2024-06-09 217 views
雞軟骨餃子完全冇雞軟骨牛肉拌飯嗰啲肉又幼又韌 吞拿魚手卷入面嗰啲吞拿魚 你係見唔到佢有㗎。有時唔係話唔幫啲小店,但係呢啲咁樣嘅食物質素真係靚過得好過分。 你哋自己幫襯之前三思啦
雞軟骨餃子完全冇雞軟骨

牛肉拌飯嗰啲肉又幼又韌

吞拿魚手卷入面嗰啲吞拿魚 你係見唔到佢有㗎。

2024-03-06 394 views
路過試了間韓式小店,此店前身是cafe來的,接手後變成了韓式小店,保留了前身裝修,但窗戶略污漕,失去了整潔感。叫了個加哩吉列芝士豬排飯$62凍檸蜜加$5飲品比較淡味,是沖水式的韓式檸蜜。咖哩吉列芝士豬排飯,來到賣相很好看,味道也可以,飯身少少硬同乾,吉列豬排很趣和香,加了芝士也配搭很好味,但略嫌豬排太簿身,只是一般店的1/3厚,性價比略低。。。厚點就更好吃了!總結是一般啦,未去到會想再來試。。。因為豬排真是太簿得可憐。。。
叫了個加哩吉列芝士豬排飯$62
凍檸蜜加$5
飲品比較淡味,是沖水式的韓式檸蜜。
2023-09-25 823 views
星期四放工後趕住去教會,就喺長沙灣附近買個外賣食。見到呢間我位於長沙灣集輝街的愛瑪小屋,一間以韓國菜為主題的餐廳,就試吓啦!韓式燒牛肉飯卷薄薄的牛肉片包裹著香氣四溢的米,配以少許韓式醬和蔬菜,讓人一口咬下去便能品嚐到牛肉的鮮嫩和米飯的香甜,絕對是一個讓人回味無窮的組合。韓式雜菜炒粉絲這道菜以其豐富的蔬菜和彈牙的粉絲引人入勝。炒製過程中,蔬菜保持了其營養價值和鮮味,配合適度的調味,讓整道菜既清爽又美味。粉絲的口感彈牙有嚼勁,讓人吃得過癮。柚子菜梳打特飲清新的柚子味和脆爽的菜梳打完美結合,帶來了一種獨特的口感和味道。這杯特飲不僅解渴,還能讓人感受到柚子的清香和梳打的氣泡感,絕對是韓國料理中一個不可錯過的美味。

韓式燒牛肉飯卷

韓式雜菜炒粉絲

柚子菜梳打特飲
👩🏻‍🍳 愛瑪小屋🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️Lunch果陣去幫襯,好好生意,實係好好味啦~無辦法,科撈咪唔想等,直接外賣返屋企🥡。外賣系列第N彈。🍽️ 韓式拌飯(香菇牛肉)牛肉好香,好多汁,材料超足,比打工人嘅滿滿誠意👍🏻🍽️ 韓式炒年糕雜錦🍽️ 韓式芝士條 + 粉絲紫菜卷小食拼盤,解下嘴饞。🍹 韓國果肉梨汁來自韓國嘅味道,有真梨肉碎碎~📍地點:長沙灣集輝街2-8號耀輝大廈地下3號舖
👩🏻‍🍳 愛瑪小屋🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️

Lunch果陣去幫襯,好好生意,實係好好味啦~
無辦法,科撈咪唔想等,直接外賣返屋企🥡

。外賣系列第N彈。

🍽️ 韓式拌飯(香菇牛肉)
牛肉好香,好多汁,材料超足,比打工人嘅滿滿誠意👍🏻

🍽️ 韓式炒年糕雜錦

🍽️ 韓式芝士條 + 粉絲紫菜卷
小食拼盤,解下嘴饞。

🍹 韓國果肉梨汁
來自韓國嘅味道,有真梨肉碎碎~

📍地點:長沙灣集輝街2-8號耀輝大廈地下3號舖
2023-09-09 533 views
今日經過見到呢間新開韓式小店愛瑪小屋, 餐廳環境好簡潔, 唔同韓式食物都有, 而且大部份都係全日有得叫, 仲有多款小食選擇我就叫左燒牛肉韓式飯卷, 飯卷係即叫即做, 幾新鮮, 而且都幾足料, 入面既牛肉燒得岩岩好, 唔會好乾, 仲有少少麻油香另外辣豚肉韓式拌飯, 份量唔少, 面頭既配料好爽脆, 絲絲分明, 仲配埋太陽蛋, 辣豚肉醃得好入味, 味道會偏辣, 撈飯岩岩好😋韓式炒年糕雜錦辣醬平均分怖係年糕面, 唔會好辣, 配埋魚糕口感煙韌👍

韓式炒年糕雜錦
辣醬平均分怖係年糕面, 唔會好辣, 配埋魚糕口感煙韌👍
2023-08-30 329 views
收工同朋友見新開小店就入黎試下❤️今日堂食左個二人餐:有炸雞(揀咗個蜂蜜芥末醬)、小食有韓式魷魚醬、仲叫左個日式咖喱吉烈豬扒飯、人蔘雞湯加年糕雜錦、飲品有柚子茶同玄米茶。😋炸雞真係好好食!夠晒熱!外脆內軟、入面嘅雞肉好嫩滑🤤另外人蔘雞湯滾住上、仲有成隻雞係入面、雞裡面仲有啲糯米,清清地感覺好健康。魷魚醬雖然份量少啲不過係正宗韓國嘅味道🤤年糕雜錦加埋個醬汁好開胃。P. S: 日式咖喱吉列豬扒飯我朋友一個人好快食晒,試唔到一啖🥲下次黎再試過最後配埋熱嘅玄米茶🤤有下次👍🏻識食一定識炸雞同人蔘雞湯,絕配!😍
收工同朋友見新開小店就入黎試下❤️

炸雞真係好好食!夠晒熱!
外脆內軟、入面嘅雞肉好嫩滑🤤

魷魚醬雖然份量少啲不過係正宗韓國嘅味道🤤

年糕雜錦加埋個醬汁好開胃。

最後配埋熱嘅玄米茶🤤

有下次👍🏻
識食一定識炸雞同人蔘雞湯,絕配!😍
2023-08-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-08-22 247 views
食左 咖哩芝士吉列豬, 芝士棒, 幾好食. 同事B食左個 韓式炒牛肉粉絲, 佢話好食, 不過個份量少d, 男人食唔夠飽. 同事C食韓式拌飯, 最大兜同多料. 佢話唔錯, 三個人食左180元
2023-08-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • 咖哩芝士吉列豬
  • 芝士棒
2023-08-20 169 views
人蔘雞湯外賣自取到家仍然非常熱,味道很好牛肉炒粉絲非常足料,好有韓式粉絲的味道。炸雞非常炸粉不會太厚,味道很好,配上韓式甜辣醬,味道更上一層樓。總結非常好味,下次會再幫襯😋😋
人蔘雞湯外賣自取到家仍然非常熱,味道很好
牛肉炒粉絲非常足料,好有韓式粉絲的味道。

總結非常好味,下次會再幫襯😋😋
韓式牛肉炒粉絲
人蔘雞湯
韓式炸雞
TakeAway
韓式牛肉炒粉絲
人蔘雞湯
韓式炸雞
2023-08-15 167 views
見呢間舖新開,打算試下啦。外賣自取,舖頭得All day menu,叫咗一個咖哩牛肉飯($50),外賣加$1。咖哩超油,成層油喺面。但我攞完外賣5分鐘就返到公司食,所以一定唔係凍咗先見到咁多油。而且咖哩味亦唔濃,一開頭以為舖頭俾錯普通牛肉飯。牛肉又乾又硬,仲要偏咸冇乜牛肉味。附近差唔多價位嘅餐廳有好多,呢一間真係冇下次
見呢間舖新開,打算試下啦。
外賣自取,舖頭得All day menu,
叫咗一個咖哩牛肉飯($50),外賣加$1。
而且咖哩味亦唔濃,一開頭以為舖頭俾錯普通牛肉飯。
牛肉又乾又硬,仲要偏咸冇乜牛肉味。

附近差唔多價位嘅餐廳有好多,呢一間真係冇下次
TakeAway