2024-06-26 606 views
網上見到有新小店,雖然我唔係住附近都特意去叫到會同家人試新野。雖然就餐牌反映既同佢可做到既有出入,佢可以整既食物比餐牌多。憑住我以到會地點遠但唔要影響食物質素下,我就係甘問負責人有咩建議,最後一家人成功試到啦😄店主完全準時到達,諗食咩時係會有比意見。4個成人食 完全不可輕看份量。素意粉 唔會係重口味 岩晒長輩豬鞍扒薯蓉,薯蓉好正,個扒真係唔鞋口,好鐘意雞胸沙律 好飽肚 又健康 唔會為左有味喪落汁煙肉帶子卷拼墨魚餅 煙肉改為火腿 鹽既配帶子ok 墨魚餅軟硬岩岩好 味道中和火腿仲有磨菇湯 人人滿意 濃郁!

素意粉 唔會係重口味 岩晒長輩
豬鞍扒薯蓉,薯蓉好正,個扒真係唔鞋口,好鐘意
雞胸沙律 好飽肚 又健康 唔會為左有味喪落汁
仲有磨菇湯 人人滿意 濃郁!
2024-06-22
Delivery
2024-05-16 831 views
好耐都冇試過好味到要扚起心肝寫食評,今次仲要連屋企人都一致讚揚🤭母親節行程活動緊湊所以今年決定叫到會返屋企食算喇之前已經買過佢地嘅外賣今次試吓到會叫咗個8人份量嘅餐餐廳都好靈活可以按我哋嘅要求調整菜單有啲餐廳咩都唔比轉架嘛 呢樣值得比讚👍勁菇蘑菇湯本來預左每人一碗 太飽 份量好多 飲唔晒真係勁菇好濃郁 問下先知原來用左6款菇 不過講完梗係已經唔記得日式磯煮鮑魚鮑魚煮得好淋 老人家都食到 下面仲有紅蘿蔔芋絲 勁入味韓式涼拌聖子第一次食聖子係冷盤 原來比平時嘅食法仲好食 少少辣好鮮甜 旁邊荷蘭豆勁甜勁夾翠Ham Platter我太飽 無咩點食 不過家中小朋友勁鍾意呢個打卡一流 賣相擺盤好靚 開Party好夾茴香沙樂美腸大蝦扁意粉沙樂美腸好好食啊 原來夾埋意粉一齊食咁正PS 多謝餐廳按我地特別要求 好多海鮮黑松露蛋白炒飯呢個壓軸無得頂 家人都話好食到黎多盤都食得晒未食過咁好食咁勁黑松露嘅炒飯總括: 餐廳質素真係好高 廚師無得頂 父親節可以再 encore

母親節行程活動緊湊

• Ham  platter
  • 黑松露蛋白炒飯
  • 勁菇蘑菇湯
2024-05-16 587 views
第一次幫襯係飲磨菇湯,又濃又滑!之後知道可以叫到會,叫左幾次,份量足,食材新鮮!Random叫嘢食,每次有驚喜!Cheese platter 老闆又砌得好靚!意粉每款都al dente!同事老闆每次都讚!除咗食物,食材選擇都多,有意粉、醬料、酒、甜品,可以買返屋企自己煮小店老闆一腳踢,事事親力親為,仲記得我哋呢啲唔係成日幫襯嘅客都,呢期入去買嘢見佢出緊外賣🥡,希望小店越嚟越旺,大家多幫襯,讓小店繼續驚喜我的味蕾!

• 磨菇湯
  • 所有意粉
  • Cheese  Platter
這家意大利菜到會真是太讚!朋友介紹我去試一下,我便選擇在公司同事生日party上嚐嚐這個地方。廚師幫我定了一系列美味的菜色,其中包括意大利火腿芝士拼盤,還有超好吃的蕃茄水牛芝士沙律。我們還品嚐到燒豬脾骨(我超愛這個菜,肉嫩有肉汁又香口)、豉椒西芹魷魚、芝士貝殼意粉和南瓜焗飯。真的沒想到這種到會也可以這麼好吃!看得出每道菜都是用心製作的,味道超讚。各同事也讚口不絕。總之,這家意大利菜到會絕對是值得推薦的地方。每道菜都充滿驚喜和品味,廚師的專業技藝和創意無可挑剔。如果想要在特殊場合享受一頓別具一格的美食,絕對不能錯過這家地方!

意大利芝士拼盤
Birthday
  • 意大利火腿芝士拼盤
  • 燒豬仔肶
2024-04-29 520 views
復活節一家大細去左Staycation經朋友介紹叫左個Ham Platter拎去食店主整嘅 Ham Platter 整得好靚啊, 一打開個個嘩嘩聲, 擺得好有心思, 芝士同Ham都好多款, 雖然我唔識咩阿, 不過知道全部都係意大利直送貨知道有小朋友, 仲特別送左一大包墨西哥脆片點自家醬食, 仲有波蘿腸仔, 原來落order時店主問咁多野係想迎合唔同人既需求, 所以每次整出黎既Ham Platter都會每個人都唔同 ~So Sweet, 下次再幫襯你 😎
復活節一家大細去左Staycation
經朋友介紹叫左個Ham Platter拎去食

So Sweet, 下次再幫襯你 😎
2024-04-29 720 views
屋企附近見到呢間小店今日終於入左去買外賣黎試下老闆好好人 原來一家人喺度幫手前菜: Parma Ham Egg SaladSalad 比我想像中要多 d ham好好食 湯: 周打魚湯好多海鮮 好多魚 成個湯好飽肚 😆原來每星期都唔同款式下次唔知會試到咩款呢包: 牛肚包我唔食牛。。無機會試家中男人對食無咩要求。。。淨係話幾好少少辣 😅意粉: 豬肉醬意粉 我係因為見到呢個豬肉醬意粉而吸引到人黎戒左牛肉好耐 無咩機會出面再食到 肉醬意粉因為通常都有牛肉 好感動用豬肉整好香啊 好好食
屋企附近見到呢間小店

好多海鮮 好多魚 成個湯好飽肚 😆
原來每星期都唔同款式
下次唔知會試到咩款呢

包: 牛肚包
我唔食牛。。無機會試
家中男人對食無咩要求。。。
淨係話幾好

用豬肉整好香啊 好好食
Parma Ham Egg Salad
周打魚湯 Cream Fish Chowder Soup
佛羅倫斯牛肚包 Lampredotto
豬肉醬意粉 Bolognese Pasta (Pork)
TakeAway
$130 (Lunch)
Parma Ham Egg Salad
周打魚湯 Cream Fish Chowder Soup
佛羅倫斯牛肚包 Lampredotto
豬肉醬意粉 Bolognese Pasta (Pork)
己經幫襯老細多次,由舊舖到新舖試左好多老細介紹既美食有ham, cheese , focaccia,Panini 。。不能盡錄想買返屋企自己整又得,即刻叫老細整又得推介沙冰,夏天飲真係好舒服好開心,仲要老細整左我最最最中意既檸檬味,唔係一味死甜,係酸酸甜甜清新檸檬沙冰熱食一定要試牛肚包,唔好睇佢細細個,好飽肚架,3 點食完到7 點都仲飽。。。老細既湯品都好好飲,周打魚湯係我最愛,基本上買個包一齊食都飽哂大家一齊去支持香港小店
己經幫襯老細多次,由舊舖到新舖
試左好多老細介紹既美食
不能盡錄

想買返屋企自己整又得,即刻叫老細整又得

大家一齊去支持香港小店