2023-12-08 21 views
一上到嚟見到幾十隻貓,超多毛孩,勁興奮!貓仲多過店員,啲貓都唔怕人,係啲食客身邊行黎行去,超吸睛,注意力真係放晒係佢地身上!雖然貓貓咁得意,但啲食物一樣無馬虎。就好似佢地既粟米忌廉湯就好好飲,忌廉湯用一個匙羹樣嘅大碗去裝住忌廉湯好稠身,好濃厚,非常濃味,粟米粒好多,好香甜,好細滑香甜,熱辣辣真係好好飲💯💯仲有佢地既蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包都好好食,牛角包焗得酥脆,餡料既芝士煙肉都好香,芝士同煙肉配搭蜜糖芥末醬,加埋生菜,唔會太溜,有啲酸酸甜甜,反而愈食愈開胃💯💯仲有仲有佢地既小食脆炸魚柳手指薯條都好掂,魚柳脆得黎唔會好硬好乾,魚肉肉身爽嫩滑身,充滿魚香,炸粉亦唔會太厚,鬆化酥脆咁包住魚柳,炸得岩岩好,薯條又脆,熱辣辣咁食真係好爽,超惹味💯💯

2023-12-08 15 views
真係攰到要死…同妹妹行街行到腳都好似軟咗咁,終於搵到一間cafe休息下。入到去原來係有貓仔陪😍🔹Oreo曲奇雪糕窩夫🧇香脆外脆,入面裝滿咗香滑嘅Oreo曲奇雪糕🍦一口咬落去,曲奇嘅酥脆同雪糕嘅滑嫩完美結合,真係嚟個饞嘴嘅天堂🤩🔹粟米忌廉湯湯底滑溜溜嘅👅粟米粒仲好爽口!每啖湯都有淡淡嘅甜味同香濃嘅忌廉味道,暖心又滿足肚子🫦真係好適合今個天氣,舒服到冇話講🧡🔹蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包🥐佢哋嘅牛角包金黃酥脆,入面夾咗蜜糖芥茉醬同香煙肉,好夠味啊‼️醬汁嘅微辣同甜味完美平衡,同芝士嘅鮮味真係好搭配!整體黎講,呢間cafe真係唔錯!加上服務態度親切,真係一個放鬆享受美食嘅好地方。下次再行街攰咗,我一定會再黎呢度!
🔹Oreo曲奇雪糕窩夫🧇
🔹粟米忌廉湯
🔹蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包🥐
2023-12-05 23 views
今日放假約朋友去Many Mo 食午餐,順道探下啲貓貓餐廳環境乾淨 ,仲有榻榻米桌子 悠閑舒適店內有超過40隻貓貓,貓貓非常可愛 又吾驚人,仲會撩我哋玩 好盞鬼。店內仲有埋貓玩具借用,真的非常細心放假的日子,可以一邊享受美食,一邊同可愛的貓貓們玩,真的很療癒Many Mo牛角包全日早餐是日沙律 宇治綠茶拿鐵滑蛋、煙肉、三文魚、炒雜菇、腸仔、牛角包🥐 份量足夠 食完大滿足。宇治綠茶拿鐵香醇幼滑的綠茶🍵壽喜燒洋蔥牛肉夾餅配炸薯角壽喜燒洋蔥牛肉夠入味 炸粗薯條外脆內軟粟米忌廉湯 濃郁粟米忌廉湯 口感豐富朱古力咖啡 味道偏甜 是我喜歡的甜度脆香單骨雞翼脆香單骨雞翼炸得非常香脆 好惹味
今日放假約朋友去Many Mo 食午餐,順道探下啲貓貓
餐廳環境乾淨 ,仲有榻榻米桌子 悠閑舒適

Many Mo牛角包全日早餐

2023-11-23
Type of Meal
Lunch
2023-12-05 20 views
好開心又有機會吸貓,呢度直情有一大個貓架係牆上面俾啲貓貓玩,好錫啲貓貓呀!我同男朋友食佐沙律,意粉,pizza,跟住就瘋狂玩貓,勁開心!沙律係是日沙律,簡簡單單有雜菜有雜果,好新鮮,菠蘿蜜桃呢啲都好甜,加埋啲雜菜,一個好fresh好開胃既沙律!意粉係煙鴨胸青醬意粉,用青醬去做意粉嘅調味唔會過鹹,味道好清爽,鴨胸亦都份量好適中,唔會過油,成個配搭都好好,意粉軟硬亦都啱啱好!Pizza係Super食肉獸薄餅,Pizza係薄嘅餅底,餅底好脆,唔會食到好飽,餡料有肉腸同埋辣肉腸,仲有好多芝士蕃茄,成個pizza都好香脆,好濃味!
2023-12-05 16 views
同事推薦哩間Cafe好靚又好食,所以放工嘅時候約咗一齊去試試佢,真係好期待👀我地一坐定就點咗巴馬火腿三文魚凱撒沙律🥗好新鮮嘅蔬菜同鮮嫩嘅三文魚,加上脆脆嘅巴馬火腿🥓夾埋沙律醬,一啖落去就係一個爽口嘅組合!真係令人食到開心🥳Oreo曲奇雪糕窩夫🧇咁樣嘅組合真係太過份啦🩷窩夫外脆內軟,加上香滑嘅Oreo曲奇雪糕🥴一口咬落去曲奇嘅酥脆同雪糕嘅滑嫩好食到不得了💯脆炸魚柳手指薯條🍟哩個又係經典🧡脆炸魚柳外脆內嫩🐟沾上薯條同埋餐廳嘅特製醬汁,真係一個完美嘅美食配搭‼️每一口都有滿滿嘅魚肉香味同薯條嘅脆口感,令人停唔住食👅

🔝🔝巴馬火腿三文魚凱撒沙律🔝🔝▪️睇到呢度既價錢又唔貴,好合理,呢份沙牛好得體,好多既沙律,中間用三文魚擺到花型咁,好靚,成個沙律都好好食,好有菜鮮味,好清新▪️🔝🔝蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包🔝🔝▪️而呢度既牛角包都好有質素,好鐘意佢既蜜糖芥茉醬,中間仲夾住好多料,一口咬落好好食▪️🔝🔝雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角🔝🔝▪️呢份漢堡好有份量,佢用上安格斯牛,牛肉好鮮嫩同時好有牛香,成個包都疊到好高,仲有炸暑角,好香口,成個包都好有水準 ▪️🤭如果來呢度既目的係為了醫肚餓、放鬆心情,咁我相信呢度係可以滿足到我既需求,有得食仲可以睇貓貓✔️同朋友出到旺角娛樂🫢下午時間就嚟輕鬆下,又想一齊食吓野傾吓計,黎到呢間「多毛」餐廳😬,我哋每人都叫了一道菜…….
🔝🔝巴馬火腿三文魚凱撒沙律🔝🔝
🔝🔝蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包🔝🔝
🔝🔝雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角🔝🔝
2023-12-05 14 views
是日沙律👏🏻比較簡單既一個沙律,以雜菜鮮果為主,沙律都好fresh,簡單得黎又唔會太單調,食到生果同蔬菜既清甜!巴馬火腿三文魚凱撒沙律🫶🏻一個相當豐富既沙律,巴馬火腿肥瘦適中,煙三文魚亦相當肥美,兩樣食物少少既油脂配上爽脆鮮甜既沙律菜就係最好既配搭!蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包👍🏻牛角包完全係爆餡,有芝士有煙肉又有生菜,仲有滿滿嘅蜜糖芥茉醬,一啖咬落去,酸酸甜甜,又有芝士香,又有煙肉香,味道口感都好豐富,一碟有兩個,非常之抵!食到咁上下就可以同啲貓玩下,呢度有成幾十隻貓,數量非常之多,總有一隻喺左近!
是日沙律👏🏻
巴馬火腿三文魚凱撒沙律🫶🏻
蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包👍🏻
2023-12-05 16 views
今天去了旺角其中一間貓Cafe叫”多毛”,環境寬敞,裝修時尚😁今次同閨密一早Book定黎朝聖!服務態度係非常細心,店員會細心了解我地心意後,再逐一介紹菜式~對我同男朋友黎講貓咪🐈‍迷人的大眼加上Q彈的肉球,實在令人無法抗拒😍!光是看著就絕對可以融化你的心💗講返野食先: Super 食肉獸薄餅🍕經慢火燒製,外層焦香薄脆,肉汁滿滿,配上蕃茄+肉腸食落酸香中帶有一抺鮮美,令人食指大動。草莓牛奶用料十足,甜度合適,雜厚厚的牛奶忌廉,草莓精巧又細緻,非常搶眼。青口龍蝦汁忌廉長通粉青口隻隻肥美脹卜卜,食落嫩滑又多汁; 龍蝦汁忌廉質感濃稠奶滑,口味非常地道正宗。醬汁均勻融合,吸納了藍青口的鮮味,每一口都富有鹹香的海水味,鮮美無比,100分!特濃朱古力飲落輕盈不膩,每啖都充滿可可的醇香,非常可口迷人~
朋友今日帶咗我嚟旺角嘅貓咪Cafe🪄多毛🪄裡面有好多隻超級可愛嘅貓咪,仲有嘢食嘢飲,喺度度過一個午後不錯呢💓🪄飲品🪄💗波子汽水配雪糕|好日系嘅飲品,打卡一流!雪糕溶化後同汽水二合為一,份外順清🫶🏻💗鮮奶抹茶|濃厚抹茶入口回甘,鮮奶則非常幼滑✨🪄食物🪄💗蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包|小小牛角包,入面嘅餡料好足!特別係蜜糖芥茉醬甜甜地好惹味,唔會太膩👍🏻💗Super 食肉獸薄餅|全部都係肉嘅pizza,配料份量剛好,加上蕃茄醬酸酸尾尾,食落好開胃✨
🪄飲品🪄

💗鮮奶抹茶|濃厚抹茶入口回甘,鮮奶則非常幼滑✨
🪄食物🪄

行街行到有啲攰,諗住揾緊cafe坐下攤抖下。上OpenRice碌一碌見到呢間貓cafe,好似幾靚又近我哋,就衝上去玩下貓。一出電梯見到個招牌靚靚,推開門員工就話比我哋知要消毒雙手同著鞋套,等啲貓唔會被外面既細菌感染。Cafe環境好闊落,有普通枱又有好似日本塔塔米咁既坐位。員工就安排我哋坐左張成枱貓既位,一張枱有幾隻貓訓哂係到,周圍又有10幾隻貓走來走去,真係貓癡天堂。我哋簡單點左薯條雞翼同2杯咖啡後,就開始玩貓之旅,係咁走來走去去摸貓抱貓,啲貓完全唔怕人,任你摸又過嚟撩你玩。員工都好好人,同我哋分享啲貓既事,真係坐得好舒服。臨走前我哋點左貓零食,啲貓見到零食全部衝哂來圍住我哋,真係好震撼!係貓癡真係免疫唔到。人均消費都係幾十蚊,可以坐90分鐘鬆弛下,又有貓玩,真係超值

2023-11-29 16 views
最近放工經過旺角有間隱世貓貓cafe,網上好高人氣,裝修又靚,特登叫埋好閨蜜一齊去試吓👯‍♀️入到去見到好多貓貓,閨蜜已經好鍾意💛先嚟個蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包🍯🥐,牛角包酥脆金黃,內夾濃郁芝士和香煙肉片,口感豐富。而蜜糖芥茉醬甜中帶些少微辣,閨蜜表示好喜歡,十分開胃同惹味💙跟住食返個Oreo曲奇雪糕窩夫🧇,好有心思,窩夫鬆軟香甜,搭配住濃郁嘅Oreo曲奇雪糕,口感綿密滑順。曲奇餅乾香脆同雪糕嘅冰涼交融,帶來絕佳口感體驗。每一啖都散發住濃郁嘅巧克力同香草味道,令人食到停唔到口❤️再食埋脆炸魚柳手指薯條🍟分量剛剛好,好欣賞佢嘅炸魚薯條炸到金黃酥脆,非常適合邊食邊同閨蜜傾偈,一大享受💚好有心思設計又靚既餐廳,加上貓貓又好痴人,建議各位如果要食盡早book位,因為真係好多人🔥
2023-11-29 17 views
《草莓牛奶》👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個飲品好好飲阿,睇上去仲要好靚好吸引,上面都疊得好靚,草莓既味道好香好甜,然仲會帶著陣陣奶香《青口龍蝦汁忌廉長通粉》👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物質素都唔錯,份量好好,而佢都好有忌廉味同口感,每一舊通粉都有晒龍蝦汁,仲有兩舊好大既青口,真係好好食喎《蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包》👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻而呢份的芝士煙肉牛角包都好食,中間既包插上支旗,佢既牛角包都好高質,好香裡面好鬆軟,用上高級既麵粉,食出來味道係特吃香,旁邊仲有沙律菜,平衡味道(^з^)-☆初來試試,味道不錯,服務也很好,仲可以睇到小動物,一舉兩得,店員勤力服務及打理,比讚~
《草莓牛奶》👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
《青口龍蝦汁忌廉長通粉》👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
《蜜糖芥茉醬芝士煙肉牛角包》👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-11-29 17 views
😸巴馬火腿三文魚凱撒沙律沙律都幾大份,煙三文魚整佐一個玫瑰花型,巴馬火腿都係肥美軟嫩既,沙律菜又多又新鮮,仲有啲巴馬臣芝士碎,食到蔬菜既新鮮又有配料既咸鮮,有層次鮮味既沙律,感覺好清新!😽脆炸魚柳手指薯條魚柳有幾條,炸得好香脆,魚柳炸到外脆內軟,金黃鮮明,乾身爽脆,熱辣辣好重魚香,點啲茄汁咁食就仲香,再配埋香脆既薯條,又有啲沙律菜,超級惹味呀!😻Oreo曲奇雪糕窩夫Waffle好香脆,內裏又好軟綿,雪糕好濃曲奇味,好甜好香,waffle好熱,雪糕就凍冰冰,冷熱相溶,仲有甜甜既朱古力醬,完美甜品!食咁耐都一直有貓貓行黎行去,貓貓又得意又乖,呢度都好多位置俾貓貓去玩,同朋友黎玩就岩晒啦!
😸巴馬火腿三文魚凱撒沙律
😽脆炸魚柳手指薯條
😻Oreo曲奇雪糕窩夫
2023-11-22 27 views
貓cafe係最受歡迎之一既cafe,呢間係旺角,位置又方便,鋪頭面積好大,貓貓好多活動位置,有一大幅牆放佐貓架,貓貓玩得好開心,見到有成幾十隻貓,貓奴上到黎真係唔捨得走呀!!❤️Super食肉獸薄餅❤️薄餅係餅乾咁既薄餅或,超級鍾意,唔會因為果餅底食到好飽,餅底咁薄顯得餡料特別豐富,真係好多肉,有辣肉腸,火腸,腸仔,加埋勁量芝士,簡單配上蕃茄醬,濃味豐富得黎又有少少酸味做番調味,唔會有好飽滯既感覺,兩個人食就岩啦!🧡雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角🧡漢堡一個直情夠兩個人食,好大好厚,每一層既安格斯牛肉漢堡扒都好厚,一咬啲肉汁必晒出黎,牛味激濃,牛肉肉質軟嫩,加埋熱溶既芝士,配埋生菜,幾重口感,一啖咬落去真係超豐富既口感,而且薯角亦係好好配菜,炸得超脆,點啲茄汁咁食就更好味!
❤️Super食肉獸薄餅❤️
🧡雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角🧡
假日好去處: 超治療40 隻可愛貓貓任摸多毛(ManyMo Cafe)~~~~~~~~~~~~~~~~~呢一間新開的咖啡廳是貓咪最多的餐廳,大約有40隻貓咪在餐廳的各個角落出沒!而且貓咪非常痴人,會黏着(比起自己屋企嘅貓更加香,哈哈) ,設有舒適的榻榻米桌子,供應各種飲品西餐。Many Mo 全日早餐,全日早餐大滿足有牛角包、煙三文魚、沙律、煙肉、炒蘑菇、牛仔腸。雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角,安格斯牛肉漢堡扒好厚身,肉味香濃,充滿肉汁,加上惹味的芝士,和香脆又滿滿薯肉的炸薯角。另外我地亦買了貓貓小食,雞絲餵貓貓,好多貓貓就會圍住你,超級可愛。
假日好去處: 超治療40 隻可愛貓貓任摸
多毛(ManyMo Cafe)
~~~~~~~~~~~~~~~~~