2021-01-21 424 views
麥當勞,最大的連鎖快餐店,亦係陪伴住香港人長大,為人熟悉。 店舖雖然多人,但員工做事快手。臨近新年,又到招財牛堡套餐回歸既時候啦,埂係要買黎食啦。🔻招財牛堡配扭扭薯條$3 配邪惡既朱古力奶昔$2.5 再加配紅豆批$8,咁多野都只係 $46.5😋今次用上人見人愛既hello kitty 做包裝,牛堡內有一塊牛肉,配上黑椒汁,同洋蔥碎,好juicy,麥記既奶昔好抵飲,好飲過汽水,最愛既紅豆批亦只會在特定時候先會出現。

2021-01-21
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$46.5
TEA
2019-07-08 191 views
今日一早食左飯跟住仲要成日都在街上行街巡鋪頭,所以好快就已經肚餓了經過深水埗元州街麥當勞入去食返個平餐醫下個肚點了一個板燒雞腿包餐加芬達少量冰板燒雞腿包-保持到一貫質素,醬汁都幾好味,雞肉都唔會有雪味芬達少量冰-仍然多冰搞到好淡味道薯條唔夠香口,有少少油膩
經過深水埗元州街麥當勞入去食返個平餐醫下個肚
點了一個板燒雞腿包餐加芬達少量冰

板燒雞腿包-保持到一貫質素,醬汁都幾好味,雞肉都唔會有雪味
芬達少量冰-仍然多冰搞到好淡味道
薯條唔夠香口,有少少油膩
2019-07-04
$25 (Tea)
2018-07-20 204 views
做完一晚球證工作,想不到可吃什麼。這個時間点就只有老麥仍然燈火通明,人流暢旺。沒期望的走進去,抬頭看水牌。有新嘢喎。。。。什麼大大杯紅豆特飲。看起來像紅豆冰,口渴的我,又即管一試。想。。。應有個譜吧。。。。人多,等了幾分鐘。出場喇。勁喎底層像紅豆漿的東西。上面一層像奶的東西。再上層就像加了水一样。事到如今,只求物不可貌相。可惜現實就係現實,淡而無味,同冰水差不多,到底係呢間冲得差?定係老麥d人,未飲過就推出黎?😅七月之伏,仲夏伏之消夜。
人多,等了幾分鐘。出場喇。

七月之伏,仲夏伏之消夜。
廣告賣得咁行既恐龍系列😂我又要試下先😂Mccafe 既質素係我心目中就時好時伏既🤣Milo 恐龍🤔中間有一堆milo 粉!配埋milo 熱飲,係相重口味!可以又飲到,又有d 似細個食既milo 豆豆咁有d 粉係口,係好飲既,因為係milo 出品唔會差得去邊🤣朋友叫左冰雪豆奶抹茶,夏天就黎35度既日子,飲番d 冰冰涼涼既野。真心好爽,mccafe 既抹茶系列不嬲都係唔濃味,但都唔算錯係中等既抹茶飲料,加埋忌廉同奶既組合,算係咁啦!你要快靚KO 下就中暑既熱度,係可以一試的😌
廣告賣得咁行既恐龍系列😂
我又要試下先😂

Mccafe 既質素係我心目中就時好時伏既🤣

Milo 恐龍🤔

你要快靚KO 下就中暑既熱度,係可以一試的😌
2018-03-14 88 views
今日(3月14日)係一年一度嘅Pie Day,點可以錯過。今日食蘋果批、紅豆批同只係今日限定嘅野莓吉士批都只需$3.1。但今日太多人買批所以依間麥當勞嘅紅豆批已經賣晒。介紹下今日限定嘅野莓吉士批先。佢個批皮係深啡色,唔係好食得出係咩味,入面就注入咗野莓醬同吉士醬。野莓醬帶有甜甜酸酸嘅味道,入面有同蘋果批入面差唔多大小嘅果肉,不過唔夠蘋果批多果肉。吉士醬就比想像中冇咁杰,而且冇乜吉士味,所以成個批食落都係得野莓野咁。不過小妹食開蘋果批覺得依個批幾特別,不坊一試,如果佢平日有得賣就好啦。
TakeAway
2017-07-06 102 views
話說正夕晚上7點繁忙時間,我買咗嘢食之後準備從櫃面攞走,電光火石之間,左腳一閃,手上托盤上嘅奶昔飛咗落地,炸開一地……,噢…重彈到旁人,在場店員見我呆咗企响度不知所措嘅時候,立即通知在場男經理,經理應變相當快,即刻同我講俾過杯我,唔洗1分鐘就親自攞到黎俾我(我真係覺得唔好意思),跟手佢即刻搵同事處理,我覺得呢件事需小,但員工嘅應變能力真係值得一讚!後話:雖然店員大多屬90後00後嘅後生,但做起嘢上黎都有板有眼,管理層功不可沒!
2017-03-14 148 views
麥記換老細,以後都沒有板燒雞腿包食了,新推出的3款signature collection 單看海報已經覺得吸引,之不過由細食到大,當然知道麥記的宣傳照跟實物相距甚遠啦!所以都不會抱太大期望~看海報賣相這3款signature 好像走高檔路線實物來了,小有的排放整齊,雖然有些磨菇飛了出來,但比平常其他包賣相好得多狂惹火辣脆雞,辣醬甚惹味,加上菠蘿的酸甜,多層口感,算是近期有水準的產品~芝味磨菇安格斯,漢堡不夠juicy,磨茹都略乾,但以價錢和份量來說都抵食,味道也不錯,我喜歡這款麵包,較結實有口感~
看海報賣相這3款signature 好像走高檔路線
2017-02-13 115 views
2017.02.11 😊紫薯味新地oreo窩夫筒 $9啲款紫薯雪糕 都出左一段時間昨日終於一嘗味道🍦識食一定唔mix 口味濃啲係啲個紫薯 泛濫的時代其實佢個味道都算幾突出 俾到意外驚喜我😲今次我亦特登加左3蚊轉為Oreo窩夫筒個筒俾想像中來得脆口 俾新地筒更為好食而且食完會有飽肚感😃不錯麥當勞 💌深水埗元洲街416號
2017.02.11 😊

麥當勞 💌
深水埗元洲街416號
2017-02-11
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
紫薯味新地oreo窩夫筒
2016-09-21 126 views
番工早放左,又未到晚飯時間,唯有食個m記頂下肚,好彩下午唔算多人唔洗等好耐,嗌左招財牛福堡同熱朱古力。打開個盒發現竟然多左塊薯餅,睇黎我依年幾好運,哈哈!食落去尚有牛味,但黑椒汁太少,只有外圍既部分有,裡面就乜汁都冇,所以食完都幾dry下,薯餅就同之前果啲一樣,因為冇汁所以食完仲乾啲。扭扭薯條就有少少辣粉調味,有長有短,口感幾香脆,不過食多非常口乾。朱古力就同之前既差唔多,都係偏甜
打開個盒發現竟然多左塊薯餅,睇黎我依年幾好運,哈哈!
朱古力就同之前既差唔多,都係偏甜
2016-05-08 126 views
麥當勞有再一次推出綠茶味雪糕所以我急給不待的嘗試我買了扭紋的新地筒我覺得綠茶味太淡不是那麼突出而且可以天氣關係都溶得比較快所以要很快的食完而雪糕都是偏滑身的所以都不錯味道都不會被原味搶過去的不過我下次就會食全綠茶味道會較濃及突出到綠茶
麥當勞有再一次推出綠茶味雪糕
不過我下次就會食全綠茶
味道會較濃及突出到綠茶
扭紋綠茶雪糕
扭紋綠茶雪糕
今日係五月一日勞動節。麥記新出新地黑白脆。於五月一日至三日有買一送一優惠。所以買咗一個朱古力新地黑白脆加一個士多啤梨新地黑白脆。價錢係$12。個士多啤梨新地黑白脆選擇拿回家。個朱古力味就即場食。個雪糕好滑。加上個熱烘烘椰子批。混合一齊食好新奇次激。加上個椰子批有椰子肉。食落好新奇。好食友帶有泰國風味。值得推介。
今日係五月一日勞動節。
麥記新出新地黑白脆。
加上個熱烘烘椰子批。混合一齊食好新奇次激。
加上個椰子批有椰子肉。食落好新奇。好食友帶有泰國風味。
值得推介。
士多啤梨新地黑白脆
朱古力新地黑白脆
Other Info. : 個雪糕好滑。加上個熱烘烘椰子批。混合一齊食好新奇次激。加上個椰子批有椰子肉。食落好新奇。好食友帶有泰國風味。
2015-05-01
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
士多啤梨新地黑白脆
2014-05-06 366 views
我一向都對麥當勞的特惠餐情有獨鍾,一直十分捧場,特色是魚柳包餐。但魚柳包餐轉了特價餐後,魚柳包變小了,魚柳很小,沙律醬老是不夠,而芝士亦只有半塊,現在魚柳包餐不再特價了。於是便嘗試辣脆雞腿包。  今次的嘗試結果同樣是──大失所望。與我回憶中的辣脆雞包大有距離。包小不在話下,其中的雞腿更是炸得又乾又硬,脆皮外層與雞肉之間有很大的空隙,雞肉小得可憐。沙律醬少是意料中事,所以我在購買的時候已經叮囑服務員請他多放一點沙律醬的了,結果還是欠佳。  薯條可能已炸好了有一段時間,都變軟了,而且也沒有鹽。  只有奶茶勉強及格。  實在大失所望。

薯條可能已炸好了有一段時間,都變軟了,而且也沒有鹽。

只有奶茶勉強及格。

實在大失所望。
乾硬辣脆雞腿包
2013-08-06 34 views
上一次吃十八件麥樂雞的時候,已經是三年前的事情了。今天人在深水埗,想不到吃什麼。McDonalds門口就在面前,進去吧。在門外早就已經被十八件麥樂雞吸引,所以就點了。好了好了,我承認最想試都是那四款醬。四款醬各有特色,我比較喜歡蜜糖芥末醬。甜品以焦糖芝士蛋糕作結,質感香軟滑溜,不過略有點甜膩。就這樣跟朋友聊聊天,說說笑,就已經過了大半個小時。謝謝今天朋友抽空陪伴,誰說高級餐廳才有美好飯局?

四款醬各有特色,我比較喜歡蜜糖芥末醬。
甜品以焦糖芝士蛋糕作結,質感香軟滑溜,不過略有點甜膩。

2013-05-17 28 views
受到廣告同個包既外型吸引,今日忍唔住去食左麥記!除左入面個薯蓉醤之外,入面既煙肉都不再脆了!都無咩特別!個黑色包皮仲有少少怪味同難食!試一次夠數!希望可以出返無咩人食過既青咖喱漢堡!
2013-05-17
TakeAway
$35 (Lunch)
2012-07-27 37 views
當日食完lunch之後用張買1鬆1卡換雪糕食先~座位舒適的~買左1杯Double 新地(士多啤梨,多花生呢~)$13.x ,送新地(朱古力)$6.7但係雪糕食食下都融得幾快......朱古力醬真係好鬼杰....士多啤梨醬唔食d果肉,一定甜到嘔...
Double 新地(士多啤梨,多花生呢~)$13.x ,送
新地(朱古力)$6.7
左:朱古力新地 右:好多花生的double新地~
$6.5 (Tea)