2024-07-05 32 views
見到「蝦堡系列」再次登陸麥當勞!麥當勞聯乘《壞蛋獎門人4》電影角色——迷你兵團(Minions)😍,推出左新包新批,我就去試下啦!滋味蝦堡餐$39滋味蝦堡用芝麻麵包,炸蝦餅入面都有蝦,配左千島醬、芥末醬和生菜,好岩夏天食,開胃易入口!熱朱古力奶正常!薯條正常!香蕉朱古力批$11(甜品)夠熱,酥脆的朱古力批都幾好味,入面有熱辣辣的香蕉果蓉和朱古力醬!可以一試!
見到「蝦堡系列」再次登陸麥當勞!

滋味蝦堡餐$39

熱朱古力奶
正常!

薯條
正常!

香蕉朱古力批$11(甜品

夠熱,酥脆的朱古力批都幾好味,
入面有熱辣辣的香蕉果蓉和朱古力醬!
可以一試!

滋味蝦堡
滋味蝦堡
2024-03-06 60 views
➳ 厚椰奶鐵 ⁽⁹/¹⁰⁾$9.9 不容錯過,層次分明,espresso 好似 dirty 咁慢慢滲落去。一開始直接飲,上層有淡淡椰子香,搞勻再飲,就將椰奶味再提高,絲滑口感伴隨椰油香,口腔留下咖啡微苦。冰融化後帶走咖啡苦味,剩下椰奶的質感同口感回蕩。⤵

➳ 厚椰奶鐵 ⁽⁹/¹⁰⁾

2023-01-28 297 views
平日早上,難得放假,走過來呢間冇乜人嘅麥當勞食吓早餐。見到有豬扒早餐,就試吓,感覺好似健康啲,唔係加工嘅漢堡扒。用手機落單,如果用PayMe俾錢仲有$5優惠券可以扣。扣完都要$32.5,坐喺位用手機落完單,等咗10分鐘左右終於有得拎。打開個盒,豬扒比想像中細塊,蛋嘅份量亦都比想像中少。餐具而家都係用上木嘅餐具,感覺比以前環保。但起初切豬扒嘅時候,都有考慮過把刀夠唔夠力,結果都切到嘅。塊豬扒鹹咗少少,好彩細細塊姐。蛋同包同薯餅就正常發揮。加咗兩蚊要熱磨咖啡,感覺比平時多咗啲奶。

2022-11-24 146 views
今日落大雨,困係MegaBox 入面..真係唔知食咩好..好左M記有個外賣app..禁幾個制,好快就可以直接到舖頭攞到外賣,呢個真係要讚下。先講下個蘑菇安格斯漢堡包,個麵包外皮係比平時個D 好食、唔太乾,有咬好,但係幾薄下; 至於個牛肉呢..本人就認為同普遍漢堡包分別唔太大,真係唔洗加錢買一個貴咁多既包。栗米杯就最正常,而且份量滿滿的; 最奇怪就係個熱檸茶,明明跟餐加左$1.5轉大杯..但竟然都係咁細杯。總括嚟講,女仔食應該都OK, 男仔應該就唔夠了。P.S: 扣左PAYME $5現金券
P.S: 扣左PAYME $5現金券
蘑菇安格斯
栗米杯
Lemon Tea (大)
2022-11-24
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$50.5 (Lunch)
2022-05-03 221 views
將軍又返黎啦,咁都如常要食一次回味下嘅,叫左個二人前套餐,再加埋新出個綠茶豆乳批 ,左加右加大概呢餐要100蚊左右啦。個將軍漢堡都一如既往咁啲醬漏晒出黎,加左玉子個包都仲係好薄身,越黎越細個。另一個係雙重將軍玉子,多一塊肉感覺都差不多。原來朋友無食過將軍漢堡,佢一心以為係牛肉,點知咬落黎軟淋淋嘅豬柳肉,佢話豬柳漢堡仲好食啲啦咁,又平啲。至於個綠茶批,我就覺得幾好食,綠茶味濃豆乳唔太甜,個皮仲幾脆添,不過朋友話佢寧願食蘋果批因為平一蚊……然後杯中汽水又細杯左,個批又幼身左,朋友話老麥唔抵食,我自己就覺得ok啦,幾十蚊仲想點。
2022-04-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2021-09-07 148 views
老麥耐唔耐就會食下,尤其佢有啲咩咩限定個陣,有新野咪黎試囉。之前個寵物小精靈……好似而加叫精靈寶可夢?出左個飯漢堡,幾得意咪試下囉,雖然都唔係咩新奇野,飯漢堡好多地方都有。叫左牛肉味,有啲似吉x家牛肉飯不過做成漢堡樣,幾好食,個飯堡煎到硬硬地,入面多汁,都幾多牛肉。另一日叫雞餐,再加朱古力批。朱古力批幾甜,朱古力味唔濃,蘋果批好食啲。叫炸雞餐比左蜜糖雞,好似蜜糖貴啲?唔知呢…除晒口罩懶得出去換,兩件雞都凍,蜜糖味又無,炸雞好食啲囉。仲有一日食左朱古力麥旋風同朱古力新地,勁重朱古力味呢個好食,幾時先再出呀?

另一日叫雞餐,再加朱古力批。

朱古力批幾甜,朱古力味唔濃,蘋果批好食啲。

2021-06-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
2021-08-10 145 views
多謝一班 #神隊友 嘅支持,#小秘書 今日終於超額換哂三款由 foodpanda 聯乘 McDonald's 合作嘅 Anson Lo #粉紅教主杯墊 🤩 扣除 #foodpanda 嘅 #折扣優惠,再加埋 #運費,$110就叫到個二人餐… 其實都唔算貴吖😉當然味道嘅嘢就真係 #見仁見智,杯 #粉紅教主 #PinkPrince 話就話係由 #士多啤梨 🍓 打成嘅 #沙冰,不過真心講… #士多啤梨 🍓味道欠奉,#沙冰 上面一粒粒嘅 #爆珠 又無咩味道,整體只可以話「冰」嘅味道比較出色😆 除咗杯咁特別嘅 #飲品,個二人餐仲包咗兩個 #包🍔、一杯 #粟米 🌽、六件 #麥樂雞 🐣 仲有一盒特大嘅 #薯條🍟 因為我一向對 #薯條(尤其係凍哂嘅薯條)冇乜興趣,所以今日我就貪心啲,加$5揀咗我至愛嘅 #魚柳蝦堡 🥳 冇諗過經過一輪車程、我又花咗咁長時間 #打卡,今次個 #魚柳蝦堡 居然冇變形又無出水,#魚柳 同 #蝦肉 嘅口味相當配搭,唔會太油膩、食落都幾鮮味,配埋特製嘅 #麵包,口感大滿足… 至於其他嘅 #小食,可能係擺得太耐,已經變得硬梆梆

當然味道嘅嘢就真係 #見仁見智,杯 #粉紅教主 #PinkPrince 話就話係由 #士多啤梨 🍓 打成嘅 #沙冰,不過真心講… #士多啤梨 🍓味道欠奉,#沙冰 上面一粒粒嘅 #爆珠 又無咩味道,整體只可以話「冰」嘅味道比較出色😆 除咗杯咁特別嘅 #飲品,個二人餐仲包咗兩個 #包🍔、一杯 #粟米 🌽、六件 #麥樂雞 🐣 仲有一盒特大嘅 #薯條🍟 因為我一向對 #薯條(尤其係凍哂嘅薯條)冇乜興趣,所以今日我就貪心啲,加$5揀咗我至愛嘅 #魚柳蝦堡 🥳 冇諗過經過一輪車程、我又花咗咁長時間 #打卡,今次個 #魚柳蝦堡 居然冇變形又無出水,#魚柳 同 #蝦肉 嘅口味相當配搭,唔會太油膩、食落都幾鮮味,配埋特製嘅 #麵包,口感大滿足… 至於其他嘅 #小食,可能係擺得太耐,已經變得硬梆梆😅 好在我一次就換齊成套…大家下次又可以陪我試吓其他新嘢呀嘛😆
2021-08-10
Delivery
$55 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2021-05-17 84 views
今日咁啱有同事去麥當勞買早餐於是搭單買埋。平日就真係唔會有時間講得切去買,麥當勞嘅早餐亦都冇咁大吸引力要提早起身去食。。。✨✨可能因為太耐冇食,連而家熱香餅有花生醬同煉奶選擇都唔知道🤣🤣🤣奶醬熱香餅呢個選擇又幾創新👍🏻👍🏻✨✨我知有人食薯餅會加茄汁,不過唔知有冇人試過,其實麥當勞嘅提子果jam 配薯餅係好好味😋😋如果你未試過,真係唔好批評話好奇怪,鹹鹹甜甜呢個味道係幾得意😎😎✨✨
今日咁啱有同事去麥當勞買早餐於是搭單買埋。

奶醬熱香餅呢個選擇又幾創新👍🏻👍🏻

Type of Meal
Breakfast
2020-05-21 236 views
理解限坐政策,但唔明白餐廳唔識靈活變通事源4月尾未放寬限坐政策,28號去餐廳食嘢,餐廳卡啦卡啦咁封咗啲細檯,只剩大枱。因為限聚令關係,唔會多個4人用膳,但封咗細檯,令用膳嘅人被逼一齊搭大檯,豈不是本末倒置?有一名女孩因不想同人搭大檯而坐上封咗的位,立即被職員阻止,焗住同人搭檯尊重員工壓力同職責所在,只係唔明餐廳的本末倒置政策。
理解限坐政策,但唔明白餐廳唔識靈活變通

尊重員工壓力同職責所在,只係唔明餐廳的本末倒置政策。
2020-04-28
$20 (Tea)
Dining Offer
Coupon
2019-12-18 172 views
今日去食垃圾食物 #麥炸雞🍗 $41/2件, $111/6件..對老麥真係冇乜信心,但最愛 #炸雞 又試下先😽..食落口唔似泰國老麥炸雞🍗炸得咁脆同乾身,但都唔失望!🤨咬一口唔算勁juicy ,,um...好食過 KFF ..有時食唔到 #魔鬼炸髀 ,去老麥食下呢個都👍🏽👍🏽寧願收貴少少俾翻有質素既食物,放得入口先得架🥺有少少辣夠惹味,個皮唔炸得厚,算係咁..對於Vienn嚟講好過KFF,但又冇蜜蜂仔🐝做得咁好,但 #勝在總有1間在你左右😍 閒時食下垃報...📍各大麥當勞 McDonald's11am後發售...

對老麥真係冇乜信心,但最愛 #炸雞 又試下先😽

食落口唔似泰國老麥炸雞🍗
炸得咁脆同乾身,但都唔失望!🤨
咬一口唔算勁juicy ,,um...好食過 KFF
有時食唔到 #魔鬼炸髀 ,去老麥食下呢個都👍🏽👍🏽
寧願收貴少少俾翻有質素既食物,放得入口先得架🥺
有少少辣夠惹味,個皮唔炸得厚,算係咁
📍各大麥當勞 McDonald's11am後發售
2019-09-30 126 views
因為口痕想食野的關係,就抵唔住引誘去左M記食個TEA。而家好多M記都轉左用機點餐,個腦本來想食麥樂雞,但隻手禁下禁下就又想食雞翼。 依個情況下,唯有叫個SNACK BOX解決。個盒內容好邪惡,不單有麥樂雞,仲有兩款雞翼。麥樂雞就麥樂雞咁嘅味啦,M記雞翼不嬲都幾得,另外果隻好似係煙薰味,都唔錯,但好似咸左少少。另外就係雞翼今日好似炸得耐左左少少,個炸皮有D硬。BTW就係依間分店拎餐果陣時最好CHECK下先行,試過一兩次都執漏野,試過一次買兩個麥樂雞餐俾漏左一盒麥樂雞............
因為口痕想食野的關係,就抵唔住引誘去左M記食個TEA。

依個情況下,唯有叫個SNACK BOX解決。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2019-09-28 59 views
之前M記推出左18件麥樂雞,同事即刻買來試吓。麥樂雞個個都食過啦,所以其實係主要想試吓佢果個新出嘅四色醬,因為好似其實都幾新奇咁。四色醬分別係有南乳燒雞醬、咸蛋黃醬、蜜糖芥茉醬,好似仲有個檸檬醬。睇相都知道南乳燒雞醬同埋咸蛋黃醬,個顏色都幾鮮艷,坦白講有啲驚佢係有好多化學野。味道方面,南乳燒雞醬都勉強可以接受,但係咸蛋黃醬就由色水到個味道都唔係好對路,完全係同一般金沙雞翼、金沙魚皮之類食品咸蛋黃醬爭好遠。另外,蜜糖芥茉同埋檸檬醬就比較係穩陣,正正常常咁啦。結論就係,其實我覺得本身麥樂雞default選擇嗰個甜酸醬應該就係最好食嘅,下次都揀返佢最穩陣,當然最好依D野都係少食啦,哈哈。

TakeAway
$30 (Tea)
  • 麥樂雞
2019-04-16 167 views
除了早排有芝蛋脆雞堡$10早餐優惠,到麥當勞食之外,平常也甚少來..點了雙層芝士孖堡+粟米杯+茶包奶茶.雙層芝士孖堡味道不過不失,粟米粒粒粒雖然都甜,但有少少腍身,不夠爽口有口感。可能是好精加茶包,奶茶也不及茶餐廳的香濃..不過個餐只需要$25,也是超值的啦..
點了雙層芝士孖堡+粟米杯+茶包奶茶.
不過個餐只需要$25,也是超值的啦..
近幾年嘅3月14號麥當勞都定為「3.14 pie🥧 day 」,而所有批類都會統一賣$3.1,今年新增咗「野莓吉士批」,趁pie day梗係買💰嚟試下啦!其實聽個名都知伏味甚濃,但愛試新野嘅我仍默默地有小期望🤩,一口咬落唔算太熱只係有啲暖,可能係因為外賣嘅關係,第一口淨係咬到個脆皮未有餡,但個皮嘅朱古力🍫味好似太濃,濃到好似有啲覺得係焗燶咗嘅燒焦味,第二口雖然加埋野莓醬同吉士醬,但仍然掩蓋唔到陣燶味,吉士完全近乎無味,而野莓醬亦只有微微嘅甜味🍬,呢個批可見麥當勞嘅創新,但味道同食材配搭就拎人失望😓
2019-01-04 92 views
點解會去食:2019-01-02 遇正老麥做優惠$10/9件Mc Nut-guts, 下晝咪同成班同事去踩場囉!食物新鮮程度:⭐⭐⭐咁多人去買,炸都炸唔切啦!外皮唔會係淋嘅!但佢擺明係雪野,新鮮?咪玩啦!食物合適溫度:⭐⭐⭐⭐佢而家即叫即整,一定係好夠熱啦!食物驚喜程度:⭐⭐⭐️⭐️嗰頭比個優惠大家,另一頭有就將個超值套餐加成一蚊喎!十蚊雞加個餐都唔發現呀!仲真係好鬼識做架佢!—————————————————服務員態度:⭐⭐⭐好唔好都會食架啦,夠平吖嘛!—————————————————最重要系。。。我會唔會再去?重遊指數:⭐⭐⭐⭐
點解會去食:

食物新鮮程度:⭐⭐⭐

食物合適溫度:⭐⭐⭐⭐
佢而家即叫即整,一定係好夠熱啦!

食物驚喜程度:⭐⭐⭐️⭐️

—————————————————
服務員態度:⭐⭐⭐
好唔好都會食架啦,夠平吖嘛!

—————————————————
最重要系。。。我會唔會再去?
重遊指數:⭐⭐⭐⭐