2023-12-21
普慶坊呢間餐廳充滿藝術氣質掛滿油畫 歐洲宮廷風格菜式別有一番風味 真正品嚐正宗葡菜🔹Bolhao Pato Mussels呢款菜式係Majestic Lisboa嘅招牌菜之一,我覺得味道非常正宗。蛤蜊新鮮彈牙,同埋配上豐富嘅蒜蓉醬汁,令味道更上一層樓。個湯底鮮美,帶有微微嘅海鮮香氣,真係令人垂涎三尺。我特別鍾意佢地嘅簡單烹調方法,保留咗蛤蜊嘅原汁原味。如果你鍾意海鮮同埋蒜蓉嘅組合,呢個菜式絕對值得一試🔹Arroz de Marisco for 2呢個菜式係一份適合兩個人分享嘅豪華海鮮飯。飯粒軟糯,入口即化,同埋充滿咗各種新鮮嘅海鮮,包括蝦、蟹、蛤蜊同魚。呢個菜式嘅湯汁非常濃郁,有著鮮甜嘅海鮮香味,令整個飯菜更加美味。我覺得份量都好足夠,而且呢個菜式嘅質量同味道都係一流🔹Premium Pastel de NataMajestic Lisboa嘅著名甜點,Premium Pastel de Nata,絕對係一個完美嘅結尾。呢款葡式蛋撻外皮香脆,內裡嘅蛋漿滑溜細膩,口感非常豐富。佢地嘅撻皮焦香,而且內裡嘅蛋漿帶有微微焦糖嘅香甜味道,真係令人回味無窮。我覺得呢款蛋撻係一個非常好嘅糕點選擇,特
普慶坊呢間餐廳充滿藝術氣質
掛滿油畫 歐洲宮廷風格
菜式別有一番風味 真正品嚐正宗葡菜
🔹Bolhao Pato Mussels
🔹Arroz de Marisco for 2
🔹Premium Pastel de Nata
Majestic Lisboa嘅著名甜點,Premium Pastel de Nata,絕對係一個完美嘅結尾。呢款葡式蛋撻外皮香脆,內裡嘅蛋漿滑溜細膩,口感非常豐富。佢地嘅撻皮焦香,而且內裡嘅蛋漿帶有微微焦糖嘅香甜味道,真係令人回味無窮。我覺得呢款蛋撻係一個非常好嘅糕點選擇,特別係配埋一杯port wine
Majestic Lisboa
📍上環普慶坊10-18號普慶閣地下2號舖