2023-10-30
灣仔樓上餐廳, 裝潢好有特色. 起鍋二人套餐 $736絕世混醬 $40另收$40 醬料費, 除左常見hot pot 鼓油 蔥 辣椒, 仲有沙茶醬仲有多款式泰式sauce 同香料, 香茅、金不換、魚露、青檸等, 幾特別套餐湯底選左茜湯, 佢仲有d 豆腐同豬肉片. 不過茜味就唔算好出潮汕牛拼盤有不同部位, 包括吊龍、匙柄、雪花時令海鮮拼盤有蠔, 鮑魚同海蝦. 鮑魚已切片幾嫩, 蠔都無腥味幾大粒響鈴午餐肉 將午餐肉在響鈴之中新鮮即炸, 脆卜卜中間帶咸香好邪惡香茅蝦膠扎肉餃 芫茜豬肉餃 黃芽白大頭菜豬肉餃套餐可款三款餃子, 一款特色嘅, 每款兩粒. 而特色餃子就有泰式風味fusion 款, 好似香葉肉碎餃、冬陰功雜菌餃等. 我選左香茅蝦膠都幾香. 另外兩款都唔錯冬蔭功墨魚丸 梅菜豬肉手打丸 手打牛丸 同餃子一樣可選三款, 一款特色嘅, 每款兩粒. 最特別係冬蔭功墨魚丸, 爽滑彈牙中帶冬蔭功香. 另外幾欣賞牛丸幾牛味爽彈本地時令蔬菜拼盤 有四五款, 全部係本地新鮮送黎最後主食的水雲麵都幾有驚喜, 入口爽彈幾香
起鍋二人套餐 $736
絕世混醬 $40
潮汕牛拼盤有不同部位, 包括吊龍、匙柄、雪花
響鈴午餐肉
將午餐肉在響鈴之中新鮮即炸, 脆卜卜中間帶咸香好邪惡
香茅蝦膠扎肉餃 芫茜豬肉餃 黃芽白大頭菜豬肉餃
冬蔭功墨魚丸 梅菜豬肉手打丸 手打牛丸
本地時令蔬菜拼盤
有四五款, 全部係本地新鮮送黎
最後主食的水雲麵都幾有驚喜, 入口爽彈幾香