2023-04-05 1196 views
第一次去光顧,一定會俾超級大份量意粉吸睛。怎可能有咁大。個人怎食得晒。3個人食要KO佢,也有一定難道。终於隱不住去問老闆。大碟意粉從9年前開店就已經是這樣。因為街坊可以一家人來食。大群朋友又可以share食。發育學生哥又一定夠飽。堅持9年的原則
2023-03-26 1635 views
最近約咗住喺深水埗嘅朋友仔食飯,佢成日話深水埗好多嘢食,所以今次要佢負責帶我去食好嘢 😝 佢二話不說推介咗呢間,佢話餐廳一到晚飯時間就會大排長龍。睇完個餐牌真係嚇親我 😱 價錢貼地又親民,最平嘅小食只係 $23 蚊,呢個價錢真係冇乜餐廳可以做得到。滋味洋蔥圈 ($28) : 洋蔥圈熱辣辣脆卜卜,呢啲洋蔥圈小食,外面起碼收你 $40 蚊以上,而家 $28 蚊就食到 😍 實在令人難以置信。牛油果大蝦意大利飯 ($68) : 味道正常,將牛油果攪溶作為意大利飯嘅醬汁,而喺飯上面放咗三隻大蝦,雖然大蝦係急凍嘅,不過都幾爽口彈牙。
2023-03-17 1052 views
🍽羅勒鮮茄牛肉意粉 $38趣味薯角 $28🥢👀邁爵斯已經係深水埗屹立左一段日子,每過一段時間就會突然諗起想去食🤣🤣🤣邁爵斯可以話係超級糧尾恩物,佢所有食物份量都係超級大份同埋好平,2個人share人都已經超級飽。🤣例如全部意粉只係賣$3x-4x,但係係4個女仔都食得飽既份量!雖然一分錢 一分貨,配料比較少,意粉超多,但味道都唔差,另外薯角都炸得好香脆,性價比係超級超級高👍🏻👍🏻😃
🍽
羅勒鮮茄牛肉意粉 $38
趣味薯角 $28

🥢👀

羅勒鮮茄牛肉意粉
羅勒鮮茄牛肉意粉
2023-03-03 1115 views
已經唔係第一次食‼️但都係停唔到‼️因為真係抵到傻😭~卡邦尼意粉 $38今次唔係雙碟大係意粉多到2個人可以啱啱好食飽🥹‼️唔連野飲平均都係$19/人🥹‼️意粉又唔會乾到好似剩係食芝士粉咁🥹性格比係極高‼️
已經唔係第一次食‼️

唔連野飲
平均都係$19/人🥹‼️
意粉又唔會乾到好似剩係食芝士粉咁🥹
性格比係極高‼️
這家店最有名的就是超大份的意粉山!兩個人吃一份已經足夠!重點是超平價!香蒜白酒蜆肉意粉🍝 $38意粉有淡淡白酒味和蒜香味,蜆肉也算多這家店的老闆不怕虧本嗎?!太佛心了!經典卡邦尼意粉🍝 $43看樣子醬汁很濃郁,但吃下去不會感到很膩,不過如果想濃一點店內還有自助調料區可以自行加芝士粉😂京式牛肉墨西哥捲餅🌮️ $29這個價格配上足料的牛肉和脆口的捲餅我絕不挑剔!😂芒果酸尾尾/凍香芋歐蕾🥤 $29還是那句,這個價格的手搖便宜大杯,味道又過關,無可挑剔!又發現多一間寶藏餐廳,私心推介🫶🏻
這家店最有名的就是超大份的意粉山!
兩個人吃一份已經足夠!重點是超平價!

香蒜白酒蜆肉意粉🍝 $38
意粉有淡淡白酒味和蒜香味,蜆肉也算多
這家店的老闆不怕虧本嗎?!太佛心了!

經典卡邦尼意粉🍝 $43

京式牛肉墨西哥捲餅🌮️ $29
這個價格配上足料的牛肉和脆口的捲餅
我絕不挑剔!😂

芒果酸尾尾/凍香芋歐蕾🥤 $29
還是那句,這個價格的手搖便宜大杯,味道又過關,無可挑剔!

又發現多一間寶藏餐廳,私心推介🫶🏻
2023-01-04
$80 (Lunch)
  • 香蒜白酒蜆肉意粉
  • 卡邦尼亞意粉
Intro: 相信大家都知道太子同深水埗交界之間有一間專賣意粉嘅西餐,份量係驚人到食唔哂,價錢仲好實惠,但黃實仲有墨西哥薄餅同牛角包嘅選擇,但晚上人流唔多,唔知有冇伏呢?___________________🍽 香蒜白酒意大利粉💰 38 ⭐️ 8/10✍🏻 意粉山真係浪不虛名,份量大得驚人,仲有勁多蜆肉;✍🏻 意粉唔會太乾,有少少白酒嘅香味,香蒜味係極重,個人無咁愛咁重嘅香蒜味;✍🏻 $38蚊來說真係好難搵,兩人食嘅話唔好叫兩個意粉啦,會食到好飽。🍽 香烤鴨胸墨西哥捲餅💰 29(+22配薯角+熱紅茶)⭐️ 8.5/10✍🏻 墨西哥捲餅嘅餅皮比較脆,同想像中嘅冧冧地有少少出入;✍🏻 餡內有好大驚喜,每啖都有芝士、鴨胸肉同椰菜,口感極豐富;✍🏻 個人更愛加tabasco,辣辣地更惹味;✍🏻 薯角份量極多,唔會炸過火,每條都厚肉;✍🏻 紅茶就無糖,主要作解膩。🍽 香芋地瓜丸💰 23 ⭐️ 7.75/10✍🏻 有五粒大大粒炸地瓜丸;✍🏻 口感好煙韌,香芋味都好足;✍🏻 香芋泥佔地瓜球嘅比例佔一半。___________________🏠 邁爵斯 M.Y Majesty 📍 深水埗福華街15號地舖⭐️
Intro:
🍽 香蒜白酒意大利粉
💰 38 ⭐️ 8/10
✍🏻 意粉山真係浪不虛名,份量大得驚人,仲有勁多蜆肉;

🍽 香烤鴨胸墨西哥捲餅
💰 29(+22配薯角+熱紅茶)⭐️ 8.5/10
✍🏻 墨西哥捲餅嘅餅皮比較脆,同想像中嘅冧冧地有少少出入;
✍🏻 個人更愛加tabasco,辣辣地更惹味;
✍🏻 薯角份量極多,唔會炸過火,每條都厚肉;
✍🏻 紅茶就無糖,主要作解膩。

🍽 香芋地瓜丸
💰 23 ⭐️ 7.75/10
✍🏻 有五粒大大粒炸地瓜丸;
✍🏻 口感好煙韌,香芋味都好足;
✍🏻 香芋泥佔地瓜球嘅比例佔一半。
🏠 邁爵斯 M.Y Majesty
📍 深水埗福華街15號地舖
⭐️ 8/10
2023-02-09 601 views
之前都聽講過呢到既意粉山好出名拎上枱嗰陣侍應仲特登問我哋知唔知呢度嘅Double size😂😂😂卡邦尼意粉好好食!薯角都好大份!配上蜜糖,口味竟然唔錯😉😉😉😉😉😉😉😉😉呢度地點都算方便,喺太子站行過嚟大概10分鐘左右,環境旺中帶靜,價錢實在係太抵!一份意粉兩個人食都得!行過開唔食實在對唔住自己🥲🥲🥲🥲🥲食完呢兩份食物再加杯嘢飲先至係$101!!!What?比錢果下有啲驚訝!抵食之選!
之前都聽講過呢到既意粉山好出名
食完呢兩份食物再加杯嘢飲先至係$101!!!
What?比錢果下有啲驚訝!
抵食之選!
2023-02-06 671 views
次次黎呢到食野,都好有一種大胃王挑戰賽既感覺,真心唔誇張,個意粉係意粉山黎架,感覺師傅係一碟意粉放晒一盒意粉咁cp值超高,$40幾就咁大碟意粉,強烈建議,兩個人食一碟意粉,胃口好既可以加多一個小食一人一杯野飲,如果你係想打包for第二日番工帶飯既,係可以叫多一碟,試多個味道,絕對係會裝滿個錫紙兜的,好似係一個正常外賣。今次叫左個新菜式,牛肝菌意粉,超好食,好濃濃牛肝菌味丫,亦勁多菌菌,意粉整得岩岩好,唔會好淋,時間岩岩好。兩個人都食得好開心丫,又平又好食PS.杯野飲係貢茶大杯既size,但價錢都係$28-30左右,個人喜愛抹茶鮮奶,唔會好甜又香抹茶味,好好飲呢!小食呢,好推薦薯條and薯角薯條係粗薯條,落單先炸,熱辣辣外脆內軟薯角係甜甜的因為佢有落蜜糖的,如果係好愛薯仔配蜜糖既呢個必試喔PS.如果兩個人一碟意粉加一個小食就岩岩好啦
次次黎呢到食野,都好有一種大胃王挑戰賽既感覺

,絕對係會裝滿個錫紙兜的,好似係一個正常外賣。

,唔會好甜又香抹茶味,好好飲呢!

小食呢,好推薦薯條and薯角
薯條係粗薯條,落單先炸,熱辣辣外脆內軟

PS.如果兩個人一碟意粉加一個小食就岩岩好啦
2023-01-29
$70 (Tea)
2023-01-30 544 views
同fd去太子食好西❤️~三文魚菠菜忌廉汁意大利飯 $68呢個係我見過性價比最高嘅意大利飯🥹🥹三文魚唔會腥臭唔會唔新鮮🌟菠菜量幾高‼️所以絕對唔會膩由於本人比較大食🥰🤤所以飯量可以再多啲🥰🥰~香烤鴨胸墨西哥捲餅 $29咬入口塊餅唔會碎到一地都係🌟鴨胸唔會鹹到食唔落口‼️非常脆香可口❤️❤️食過會想再食❤️❤️❤️
同fd去太子食好西❤️

咬入口塊餅唔會碎到一地都係🌟
鴨胸唔會鹹到食唔落口‼️
非常脆香可口❤️❤️
食過會想再食❤️❤️❤️
是咁的H先生當年仲係MK仔嘅時候學校放lunch就去嗰度食妟原因係走嘅時候可以takeaway杯紅茶成為一個拎住杯偽Starbucks嘅中學雞每次入校門都迎來校工姨姨羡慕嘅眼光 Σ( ° △ °|||)︴.OK收隊!!落正題!!事關我感受到後面有殺氣(▼ヘ▼#).經典卡邦尼意粉($43)望幅圖就知鋪頭對白汁嘅濃郁程度始終如一就係濃烈到炸裂💥💥(我真係好鍾意呢啲形容詞)仲有落埋香草碎同芝士粉估唔到無想像中咁膩唔會黐埋一嚿嘅意粉🍝🍝配埋足料嘅煙肉同洋蔥恭喜佢成為我哋第一碟清盤嘅嘢食👏👏.芝士肉醬意粉($39)當時我老友 龍先生二話不說落咗單我當堂嚇一跳😱😱 爭啲又得啖笑 點知原來唔係伏野 (冇得怪我架嘛,點估到咁多款佢會揀肉醬意😌) 份量冇以前咁震撼 順帶一提個肉醬係牛肉 雖然啖味但係勝在分量多 佢嘅肉醬嘅比例 睇落都滿意 綜合評語就係不過不失.炸水牛芝士波($28)呢啲少女嘅小食🎀🎀我差啲就不屑一顧真係估佢唔到 最後要好似比武招親咁爭最後一粒應該啱啱炸起冇耐 上到枱嘅時候 竟然撞正左嘅最佳溫度熱辣辣得嚟 又入到口 入口0⃣油膩 一咬開入邊啲芝士味香到一個點有比較有傷害 好味過以前嗰個芝士薯
是咁的
H先生當年仲係MK仔嘅時候
學校放lunch就去嗰度食妟
原因係走嘅時候可以takeaway杯紅茶
成為一個拎住杯偽Starbucks嘅中學雞
OK收隊!!落正題!!
事關我感受到後面有殺氣(▼ヘ▼#)
經典卡邦尼意粉($43)
望幅圖就知
鋪頭對白汁嘅濃郁程度始終如一
就係濃烈到炸裂💥💥(我真係好鍾意呢啲形容詞)
仲有落埋香草碎同芝士粉
估唔到無想像中咁膩
唔會黐埋一嚿嘅意粉🍝🍝
配埋足料嘅煙肉同洋蔥
恭喜佢成為我哋第一碟清盤嘅嘢食👏👏
芝士肉醬意粉($39)
當時我老友 龍先生二話不說落咗單
我當堂嚇一跳😱😱 爭啲又得啖笑
點知原來唔係伏野
 (冇得怪我架嘛,點估到咁多款佢會揀肉醬意😌)
 份量冇以前咁震撼
 順帶一提個肉醬係牛肉 雖然啖味但係勝在分量多
 佢嘅肉醬嘅比例 睇落都滿意
 綜合評語就係不過不失
炸水牛芝士波($28)
呢啲少女嘅小食🎀🎀我差啲就不屑一顧
真係估佢唔到 最後要好似比武招親咁爭最後一粒
應該啱啱炸起冇耐
上到枱嘅時候 竟然撞正左嘅最佳溫度
熱辣辣得嚟 又入到口
入口0⃣油膩 一咬開入邊啲芝士味香到一個點
有比較有傷害 好味過以前嗰個芝士薯波
我唔介意下一次為呢個芝士波 再同龍先生決一死戰🥋
薯蓉配吉列魚柳($45)
冇錯🥺🥺薯蓉擺係前面嘅原因係因為最好味嘅係佢
薯蓉除咗有香草提香之外
佢嘅質地係順滑之餘又帶有好細好細嘅薯蓉粒🥔🥔
成碟野最搶手嘅就係佢🙊🙊
剩低嗰啲沙律菜用黑醋做調味 正正常常
仲有舊魚如果上網打機改名:我的味道平平無奇😌😌
講真嘢飲嚟講算貴
但係在商言商都要有D位賺下錢嘅
榛子朱古力🍫($29)
就係榛子加朱古力
熱情果梳打特飲🍋($26)
用個檸檬頂住先
玫瑰荔枝梳打特飲🌹($26)
特別講下 荔枝 糖漿 玫瑰花
唔講仲以為真係想轉型
講還講 都一樣夠食嘅
只不過多左種事過境遷嘅feel
起呢度發生嘅大小故事
無限芝士粉.一碟意粉四條女.紅茶登大人…
就搞到我而家變成咁嘅樣🤣🤣
2023-01-11 452 views
卡邦尼意粉,我覺得比較濕,如果鍾意食乾身啲嘅朋友,可能未必啱。炸雞:新鮮出爐 外脆內軟都好近地鐵站,係解決晏晝嘅不二之選,性價比好高,兜意粉好大一定食得飽。新年快樂
炸雞:新鮮出爐 外脆內軟
新年快樂
2023-01-09 580 views
1.香蒜白酒蜆肉意粉(💰$38)今次去食發現佢嘅份量又多返,所以兩個人食係真係夠晒飽,意粉多之餘,蜆肉都一樣係好多,我之前食卡邦尼意粉,同樣地份量都係好足夠,只係佢太多味精,食完之後就成日都好想飲水😝😝2.炭燒雞腿串燒5串(💰$29)最近新出嘅一個小食,其實就冇咩特別,個汁係甜嘅,完全就係買返黎整熱就即刻出得嘅嘢食🤣🤣所以唔推介食呢個小食‼️‼️3.趣味薯角🍟(💰$29)薯角太大,同埋唔啱打卡😂一炸完就用個碟裝再加啲蜂蜜就出,所以我麻麻地(其實呢個係我哥想食先點,唔關我事🫠)4.汽水(💰$12)好似係冇跟餐,所有罐裝汽水都係12蚊,其他飲品我之前都有試過飲,乳酪係推介嘅,真心好飲👍

1.香蒜白酒蜆肉意粉(💰$38)

2.炭燒雞腿串燒5串(💰$29)

3.趣味薯角🍟(💰$29)

4.汽水(💰$12)

2023-01-09 1704 views
比朋友叫做大胃王嘅我終於揾到岩曬我哋嘅平價西餐!份量大份之外都keep到味道(´▽`)今次真係要沖去試下!-芝士焗流心蛋大啡菇配薯蓉 ($45)一切開大啡菇啲蛋液流出曬嚟,薯蓉好香牛油仲有淡淡嘅奶味,入口幼滑份量就正常,唔會話多到好滯!切開之後啲蛋液同啡菇好夾!勁香蛋味(((o(*゚▽゚*)o)))推薦指數:✨✨✨✨✨-炸水牛芝士波($28)一咬開芝士融化咗喺個口度,勁香芝士味28蚊有10粒,份量其實真係好多!芝士波一定要趁熱食,如果唔係好快凍咗就變實的的!推薦指數:✨✨✨✨-芝士肉醬意粉($39)最驚喜一定係肉醬意粉,雖然一早已經知道邁爵斯嘅份量好多,實際上見到都會覺得2個人有機會食唔曬!芝士有另外燒融,唔會凍曬係面頭肉醬就不過不失,唔會好酸但係都好香蕃茄味覺得佢落左好多肉🥰🥰😋😋,食到最後一啖意粉都仲有肉!意粉唔會好淋!煮得岩岩好~推薦指數:✨✨✨✨✨-蜜桃酸尾尾($29)士多啤梨乳酪加上益力多爆爆珠呢個組合真係好夾(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)咬開益力多爆爆珠有酸尾尾嘅口感加埋士多啤梨乳酪酸尾尾好開胃~~~~好鐘意呢杯野飲唔會太甜!推薦指數:✨✨✨✨✨-因為我哋下午茶時間先去食,鋪頭唔係好多
今次真係要沖去試下!
芝士焗流心蛋大啡菇配薯蓉 ($45)
一切開大啡菇啲蛋液流出曬嚟,
薯蓉好香牛油仲有淡淡嘅奶味,入口幼滑
份量就正常,唔會話多到好滯!
芝士焗流心蛋大啡菇配薯蓉
切開之後啲蛋液同啡菇好夾!
勁香蛋味(((o(*゚▽゚*)o)))
推薦指數:✨✨✨✨✨
炸水牛芝士波($28)
一咬開芝士融化咗喺個口度,勁香芝士味
28蚊有10粒,份量其實真係好多!
芝士波一定要趁熱食,如果唔係好快凍咗就變實的的!
炸水牛芝士波

推薦指數:✨✨✨✨
芝士肉醬意粉($39)
芝士有另外燒融,唔會凍曬係面頭
肉醬就不過不失,唔會好酸但係都好香蕃茄味
覺得佢落左好多肉🥰🥰😋😋,食到最後一啖意粉都仲有肉!
意粉唔會好淋!煮得岩岩好~
芝士肉醬意粉

推薦指數:✨✨✨✨✨
蜜桃酸尾尾($29)
咬開益力多爆爆珠有酸尾尾嘅口感
加埋士多啤梨乳酪
酸尾尾好開胃~~~~
好鐘意呢杯野飲唔會太甜!
蜜桃酸尾尾

推薦指數:✨✨✨✨✨
因為我哋下午茶時間先去食,鋪頭唔係好多人,坐得好舒服
水同餐具係自助去攞~
叫左咁多野食都係$141,仲要唔洗加一!超抵!

邁爵斯 (深水埗) (深水埗)
地址:深水埗福華街15號地舖
2022-10-31
$70 (Tea)
芝士焗流心蛋大啡菇配薯蓉
炸水牛芝士波
芝士肉醬意粉
蜜桃酸尾尾
適逢聖誕節又要搵聖誕大餐嘅時候而家度度都加價,咁唯有去一間可能平啲嘅帶埋屋企人一齊去又可以食得飽,而且啲食物質素又高,所以選擇左你呢一間今次係我第三次過嚟呢度幫襯,價錢好平,雖然冇做咩聖誕大餐,但係勝在嘢食品種夠多,而且好平三個大人四個小朋友消費大約只係五百幾蚊相比,真係同出邊一個人都已經唔止呢個價啦我哋嗌咗一個三文魚扒忌廉菠菜汁配白飯,卡邦尼意粉,薯蓉配吉列炸蠔,仲有三個趣味薯角,炸芝士波波,飲品方面叫咗三杯乳酪特飲,去咗啲爆爆珠,真係好正中國呢一餐飯都食得好開心,因為無限時間,所以我哋都慢慢食

中國呢一餐飯都食得好開心,因為無限時間,所以我哋都慢慢食
2022-12-20 450 views
晏晝時段買咗個外賣肉醬意粉,打開嘅時候啲肉醬嘅顏色同以往嘅爭好遠,仲係偏紅色未熟,啲意粉林得滯,記得以前都係買外賣嗰陣都唔係咁,完全keep唔到以前係又平又好味,而家係得個平字
以前係又平又好味,而家係得個平字
2022-12-20
TakeAway
$50 (Tea)