2024-10-07 33 views
我喺麥當勞最鍾意嘅,應該就係新地筒雪糕 見證住佢有2.X 價格加到而家差唔多$6 都係會肯俾錢去買 因為真係回憶黎🤤🤤 間唔中都有好多唔同嘅新嘅口味 但係食嚟食去都係最鍾意原味❤️❤️
2024-09-23 54 views
最近我去 McDonald's 試咗佢哋嘅脆辣雞腿包餐,真係好正!以下就同大家分享下我嘅感受。雞腿肉炸得剛好,外面 crispy,裡面又好嫩,咬落去有種層次感。Spicy 味唔算太勁,啱晒大部分人食。每一淡都令人滿足!雞腿包入面有新鮮生菜同番茄,增添咗清新感,唔會覺得油膩。 sauce 嘅搭配亦都好好,令整體味道更加出色。我仲配咗薯條同可樂。薯條外脆內嫩,真係經典,咁樣食真係好搭。可樂又清爽,令整個用餐體驗更加好。麥當勞嘅脆辣雞腿包餐真係好食,無論口感定味道都好令人滿意。如果你鍾意 chicken 同 spicy 嘅味道,呢道餐絕對值得一試!下次去 McDonald's,我一定會再點,期待再享受呢份美味!

2024-08-15 47 views
麥當勞最近新出咗呢個楓糖班戟漢堡,呢個真係好好食,鹹甜嘅配搭完全係一個極新鮮嘅處理,但係佢嘅熱量都係非常之高,食咗半份都已經覺得好飽,已經冇空間再食埋薯餅啦,所以下次都係同朋友開心share先
2024-08-08 48 views
喺香港終於可以食到McGriddles唔洗返鄉下喇!!!唔知點解味道好似香港爭啲啲..可能係環境影響🤣🤣 外層甜甜既鬆餅配埋鹹香嘅豬柳估唔到咁配😙記得要叫有蛋果款!!!! 抵d.. 雙重享受
喺香港終於可以食到McGriddles
唔洗返鄉下喇!!!

唔知點解味道好似香港爭啲啲..
可能係環境影響🤣🤣

外層甜甜既鬆餅
配埋鹹香嘅豬柳
估唔到咁配😙

記得要叫有蛋果款!!!! 抵d..
雙重享受
2024-08-05
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Breakfast
2024-07-17 112 views
平日好少食麥當勞,但早餐除外雖然麥當勞常常被標纖係唔健康既食物,但係其實如果去茶餐廳食早餐,都唔見得好健康吖😆由於公司樓下就係M記,而且可以遙控🕹️訂餐,一去到就即刻拎走🏃對於經常徘徊喺遲到邊緣🙈但又要食早餐嘅我 真係一個好便利嘅安排🤭今日食好d 試下 MC CAFE 既 菠蘿雞肉意式包 同凍即磨鮮奶咖啡 $43💰麵包就好鬆軟🫓,菠蘿雞肉好夾🍍🐔Coffee☕方面 自己本身唔係好高要求😬 呢個價錢仲有個包😋已經覺得好常好👍👍
平日好少食麥當勞,但早餐除外

麵包就好鬆軟🫓,菠蘿雞肉好夾🍍🐔

2024-07-10
$40 (Breakfast)
2024-06-04 112 views
我仲記得早兩三年前麥當勞嘅質素都還好嘅而且佢每個月都會推出唔同嘅新包,或者新嘅食品,但係睇返呢一年佢嘅新款都係不外將啲big mac轉做雞 mac,而且佢個程式叫外賣又又複雜咗,每一次去到等攞餐嗰陣其實都感覺有啲混亂,不過都唔緊要喇,我都係重視返食物嘅質素不過今次嗌咗個外賣餐,我見到啲薯條都係不堪入目,我仲記得記得上一次嗌咗個麥樂雞四件佢又係唔記得家長再上一次佢又漏咗個蘋果批畀我,其實係咪麥當勞轉咗股東呢嗰啲營運政策嘅服務質素好似真係有啲下降我希望可以慢慢改善返啦。

2024-06-01
2024-04-22 146 views
又出新品了!好软好嫩哟滑蛋午餐肉汉堡🍔一口咬下完全毫无阻力,细腻的滑蛋既厚实又绵密,仿佛是轻轻柔柔的一股风吹过了舌尖,蛋液的丝滑更是滋润了肉饼和面包🥯,让味道变得既融合又很满足珍珠奶茶风味麦旋风🌀果真是加了珍珠,吃起来会稍微有点甜,不过口感上倒是挺丰富的我爱麦麦
又出新品了!好软好嫩哟
我爱麦麦
2024-02-01 231 views
今日決定嚟麥當勞放個大啖,一試佢地個將軍漢堡,俾我話你知,真係出奇地惹味!漢堡扒香噴噴,煙韌得嚟又汁多,醬汁味濃郁中帶點甜,好夾實!定食嚟個粟米,爽口得滋,咬落去粒粒飽滿,跟杯宇治綠茶珍珠鮮奶,😌添增咗迷人茶香,珍珠QQ嘅,軟硬啱啱好。飲品部分,McCafé個咖啡真係唔輸專門嘅咖啡店,拉花靚仔到不得了,而牛角包鬆脆得嚟,啖啖牛油香,好滿足。再講下呢個雞翼,啖啖肉哂骨香,炸得香脆,外酥內嫩到令人一試鍾情。依家講到口水都流晒出嚟,下次我仲會再黎試埋其他新鮮嘢!食得開心,心情都靚晒!🍔🍟🥤
2024-01-15 213 views
每到新年就會出呢個黃金脆薯牛堡,每年都會食番一次😂😂黃金脆薯牛堡這款牛堡夾左脆薯餅作為賣點,應該會增添了獨特的脆度和口感。但今日嘅薯餅已經完全淋左,所以唔係好食得出個口感。牛肉一如既往嘅味道,有少少黑椒汁的適量使用提供左一絲微辣的味道紅豆年糕批紅豆餡料的甜度適中,口感綿密細膩,年糕皮的口感尚算軟糥。薯圈今次炸得金黃酥脆,好好食凍檸茶唔想飲甜嘅唯一選擇小總結❤️❤️❤️📌雖然每年加價,但都係間中會想食下😋
每到新年就會出呢個黃金脆薯牛堡,每年都會食番一次😂😂

黃金脆薯牛堡

紅豆年糕批
紅豆餡料的甜度適中,口感綿密細膩,年糕皮的口感尚算軟糥。

薯圈
今次炸得金黃酥脆,好好食

凍檸茶
唔想飲甜嘅唯一選擇

小總結❤️❤️❤️
📌雖然每年加價,但都係間中會想食下😋
2023-12-17 132 views
好耐冇食麥當勞 諗住試吓新出嘅阿華田批 結果好失望 有陣好苦嘅味道 唔夠阿華田味 同埋都幾漏 食咗一啖都唔想再食 似流心都多醬 唔脆 可能擺耐咗先食更加麻麻 熱啲應該好食啲啲 流心效果會出啲
同埋都幾漏 食咗一啖都唔想再食 似流心都多醬
2023-11-18 202 views
今日香港開始轉涼,唔知點解就係咁涼先想食雪糕🤣麥當勞最近做緊阿華田雪糕系列,一直都好想試,今日終於俾我試到!阿華田雪糕味道濃郁,唔會太甜,d 阿華田粉係雪糕面,食落有脆脆地嘅感覺!
今日香港開始轉涼,唔知點解就係咁涼先想食雪糕🤣

阿華田新地
2023-11-17
阿華田新地
脆爆雞腿包餐 ($39)✅比平時脆辣雞腿包真係大塊少少🤏🏻✅雞腿禁佢都有啲肉汁濟出💦✅煙燻醬有啲似之前個麥樂雞醬嘅味🐥✅煙燻醬配埋生洋蔥幾fresh🧅🔍唔差,但個人會叫返脆辣雞腿包😂📝7/10蜂蜜牛油Shake Shake粉 (+$6加大)✅基本上就係HBAF 蜂蜜牛油杏仁嘅味👌🏻甜甜地,明顯有蜂蜜牛油味🔍個人覺得鹹嘅bbq蜜糖好食啲📝5/10~⭐️總括而言…其實新餐黎講都OK的👍🏻,但薯條配鹹味好似夾啲🤔,而且脆辣雞腿包本身難啲超越😎,無比較無傷害🙅🏻‍♂️,可以一試。BTW成個餐除咗包裝多咗啲公仔🐰,完全唔知同NewJeans有咩關係,閃卡都無張😮‍💨
脆爆雞腿包
脆爆雞腿包餐 ($39)
✅比平時脆辣雞腿包真係大塊少少🤏🏻
✅雞腿禁佢都有啲肉汁濟出💦
✅煙燻醬有啲似之前個麥樂雞醬嘅味🐥
✅煙燻醬配埋生洋蔥幾fresh🧅
🔍唔差,但個人會叫返脆辣雞腿包😂
📝7/10
蜂蜜牛油Shake Shake粉

蜂蜜牛油Shake Shake粉 (+$6加大)
✅基本上就係HBAF 蜂蜜牛油杏仁嘅味
👌🏻甜甜地,明顯有蜂蜜牛油味
🔍個人覺得鹹嘅bbq蜜糖好食啲
📝5/10
~
⭐️總括而言…
2023-10-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
脆爆雞腿包
2023-10-30 95 views
Shake shake 薯條真係冇得頂! 坊間有好多唔同嘅薯條,但係最鍾意食嘅就一定係麥當勞嘅! 配埋我最鍾意食嘅BBQ蜜糖味粉,真係超正! 雖然有陣時都會覺得好熱氣好邪惡,不過都真係忍唔住食😆😆😆
2023-10-27 125 views
🍟Mcdonald’s📍又見到m記出新批啦 — 阿華田批, 唔知同上次個kitkat 批分別大唔大呢🤩。🍴阿華田批 $10 8/10本身以為會同上次個kitkat 批咁上下,因為大家都係朱古力批🍫,但點知有驚喜‼️ 比起上次個kitkat 批,完全食唔到kitkat 喺邊❔;今次阿華田批,真係有淡淡嘅阿華田味😍,雖然阿華田味唔算好濃,但我覺得有阿華田味已經好好了👍🏻。 而佢個味就係上次個Kitkat批咁,再加返隱隱約約嘅阿華田味,所以都唔錯🤤。想知kitkat 批詳情,可以睇返之前個post 📨。💰 翻兜指數: 8/1010蚊嚟講,今次仲有阿華田味,真係冇乜嘢可以挑剔💯,用嚟做下午茶係一個幾好嘅選擇☕️。

🍟Mcdonald’s📍

🍴阿華田批 $10 8/10

想知kitkat 批詳情,可以睇返之前個post 📨。

💰 翻兜指數: 8/10

TakeAway
2023-10-26 123 views
自從美式咖啡退休,由本來滿心期待到失望而回既McCafe安排,我感覺到麥當勞既市場策略有啲混亂。今次cross over New Jeans, 作為Bunnies既一員,諗住投反佢信心嘅一票。點知佢總係差一點點,喺台灣,佢哋會有New Jeans 限定版可口可樂。點解唔喺香港都推出呢? 🍖 個炸雞新包都ok既,夠脆而且包本身夠鬆軟,個醬都可以夾到。 🍖新口味嘅蜜糖牛油shake shake粉,中規中矩。似乎最近推出嘅粉或者麥樂雞醬,都唔可以比到驚喜客人。 ✨️既然想搵出名組合聯成,就應該做得足d.樣樣都爭少少,少不免會令人覺得佢