見到呢間樂天成日都咁多人,今日下午茶排隊都入嚟試下,點知真係好巴閉,食到成肚氣,貼錢買難受!😡一開始入座落單,個女店員見到我哋舉手示意見到會過嚟,點知去左2台落單都仲未肯行番過嚟😤 唯有叫過第二個!然後落單當然係落錯單啦,叫凍檸茶,嚟左凍奶茶⋯⋯叫人換個樣已經好唔情願!😖跟著嚟杯凍咖啡,一嚟到白色已經心一沉,飲落得奶零啡味🙁 叫人換過杯,個啊叔第一句話,係咁架啡嚟就轉身走人!我哋即刻叫住佢,話得奶味! 佢就話呢度啲咖啡係咁㗎啦,你試下先啦😒 我哋表示試左啦,啊叔態度極差咁話,我日日都飲架!係咁架啦,咁你想點啊?嘩!我都冇諗過飲杯嘢都要受氣,你食埋我個份啦!

嘩!我都冇諗過飲杯嘢都要受氣,你食埋我個份啦!
2024-08-24 165 views
去開附近做嘢,隨便入咗去試試個早餐。覺得味道一般,食完仲覺得口渴添…唔理解點解會長期排長龍。早餐價錢合理,款式來說都是大眾喜歡的常見選擇,所以唔需要太多時間就好快揀到想要嘅早餐。飲熱嘢唔需要特別加$3覺得呢個位有加分。店員服務正常,都唔錯。環境方面都尚算乾淨。不過上餐時啲湯流晒出嚟,感覺冇咁整齊。碗通粉入邊有條牛肉,感覺唔太整潔。
唔理解點解會長期排長龍。

飲熱嘢唔需要特別加$3覺得呢個位有加分。

店員服務正常,都唔錯。

金寶忌廉仿鮑魚火腿通粉
炒蛋  牛油餐包
西煎雙蛋
熱菜蜜  凍檸茶
有條唔關事的牛肉
熱菜蜜  凍檸茶
2024-08-23 258 views
晚餐 $78熱檸茶忌廉湯餐包蘑菇燒汁煎焗豬鞍扒配意粉侍應一放低落枱面,見到個樣都覺得叫錯左,忌廉湯入面有幾條火腿絲,飲落酸嘅,意粉好乾身,冇乜汁,冇味,豬扒味道麻麻,一般,唔好食,最正常同好食得個餐包,好失望嘅晚餐。如果價錢$78黎講,附近應該都大把選擇,覺得唔值。
晚餐 $78
熱檸茶
忌廉湯
餐包
蘑菇燒汁煎焗豬鞍扒
配意粉

如果價錢$78黎講,附近應該都大把選擇,覺得唔值。
2024-08-14 308 views
平時樂天一到中午時間 就開始排長龍打蛇餅已經知呢間菜餐廳不錯樂天冰室LUNCH 抵食平!靚!正! $60午餐A牛扒加肉腸  (可跟薯菜/意粉/飯)薯菜好適合健康人士另外仲跟個湯及飲品

平時樂天一到中午時間 就開始排長龍打蛇餅
已經知呢間菜餐廳不錯
樂天冰室LUNCH 抵食

平!靚!正! $60
午餐A牛扒加肉腸  (可跟薯菜/意粉/飯)
薯菜好適合健康人士
另外仲跟個湯及飲品
2024-03-14
2024-07-13 527 views
週末要等位才吃得到的樂天冰室,雖然是黃大仙區丶鑽石山站,但新蒲崗這邊堂食的餐廳沒有很多,樂天冰室特別在週末都是要排隊的名店。這天和朋友來吃下午茶,竟然有卡座😂Lucky下午茶,卡邦尼意粉下午茶雙拼飯,油雞叉燒飯這一間的燒味飯很受歡迎,半肥瘦叉燒🤌
這天和朋友來吃下午茶,竟然有卡座😂Lucky

下午茶,卡邦尼意粉

下午茶雙拼飯,油雞叉燒飯
這一間的燒味飯很受歡迎,半肥瘦叉燒🤌
2024-06-25 593 views
星期日見佢經常都好多人排隊,好奇究竟啲嘢係咪真係咁好食?今次和朋友一齊嗌咗一個午餐同常餐 try try🍛首先午餐就叫咗吉列魚柳配薯菜,嗰吉列魚柳炸得都香口,薯菜就比較高質,係成個薯仔焗出嚟嘅👍🏻常餐就真係少少失望,叫咗個牛尾蕃茄通粉,望落去係幾靚,但最敗筆係個牛尾得骨同一舊好似五毫子咁大個嘅肉,然後成碗湯都係得通粉和牛骨,唯一仲有個嫩滑炒蛋和火腿同多士伴住個通粉食,炒蛋都幾香,火腿和多士都ok🥪
星期日見佢經常都好多人排隊,好奇究竟啲嘢係咪真係咁好食?

今次和朋友一齊嗌咗一個午餐同常餐 try try🍛

2024-06-23 474 views
之前晚餐食過吾錯 但星期日下午茶可能繁忙時間 人手又吾夠 餐廳衛生情況好差 門口侍應比左張卡位枱 地下有一pat炒蛋 同另一個綠色衫侍應講 佢比左另一張枱我地 但地下又係有一地肉醬係到😅侍應話會搵人拖地 企係到等左10分鐘冇人拖 走左

2024-06-20 405 views
很少在新蒲崗這一區吃飯,特別是早餐也不想吃大集團的西餐那些,剛好看到這一間茶餐廳就進去吃。早餐吃簡單的,我點了牛奶麥皮餐,除了麥皮還能吞拿魚三文治丶火腿芝士三文治二選一,今天選的吞拿魚三文治,生菜新鮮,吞拿魚不會過甜,很好。熱奶茶香濃奶香🤗很滿意。不知道有沒有人也跟我一樣喜歡在外吃麥皮,真的不是每間麥皮一樣味的,這一間在我排行榜應該算第二位,牛奶香而且麥皮的濃稠度剛好,如果走甜更好吃。🤌料超級多的吞拿魚三文治

🤌料超級多的吞拿魚三文治
一向都夜收工九點鐘左右係附近再嚟幫襯。之前幫襯一樣嘅晚餐牛扒起碼大2倍仲係有兩塊,另外仲有大大塊豬同雞扒。今次一模一樣嘅價錢趕收工就求求其其比幾片薄牛加塊細左一倍既豬扒依舊收我78蚊!有冇人性㗎!如果你真係唔夠牛扒唔夠豬扒質素唔好,你可以選擇停買而唔係求求其其搵客人笨的。辛苦咗全日諗住夜晚食扒既晚餐結果出嚟係咁差嘅,真係好失望。生意唔係咁樣做諗清楚出餐之前嘅後果,諗下客人嘅感受啦!附近獨巿大曬咩。以後你每差一次我就想你投訴一次!
一向都夜收工九點鐘左右係附近再嚟幫襯。
以後你每差一次我就想你投訴一次!
2024-06-15
2024-06-09 435 views
今日7點左右去咗新蒲崗萬廸廣場嘅樂天冰室拎外賣,嗌咗個英倫雜扒晚餐。本來應該係羊架,但最後改成咗羊扒。份量夠大,但餐包真係唔掂,硬硬哋,完全唔鬆化。羊扒就真係好失望,臊味好重,完全唔好食。最差嘅係個牛肝菌忌廉湯,一入口就想嘔,味道奇怪到不得了,根本飲唔落口。整體嚟講,呢餐算係一般。價錢八十幾蚊,都唔算平,但要有心理準備可能要排好耐隊先入到去。雖然有啲失望,但考慮到價錢,我都會勉強推薦呢間餐廳,只係要注意有啲嘢真係唔好食。

英倫雜扒晚餐
Other Info. : 都要排好耐隊
2024-06-09
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
係香港食左好多年野 我覺得最好食就係呢間但有時牛肉有d硬。其他都超好好有鑊氣 所以專登要出文章 特別係個waitress全部都好nice!超級熱情同好客都係我見過最有人情味的餐廳 開左冇幾耐好似已經日日要排隊先入到同埋好好坐!抵讚!!
係香港食左好多年野
我覺得最好食就係呢間

但有時牛肉有d硬。其他都超好
好有鑊氣 所以專登要出文章

特別係個waitress全部都好nice!
超級熱情同好客
都係我見過最有人情味的餐廳

開左冇幾耐好似已經日日要排隊先入到

同埋好好坐!
抵讚!!
  • 法式西冷牛扒
2024-05-23 343 views
之前去新蒲崗見到呢間樂天冰室好多人排隊就入去試吓有幾好味先😝👍🏻燒味飯今次試咗佢哋嘅五寶飯,超級足料,而且都整得幾好食,燒肉嘅皮都好夠脆 呢個好重要😝叉燒都燒得啱啱好🤩👍🏻菠蘿油如果下午茶時間嚟食嘅話,一定要食菠蘿油!試過先知有幾好味,即叫即整 嚟到個包仲係暖暖地😍😍呢度嘅員工服務態度都唔錯,比較熱情,而且整體環境都算幾乾淨同埋闊落
之前去新蒲崗見到呢間樂天冰室好多人排隊
就入去試吓有幾好味先😝

👍🏻燒味飯

👍🏻菠蘿油

2024-05-17 336 views
新蒲崗樂天一向都是我在新蒲崗搵食的首選,服務好環境乾淨,地方大,食品出品真的非常對得起這個價錢,相比起其他冰室被吹捧,我更覺得樂天潛力非常大,無論是新蒲崗和長沙灣店兩間水準也是非常高沿途直出,無論是麵包,檸檬茶,炒飯,雜扒餐,鰻魚還是最傳統的燒味飯他們也做得樣樣到位,毫無令人挑剔的位置,我覺得作為香港本土的,應該多支持我們本土冰室,但記得要帶現金哦!真的不用多說,大家看看照片,沒有特別的要求,就已經做出這個水準,他們做到這個規模真的非常令人佩服,希望可以保持

2024-05-16 230 views
#香港美食 我同太太都每一個星期都會有三至四日嚟呢度食,因為食物中上,麵包,蛋撻,都好好食👍👍由其是地方乾淨,就係門口要排隊都可以好快入座,可能地方大啦,樓面每個都好衝勁,哈哈,可能為求同老闆找多啲生意啦,不過快得嚟禮貌的,還會在每一個客人走都會講「多謝晒,拜拜」,哈哈,其實香港餐廳都好耐無聽過了,還值得稱讚每次光顧我都讚門口戴帽四眼哥哥都好有笑容好有禮貌, 讓每一位客人好快就可以入座👍👍😋😋
#香港美食
2024-05-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • 蛋撻,菠蘿包
平時下午茶諗唔到食咩就會過嚟呢度,叫咗個雞髀薯條套餐,雞髀整得好入味肉質很滑,薯條點茄汁一流,另外仲叫咗凍檸茶,呢間嘅凍檸茶幾好飲,而且呢度坐得舒服冷氣夠大,同朋友傾偈相聚很適合!