espresso Funghi Truffle Linguine $108醬汁嘅texture好creamy 食落唔會好膩 感覺啱啱好 麵量都好大份! 𓌉◯𓇋 羅勒青醬大蝦扁蔥粉 Lemon Basil Pesto Linguine $118口味好refreshing! 大蝦新鮮 肥美 好滿足 加埋面頭嘅花生粒亦好夾𓌉◯𓇋 南瓜湯Lunch set包埋嘅餐湯 味道唔係特別濃郁 但甜甜地好易入口𓌉◯𓇋 黑松露可樂餅 Truffle Croquette $58擺盤有驚喜 外層金黃酥脆 內層滿滿嘅餡料 係好開胃嘅小食𓌉◯𓇋 London Fog (Earl Grey Latte) $48𓌉◯𓇋 Nishimura Houjicha Latte $48🜲 切餅費 $50自己帶咗蛋糕為朋友慶祝生日🧁ྀིྀིྀིྀིྀ
🪞Layback Cafe & Bar
銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓

𓌉◯𓇋 濃縮野菌松露扁蔥粉

𓌉◯𓇋 羅勒青醬大蝦扁蔥粉

𓌉◯𓇋 南瓜湯

擺盤有驚喜 外層金黃酥脆 內層滿滿嘅餡料 係好開胃嘅小食

🜲 切餅費 $50
自己帶咗蛋糕為朋友慶祝生日🧁ྀིྀིྀིྀིྀི 店員好有心機擺盤 又唱生日歌同幫忙拍照 氣氛開心自在

approx. $220/ppl

食物🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境🤰 ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
性價比🤰 ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
黑松露可樂餅 Truffle Croquette
濃縮野菌松露扁蔥粉 Espresso Funghi Truffle Linguine
London Fog (Earl Grey Latte)
2024-10-09 245 views
上星期同朋友去銅鑼灣行街,行到夜晚見肚餓,原來朋友貼心一早book定呢間layback cafe & bar一起開餐😬從餐廳裝修看得出花了不少心機去設計👍令到我地可以坐得舒服點及整體色調舒服柔和,可以慢慢坐慢慢食同傾偈😊❤️意大利有機牛肝菌野菌黑松露幼蛋麵 $148黑松露入口香濃而馥郁😍每一啖都有雜菌;而蛋麵軟硬適中,第一次食好特別❤️Spring’s tale $68一見到呢隻少女色就心心眼😍而味道有梨的香味,更加有少見的接骨木花,層次豐富、淡淡的清甜花香😋❤️Tropical Sunshine $78我就點了這杯,有不同的生果,包括我最愛的菠蘿、香蕉、芒果及桃,香甜醒胃飲唔停口😍❤️油封鴨腿配窩夫、血橙 $188油封鴨腿酥香軟嫩、配搭香甜的窩夫牛油真的是絕配~想不到在這裏也品嚐到不錯的法國傳統菜式😬更加了無花果及紅石榴果肉,令整體更加分😍❤️西班牙風乾火腿片(30個月)配季節蜜瓜 $138風乾火腿油香豐富而且又回甘、配搭鮮甜的哈蜜瓜每一口都滲出清爽濃郁的感覺❤️開心果巴斯克$78近期大熱開心果😎綿滑的芝士配上香濃的開心果蓉,甜而不膩,非常出色👍

❤️意大利有機牛肝菌野菌黑松露幼蛋麵 $148

❤️Spring’s tale $68

❤️Tropical Sunshine $78

❤️油封鴨腿配窩夫、血橙 $188

❤️西班牙風乾火腿片(30個月)配季節蜜瓜 $138

❤️開心果巴斯克$78

• 開心果巴斯克芝士蛋糕
  • 油封鴨腿配窩夫、血橙
  • 西班牙風乾火腿片30個月配季節蜜瓜
銅鑼灣一間樓上特色 Fusion Cafe❣️食物種類多選擇,甜品和特色菜式望落都好吸引🤩🤩 餐廳座位舒適,背景音樂都令人非常relax~🎼🎶🎶🖤橄欖油刺身帆立貝潰🫒比較少見既fusion前菜款式,非常好食‼️刺身帆立貝配上橄欖油、黑椒、辣粉等調味估唔到味道特別得黎又幾夾👍👍🖤生拆蟹粉拌北京拉麵🦀🦀🍝蟹粉鋪滿整隻碟,另外仲有一碗蟹粉,份量十足‼️店員會噴上女兒紅,淡淡的酒香味~醬汁味道層次豐富,又唔會太濃味北京拉麵麵條幼身非常掛汁😝💕💕加上蟹膏、蟹肉、蟹籽一齊食,足料又好好味😋 鍾意食蟹嘅朋友一定要試吓~🖤 原條龍蝦尾窩夫伴芒果🦞🦞🧇🥭有創意又好味嘅配搭,好有驚喜‼️龍蝦尾既炸粉唔會好厚,彈牙嘅龍蝦肉配上楓糖甜味、厚身香脆嘅窩夫好滋味🤤🤤加上芒果、魚子既甜味,口感juicy亦為龍蝦提鮮!整道菜油而不膩💯 推薦‼️🖤 藍湖 Blue Lagoon🍹係雲呢拿味嘅梳打,好睇又清新解渴~🖤凍抹茶玫瑰鮮奶🌹🍵🍵抺茶味以外仲有好香玫瑰味,很喜歡💕🖤 紫薯麻糬巴斯克芝士蛋糕🍠🍰🍰甜品同樣出色❣️超級香濃既紫薯味😝蛋糕質地偏濕潤,加埋軟糯既麻糬一齊食呢個配搭幾唔錯~美味完滿既一餐☺️❣️📍Layback Cafe &
銅鑼灣一間樓上特色 Fusion Cafe❣️
食物種類多選擇,甜品和特色菜式望落都好吸引🤩🤩
餐廳座位舒適,背景音樂都令人非常relax~🎼🎶🎶

🖤橄欖油刺身帆立貝潰🫒
比較少見既fusion前菜款式,非常好食‼️
刺身帆立貝配上橄欖油、黑椒、辣粉等調味
估唔到味道特別得黎又幾夾👍👍

🖤生拆蟹粉拌北京拉麵🦀🦀🍝
蟹粉鋪滿整隻碟,另外仲有一碗蟹粉,份量十足‼️
店員會噴上女兒紅,淡淡的酒香味~
醬汁味道層次豐富,又唔會太濃味
北京拉麵麵條幼身非常掛汁😝💕💕
加上蟹膏、蟹肉、蟹籽一齊食,足料又好好味😋
鍾意食蟹嘅朋友一定要試吓~

🖤 原條龍蝦尾窩夫伴芒果🦞🦞🧇🥭
有創意又好味嘅配搭,好有驚喜‼️
龍蝦尾既炸粉唔會好厚,彈牙嘅龍蝦肉
配上楓糖甜味、厚身香脆嘅窩夫好滋味🤤🤤
加上芒果、魚子既甜味,口感juicy亦為龍蝦提鮮!
整道菜油而不膩💯 推薦‼️

🖤 藍湖 Blue Lagoon🍹
係雲呢拿味嘅梳打,好睇又清新解渴~

🖤凍抹茶玫瑰鮮奶🌹🍵🍵
抺茶味以外仲有好香玫瑰味,很喜歡💕

🖤 紫薯麻糬巴斯克芝士蛋糕🍠🍰🍰
甜品同樣出色❣️超級香濃既紫薯味😝
蛋糕質地偏濕潤,加埋軟糯既麻糬一齊食
呢個配搭幾唔錯~美味完滿既一餐☺️❣️

📍Layback Cafe & Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓1702-03號舖
  • 生拆蟹粉拌北京拉麵
  • 原條龍蝦尾牛油果芒果漢堡
  • 橄欖油刺身帆立貝潰
.1.開心果芝士巴斯克 $78一到嘅時候.. 少呆.. 因為都真心幾大件..感覺上係7-8” 蛋糕咁嘅size嘅切件😳相比大部分呢個價錢嘅Cafe甜品絕對超越95%嘅Cafe(cp值方面).唔係話超濃開心果芝士 & 開心果balance得幾好推薦!.2.蟹膏蟹肉卡邦尼 $158.卡邦尼就算 仲係🦀之配搭.. 所以都幾期待!但感覺上🦀嘅存在感無想像中咁高卡邦尼味道 & 口感上都出色 做得好!as「卡邦尼」係主角的話 就💯!.(呢間可以轉生酮麵(青瓜面)‼️(有好多特色意粉好出名 eg 蟹粉擔擔麵 ).3.大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯$168.呢個配搭真係鮮中之鮮大蝦;帆立貝;龍蝦汁..覺得對於鍾意意粉;意飯嘅人呢間嘅配搭真係幾特別 & 新穎!.

1.開心果芝士巴斯克 $78
一到嘅時候.. 少呆.. 因為都真心幾大件..
感覺上係7-8” 蛋糕咁嘅size嘅切件😳
相比大部分呢個價錢嘅Cafe甜品
絕對超越95%嘅Cafe(cp值方面)
唔係話超濃開心果
芝士 & 開心果balance得幾好
推薦!
2.蟹膏蟹肉卡邦尼 $158
卡邦尼就算 仲係🦀之配搭.. 所以都幾期待!
但感覺上🦀嘅存在感無想像中咁高
卡邦尼味道 & 口感上都出色 做得好!
as「卡邦尼」係主角的話 就💯!
(呢間可以轉生酮麵(青瓜面)‼️
(有好多特色意粉好出名 eg 蟹粉擔擔麵 )
3.大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯
呢個配搭真係鮮中之鮮
大蝦;帆立貝;龍蝦汁..
覺得對於鍾意意粉;意飯嘅人
呢間嘅配搭真係幾特別 & 新穎!