第一次行Airside個陣就比《嵐月》嘅裝修吸引住~於是擇咗年廿九lunch過去試下~11:30am已經到餐廳 因為啱啱開市仲未有其他客人 即刻打咗幾張卡先~🫢因為係第一次幫襯於是兩個人坐低後就order咗幾款網上見到多人點嘅~👉北寄貝茶薑漬~味道好獨特嘅開胃前菜~用咗乾冰上枱~好有氣氛~👍👉蘋果木燻泰安雞~一開蓋濃郁嘅煙燻味撲鼻而來~雞肉嫩滑、雞皮的煙燻味好香~必食no.1~💙❤️💜😍🤤😋👉桔柚黑鱈魚~香煎黑鱈魚、外層包咗橘子醬~上碟個陣我以為嚟咗咕嚕肉~好味~🫢😋🤤👉薑母糖炆芥蘭~芥蘭又甜又嫩~👍👉黑豚叉燒撈淮山麵~因為得兩個人唔想食太多肉但又好想食必食之一嘅黑豚叉燒~於是就點咗尼味~半肥瘦叉燒好好味~👍🤤😋👉石獅黑麻糕~國風獅子造型嘅黑芝麻布丁~打卡必點~味道ok~🫢下次會再嚟試晚餐。

👉薑母糖炆芥蘭~芥蘭又甜又嫩~👍
薑母糖炆芥蘭

黑豚叉燒撈淮山麵

石獅黑麻糕

下次會再嚟試晚餐。
薑母糖炆芥蘭
同行有8、9位親戚,預訂時冇特別要求廳房,但店家特別安排左半開放VIP房,等我地盡情打卡傾偈,好貼心 💞必食推介:石獅黑麻糕 和牛酥環境、食物質素喺區內真係數一數二,回頭度💯
必食推介:
和牛酥

環境、食物質素喺區內真係數一數二,回頭度💯
黑天鵝芋角
和牛酥
  • 石獅黑麻糕
  • 和牛酥
2024-02-15 112 views
放假同朋友去行 Airside 行街,行到咁上下就比呢間餐廳吸引咗,餐廳環境好靚好高級,仲有大玻璃窗邊位非常適合打卡。餐廳嘅點心好多都好有特色。三菇六耳餃 ($58) : 用咗唔同嘅菇類加木耳做餡,外觀肥嘟嘟好可愛,內裏超多餡之餘仲加入埋金箔,成個感覺當堂高級咗。鵝肝流心脆球 ($108) : 外觀同三菇六耳餃差唔多,口感有啲似鹹水角,外皮鬆脆內裏煙韌,而且仲有超多鵝肝醬餡,鵝肝發燒友必試。鮮干貝灌湯生死戀 ($98) : 本身得朋友叫呢款港女湯餃,但係見到實物之後自己忍唔住都叫返個 😍 干貝超級大粒,餡料又豐富,加入熱辣辣嘅湯之後超級滋味食完返唔到轉頭。皇帝蟹脆米泡飯 ($208) : 起初以為都係兩碗咁上下但實物份量超多 ,有蟹肉、肉碎、芫荽、翠玉瓜等等,粥底味道非常鮮甜,鍾意有咬感嘅人可以落埋脆米一齊食。石獅黑麻糕 ($68) : 芝麻味濃郁甜度適中,賣相非常討好嘅甜品。

餐廳嘅點心好多都好有特色。

1K
2024-02-15 547 views
👧🏻😋👅🍽✨Airside驚喜中菜☺️-嵐月 🇭🇰 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖 🇭🇰-🌙 上年九月先開業既新派中菜嵐月環境優美又富現代感, 菜式新穎又有特色, 食點心飲茶又得, 小酌一杯又得🌙 農曆新年照常營業, 到初十五都有賀年特色套餐-🐓 蘋果木燻泰安雞(半隻) $288 💯蘋果木燻好香, 泰安雞皮嫩肉滑, 少少肥但因味道鹹香食落唔覺膩💯面頭茶葉脆口亦帶木燻味, 進而增加口感同豐富左味道層次-🍡鵝肝流心脆球 $108 ✨賣相黑金超好睇, 外皮質地肉煎湯圓, 皮好薄包住鵝肝蓉! 入口即溶帶油香好軟滑-🥠赤枸杞蘿絲酥 $68 💯比常見蘿蔔絲酥餅多左枸杞既紅色, 酥皮質地入口即化, 配搭鮮甜多汁既蘿蔔餡食落好舒服-🦐金沙鮮蝦腸 $88 ✨腸粉好滑, 入面係兩隻超大隻彈牙鮮蝦, 有淡淡金沙香味唔會搶左蝦鮮味, 豉油以外仲配有香草油幾特別-🦁 石獅黑麻糕 $68💯個模勁精細! 石像每一條紋同獅子全身各部份都好清楚, 但竟然係Q彈既芝麻糕🤣 唔會太甜好香黑芝麻味
👧🏻😋👅🍽✨
Airside驚喜中菜☺️
嵐月

🌙 農曆新年照常營業, 到初十五都有賀年特色套餐

🐓
蘋果木燻泰安雞(半隻) $288
💯面頭茶葉脆口亦帶木燻味, 進而增加口感同豐富左味道層次

🍡

石獅黑麻糕 $68

鵝肝流心脆球
赤枸杞蘿絲酥
石獅黑麻糕
今天和太太經過AIRSIDE ,見到這間餐廳環境不錯便入去一试。叫了個商務套餐。第一味西班牙黑毛豬叉燒比较失色,口感太硬及放太多蜜糖致味道太甜。叉烧餐牌上價錢298一客。這價錢這質數性價比不高。其它食物質數中上。蝦饺蝦肉彈牙口感好,元貝石合松茸湯夠甜,北海道帶子夠鲜,松茸羊肚菌飯味道亦非常好。價錢388一位整體可接受。最後一提是服務質数。我們一坐下由一位應是经理的中年男子招呼。(該男子穿粉红恤衫而其它人員穿白恤衫故估計是高级一些,而且看見他吩付其它人工作)。坐下問他取餐牌時已黑口黑面不願回答,態度囂張。然後放下一個九格茶盒给客户選茶。(但茶格上有些格有茶名字有些格無名字所以跟本不知是何種茶)。一放下就催促客人馬上揀茶,我問他那些沒有字的茶格是甚麽茶的時候他乜答不上。然後用原子筆在茶格上撩撥一番後乜不知道是甚麼茶後甚麼沒说就直接行開了。完全無视客户,態度惡劣。我馬上向另一穿白恤衫西裝服務員投訴。這服務員馬上解釋每格茶是甚麼。亦有基本的服務禮貌。然後那甚麼茶都分不了的粉红恤衫经理再沒過來我那一枱。想說的是這餐廳應是做中上级數,但如有人這般服務態度肯定不能接受。
2024-02-14
$500 (Lunch)
2024-02-13 69 views
縱使食物質素OK. 但服務態度及質素完全差劣。由點菜,整個用饍到埋單,每個過程都是差劣。點菜由看來是部長/經理級招待,但語氣態度完全是感到受氣,不禮貌的說話方式,落單效率緩慢,完全明白為什麼之後的過程都是如此的差。 欠1套餐具,問N次才補回。整個用饍過程,茶水永遠都是要叫人才有人加水,漏單都一個多小時後埋單才告知沒有了,求其offer另外一樣問我地要唔要,可笑的是我們是第一輪生意。白飯都最後才上,點心餸菜都差不多吃完。 期間還被部長級人士不客氣的指令我們不要太嘈吵, 不知道還以為這是什麼高級西餐廳。這間餐廳浪費了食物的質素。 想付錢受氣的可以一試。

這間餐廳浪費了食物的質素。 想付錢受氣的可以一試。

$500 (Lunch)
  • 嵐月西班牙黑豚叉燒
2024-02-13 77 views
約了朋友去啟德AIRSIDE午餐,我想食新派精緻粵菜,一於去位於3樓的「LUNA嵐月」,餐廳裝潢很有氣派有格調,華麗感十足之餘,配搭大量綠色植物、水族箱作點綴,環境愜意舒適,無論是氣氛、食物、環境、服務都在水準之上💕水晶蝦餃王 $78蝦餃皮薄餡靚,餃皮金光閃閃好名貴,翡翠顏色油上金箔點綴,內𥚃人包滿滿滿的蝦肉,餡料彈牙且鮮美十足💕黑毛豚肉叉燒腸 $78以木籃盛載擺盤賣相華麗,腸粉皮薄滑溜,黑毛豚肉叉燒餡料肉質鬆軟香濃,口感肥瘦適中,可自行淋上自家制豉油和蔥油,份外滋味💕石燒板麻辣羊肉烤包 $88羊肉烤包以鐵板上菜,店員淋上調味汁後發出誘人的“滋滋聲”,香氣四溢,烤包熱辣辣外皮微脆,內𥚃羊肉餡料多,味道惹味帶點辣味,好好味💕焗12頭鮑魚牛肝菌盞 $98賣相非常華麗矜貴,大大塊金箔作裝飾點綴,鮑魚配上珍貴稀有的牛肝菌,味道鮮美,能提升鮑魚的濃郁香味,鮮甜味更明顯,而且厚肉爽身,無論口感、味道配搭皆一流💕黑天鵝荔芋酥 $78天鵝荔芋酥造型可愛,好靚好岩打卡,荔芋酥外皮鬆化酥脆,包裹綿密香濃的芋蓉💕祝壽蟠桃 $48蟠桃色澤鮮豔飽滿,包身軟香彈牙,咬下去蓮蓉一湧而出,味道挺甜,整體不錯💕石獅子

💕水晶蝦餃王 $78

💕黑毛豚肉叉燒腸 $78

💕石燒板麻辣羊肉烤包 $88

💕焗12頭鮑魚牛肝菌盞 $98

💕黑天鵝荔芋酥 $78

💕祝壽蟠桃 $48

💕石獅子芝麻糕 $68
石獅造型非常精緻有氣勢,感覺像吃藝術品一樣,絕對是餐廳推廣菜單之一,芝麻味香濃,口感細膩彈牙如奶凍,而且甜度剛剛好,有驚喜

💕啤梨川貝燉陳皮 $88
這是我最喜愛的一道菜,以原顆啤梨、川貝和陳皮為主要成分的燉品,啤梨的清甜軟綿口感、川貝的涼感和陳皮的香氣相互融合,每一口都是完美動人的味覺體驗,非常之滋潤,非常之幸福,為這一餐畫上完美的句號

總括來說,「嵐月」的菜品每一道都精緻美味有水準,餐廳的環境設計也有心思,用餐環境舒服,有機會會約朋友再去

今日約咗朋友去睇寵物用品,原來我哋大家都未食早餐,但係時間已經係中午啦。正所謂得閒飲茶,於是我哋就搵咗呢一間中菜試吓。首先我哋去到門口,就已經感受到有層次,而且設計帶有神秘感,加上美感,淨係睇啲海鮮嘅魚缸能夠完美咁融合喺個設計入邊,就已經覺得好有心思。門口位置仲有一個圓形嘅裝飾位好適合同朋友影相留念。說時遲那時快我同我朋友都已經好肚餓啦,我哋快快手坐低,就開始叫嘢食。我哋一共叫咗八樣食品。❣️水晶蝦餃皇面層有啲金色嘅裝飾,外面嘅皮又薄又煙靭,而且啲蝦好新鮮爽口彈牙❣️石燒板麻辣羊肉烤包上菜嘅時候好有儀式感啊,侍應會腍啲執上去,然之後個鐵板會吱吱作響,而且入面嘅麻辣香味唔會搶走咗外皮嘅香脆同埋啲肉汁嘅味道❣️焗12頭鮑魚牛肝菌盞(隻)上枱嘅時候就已經好氣派,有啲食用金箔喺面,下面係香菇,跟住就係大大隻嘅鮑魚,鮑魚入口好香冬菇味呀超濃香嘅冬菇汁,鮑魚入口彈牙,下面係一啲肉碎喺個撻皮度,但係個撻皮仍然保持鬆脆❣️三菇六耳餃細細隻好得意,圓轆轆完全做返一個菇菌類嘅外型,外表超薄,但係又好軟熟好有彈性,入面嘅菇菌類切成一啲細粒狀咬落仍然非常有口感,而且菇菌嘅味道非常濃郁❣️祝壽播桃上枱嘅時候,熱辣辣出晒煙

❣️水晶蝦餃皇

❣️石燒板麻辣羊肉烤包

❣️焗12頭鮑魚牛肝菌盞(隻)

❣️三菇六耳餃

❣️祝壽播桃
上枱嘅時候,熱辣辣出晒煙,外面嘅麵包皮唔會因為蒸煮過來而有嗰種潮濕嘅感覺,乾爽得來仍然好軟熟,入邊嘅餡甜度適中,而且個蛋黃唔會太大

❣️黑天鵝荔芋酥
三隻黑色嘅天鵝,喺染咗綠色嘅椰絲上面,好似游緊水咁樣栩栩如生,非常優美。而且入口非常酥脆,連個天鵝嘅頭都係食得㗎,極盡心思。

❣️石獅黑麻糕
一對石獅子上枱,仿真度極高,我同朋友都好欣賞,佢嘅細緻到我用肉眼找不到任何挑剔嘅地方,入口嘅時候亦都品嚐到濃香嘅芝麻味,軟滑細膩

❣️啤梨川貝燉陳皮
啤梨散發着黃色嘅光芒,啤梨嘅肉質剛剛好,不會過淋或過硬,而且佢用咗川貝陳皮,非常潤喉,極之適合乾燥嘅冬天

茶水方面,亦都非常之有心思,茶壺下面有一個保溫蠟燭,令到整壺茶都保持住熱度

今次嘅用餐,非常愉快,而且環境舒適,服務周到,我哋食到後段嘅時候亦都提供餐紙巾以及牙籤,總體而言係滿意,而且會再帶朋友嚟用餐

💸每人平均消費 $450

2024-02-13 83 views
是日跟朋友到了啟德Airside 吃中菜,本來我以為是吃日本餐的。因為餐廳名字叫做嵐月,感覺像一間是日本餐廳。到了餐廳後整間餐廳裝潢非常漂亮,好像去了一個森林。 不知道原來平日午市都很繁忙,我們沒有訂位,所以坐了小檯子。店員向我們介紹🫖洞庭碧螺春茶,味道入口很順滑,有甘甜清涼淡淡花香及回甘味。店員還介紹了他們自家製的XO醬及合桃。我們點了節日午市行政套餐(期間限定新品)先來嵐月精緻點心薈萃,總共有三款。🐮和牛酥 非常精緻 和牛配了黑椒汁每一啖都非常多汁啖啖肉👍🏽🦐嵐月蝦餃王蝦餃非常新鮮😍裏面係原隻蝦配料他們自家製XO醬非常惹味😛🐷嵐月西班牙黑豚叉燒西班牙黑豚叉燒,非常厚肉😳咬口適中🫣配料紅莓乾,可中和油分,非常飽肚☺️🦞鮮干貝灌湯生死戀(灌湯龍蝦餃)龍蝦非常大隻☺️灌湯要自己淋上,裏面仲有一粒帶子,龍蝦肉細嫩非常入味,每一啖都是肉非常新鮮。🐔黑蒜鹿茸菇燉烏雞湯上湯時非常震撼,是有蠟燭在底部,確保湯是熱的。材料非常豐富 黑蒜味非常重味 配料鹿茸菇 瑤柱 飲完之後即刻身體變得暖!🦪鮮姬松茸炒北海帶子帶子大大粒,非常新鮮,先機松茸菇好大粒,非常鮮味!🌰津白脆絲燴有機豆腐豆腐也切到條狀,炒到非常光

店員還介紹了他們自家製的XO醬及合桃。

我們點了節日午市行政套餐(期間限定新品)
先來嵐月精緻點心薈萃,總共有三款。

🐮和牛酥
非常精緻 和牛配了黑椒汁每一啖都非常多汁啖啖肉👍🏽

🦐嵐月蝦餃王
蝦餃非常新鮮😍裏面係原隻蝦配料他們自家製XO醬非常惹味😛

🐷嵐月西班牙黑豚叉燒

🦞鮮干貝灌湯生死戀(灌湯龍蝦餃)

🐔黑蒜鹿茸菇燉烏雞湯

🦪鮮姬松茸炒北海帶子
帶子大大粒,非常新鮮,先機松茸菇好大粒,非常鮮味!

🌰津白脆絲燴有機豆腐
豆腐也切到條狀,炒到非常光滑,唔會太硬,配料一些肉碎及蝦一起炒,非常惹味。

🍚松茸羊肚菌燴越光米
越光米是日本米的一種,感覺好像意大利米,咬口特別,一係落去有種酸酸嘅味道非常特別,醬汁也很特別,令人很想一吃再吃的感覺。

2024-02-01
$400 (Lunch)
  • 和牛酥
🍱餐廳:Luna嵐月 (啟德)🍽️類別:中菜💯推薦指數:9/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦午市行政套餐🍑 ≡※≡※≡※≡※≡.套餐包含了9款菜式,當中包括數款餐廳主打名氣菜式,份量以人頭計算,推薦給想試多款名氣菜式又不想荷包大出血的朋友。.▪️嵐月精緻點心薈萃▪️嵐月點心蝦餃王▪️鵝肝流心脆球▪️嵐月西班牙黑豚叉燒▪️蟲草花石斛燉螺頭▪️拍蒜黑醋炒北海道帶子▪️鮮百合濃雞湯浸bb菜苗▪️松茸羊肚菌燴越光米▪️滋潤桂花杞子配桃膠最讓人印象深刻的是嵐月西班牙黑豚叉燒。其色澤紅潤,充滿光澤,外層略帶焦香,肉質肥美而不膩口,配上特別調製的蜜糖和醬汁,吃畢齒頰留香,不愧是餐廳最受歡迎的招牌菜。.此外,松茸羊肚菌燴越光米的味道亦相當出色。越光米雖然以濕炒形式呈現,但米飯本身依然能保持粒粒分明,口感煙韌。加入松茸羊肚菌製作,讓其濃郁的菇菌香氣滲入其中,上菜時已讓人垂涎三尺,入口味道相當濃郁。.口感方面,鵝肝流心脆球最為驚艷。其外層為煎堆皮,口感柔韌且帶點鬆脆,裡面是流心鵝肝,口感細緻柔滑,層次感十足。.≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※.餐廳主打新派中菜,將現代元素融入傳統粵菜
🍱餐廳:Luna嵐月 (啟德)
🍽️類別:中菜

▪️拍蒜黑醋炒北海道帶子

▪️鮮百合濃雞湯浸bb菜苗

▪️松茸羊肚菌燴越光米

▪️滋潤桂花杞子配桃膠

餐廳主打新派中菜,將現代元素融入傳統粵菜當中,創新特別,值得一試。
餐廳門廊的設計相當亮麗,以一大道草牆和魚缸迎接客人。剛走進餐廳時,映入眼簾的是一個被大量綠色植物環繞著的大型半開放金屬鳥籠,繼續往裡面走,餐廳的設計更加時尚,以黑色和橙色為主要的色調,富有現代感且充滿活力。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※
💰$388起 p.p

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-02-07 88 views
嵐月晚市廚師精選套餐以其多樣且精心挑選的菜餚,每位客人698,即可品嚐到這個套餐中的各種精湛美食。首先,我們有法國邊豆素羊肚拌油雞樅菌,這道菜色彩鮮艷,口感豐富。搭配著嵐月西班牙黑豚叉燒和黑椒牛柳酥,這三道菜給人留下了深刻的印象。豐富的口味和精緻的製作展示出廚師的專業技巧。接下來是黑蒜鹿茸菰燉竹絲雞,這道雞湯清淡而鮮美。雞肉的質地柔軟,搭配上黑蒜和鹿茸的風味,使得這道菜的味道更加豐富。胡椒香茅乾燒虎蝦是一道脆口的海鮮菜餚,虎蝦的鮮味和香茅的香氣相互融合。這道菜的辛辣和清新的口感令人驚艷。24小時慢煮牛肋肉是這個套餐中的一道主菜,它擁有炭烤的香氣和濃郁的肉汁,肉質鮮嫩多汁,絕對是肉食愛好者的福音。雞頭米濃湯浸菜苗則是提供了一道清爽的菜餚,菜苗的口感脆嫩,搭配上雞頭米濃湯的濃郁味道,讓人回味無窮。最後是白松露松茸海膽燴越光米,這道菜以其獨特的松露香氣和海膽的鮮甜口感而聞名。越光米的質感綿密,與其他成分完美融合,帶來了一種豪華的享受。最後,柚子吉士忌廉配朱古力脆片是這個套餐的完美結尾。柚子的清新和朱古力的濃郁相得益彰。

2024-02-07 73 views
Airside 開咗無耐一直都未有時間去行下,難得終於有假期所以就去行下街食下飯,平日去人流唔算多,好多食肆都採用落地大玻璃,所以景觀一流,最估唔到 Airside 商場有成善唔多五十幾間食肆,食肆門口唔整靚啲真係吸引唔到客。其中呢間就好吸引到我,門口用左勁多草做裝飾,而且內裏環境更加無得頂,所以就決定係度飲個茶食個包。餐廳提供九款茶葉選擇,每款茶葉係餐排上都有簡略介紹,點心價位屬中價,如果計埋環境黎講其實都算平,不過食物味道先最緊要。冬陰小籠包 ($68) : 小籠包下面用葉子墊底,防止包皮黐住蒸籠底,入口時冬陰功湯汁多到係口裏面湧出嚟,口感澎湃味道濃郁。黑天鵝荔枝酥 ($78) : 又係一款打卡點心,賣相完勝其他餐廳出品,口感鬆化餡料豐富。石燒板麻辣羊肉烤包 ($88) : 熱辣辣嘅石燒板放上京蔥同其他配料,進食時可配搭烤包一齊品嚐,烤包外皮脆口內裏羊肉滿滿。石獅黑麻糕 ($68) : 將黑麻糕整成石獅子,造型非常精緻,真係唔捨得食。

2024-02-03 97 views
今次嚟到啟德一間好有feel嘅中菜館,佢成個環境裝修得好靚,門口海鮮缸有水族館嘅感覺,非常高雅。食物擺盤靚之餘食材都好高質。🌟滕椒酸湯虎蝦球食落感覺似川菜,佢嘅虎蝦鮮嫩彈牙,而且超大隻,食落去好香滕椒嘅味道,加上有少少酸味,好開胃。🌟茶燻鴨(半隻)就咁聞落已經覺得好香,佢嘅皮好香脆,外脆內軟,識落有少少似燒鴨胸,肉質鮮嫩,鴨嘅香味一直喺個口徘徊。🌟嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)黑豚叉燒肥瘦啱啱好,油脂非常香,用蜜汁去燒,烤得好均勻。🌟松茸海膽越光米成個飯係用咗海膽同埋雞湯去煮,所以好香濃。加上佢嘅份量其實都幾多,食落去每一啖都係精華,松茸味道令人回味無窮。

🌟滕椒酸湯虎蝦球

🌟茶燻鴨(半隻)

🌟嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)
黑豚叉燒肥瘦啱啱好,油脂非常香,用蜜汁去燒,烤得好均勻。

🌟松茸海膽越光米
2024-02-03 74 views
有日喺Airside附近放工就入去睇吓有咩正嘢食👀 一經過 @luna 就俾佢高檔嘅門口同酒吧吸引,點都估唔到原來佢地係中餐廳😯 裝潢以深綠同橙紅色為主,配上五顏六色嘅植物猶如置身於大自然中,坐窗邊望住黃昏下嘅啟德真係另一種享受💗擔任嵐月總廚嘅陳師傅曾經喺多間高級酒店做過🧑🏻‍🍳 對新派中菜有所研究,嚴選來自個地嘅食材同烹飪手法黎重新詮釋中式美食🆕 價位雖然比起傳統酒樓貴,但呢到創新嘅口味同精緻嘅擺盤絕對唔會令你失望😎蘋果木燻泰安雞(半隻) $288Smoke Crispy San Huang Chicken • Apple Wood泰安雞係本地雞嘅代表之一,皮下脂肪少,含豐富骨膠原,雞味濃郁🐓 佢以港式嘅豉油雞為基底,再用煙燻機焗一陣🌫️ 店員打開玻璃罩後煙霧瀰漫,營造奇妙嘅感官盛宴🤩雞皮油亮光澤,煙燻味滲入鮮美嘅雞肉裡面,同雞皮嘅豉油鹹香互相映襯🍗 嵐月西班牙黑豚叉燒 $298Luna’s Iberico Pork Fillet • Glazed Honey伊比利亞黑毛豬嘅里脊肉屬於運動量較多嘅部位,油花分佈均勻,肉質特別軟嫩🐖 半肥瘦嘅叉燒厚薄適中,肥膏入口即溶,瘦肉爽口香滑,配上

蘋果木燻泰安雞(半隻) $288

嵐月西班牙黑豚叉燒 $298
伊比利亞黑毛豬嘅里脊肉屬於運動量較多嘅部位,油花分佈均勻,肉質特別軟嫩🐖 半肥瘦嘅叉燒厚薄適中,肥膏入口即溶,瘦肉爽口香滑,配上焦香嘅燶邊十分惹味🔥 外層搽左嘅龍眼蜜同伴碟嘅山渣乾清爽酸甜,有助解膩😋

石獅黑麻糕(2件)$68
Black Sesame Pudding
見到咁精緻嘅造型真係唔捨得食落肚,只係想瘋狂打卡📷 黑芝麻糕口感軟糯飽滿,洋溢著濃郁嘅芝麻香,甜度啱啱好👍🏼

• 嵐月西班牙黑豚叉燒
  • 蘋果木燻泰安雞
  • 石獅黑麻糕
2024-02-02 82 views
呢度啲點心又精緻又好食,推介大家,而且環境舒服鮮干貝灌湯生死戀這道鮮干貝灌湯餃以新鮮的貝類為主要食材🥰🥰,內部充滿了鮮美的湯汁👍👍湯餃的外皮薄脆,內餡鮮嫩多汁😃😃每一口都帶來一種鮮美的口感和豐富的海鮮風味😁😁湯汁的鮮甜與貝類的鮮嫩相結合,讓人回味無窮😬😬這道菜不僅美味,也是一道視覺上的享受,給人一種高級和精緻的感覺🥳🥳水晶蝦餃王 精緻的點心🤓外觀晶瑩剔透,內部包裹著鮮嫩的蝦肉😲😲蝦餃的口感滑嫩🤗🤗帶來一種極致的享受😋😋😋帶來一份精緻和美味😎😎黑松露手剁鮮肉燒賣 結合了鮮肉和黑松露的香氣😗😗帶來一種獨特的風味。燒賣的外皮薄脆❤️❤️內部餡料鮮嫩多汁🥰🥰口感豐富。黑松露的芬芳與肉餡的鮮美相互輝映😀😀給人一種奢華和美味的感覺😋😋馬來沙嗲金錢肚 以沙爹腌製而成🥰🥰金錢肚的質地鮮嫩,帶有一定的嚼勁👍👍搭配著香辣的沙嗲醬汁😍😍味道更加豐富和香濃😬😬
呢度啲點心又精緻又好食,推介大家,而且環境舒服

鮮干貝灌湯生死戀

水晶蝦餃王