2014-08-11 552 views
假日lunch time見呢間舖幾多人 門面ok 入去試碗麵 叫了個白豚角煮 樣都唔錯 不過細細碗75蚊好貴吓 上菜啦 聞到有味 不過唔係豬骨湯應有香味  好難形容 只能說不是陣味絕對唔香摸吓個碗 熱到飛起 個侍應都叫睇熱 但飲吓湯又唔lat嘴  可能擺過落微波爐hing塊豬 (講明先 純綷個人判斷)提返正經嘢先 講吓好唔好食湯底: 毫無豬骨味  鹹度還可以 最神奇的是勁多京蔥但無半點蔥香味  都唔落埋做mud 另外個湯好味精 食完high high哋 麵: 比一般拉麵粗 麵質唔錯 幾爽口   可惜係咁嘅湯底浪費曬豬軟骨: 不算太差 燜耐啲會較好👌另外叫了杯凍latte 味都麻麻 得個甜字  服務方面都唔好  啲侍應嗰樣lau爆爆 又冇人加茶  Overall 佢啲巧唔掂嘅湯底整衰左成碗麪 加埋差勁嘅service同價錢 一定唔再幫襯
叫了個白豚角煮 樣都唔錯 不過細細碗75蚊好貴吓
上菜啦 聞到有味 不過唔係豬骨湯應有香味
 好難形容 只能說不是陣味絕對唔香

摸吓個碗 熱到飛起 個侍應都叫睇熱 但飲吓湯又唔lat嘴
可能擺過落微波爐hing塊豬
(講明先 純綷個人判斷)

提返正經嘢先 講吓好唔好食

服務方面都唔好
 啲侍應嗰樣lau爆爆 又冇人加茶

2014-08-09
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$95 (Lunch)
2014-08-05 553 views
岩岩新開,成日見到好多人排隊,唯有中午早少,十二點食時已經滿座,好彩仲有張枱比我地兩丁友唔係好多食物選擇,叫左個脆蕃薯,佢配蜜糖食,外面仲灑左d 砂糖,味道幾好,不過就唔脆囉另外叫左佢熱賣的豬軟骨拉面,湯濃,豬軟骨都好林好入味,d 面都彈牙,好味不過唔算大碗,所以有d 食唔飽的感覺朋友叫左豬肉角拉面, 睇相以為有d 肥肉,但唔係, d 肉仲有d 難咬,唔夠豬軟骨好食整體ok, 係等左好耐都無人同我地添茶,可能人多serve 唔切啦

不過唔算大碗,所以有d 食唔飽的感覺

2014-08-04
$100 (Lunch)
Dining Offer
Voucher
  • 豬軟骨拉面
2014-07-25 540 views
東港城新店開了一排,每天放工行過都好多人等位,無他o既因為座位不多,今晚心血來潮想食,看了餐牌後發覺選擇不太多,所以很快有了決定,白武豚角,第一啖先品嚐湯低,好大陣木魚味,多過豬骨湯底的味道,再試麵質質地柔軟唔錯,溫泉蛋方面尺寸比較細和熟了少少,最後肉塊方面,肥肉與瘦肉比例各一半,所以很好味😁
東港城新店開了一排,
每天放工行過都好多人等位,
無他o既因為座位不多

今晚心血來潮想食,
看了餐牌後發覺選擇不太多,
所以很快有了決定,
白武豚角

第一啖先品嚐湯低,
好大陣木魚味,
多過豬骨湯底的味道,
再試麵質質地柔軟唔錯

溫泉蛋方面尺寸比較細和熟了少少,
最後肉塊方面,肥肉與瘦肉比例各一半,所以很好味😁
2014-07-21 524 views
由佢裝修開始就一直期待,終於唔洗再特登出apm食喇!上星期五出門口番工見到佢拆哂板,就決定即晚拉埋老公去食~ 第一日開張,都預左多人,等左30分鐘終於有位!!我嗌左個黑武骨豚肉片拉麵~拉麵既麵質夠煙韌…湯底味道亦都好濃郁*同Apm個間一樣咁有水準!!另外我地嗌左2個小食,明太子青椒~上面鋪滿木魚。。一撥開。。係3串釀滿明太子既青椒仔~好好味!呢款好似叫激辛乜羽。。?係辣既炸單骨雞翼~唔算好辣,炸到卜卜脆又夠熱。。另外我地每人嗌左罐汽水$6罐,埋單都係二百零蚊....唔算太貴~下次泥再試下其他小食先!
由佢裝修開始就一直期待,終於唔洗再特登出apm食喇!
上星期五出門口番工見到佢拆哂板,就決定即晚拉埋老公去食~
第一日開張,都預左多人,等左30分鐘終於有位!!
我嗌左個黑武骨豚肉片拉麵~
拉麵既麵質夠煙韌…
湯底味道亦都好濃郁*
同Apm個間一樣咁有水準!!
另外我地嗌左2個小食,明太子青椒~
上面鋪滿木魚。。
一撥開。。係3串釀滿明太子既青椒仔~
好好味!
呢款好似叫激辛乜羽。。?
係辣既炸單骨雞翼~
唔算好辣,炸到卜卜脆又夠熱。。
下次泥再試下其他小食先!
2014-07-18
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
  • 黑武骨豚肉片拉麵
  • 明太子青椒