Restaurant: LIME FISH (Tin Chak Shopping Centre)
Info:

2024-09-10 126 views
近期發現越來越多屋村商場都有漁樂呢一間茶餐廳。味道尚算唔錯,都已經幫襯咗幾次試過佢嘅早餐試過佢嘅午餐搵一次機會試吓晚餐先。今次去到幫襯選擇咗香茅豬扒肉丸冬陰功金邊粉。冬陰功金邊粉湯汁略嫌少咗啲,因為食到一半嘅時候金邊粉已經吸晒啲湯變得比較腍,香茅豬扒都唔錯。反而俗願食落去有驚喜肉味幾濃郁爽口彈牙唔錯唔錯。見到炸薯條可以加配套餐,咁就多口叫嚟食吓啦。發現都幾唔錯,食落去甜甜地。最重要係呢度嘅凍檸茶係用檸檬汁冷壓萃取呢一個啱晒我杯茶。我最鍾意飲。方便快捷亦都係比較質素穩定嘅一間餐廳。
近期發現越來越多屋村商場都有漁樂呢一間茶餐廳。
今次去到幫襯選擇咗香茅豬扒肉丸冬陰功金邊粉。
方便快捷亦都係比較質素穩定嘅一間餐廳。
2024-09-09
$70 (Lunch)
2024-08-13 180 views
首先想讚一下他們家的裝修風格十分有格調。好像置身東南亞的感覺。唯獨有某些位置會導致手機訊號接收不良,甚至没有訊號題外話說多了,回歸主題吧 :不得不說這個紅咖喱焗飯真是冇得彈 !焗飯來說,醬汁的分量其實十分重要。太少醬汁,乾。太多醬汁,濕。而他們控制這個醬汁的比例就剛剛好。由於他們主打的是星,馬,泰風味菜式,所以味道會偏向濃郁,在這炎熱的夏天吃正好,開胃。雞扒和豬扒份量足,搭配頂層烤得焦香的芝士來吃,十分惹味,也十分飽肚。
首先想讚一下他們家的裝修風格十分有格調。
好像置身東南亞的感覺。
唯獨有某些位置會導致手機訊號接收不良,甚至没有訊號

題外話說多了,回歸主題吧 :
不得不說這個紅咖喱焗飯真是冇得彈 !

焗飯來說,醬汁的分量其實十分重要。
太少醬汁,乾。
太多醬汁,濕。
而他們控制這個醬汁的比例就剛剛好。

紅咖喱焗鴛鴦扒飯
2024-08-13
$65 (Dinner)
紅咖喱焗鴛鴦扒飯
  • 紅咖喱焗飯
2024-06-22 175 views
香辣牛肉炒飯 咸味好夠, 泰國碟頭飯,再加一杯熱0水,堂食好多人, 我一人坐係最入, 最入就冇waiter,等左一陣就有人來點餐,waiter 都正常, 等左10分鐘就有飯食。 碟野都夠熱, 味道咸,冇話特別好食,不過天水圍黎講都叫做可以, $62 蚊都係貴, 不過星期五就放鬆一下, 呢碟唔係好辣,份量剛好好,色水都深, 0水好酸, 我覺得堂食冷氣唔多夠, 如果可以的話,可以再開大一點,不過整體黎講係可以的,星期五放工我都會再食
2024-05-16 166 views
依家越嚟越多地方見到漁樂既蹤影。今日忙完,到食飯時間,又係下午茶時段。本身好擔心食唔飽,通常下午茶份量都比較嘛。點知入到去反而係煩揀咩野食。好似今日咁咁肚餓,即刻揀食香辣肉碎炒金邊粉,黎到既時候都幾大份架。仲叫左杯凍檸茶。食得好飽飽。如果無咁肚餓仲可以揀下西多士tim 紅豆冰都唔錯,絕對係下午茶懷舊之款。如果真係唔夠飽,仲有小食可以加。價錢好優惠下。加埋都一定平過食午餐。下次可以幾個朋友一齊黎。叫多幾款share 呀。
依家越嚟越多地方見到漁樂既蹤影。
今日忙完,到食飯時間,又係下午茶時段。
本身好擔心食唔飽,通常下午茶份量都比較嘛。
點知入到去反而係煩揀咩野食。
如果無咁肚餓仲可以揀下西多士tim
紅豆冰都唔錯,絕對係下午茶懷舊之款。
如果真係唔夠飽,仲有小食可以加。價錢好優惠下。
加埋都一定平過食午餐。
下次可以幾個朋友一齊黎。叫多幾款share 呀。

2024-05-09
$60 (Tea)
2024-03-20 157 views
天澤商場一樓都有唔少餐廳,中午時分,間間餐廳都坐滿晒人,唯獨是有一間餐廳喺角落頭,唔知係位置嘅問題定係咩原因,裏面唔多人,於是我就入咗去坐啦!入到嚟見到好多卡位,心情都幾舒暢,因為食飯都係想食得舒服啲,唔想同人迫。但係同時間,少人坐嘅餐廳,會唔會有啲特別原因呢?見到餐牌上面嘅菠蘿炒飯好似幾吸引,於是叫咗,呢個菠蘿炒飯同我平時食嘅有啲大分別,呢個菠蘿炒飯又酸又辣,唔係太啱口味,於是飲一杯冇檸檬嘅檸水,呢餐飯真係令我試齊甜酸苦辣四種味道。當然,我只係試咗一個餐,唔代表佢其他都唔好食,只係呢個唔啱我口味。做人又唔可以淨係睇人哋嘅缺點,就好似標題所講:卡位多都係一個優點,至少坐得舒服。

2024-03-08
Type of Meal
Lunch
2023-09-14 369 views
今晚打算落來食個飯就算,誰不知服务差,張單都比错,我叫二人餐158,無啦啦變了二百幾,真是搞错,生气了,我保证以后都不会来食,真是过分,你们評下理,是不是好过分.
2023-09-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2023-04-05 573 views
漁樂係我個仔摰愛,指定食香煎雞排蛋蓋飯,必定要加牛油雞翼$13。講真佢個牛油雞翼係正,即炸之外,佢個皮外脆同甜甜地,但又唔係加糖咁,裡面嘅肉好嫩滑,再加上淋左啲甜黑醋油,我覺得真係幾好味。以前得兩隻雞翼,但近排如果雞翼細佢會俾3隻,2/3係不定時,2隻係基本,有3隻當驚喜,唔係成日3隻,多少隻都好唔刁難員工,係廚房決定,因為都有姐姐講過都唔知點同啲客解釋去漁樂千祈唔好飲有檸檬嘅野,自從轉左餐牌佢所有檸檬飲品都好似用檸檬精咁 ,係再無實體檸檬另外無左好立克同阿華田,得美綠,講真我覺得以前漁樂好食啲,有多啲款,以前佢有個椰香沙嗲焗雞扒飯係好味,轉左餐牌得返泰皇汁同咖哩汁,少左好多焗飯款

• 黑醋牛油雞翼
2022-02-16 1047 views
見疫情咁厲害,就叫咗個下午茶外賣自取,今日食咗冬陰功豬頸肉炒烏冬配熱奶茶。豬頸肉好味😋都有5-6舊,烏冬係泰式濕炒,烏冬比較濕,無鑊氣😅不過泰式算係咁,雖然話冬陰功,但是也不太辣。奶茶係正常茶餐廳奶茶,奶味比較重😇
2021-12-11 628 views
漁樂 百分百 意樂 同一集團係呢個商場都有齊今日我揀咗漁樂特選下午茶 - 香茅雞扒包 $25呢個價錢仲要包紅豆冰真心覺得好抵雞扒同個包size 入口不柴用生菜蕃茄沙律醬簡單配料 從配搭成個包嘅味道不錯最令我驚艷嘅地方係佢個包面個底 哄到脆就算凍咗 咬落去個質感都仲係脆隊友說 不用再加調味 夠味夠辣金邊粉炒得不錯 不會太乾亦不會過油過濕粒粒紅豆冰 跟餐(不用加錢)叫咗少甜少冰但見到張單寫走甜 不要緊嚟到嘅時候 覺得唔似淡奶一飲係椰汁 唔理嚕 照飲紅豆軟身 唔係糖漿紅豆 甜度適中CP值超高嘅特選下午茶 大推
漁樂 百分百 意樂 同一集團

就算凍咗 咬落去個質感都仲係脆

隊友說 不用再加調味 夠味夠辣
金邊粉炒得不錯 不會太乾
亦不會過油過濕

粒粒紅豆冰 跟餐(不用加錢)
叫咗少甜少冰
但見到張單寫走甜 不要緊
嚟到嘅時候 覺得唔似淡奶
一飲係椰汁 唔理嚕 照飲
紅豆軟身 唔係糖漿紅豆 甜度適中

CP值超高嘅特選下午茶 大推

2021-12-08
$35 (Tea)
2021-10-17 452 views
3個月第2次來。店內只有少數員工可以幫你落單,其他人只會叫你等等。餐牌內的東西,很多都沒有。牛肉煲沒有,豬手沒有,特飲沒有。菜上得特別快,下單後不夠一分鐘已經送來,應該是一早煮定的。
3個月第2次來。
店內只有少數員工可以幫你落單,其他人只會叫你等等。
餐牌內的東西,很多都沒有。
牛肉煲沒有,豬手沒有,特飲沒有。

菜上得特別快,下單後不夠一分鐘已經送來,應該是一早煮定的。
2021-10-17
$60 (Dinner)
2021-09-18 365 views
呢間應該係港式多國菜,茶餐廳格局菜式 海鮮番茄鍋, 肉醬芝士焗雜菌,原條烏頭魚鐵板蒸焗海鮮番茄鍋,放滿蜆肉,魷魚青口,下面仲有洋蔥等食材放滿食材加醬汁焗香 鮮香口十足 番茄醬有d辣味,配埋海鮮幾惹味魷魚彈牙,青口鮮味,蜆肉無沙又鮮甜 份量幾多都幾好食放滿肉醬同芝士焗既雜菌鍋,味道濃郁芝士份量多 就咁食就好膩 配飯或意粉就不錯原條蒸魚,放入蒸焗爐整, 原來加辣椒蔥花蒜,香辣惹味,滲曬入魚肉入面,魚肉口感幾嫩滑平均消費$300評分8/10Shop 104B-D, 1/F, Tin Chak Shopping Centre, 71-77 Tin Shui Road, Tin Shui Wai
呢間應該係港式多國菜,茶餐廳格局
菜式 海鮮番茄鍋, 肉醬芝士焗雜菌,原條烏頭魚鐵板蒸焗
海鮮番茄鍋,放滿蜆肉,魷魚青口,下面仲有洋蔥等食材
魷魚彈牙,青口鮮味,蜆肉無沙又鮮甜 份量幾多都幾好食
平均消費$300
評分8/10
2021-05-19 667 views
性價比超高嘅下午茶🥰抵到爛同朋友二人去,叫咗兩個下午茶餐。第一個係海南雞飯配沙拉,沙拉酸酸甜甜,好開胃。海南雞應該要問服務員拿辣椒,但朋友話味道夠,就冇攞。第二個是紅咖哩豬扒焗飯,呢個真係好足料又好好味,就係豬扒肥咗少少,不過度度嘅豬扒都肥,紅咖哩味甜甜地,一d都唔辣,好好味,配上焗飯好香呀😍兩個套餐各配一杯飲品,正常茶記嘢飲都有,仲可以加小食,我就加左薯條。食咁多嘢100蚊都唔洗,真係好抵。。。
性價比超高嘅下午茶🥰抵到爛
同朋友二人去,叫咗兩個下午茶餐。
2020-10-03 793 views
第一次嬲到要寫食評!叫外賣有人送到家俾貴小小我覺得好合理!但呢個飯除左食左一串小菠蘿之外,成盒飯完全一粒肉都冇,連肉鬆都冇,得啲青豆蘿蔔粒,完全食唔出味,好似食緊炒白飯咁!🔥🔥🔥
第一次嬲到要寫食評!
叫外賣有人送到家俾貴小小我覺得好合理!

清邁小菠蘿炒飯
2020-10-03
Waiting Time
15 Minutes (Delivery)
$84 (Dinner)
2020-03-17 1289 views
漁樂又係百分百旗下一間餐廳,專門食東南亞野,同意樂其實好似樣,都係用外國食飯做主打的港式茶餐廳。今日平日2點黎試吓下午茶,發現多左啲20蚊左右就埋到單嘅下午茶餐,真係時間倒退三四年了。見咁平,我緊係開心share upload上黎Openrice.餐牌:但我未食午餐就嗌返個輕量飯啦。不過呢碟碟頭飯真係唔多掂。海南雞唔合格,雞肉仲係好暖,肉質鞋口,嚼下好韌,有啲雞肉仲有骨,份量亦真係好少,而且冇俾到海南雞醬應配有嘅醬汁,求其淋左上去就算。而醬汁仲唔知係咩野醬,有椰汁味,甜甜地,唔係平時食嘅海南雞醬。仲有個沙律,果幾條菜,睇落同食落都唔新鮮,咬落有啲軟,而沙律醋太酸,食左條都唔敢再食。成餐值得讚就得個杯紅茶,茶味香濃不澀,可以再試。總結:海南雞飯不知所謂,用價錢黎搭救,下次食佢啲炸雞髀之類就算,20蚊就抵食,所有俾OK啦,唔想差評。

餐牌:

但我未食午餐就嗌返個輕量飯啦。

輕量海南雞飯(下午茶)

不過呢碟碟頭飯真係唔多掂。

青檸紅茶

成餐值得讚就得個杯紅茶,茶味香濃不澀,可以再試。

青檸紅茶
2019-09-12 811 views
8:30pm落樓下食飯 唔想太頹食大家樂於是食依間 點知仲慘過食大家樂8點半 叫泰式魚香茄子無 叫冬蔭功烤魚 無 叫鹽燒烏頭 又無 要乜無乜 算!淨返佢推介我地食既原來都係賣唔出所以係咁叫我地食星洲黑椒蝦煲:好咸!得好咸既黑椒味!所謂泰國粉絲 一餅餅 粉真係打得太多 一pat pat海南雞:肉非常硬 但都已經算正常馬拉盞通菜 蒜炒通菜:正常 但惹味 香 這些就真係說不上香茅豬扒:非常油 但無味黑椒炒讚歧烏冬:又係得個開粉既黑椒味全餐飯真係食到反晒白眼真係請我都唔食😡
8:30pm落樓下食飯

黑椒炒讚歧烏冬:又係得個開粉既黑椒味

全餐飯真係食到反晒白眼
真係請我都唔食😡
2019-09-12
$80 (Dinner)