2022-02-24 491 views
見到有人喺 社交平台上面介紹過呢一間餐廳嘅芝士蛋糕,於是我自己今次見到有優惠就即刻買咗兩隻味嚟試吓啦!最鍾意嘅當然就係呢一個雙重芝士嘅芝士蛋糕啦,呢一個雙重芝士蛋糕真係非常之吸引,上面仲有滿滿嘅芝士粉,蛋糕嘅質感非常之鬆軟,而且芝士味非常之香濃!

2021-06-06 319 views
經過見到有伯爵茶蛋撻 ,立刻買來試一試佢上面全都係伯爵粉 內裡有蛋+ 伯爵茶味的蛋漿食完有D滯滯地, 有啲膩味道: 都可以 不過喜歡傳統的蛋撻多D,喜歡香濃蛋味🥚價錢: 要$10 ,性價比來說有小小貴啦⋯⋯
經過見到有伯爵茶蛋撻 ,立刻買來試一試佢

上面全都係伯爵粉 內裡有蛋+ 伯爵茶味的蛋漿

食完有D滯滯地, 有啲膩

味道: 都可以 不過喜歡傳統的蛋撻多D,喜歡香濃蛋味🥚

價錢: 要$10 ,性價比來說有小小貴啦⋯⋯
伯爵茶蛋撻
伯爵茶蛋撻
2017-05-05 1166 views
平時經過順利邨 一定日超群買一個蛋撻 貪佢新鮮好味 貪佢又唔係甜仲有陣陣蛋香 今日嚟到 再買一個好失望 蛋撻唔熱 個皮林嘅 但將完完全全得一陣甜味 失去咗原本食超群嘅好味同期待 問啲阿姐係咪玩咗師傅 阿姐又話冇 總括嚟講失望啦
2016-06-05 1107 views
帶肥髀剪髮前買埋個下午茶,呢間麵包店幾大,乾淨企理,麵包款式好多,我同肥髀一人揀一個包同蛋撻!店員快手包好比我,剛好八達通機壞機,只收現金!芳叔蛋撻($6)曲奇皮幾脆,香牛油味,蛋漿似布甸!幾香蛋味!綠茶紅豆蛋撻($9)曲奇皮幾脆,賣相幾醜樣,墨綠色,切開一半見入面有綠茶粉加紅豆蓉,咬落去第一感覺係成口綠茶味,跟住係好強嘅茶苦味!紅豆太少,所以無乜味,蛋黃漿亦輸咗比綠茶!苦芝麻卷($6)麵包鬆軟,鹹鹹地,好多芝麻!幾香口!蟹柳包($7)肥髀食!港式麵包好好食!
店員快手包好比我,剛好八達通機壞機,只收現金!
芝麻卷($6)麵包鬆軟,鹹鹹地,好多芝麻!幾香口!
蟹柳包($7)肥髀食!
港式麵包好好食!
2016-05-15
TakeAway
$15 (Tea)
2009-08-12 401 views
媽媽睇完醫生,又請她買pizza回來.雖然每次也沒有叮番熱,味道仍然唔錯.pizza好鬆軟,材料有腸仔和蕃茄醬,簡簡單單也好好味道啊!最經濟4件只需11元,大大個又好味,還很飽肚啊

最經濟4件只需11元,大大個又好味,還很飽肚啊
2009-08-08
2009-06-20 234 views
第一次係openrice寫食評,諗來諗去,都係決定寫今日的早餐~今日突然想食超群的蛋撻,結果就去左買,一去到時見到d蛋撻差不多冇晒,以為今次實會失望而回,點知見到d員工又拿左d新的出來,我以為新出來的蛋撻一定是熱,結果原來不是,我諗d tart已經放左一陣,不過我都有買回家食,同場仲買左個紙包蛋糕~蛋撻雖然是凍了些,但d皮是我喜歡的曲奇皮,都算鬆化,味道都不錯~另外個紙包蛋糕都算不過不失,沒有什麼驚喜。希望下次可以食到熱的egg tart同埋燒賣...P.S. 現在超群做緊優惠,買滿$11就有一個印花,集齊6個,就可以當$5使用。

另外個紙包蛋糕都算不過不失,沒有什麼驚喜。

希望下次可以食到熱的egg tart同埋燒賣...

Egg Tart
紙包蛋糕
2009-06-20
$8.2 (Breakfast)
2009-01-02 185 views
突然想食菠蘿包就落街買菠蘿包 $3.3真係成年未食過冇講笑-0-但都幾失望/_________\因為個菠蘿包唔熱凍冰冰想食個熱辣辣既菠蘿包架嘛/"\之後睇到而家超群有賣埋熱辣辣既魚肉燒賣$3.5/1串 6粒$6/2串 12粒嘩緊係買2串啦xd要辣既!!佢用個發泡膠碗載又有個蓋cup住所以番屋企先食到!不過都仲暖既!嘩佢加左好多辣椒油比我不過都ok既xd一個下午茶又食燒賣又食菠蘿包肥死哈哈哈哈
突然想食菠蘿包就落街買
凍冰冰想食個熱辣辣既菠蘿包架嘛/"\
之後睇到而家超群有賣埋熱辣辣既魚肉燒賣
$3.5/1串 6粒
$6/2串 12粒
嘩緊係買2串啦xd要辣既!!
佢用個發泡膠碗載又有個蓋cup住
所以番屋企先食到!不過都仲暖既!
嘩佢加左好多辣椒油比我
不過都ok既xd
一個下午茶又食燒賣又食菠蘿包肥死

哈哈哈哈
$9.3 (Tea)
2008-10-04 73 views
呢個就係我既早餐啦 係咪好健康呢......難得既健康包面有好多麥片 增加咗唔少口感成個包都帶有麥香 而且包身混咗唔少麥粒 唔錯成個包都好健康咁 但係食唔慣淡味包既就可能會唔鍾意
呢個就係我既早餐啦 係咪好健康呢......難得既健康

小麥包
Type of Meal
Breakfast
2008-10-04 76 views
見到個樣好令 所以決定再買芝士味比之前濃 而且幾香包身帶甜 同芝士做成一鹹一甜 但效果出奇地好整體黎講都幾好味 $4絕對買得過
見到個樣好令 所以決定再買

芝士味比之前濃 而且幾香

包身帶甜 同芝士做成一鹹一甜 但效果出奇地好

整體黎講都幾好味 $4絕對買得過
雲石芝士包
$4 (Tea)
2008-09-26 61 views
超羣出名蛋撻就係人都知 但係佢開咗咁耐 我都未試過好!一於今日早餐就食佢啦就咁睇就已經覺得好開心因為佢係我鍾意食既曲奇皮 而唔係我覺得冇咁好食既酥皮一咬 真係好滑 重有好香濃既蛋味蛋漿好似入口即溶咁 搞到我好唔捨得吞佢落肚雖然蛋漿比我想像少 但係真係好正 果然名不虛傳撻皮反而差D 唔夠實 一咬落去好易散 但好香牛油味 唔錯食完一個真係唔多夠喉 早知買多個啦重有一樣野 就係超羣咁耐以黎都冇加過價 抵讚!我諗食完超羣同泰昌既蛋撻之後唔會再係屋企附近個間蛋撻王買蛋撻架啦
超羣出名蛋撻就係人都知 但係佢開咗咁耐 我都未試過

蛋漿好似入口即溶咁 搞到我好唔捨得吞佢落肚

雖然蛋漿比我想像少 但係真係好正 果然名不虛傳

撻皮反而差D 唔夠實 一咬落去好易散 但好香牛油味 唔錯

食完一個真係唔多夠喉 早知買多個啦

重有一樣野 就係超羣咁耐以黎都冇加過價 抵讚!

我諗食完超羣同泰昌既蛋撻之後

唔會再係屋企附近個間蛋撻王買蛋撻架啦
蛋撻
$4 (Breakfast)
2008-09-12 41 views
又到了媽媽覆診日子,為食的我當然要她買蛋撻,蛋撻的味道仍然美味,又唔太甜,最重要好似俾平日在其它地方吃[的多了蛋.

至於薄餅也不錯,如果自行加工再焗多少少,熱熱又脆脆便更加好味道啦
$33 (Tea)
2008-07-22 41 views
我勁鐘意超群ge牛油曲奇(因為4款之中最好食)但今日買黎食....得個甜字...1d牛油味都冇...食完....d手指都冇牛油味....勁超ng開心...不過口感依然good ge~上次食個芳叔旦tei...勁差...勁酥...完全ng知想點...可能因為少人買...ng新鮮la....因為屋村仔黎講....3.8.....係勁貴lor~~

我勁鐘意超群ge牛油曲奇(因為4款之中最好食)
但今日買黎食....得個甜字...1d牛油味都冇...

食完....d手指都冇牛油味....勁超ng開心...
不過口感依然good ge~

上次食個芳叔旦tei...勁差...勁酥...
完全ng知想點...
可能因為少人買...ng新鮮la....
因為屋村仔黎講....3.8.....係勁貴lor~~
2008-07-12 38 views
12/7媽媽覆完診去買傳聞中好好味的蛋撻,4元.個皮真係幾香,蛋又夠多又蛋味,只是略嫌甜了少許啦!薄餅13元1個,我無食過,妹妹話麵包好鬆軟,味道不錯啊!

薄餅13元1個,我無食過,妹妹話麵包好鬆軟,味道不錯啊!
2008-05-29 55 views
見到個樣好令 所以就決定買芝士味唔係太濃 但係都幾香整體黎講都幾好味 $4絕對買得過
見到個樣好令 所以就決定買

芝士味唔係太濃 但係都幾香

整體黎講都幾好味 $4絕對買得過
雲石芝士包
$4 (Tea)
2008-03-30 29 views
面頭好似係墨西哥包咁入便既芝士都好似同食開既唔同好味D^^