2024-08-31 124 views
其實係九龍城宋王臺站附近真係好多好野食!呢間pizza! 位置就在宋王臺站出口隔離,一出個地鐵站口就見到!位置超級方便!室內裝修好特別!大大隻字寫住九龍城!唔洗多講,過黎打卡一定知道你身處在九龍城啦!我叫左個$198 二人餐,包括有9吋pizza,一份小食同兩飲野飲!我叫了一個Parma ham 巴馬火腿pizza🍕 ,pizza上面有番茄🍅、火箭菜、水牛芝士🧀,BBQ chicken wing 燒烤醬雞翼,飲品叫左支烏龍茶同啤酒🍻! 再加一碟大蝦🍤香蒜橄欖油扁意粉🍝,蝦🦐隻隻都大大隻,意粉好彈牙!門口仲有個打卡位呢!下次黎開九龍城或者係附近住的朋友不仿黎試下、打下卡!📍Mama Mia! Pizzeria (九龍城)地址:九龍城南角道5號地舖

📍Mama Mia! Pizzeria (九龍城)

2024-08-28 92 views
上網見到九龍城有間手工Pizza🍕,自從做了全職媽媽後,和朋友少了見面,朋友剛好住在九龍城,今次過來九龍城約朋友吃午餐,餐廳門口地下有投射燈,清楚見到餐廳名「Mama Mia!」,入內見到以黃色為主調的裝修風格,環境令人感到舒服。餐廳有lunch set & 2人set,我們各自點了Lunch set,可選擇pizza或pasta,包1杯汽水🥤,還可加錢點小食,不設加一服務費👍🏻價格相宜,而且還可以吃到手工pizza 🍕,整體來說,味道還是很不錯的❤️Mama Mia! Pizza 🍕 尺寸為6吋,餡料有義式煙肉、義大利香腸、辣肉腸、意式肉腸。Pizza皮焗得焦脆,帶點微辣的口感,食落特別香口,鍾意食辣的朋友不能錯過。😋Homemade meatballs 🐮自家製牛肉丸,配上特製醬汁,肉質不會鬆散,味道不錯👍🏻BBQ chicken wings🐓雞翼炸過的,帶點脆脆的口感,配上BBQ醬汁,簡直就是perfect match 😋Mozzarella sticks🧀水牛芝士條,芝士帶拉絲的味道,外皮酥脆。French fries🍟🍟灑上鹽、少量香草🌿,🍟厚度平均,不需另沾蕃茄醬已夠味。Be

Mama Mia! Pizza 🍕

Homemade meatballs 🐮
自家製牛肉丸,配上特製醬汁,肉質不會鬆散,味道不錯👍🏻

BBQ chicken wings🐓

Mozzarella sticks🧀
水牛芝士條,芝士帶拉絲的味道,外皮酥脆。

French fries🍟
🍟灑上鹽、少量香草🌿,🍟厚度平均,不需另沾蕃茄醬已夠味。

Beef Ragu Parpadelle 🥩
燴牛肉寬麵,牛肉肉味濃郁,麵條有口感,配上醬汁,忍不住一直吃😋

Homemade Panna Cotta With strawberry sorbet 🍧
自家製意式奶凍配草莓雪芭,奶凍的味道非常香滑,等草莓雪芭融化後,味道酸酸甜甜,非常開胃。
Lunch / Tea $68✨ 就有pizza🍕 套餐,抵食到爆Dinner 價錢2人餐都係$198✨️,就食到👍🏼喂呀~🌟仲要係免收加一架🤩又要性價比高,又要有質素,又要有意大利風味嘅手工意大利pizza🍕真係唔容易呀,黎九龍城食開泰菜,經過幾次,都比佢門口吸引到,呢日一於黎mama Mia! Pizzeria 試下先$198✨2人套餐已經包左9‘pizza 🍕一款小食同兩罐汽水,仲要有9款pizza 選擇👍🏼🍕芝士四重奏手工pizza 🧀四款濃郁嘅芝士,超鐘意食芝士既我,一定要試呢個,有(藍芝,車打芝士,煙燻,Mozzarella )呢4款芝士😋,🍗BBQ雞翼啲BBQ汁,外皮仲有啲脆 ,甜甜酸酸好開胃,yummy yummy 😋 🍟炸薯條好想食薯條 所以叫左個黎食,仲有幾款自助配料👍🏼🍮自家製意式奶凍配草莓雪葩入口軟滑,奶味又濃郁😙🧃2汽水最後仲送左兩款本地品牌既Gelato 🥰仲有特色既裝修,仲有打卡位,好值得支持同超出左我預期👍🏼
Dinner 價錢2人餐都係$198✨️,就食到👍🏼
喂呀~🌟仲要係免收加一架🤩

🍕芝士四重奏手工pizza
🍗BBQ雞翼
🍟炸薯條
好想食薯條 所以叫左個黎食,仲有幾款自助配料👍🏼
🍮自家製意式奶凍配草莓雪葩
入口軟滑,奶味又濃郁😙
🧃2汽水
最後仲送左兩款本地品牌既Gelato 🥰
仲有特色既裝修,仲有打卡位,好值得支持同超出左我預期👍🏼

2024-08-20
Type of Meal
Dinner
終於一嚐係九龍城好出名的Pizza店,在宋皇臺站對面非常方便,餐廳經常滿座,環境舒適又有打卡位!9款Pizza,2種尺吋,另外可On top加其他配料~揀咗Set for 2 ,包括1款Pizza、1款小食、2杯飲品。9” Pesto Chicken Pizza 比較特別,配白色醬汁味道更突出~小食揀咗BBQ雞翼,味道好濃!揀了好少見的Devil Tea是酒精飲品,是檸檬茶的味道~Tiramisu好快已經售罄,唯有下次再食(´・ω・`)最後以Gelato作為Ending~

小食揀咗BBQ雞翼,味道好濃!

揀了好少見的Devil Tea是酒精飲品,是檸檬茶的味道~

$137 (Lunch)
位於宋皇臺站對出就見到嘅薄餅餐廳,舖頭用嘅色調係鮮黃色,好啱打卡港風Cafe,有融合本地元素嘅創意口味LUNCH SET Pizza (6") or PastaOne Drink~soft drink ~黑松露白菌Pizza(6")淡淡地 超級迷你😆~大蝦香蒜橄撥油扁意粉辣辣地味Lunch set可以話係兒童餐份量😉~燒烤醬雞翼醬汁入味,肉質鮮嫩青醬雞肉Pizza(9")+火箭菜我地之後叫左個大少少嘅Pizza🍕原來先有青醬雞肉👏呢種都係出面少有

LUNCH SET
Pizza (6") or Pasta
One Drink~soft drink

~黑松露白菌Pizza(6")
淡淡地 超級迷你😆

~大蝦香蒜橄撥油扁意粉
辣辣地味Lunch set可以話係兒童餐份量😉

~燒烤醬雞翼
醬汁入味,肉質鮮嫩

青醬雞肉Pizza(9")+火箭菜
我地之後叫左個大少少嘅Pizza🍕
原來先有青醬雞肉👏呢種都係出面少有

哇,Mama Mia! Pizzeria 嘅意式pizza真係超正呀~🍕今次就試咗佢哋嘅4人餐,真係超平,只係$388,仲要免收加1,包咗2個正嘢pizza、2款意式小吃同4種雪糕,咁多料唔夠食?首先,睇吓呢兩個pizza啦!一個係「青醬雞肉pizza」,餅底好軟多汁,配埋濃濃青醬同彈牙雞肉,真係夠味!😋另一個就係Mama Mia! 經典作品,「番茄肉腸pizza」,餅底好脆,加埋番茄醬、正宗意大利肉腸,超級惹味!🤤跟住就有「BBQ雞翼」同「自家製肉丸」呢兩款意式小食登場啦!雞翼炸得好香脆,淋埋濃濃BBQ醬,真係食完忍唔住要舔手指!🤟而且自家製肉丸又彈牙又鮮甜,簡直係sleep不著!😴最後甜品時間到喇!四種雪糕任你揀,有香濃抹茶、濃郁朱古力、甜滑香芋同清新雲呢拿,超多選擇!🍨一整頓超值嘅4人意粉大餐,仲要咁多選擇,真係唔可以錯過呀!趕快叫埋班朋友一齊嚟感受下意大利pizza嘅魅力啦!💕

首先,睇吓呢兩個pizza啦!

九龍城的Mama Mia! Pizzeria主打手工Pizza🍕新舖在宋皇臺站B2出口一出就見到,十分方便~更設有堂食位置,能夠馬上品嚐剛出爐的Pizza.ᐟ⧐ PIZZA SET FOR 2 HK$198 ⧏2人套餐可以任選一款9”薄餅,另配小食和飲品,我們選擇了最Signature的Mama Mia!🍕有意式煙肉、意大利香腸、辣肉腸及意式肉腸~絕對是食肉獸必點的一款,滿滿的肉.ᐟ另外附上的沾醬真的與Pizza很搭,很開胃♡小食則選擇了余均益雞翼🌶️雞翼炸得香脆再裹上余均益辣醬,賣相一流ദ്ദി ·͜·余均益是香港上百年歷史的辣椒醬品牌,用它來做出來的雞翼特別好吃,不會太辣很易入口♡卡邦尼扁意粉 HK$98另外還多點了一份卡邦尼扁意粉🍝不像平日吃到很多醬汁的那款卡邦尼,這裡的醬汁份量剛好裹著意粉,質感較濃稠~完全不覺膩,淡淡的芝士奶香,很不錯.ᐟ
新舖在宋皇臺站B2出口一出就見到,十分方便~
更設有堂食位置,能夠馬上品嚐剛出爐的Pizza.ᐟ
Pizza  Set  For  2
Mama  Mia!

⧐ PIZZA SET FOR 2 HK$198 ⧏

2人套餐可以任選一款9”薄餅,另配小食和飲品,
我們選擇了最Signature的Mama Mia!🍕
有意式煙肉、意大利香腸、辣肉腸及意式肉腸~
絕對是食肉獸必點的一款,滿滿的肉.ᐟ
另外附上的沾醬真的與Pizza很搭,很開胃♡
余均益雞翼

小食則選擇了余均益雞翼🌶️
雞翼炸得香脆再裹上余均益辣醬,賣相一流ദ്ദി ·͜·
余均益是香港上百年歷史的辣椒醬品牌,
用它來做出來的雞翼特別好吃,不會太辣很易入口♡
卡邦尼扁意粉

卡邦尼扁意粉 HK$98
另外還多點了一份卡邦尼扁意粉🍝
不像平日吃到很多醬汁的那款卡邦尼,
這裡的醬汁份量剛好裹著意粉,質感較濃稠~
完全不覺膩,淡淡的芝士奶香,很不錯.ᐟ
2024-08-21
$150 (Dinner)
Pizza  Set  For  2
Mama  Mia!
余均益雞翼
卡邦尼扁意粉
2024-08-24 39 views
呢間Mama Mia pizza其實已經喺九龍城好多年,但係一直只有一個細細的外賣舖,所以一路都冇機會試,而家佢哋開埋大啲嘅舖頭有堂食,可以有機會試一試❤️餐廳係意大利人正宗開嘅,主打唔同嘅Pizza同埋意粉等等,我哋今日嗌咗一個二人餐再加一個小食,都非常夠食Mama Mia pizza呢個Pizza用咗佢哋自己舖頭既名,係最多肉嘅Pizza,除咗唔同嘅cold cut 之外,仲有Italian Sausage,以薄脆的手工餅皮為基底,鋪上新鮮番茄醬、焗爐夠熱,可以睇得出個邊邊有啲黑黑地嘅位,而且麵團發酵得夠耐裏面有煙靭嘅狀態,果然係意大利人對Pizza嘅堅持🇮🇹Mama Mia! Homemade Meatball自製肉丸。選用牛肉和豬肉,加入各式香料精心調制而成。肉丸外酥內嫩,入口即化,飽含著濃郁的肉香。最鍾意佢本身嘅蕃茄醬,係好純粹嘅蕃茄味道💪Yu Kwun Yick hot sauce Chicken Wings經典嘅辣雞翼,不過用咗香港嘅本土辣醬,加埋有驚喜。先將雞翼醃好味再炸咗先跟住再撈辣醬,辣醬唔會非常辣所以唔食辣嘅朋友亦都可以食

Mama Mia pizza

Mama Mia! Homemade Meatball

2024-08-24 36 views
今日喺九龍城附近,原本諗住去嗰邊食泰國嘢。點知無意間發現一間趣味嘅Pizza店!見佢哋由外籍廚師手全工即場製作pizza。Pizza上到嚟超多芝士。餅皮酥脆,咬一啖就食得出有別於連鎖店嘅Pizza。甜品方面,必試佢個Tiramisu超級Creamy,食一啖就停唔到口。肉丸爆汁好Juicy。而且粒粒都好巨型。墊二人餐超抵食。二百幾蚊夠兩個人食 飲品我點咗椰青水,因為驚熱氣。店舖裝修充滿童真,好趣怪超適合打卡。分享一下我嗰日點嘅嘢:✨Mama Mia pizza+Mozzeralla cheese✨Mama Mia homemade Meatballs✨ Tiramisu✨ Coconut water

✨Mama Mia homemade Meatballs
✨ Tiramisu
✨ Coconut water
今次去咗呢間主打意大利手工Pizza嘅餐廳,$68就有個Pizza套餐,抵到爆!😍Lunch / Tea Set $68套餐有6寸Pizza或者意粉,仲送一杯飲品。加$18-28就可以加多個小食,選擇都幾多,例如BBQ雞翼、余均益雞翼、自家製肉丸、水牛芝士條、薯條。芝士四重奏 Pizza呢個Pizza真係芝士控必試!四款芝士嘅味道層次分明,口感豐富,而且芝士份量十足,每一啖都充滿濃郁嘅芝士香氣,真係好滿足!🌟 評分: 8.5/10夏威夷 Pizza夏威夷Pizza就係經典之選,菠蘿同火腿嘅組合酸酸甜甜,配搭得剛剛好,而且Pizza底薄脆,口感一流!🌟 評分: 8/10BBQ雞翼 (5隻) $48雞翼肉質嫩滑,BBQ醬汁香甜惹味,而且唔會太鹹,好啱送啤酒。🌟 評分: 8/10自家製肉丸 +$28肉丸口感紮實,肉味濃郁,而且唔會太乾,配上醬汁,真係好開胃!🌟 評分: 8/10水牛芝士條 +$18芝士條外皮香脆,內裡軟綿綿,而且芝士味好濃郁,一口咬落去仲可以拉絲!🌟 評分: 7/10薯條 +$18薯條炸得金黃香脆,而且唔會太油膩,配上少少黑椒都好好食!🌟 評分: 7/10自家製意式奶凍配草莓

Lunch / Tea Set $68

自家製肉丸 +$28

水牛芝士條 +$18
🌟 評分: 7/10

薯條 +$18
薯條炸得金黃香脆,而且唔會太油膩,配上少少黑椒都好好食!
🌟 評分: 7/10

自家製意式奶凍配草莓雪葩 $48
呢個甜品真係好正!奶凍滑溜溜,入口即溶,配上酸酸甜甜嘅草莓雪葩,味道清新,而且唔會太甜!
🌟 評分: 8.5/10

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8.5/10
💙 性價比: 9/10

📍 Mama Mia! Pizzeria (九龍城)
九龍城南角道5號地舖
  • 自家製意式奶凍配草莓雪葩
  • 芝士四重奏Pizza
2024-08-23 141 views
🏖️薄餅專門店《Mama Mia! Pizzaria!》門口大大個好得意的卡通版薄餅燈箱,一睇就知道係賣簿餅喇!📌餐廳以黃色同灰色色系為主題,柔和嘅顏色對比,感覺好舒服。門口有一張室外枱,模仿意大利街頭風的感覺。📌店舖場上好多香港插畫家🧑‍🎨的卡通圖案,一個帶上headphone的音樂女孩在rap緊pizza,感覺好有美式搖滾風味。📌Pizza 有九款口味,有經典的Margarite、夏威夷、辣肉腸等等,仲有肉食款招牌Mama Mia!另外,仲有幾款意粉同小食,係好簡單的一間外賣薄餅店。📌有lunch or tea set,都幾抵喎!$68包一個6" pizza,可以加$18 或者$28有小食,另外,仲包汽水。📌二人餐同四人餐就全日供應,$198二人餐包9“ pizza,一款小食同兩款罐汽水。📌最重要的係,堂食任何時段都唔收加一!咁的租金昂貴的香港地除了茶餐廳外,真係好少見。二人餐,$198$198二人餐包9“ pizza,一款小食同兩罐汽水。Mama Mia! 咁多款薄餅選擇,第一次梗係試下招牌款式Mama Mia! 入面有意式煙肉,意大利香腸,辣肉腸同埋意式肉腸,水牛芝士條水牛芝士條
二人餐,$198
$198二人餐包9“ pizza,一款小食同兩罐汽水。
水牛芝士條
水牛芝士條有4條,芝士條用上mozzarella cheese可以做出拉絲效果,不過芝士咊就會淡啲,點上茄汁🥫配撘最好味。
BBQ雞翼
BBQ雞翼, $48
BBQ雞翼有5隻,size中型,先炸起的雞翼再撈上燒烤醬汁,食落去外皮仲係有啲脆,濃濃嘅燒烤醬汁,甜甜酸酸好惹味,雞翼永遠都係小食之選!
自家製意式奶凍配草莓雪葩,$48
自家製的panna cotta入口軟滑,奶味濃郁,面頭加上少許士多啤梨雪葩粒,溶解後變成士多啤梨醬🍓連帶奶凍一齊食,加多點酸甜味道。
📌老闆指麵團混合了美式及意式的配方,每天新鮮製造,絕不用隔夜麵團。見到薄餅師傅一有order,就即場製作薄餅🍕,果然絕無花假。
📌小小的薄餅外賣店,為九龍城這個充滿泰式風味的地方帶來獨有的歐陸風采,相信一定好受九龍城街坊們的歡迎👏🏻。
2024-08-16
$150 (Dinner)
BBQ雞翼
自家製意式奶凍配草莓雪葩
Mama Mia! Pizzeria 正宗意大利手工Pizza! 🍕🇭🇺探索九龍城的新美食寶地!這裡不僅價格親民,更有正宗意大利職人親手製作的披薩!食物體驗 🍽Pizza set for 4 (4人餐)- $368 👊 人均 $92- 🍕 羅馬辣味煙肉手工簿餅- 🍕 芝士四重奏手工簿餅- 🍟 炸薯條- 🍗 BBQ雞翼- 🍺 椰子水 + Stella Artois 啤酒甜品:香港本土品牌 Gelato頂級披薩品味1. 🍕 羅馬辣味煙肉手工簿餅 - ⭐️⭐️⭐️⭐️ - 濃郁配料包括辣椒乾、莫薩里拉芝士、巴馬臣芝士、車釐茄、乾蒜、意式煙肉、羅勒 - 餅皮口感絕佳,有嚼勁、香氣撲鼻,絕不油膩!2. 🍕 芝士四重奏手工簿餅 - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ - 四款濃郁芝士(藍芝士、車打、煙薰 & Mozzarella)組成,口感濃郁,餅皮Q彈。用心烹調🍗 BBQ雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 香氣撲鼻的 BBQ 醬汁,讓雞翼更加美味,微辣開胃。🍟 炸薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 滿滿松露,豐盛的配料令人驚艷。美食體驗👩‍🦰🧔🏻‍♂️👱🏻‍♀️👨🏽‍🦱 Mama Mia! Pizzeria 歡迎朋友和家人一同享用!價格實惠,是高水準

食物體驗 🍽

甜品:香港本土品牌 Gelato

頂級披薩品味
1. 🍕 羅馬辣味煙肉手工簿餅
- ⭐️⭐️⭐️⭐️
- 餅皮口感絕佳,有嚼勁、香氣撲鼻,絕不油膩!

2. 🍕 芝士四重奏手工簿餅
- ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

用心烹調
🍗 BBQ雞翼
⭐️⭐️⭐️⭐️
香氣撲鼻的 BBQ 醬汁,讓雞翼更加美味,微辣開胃。

🍟 炸薯條
⭐️⭐️⭐️⭐️
滿滿松露,豐盛的配料令人驚艷。

美食體驗
👩‍🦰🧔🏻‍♂️👱🏻‍♀️👨🏽‍🦱 Mama Mia! Pizzeria 歡迎朋友和家人一同享用!價格實惠,是高水準的義大利餐廳。
😘服務親切,環境舒適,料理水準超乎預期。下次朋友聚會,千萬不要錯過!

特色裝潢
🎉 同場加映:本地插畫師打卡位
💛 店內以明亮的黃色為主調,燈光溫暖,牆上飾有多款卡通圖畫。
- 小店的標誌和插畫由香港插畫家「謝曬皮」設計!

羅馬辣味煙肉手工pizza
2024-08-14
$93 (Dinner)
羅馬辣味煙肉手工pizza
  • 余均益雞翼
  • 炸芝士條
  • 芝士四重奏
以前的九龍城給人的印象,主要都是吃泰國餐為主。今次來到九龍城竟然給我找到一間正宗、地道的意大利Pizza店。✨「Mama Mia! Pizzeria 」 ✨在宋王臺站B2出口轉彎就到達,位置非常方便!👍🏽👍🏽✨今次和三個朋友,兩女一男order了一個Pizza set for 4 (4人餐)- $368 人均 🍕 羅馬辣味煙肉手工簿餅🍕 芝士四重奏手工簿餅「小食」炸薯條、BBQ雞翼「飲品」椰子水 + Stella Artois 啤酒「甜品」Gelato雪糕兩款pizza,我比較推薦🍕 羅馬辣味煙肉手工簿餅,因為濃郁的配料味道加上辣味煙肉,再配搭上多種口味的芝士,味道非常有層次🤤🤤開胃之餘可以一個人多吃幾塊。🍕 芝士四重奏手工簿餅,濃濃的芝士味,包括(藍芝士、車打、煙薰 & Mozzarella)有一種芝士傳統OG的韻味。喜歡芝士滿滿地衝入腔口刺激味蕾的朋友,就一定要試。兩款pizza都是傳統的薄批pizza,但是入口的感覺不會很乾、很薄,依然有一種很豐盈的口感,這個我是非常喜歡的。因為我本來就是厚批派的人。但是這個Pizza我絕對不會抗拒,非常好吃、滿足🤤🤤🤤🫶🏻小食方面選擇了BBQ雞

🍕 羅馬辣味煙肉手工簿餅
🍕 芝士四重奏手工簿餅
「小食」炸薯條、BBQ雞翼
「飲品」椰子水 + Stella Artois 啤酒
甜品」Gelato雪糕

小食方面選擇了BBQ雞翼和炸薯條,因為是套餐,所以雞翼方面4個人每人一隻剛剛好,吃的時候一定會用隨🍕 pizza附上的醬汁和炸薯條配上的帶有少少蘋果味的蕃茄醬去吃,你會有意想不到的驚喜😎🤘🏽✨

雖然鋪面面積不是很大,但勝在環境舒適,店員非常親切,喜歡跟客人談天、一同喝酒,Mama Mia! Pizzeria 絕對是一間非常有人情味的小店,適合一家大細及幾個朋友一齊聚餐的好地方👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽🫶🏻

2024-08-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 余圴益雞翼Yu Kwun Yick Chicken Wings
  • 羅馬辣味煙肉手工簿餅
  • 芝士四重奏手工簿餅
  • 炸薯條
2024-08-22 24 views
今日放假,就黎到依間意大利手工pizza專門店試一下,舖頭喺宋王臺站隔離,超級方便,而且入面都好Chill ⭐️夏威夷Pizza呢個Pizza嘅材料包括千島醬、意式肉腸、菠蘿,呢個象嘅材料分布好平均,基本上每一啖都可以食到佢嘅餡料,而且厚薄都適中,整體嚟講係一個唔錯嘅選擇⭐️余均益雞翼佢值得讚嘅係呢一款雞翼,醬料嘅配搭一流,惹味之餘又唔會太膩,味道有少少辣,而且都撈得好平均👍👍⭐️炸薯條薯條熱辣辣,而且好大舊,脆卜卜嘅口感令人想一食再食,而且佢仲加咗啲黑胡椒粉, 呢一個配搭都唔錯⭐️意式奶凍口感好滑,加上果醬,口感同味道上都有更豐富嘅層次⭐️ Peroni & Stella Artois雖然餐廳有汽水飲品嘅選擇,但我哋最後選擇咗飲啤酒,熱辣辣嘅天氣,加上一流嘅美食,配埋啤酒,簡直係絕配,另外佢都有紅酒同埋白酒,下次嚟到可以試一下

⭐️夏威夷Pizza

⭐️余均益雞翼

⭐️炸薯條

⭐️意式奶凍
口感好滑,加上果醬,口感同味道上都有更豐富嘅層次

⭐️ Peroni & Stella Artois

2024-08-21 75 views
人在九龍城卻想吃pizza, 然後見到面前出現一家裝修得很可愛的pizza店,就去試試吧二人餐有一個小食+一個9”pizza+2罐汽水才$198,免加一價錢是吸引的BBQ雞翼:惹味的BBQ醬包着炸得脆皮的雞翼,咬下去很香口。只是吃到中間沾不到醬的雞肉卻淡而無味,似乎雞翼完全沒有醃味,炸好落BBQ醬兜勻就算,難道以為食客吃完雞皮就不懂吃骨中間的肉?巴馬火腿pizza: pizza底是做得不錯,外香脆內軟綿煙靭,散發小麥的香氣,是正宗意大利的口味。但是topping 發生了什麼事?火箭菜有點枯黃,不夠新鮮也算了。巴馬火腿/水牛芝士,甚至最便宜的蕃茄份量也小得可憐。如果成本真的支持不了,可以註明套餐點這個要加錢,就是不應因貨就價。還好上枱時附上一個蒜蓉香草汁可以淋在pizza上,總算有點味道至於汽水就是正常的罐裝汽水,沒什麼好說了

至於汽水就是正常的罐裝汽水,沒什麼好說了
Type of Meal
Dinner