2024-03-17 874 views
炑八燒烤今日帶埋老婆同個仔去觀塘必去既親子韓燒,有得玩又有得食。今次知佢地有新主題,所以順便試下新野。媽咪圍爐取暖套餐:可以食足玩足2小時,某d食物仲可以refills,而且食物選擇種類又多。拼盤:包括有韓式大蝦/特製LA骨/月見韓牛前胸肉/香烤梅花肉/蜜糖雞腿肉,以上全部都可以無限續叫。韓式大蝦:每一隻都好似我成隻手掌既size,啖啖肉。特製LA骨:醃得好入味,而且肉質好嫩。牛前胸肉:肥瘦適中,牛味極濃。梅花肉:好厚好大塊,肥瘦相間,豬肉味好出。講起依個餐最特別就係可以烤野食,有香蕉/柑/紅棗/腰果/棉花糖/紫薯餅可以放爐邊慢慢烤熟,有驚喜之餘亦好創新。除左大人有好野食之外,點少得小朋友嗰份,我就叫左幾個小朋友餐試下,大人小朋友都arm食。春日華爾滋盛合便當:個飯盒做得好精緻,成個琴譜咁,小朋友見琴都雙腰發光,好食又好睇,又健康。繽紛兔仔造型飯團:兔仔造型好可愛,而且仲有小朋友最愛既炸雞。春天協奏曲全日早餐:依個餐大人小朋友都鍾意,塊魚柳有半條手臂咁長,炸魚個火喉剛剛好。終於到大人小朋友最愛既甜品環節甜蜜朱古力火鍋:朱古力好濃唔會太甜,有好多配料,棉花糖/藍莓/士多啤梨/雪糕/多士。
炑八燒烤
今日帶埋老婆同個仔去觀塘必去既親子韓燒,有得玩又有得食。

今次知佢地有新主題,所以順便試下新野。

韓式大蝦:每一隻都好似我成隻手掌既size,啖啖肉。
特製LA骨:醃得好入味,而且肉質好嫩。
牛前胸肉:肥瘦適中,牛味極濃。
梅花肉:好厚好大塊,肥瘦相間,豬肉味好出。

繽紛兔仔造型飯團:兔仔造型好可愛,而且仲有小朋友最愛既炸雞

終於到大人小朋友最愛既甜品環節

-春日合奏曲窩夫:佢地窩夫係即叫即做,又香又脆又厚,拍得住出面既小食店,面頭仲有好多cream同朱古力。

旋律甜品饗宴:依個係3款甜品中最有驚喜,竟然係一個音樂盒,上面仲擺左唔同口味既蛋糕,好玩好食又好睇。

#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #小朋友放電之選 #邊食邊玩 #KoreanBBQ #meokbangkidzone
2024-03-13
2023-12-31 1418 views
聖誕將來臨,一家人提前慶祝食聖誕大餐。我見到這間主題是親子餐廳,今次一早預約左同阿女,老公一齊試下先。如果人多仲可以坐包廂,可以保持一定的私隱度。人少都可以坐卡位,座位非常闊落。聖誕佈置裝飾好可愛,真係添上了不少聖誕氣氛。這裡還有一個兒童波波池和玩具部份,空間比比想像中大,已經足夠小朋友玩耍。我們叫了牛肉、豬肉和雞肉,這些都是經常會吃的主要肉類。韓國人注重肉類的質量和口感,因此選擇優質的肉類是燒烤的關鍵。肉類被切成薄片,這樣可以更容易烤熟並提供更好的口感。薄片的肉類還可以更好地吸收調味料和醬汁,使味道更加均勻。聖誕禮物小跑車內裏包含傳統的韓式壽司,炸雞,粟米和雞蛋,非常精緻和豐富,小朋友都吃到停不了。三味牛小排三味牛小排的味道鮮美、口感豐富,結合了鹹甜、微辣和微酸的風味,非常惹味。香烤豬五花豬五花肉經過烤制後,肉質鮮嫩多汁,味道豐富濃郁,結合了鹹甜和煙燻的風味,是一道令人垂涎欲滴的美食。梨汁雞腿肉梨汁為菜肴提供了清新、淡雅的水果味道,使整道菜肴更加爽口和清爽。雞腿肉經過烹調後,肉質嫩滑多汁,口感豐富。梨汁的酸度也有助於軟化和嫩化雞肉纖維,使其更加嫩滑。韓牛前胸肉韓牛前胸肉肉質嫩滑,口感

聖誕佈置裝飾好可愛,真係添上了不少聖誕氣氛。

聖誕禮物小跑車

內裏包含傳統的韓式壽司炸雞,粟米和雞蛋,非常精緻和豐富,小朋友都吃到停不了。
三味牛小排

香烤豬五花

梨汁雞腿肉

韓牛前胸肉

韓牛前胸肉肉質嫩滑,口感柔軟,韌度適中,不會過於嚼勁,但也不會過於軟爛。

人參雞湯
具有清淡的口感、濃醇的雞肉味道和輕微的甜味,同時帶有滋補的人參風味。這使得它成為一道受歡迎的健康湯品,被認為對身體有滋補養生的功效。

最後去到尾聲,食埋雜果pancake已經好飽了!
飲品整得非常精緻,好有聖誕氣氛,可見他們放了不少心思,小朋友見到都非常興奮!這間餐廳令我有意外驚喜,食物味道高質精美,價錢非常合理,大人小朋友都好開心。

2023-12-17
2023-12-26 1036 views
親子韓式燒烤觀塘依間韓式親子燒烤,真係每次黎都有驚喜,今次再黎個波波仔竟然開放番,仲要今次撞正聖誕,成間店都佈滿濃厚聖誕氣氛。唔經唔覺已經第3年黎依度,每次阿仔都好開心,每年都會對依個熟悉又陌生既環境好雀躍。由細細個陪食到依家自己食飯同去玩,好感動。講番今次食左乜野先。韓牛前胸肉:肥瘦恰度好處,好新鮮,牛味好重,最重要係自己落手落腳煎,幾多成熟都可以。梨汁雞腿肉:用新鮮梨汁去醃製,所以食落去少少甜,韓式甜味嗰種,醃得好入味,阿仔都話正。香烤豬五花:真正靚既五花,就係肥瘦肥瘦咁,層次分明,食落口唔會太油,夾埋佢地配既生菜,唔會太膩。人蔘雞湯:味道直情好似我喺韓國飲嘅一樣,好香人蔘味,雞都好嫩,飲完全身暖晒。三味牛小排:牛小排醃得好入味,雖然冇牛前胸肉咁嫩,但都係好重牛味,都幾大塊。聖誕禮物小跑車:阿仔見到架跑車便當即時雙眼發光,好適合小朋友,有炸雞翼,又有魚板,仲有粟米飯,一陣就食晒。朱古力忌廉沙冰:好濃朱古力味,啖啖朱古力碎。士多啤梨沙冰:新鮮士多啤梨打出嚟嘅沙冰,啖啖都係士多啤梨。終結:依度已經成為咗我哋同小朋友嘅回憶,成為咗我哋親子飯堂,每次黎到充滿驚喜。⭐️⭐️另外12月23-26號
親子韓式燒烤

朱古力忌廉沙冰:好濃朱古力味,啖啖朱古力碎。

士多啤梨沙冰:新鮮士多啤梨打出嚟嘅沙冰,啖啖都係士多啤梨。

⭐️⭐️另外12月23-26號聖誕節期間16:00-21:00會有聖誕人出巡/表演魔術/大派禮物
期間仲有薑餅人DIY
2023-12-22
Dinner
睇fb 知道炑八韓燒親子餐廳出咗一連串 #聖誕主題活動 同 #聖誕兒童餐 ,即刻book位去食😆我真係廿四孝媽媽👩🏻觀塘店波波池已經重開,今次坐得近波波池,可以輕鬆食住睇佢哋✌🏻輕鬆😌玩樂區除咗有波波池同滑梯🛝,仲有煮飯仔、超市、積木同其他玩具🧸大家記得幫小朋友換埋韓服影相留念📷店員姐姐提我哋🔆12月23-26日16:00-21:00時段會有聖誕老人出巡、表演魔術、大派禮物🎁,有興趣可以盡快book位而逢星期一至四叫兒童餐會送一套3件薑餅人曲奇,可以即場比小朋友diy做甜品🤪兩個仔盡情玩嘅時候,我哋就盡情食🔥🍖燒肉叫咗韓牛前胸肉、香烤豬五花、三味牛小排、梨汁雞腿肉三味牛小排最正!厚度適中,燒完油脂超香🤤梨汁雞腿肉就抵食👍🏻燒到脆卜卜之後叫咗個人參雞湯配飯,冬天飲碗熱雞湯,好舒服,仲好味過韓國食😆雞肉好嫩滑~兩個細路分別有 #聖誕禮物小跑車 同HO!HO!HO #聖誕老人便當 ,賣相勁靚❣️聖誕老人飯團靚到諾諾問點整出嚟😂飲品同樣有驚喜暖笠笠棉花糖朱古力內有暖心聖誕老人朱古力KitKat朱古力忌廉沙冰 我偷偷飲咗兩啖都覺得好開心😆派對士多啤梨香蕉奶昔 小朋友之選👍🏻裝飾好可愛最後食埋個Ki

店員姐姐提我哋🔆

兩個仔盡情玩嘅時候,我哋就盡情食🔥
🍖燒肉叫咗
韓牛前胸肉、香烤豬五花、三味牛小排、梨汁雞腿肉

兩個細路分別有 #聖誕禮物小跑車 同

飲品同樣有驚喜
暖笠笠棉花糖朱古力內有暖心聖誕老人朱古力
KitKat朱古力忌廉沙冰 我偷偷飲咗兩啖都覺得好開心😆
派對士多啤梨香蕉奶昔 小朋友之選👍🏻裝飾好可愛

最後食埋個KitKat朱古力趣脆窩夫🧇冬天食朱古力真係特別正,窩夫外脆內軟,加埋cream,好滿足❣️
  • 三味牛小排
  • 人蔘雞湯
2 day(s) ago 0 views
今晚又同小朋友去咗觀塘嘅炑八韓烤親子餐廳❤️ 呢度環境寬敞舒適,氣氛熱鬧,最正係小朋友可以在playroom盡情玩,係一個適合一家大小一齊享受美食嘅好地方🍽️🇰🇷餐廳嘅前菜有多款泡菜👍🏻送給媽媽嘅愛意便當,非常精美❤️窩心摩天輪,裡面有各種小食,有炸雞、炸紫薯條同埋炸紫薯餅,每一樣都炸得香脆,絕對係小朋友嘅最愛!拼盤仲有蛋卷同飯卷,好適合小朋友食!🍗🍤🎡醬油白切肉生菜包,肉質鮮嫩,加上生菜包裹,口感清爽又健康!🥗🥩🍹燒肉方面,我哋叫咗菠蘿豬肋肉拼牛肋條同長牛舌👍🏻 菠蘿豬肋肉拼牛肋條,有甜蜜嘅菠蘿,豬肋肉再加上牛肋條,肉質鮮美,絕對係肉食愛好者嘅最愛!長牛舌非常特別,肉質軟嫩多汁🍍🥩飲品方面,米團子奶蓋鮮奶特飲,香濃嘅熱鮮奶配埋奶蓋嘅組合,帶來一種濃郁嘅口感;玫瑰奶凍特飲,有玫瑰花嘅芬芳同奶凍嘅滑順口感,非常解渴!小朋友又玩又食,唔捨得走😆

餐廳嘅前菜有多款泡菜👍🏻

送給媽媽嘅愛意便當,非常精美❤️

小朋友又玩又食,唔捨得走😆
話咁快就到母親節啦,我要唔煮飯去慶祝最好搵間餐廳,仔仔玩得開心,我又食得開心要有母親節主題元素大人同小朋友仲可以免費玩埋著韓服look添我推介去觀塘嘅炑八韓烤親子餐廳今期有👩父母親節限定及感謝父母美食之旅仔仔手拎住嘅係“送給媽媽的愛意便當”係粉紅色火腿造型的花卉🌸🌸🌸,完全滿足最鍾意收花嘅我,睇得又食得,仲有日式蛋捲同雞槌,底部仲有星型日式飯糰添!除了母親節,仲有父親節嘅“和爸爸享受啤酒造型飯糰” 火腿芝士🧀造型嘅啤酒🍺🍺🍺,相當搞笑。今期感謝父母美食之旅,我主力推薦大家食🍍“菠蘿豬肋肉拼牛肋條”,可以稱得上為天然鬆肉劑嘅菠蘿,令豬肋肉變得非常鬆軟又易咬我認為配上生菜、燒烤蒜蓉片和醬油,份外滋味好吃。我第一次看到咁長又咁完整嘅長牛舌🐮👅,精細嘅刀工,經過燒烤更容易食,牛味香濃,彈牙又好有口感。跟住我又點了“醬油白切肉生菜包”,好有鹵水味,完全滿足愛吃肉嘅我🙊。另外為了逗仔仔歡心,我哋就叫窩心摩天輪🎡,轉轉轉!轉到邊款就食邊款,熱辣辣!有紫菜包飯、番薯條、無骨炸雞、炸紫薯餅及雞蛋捲。🍬🍵🍹飲品方西有熱糰子奶蓋鮮奶特飲,好香甜又奶味香濃,而仔仔就飲凍🌹玫瑰奶凍特飲,消暑又解渴!
話咁快就到母親節啦,我要唔煮飯去慶祝
最好搵間餐廳,仔仔玩得開心,我又食得開心
要有母親節主題元素

大人同小朋友仲可以免費玩埋著韓服look添

我推介去觀塘嘅炑八韓烤親子餐廳

今期有👩父母親節限定及感謝父母美食之旅
仔仔手拎住嘅係“送給媽媽的愛意便當”

送給媽媽的愛意便當

我認為配上生菜、燒烤蒜蓉片和醬油,份外滋味好吃。

送給媽媽的愛意便當
有小朋友但又想食燒肉,梗係揀呢間有play Room嘅”炑八韓烤親子餐廳”媽咪食得又開心,坐位坐得又舒服,輕鬆既環境又可以放鬆心情,呢度簡直冇得彈👏🏻👏🏻👏🏻場內有一個好大既playroom,有個波波池,波波池入邊有瀡滑梯,仲有其他啱細個啲嘅小朋友都可以玩既玩具,成個場都不停播放兒歌,令到餐廳氣氛好好,小朋友食同玩都好開心,有時識唱小朋友都會跟住落一齊唱🥰前菜:有生菜、醃蘿蔔、芽菜、薯蓉、泡菜、爐邊蛋和芝士粟米可以任食任添。沙律菜好新鮮同爽脆,正😄爐邊蛋因為小朋友,所以我哋冇加泡菜,爐邊蛋同芝士粟米都係小朋友最愛,我地每樣都加左3次😜長牛舌 $198好長好大塊牛舌,刮花好靚😍咬落去爽脆嫩滑菠蘿豬肋肉拼牛肋條甜甜既菠蘿配上肉質爽脆嘅豬肋肉拼上鮮嫩多汁嘅牛肋條簡直係完美嘅配搭👍🏻醬油白切肉生菜包 $168一層層肥瘦均勻既五花腩,包住生菜加蒜頭青瓜🥒食落口冇咁油膩,好食🍽️送給媽媽的愛意便當 🍱 $162好靚既飯盒便當,好吸睛吖😍窩心摩天輪🎡 $168小朋友未食見到都開心吖!摩天輪入邊有薯條🍟紫薯餅、紫菜包飯、無骨炸雞🍗雞蛋卷🥰全部都係小朋友嘅最愛食既糰子奶蓋鮮奶特飲☕️🍡(熱)$38玫瑰奶凍特

長牛舌 $198
好長好大塊牛舌,刮花好靚😍咬落去爽脆嫩滑

菠蘿豬肋肉拼牛肋條

醬油白切肉生菜包 $168

送給媽媽的愛意便當 🍱 $162
好靚既飯盒便當,好吸睛吖😍

窩心摩天輪🎡 $168

糰子奶蓋鮮奶特飲☕️🍡(熱)$38
玫瑰奶凍特飲🍹🍡(凍)$52
二杯飲品🍸有好香濃既玫瑰味,有小小奶味同小小甜味,好好飲😋

總括嚟講!呢度座位環境舒適,食物新鮮!小朋友玩得開心!媽咪食得舒服,期待下一次再嚟
😍
2024-05-06 0 views
今日與同事去lunch, 當時人客並不多, 我們用手機下單後, 湯及小菜很快送到, 我的主菜亦很快送上可惜今日同事慘遭漏單, 催了3次仍沒下文, 等到過左鐘仍未到, 退使同事餓著肚, 我們也只有結帳離開
2024-05-03 0 views
👧🏻😋👅🍽✨新鮮感再現 音樂主題 -🇰🇷 我地同BB最鐘意黎食飯, 除左有得邊食邊玩遊戲室, 食物方面仲成日有新主題餐牌, 今次係音樂主題, 飲品有音符圖樣既曲奇, 連甜品都用音樂盒上!🇰🇷 店員一如以往地好好服務, 會幫手燒肉, 亦好主動地加爐邊蛋, 加前菜同收碟-🔥 燒肉 🥩 💯王者牛肋骨: 一大條骨燒到一半就剪開一塊塊, 再燒到自己鐘意既熟度, 油脂同肉味好平均, 包生菜同泡菜食係一流💯雪花厚切五花肉: 五花夠晒肥, 用板燒香到金黃色, 油香味重但食落都唔會太膩-🧒🏻 兒童餐 🍱 ✨繽紛兔仔造型飯團: 除左飯團仲有煎蛋卷, 炸雞翼, 士多啤梨, 蕃茄仔同西蘭花, 每款食一件都已好滿足! ✨韓國公主烏冬: 用甘筍薄片做公主裙好可愛! 裙下係甜甜既燒汁牛肉同冇小朋友可抵抗既湯烏冬! -🎶 甜品 🍮💯旋律甜品饗宴: 成個音樂盒咁上菜! 裝住五件甜品好滿足! 最愛焦糖布甸好滑, 另外主要都係有果醬夾心慕絲蛋糕, 唔會太甜有多款口味-🎼 飲品 ☕️✨花漾音符焦糖鮮奶特飲✨韻律朱古力狂想曲
👧🏻😋👅🍽✨

🎼 飲品 ☕️
✨花漾音符焦糖鮮奶特飲
✨韻律朱古力狂想曲

韓國公主烏冬
之前嚟過一次嘅韓燒親子餐廳,今個月新推出春天期間限定menu有幾款甜品好吸引!就連兒童餐menu都有新款式,似乎每個月嚟都有新嘢👍🏻上次食過✨王者牛肋骨同✨雪花厚切五花肉好好食,所以encore牛肋骨份量大兩個人食夠晒滿足,醬汁偏甜醃得入味五花肉因為好厚切所以要慢慢燒,有店員幫手燒,我哋去咗playhouse玩值得一讚係店員燒得好靚,每件表面金黃色而且唔會太乾兒童餐有靚靚便當✨繽紛兔仔造型飯團,除咗造型可愛,炸雞翼、煎蛋卷同飯團都好啱呀b食✨春天協奏曲全日早餐有勁大條炸魚、紫薯條同芝士火腿三文治,大人細路都會鍾意食✨旋律甜品饗宴以旋轉木馬音樂盒上枱,係打卡之選😆音樂盒係播生日歌,生日嗌呢個啱晒一共有四件mousse蛋糕同日式焦糖布甸,焦糖布甸好好味,其他都唔錯飲品揀咗春天menu✨花漾音符焦糖鮮奶特飲同✨韻律朱古力狂想曲,兩款都好靚好有心思,而且唔會太甜

王者牛肋骨
牛肋骨份量大兩個人食夠晒滿足,醬汁偏甜醃得入味
雪花厚切五肉
值得一讚係店員燒得好靚,每件表面金黃色而且唔會太乾

繽紛兔仔造型飯團
春天協奏曲全日早餐

旋律甜品饗宴
✨旋律甜品饗宴以旋轉木馬音樂盒上枱,係打卡之選😆
音樂盒係播生日歌,生日嗌呢個啱晒

花漾音符焦糖鮮奶特飲 & 韻律朱古力狂想曲
繽紛兔仔造型飯團
春天協奏曲全日早餐
旋律甜品饗宴
呢幾日不停落雨,連校運會都取消埋😮‍💨見阿仔咁失落,咁就搵間親子餐廳比佢放下電,又可以食餐飽!我地揀咗觀塘鴻圖道嘅「炑八」,平日人唔算多,我地為左玩得舒服啲,所以book咗4點!地方好大,啲玩具都好多種類,我地仲見到職員清潔緊啲玩具👍🏻食物方面都好多選擇,小朋友可以揀兒童餐,大人就燒下肉食,咁就滿足晒大人同小朋友喇❤️🍽️ 繽紛兔仔造型飯團有飯有肉有蛋有菜,仲有士多啤梨!賣相仲好吸引添!小朋友一定鍾意,而且營養均衡!🍽️ 春天協奏曲全日早餐我地搶住食個紫薯條😂好香紫薯味!仲有個炸魚柳,外脆內滑,大大塊又好食😋個芝士粟米火腿三文治都好特別,上面加左少少果醬,食落有甜有咸,配搭得好好!🍽️ 王者牛肋骨🌟🌟🌟(必選)好大份😍店員會幫手燒,燒到剛剛好,外層微焦,裡面充滿好香嘅肉汁!店員知道小朋友食,仲剪細粒啲,真係好細心❤️🍽️雪花厚切五肉又係勁大份,呢個加埋韓式醬同蒜頭,用生菜包住食,成個感覺係唔會油膩,口感仲好豐富,令人食完好想再食!☕️ 韻律朱古力狂想曲好靚吖😍塊曲奇都好好食😋🍹 花漾音符焦糖鮮奶特飲又係打卡必點!靚到唔捨得飲!😍我覺得唔算好甜,但有微微嘅蕉糖香👍🏻🍰 旋律甜品饗宴店員拎出嚟果陣,阿仔

🍽️ 繽紛兔仔造型飯團

🍽️ 春天協奏曲全日早餐

🍽️ 王者牛肋骨🌟🌟🌟(必選)

🍽️雪花厚切五肉

☕️ 韻律朱古力狂想曲
好靚吖😍塊曲奇都好好食😋

🍹 花漾音符焦糖鮮奶特飲

🍰 旋律甜品饗宴
店員拎出嚟果陣,阿仔好興奮,因為個底係個旋轉木馬,仲有音樂!上面嘅甜品都有5款,好精緻!

另外,仲有湯同前菜,韓燒旁邊嘅芝士粟米同泡菜蛋,好豐富,真係食到好滿足!

我最欣賞係店員服務態度好好,有傾有講,好有互動!燒王者牛肋骨同雪花厚切五肉都好專業!

呢度真係好啱落雨天同夏天嚟玩,大人食下燒肉傾下計,小朋友又可以喺安全嘅遊戲室放下電,一舉兩得!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-04-24
2024-04-25 20 views
這間韓燒親子餐廳絕對是大人和小朋友放電的好地方,上次小朋友玩得很開心,又想再玩過😂邊食邊玩,比其他playhouse 來說是很平😏😚💠王者牛肋骨牛肋骨爽肉. 肉質瘦且嫩,肥美多汁,有一定的嚼勁☺️☺️💠雪花厚切五肉五花肉的外層酥脆,內部依然保持著肉質的嫩滑。口感上有一定的脆嫩對比,同時五花肉的油脂也會增添味道👅💠春天協奏曲全日早餐有沙律,三文治、火腿、炸魚柳,份量超大🤩味道豐富不會單調,魚柳炸得很香,魚肉很滑易入口.💠旋律甜品饗宴為了幫小朋友慶生日,當天叫了這個甜品,有5款甜品,裝飾是旋轉木馬,播著生日歌,小朋友超開心😃味道不會太甜,款款好食😋💠繽紛兔仔造型飯團這個款式小朋友超喜歡,因為實在太可愛了🥰🥰除了有炸雞翼,還有蛋卷、蔬菜沙律,好適合小朋友食👍🏻💠花漾音符焦糖鮮奶特飲 (凍) 叫了少甜,賣相很美,牛奶味香甜又濃厚.💠韻律朱古力狂想曲 (熱) 同樣不會太甜剛剛好,朱古力香濃.

💠王者牛肋骨
牛肋骨爽肉. 肉質瘦且嫩,肥美多汁,有一定的嚼勁☺️☺️

💠雪花厚切五肉

💠春天協奏曲全日早餐

💠旋律甜品饗宴

💠繽紛兔仔造型飯團

💠花漾音符焦糖鮮奶特飲 (凍)
叫了少甜,賣相很美,牛奶味香甜又濃厚.

💠韻律朱古力狂想曲 (熱)
同樣不會太甜剛剛好,朱古力香濃.
點解咁鍾意帶小朋友嚟?因為呢度完全係一個一石二鳥嘅好地方😂👍🏻既能滿足大人韓燒嘅慾望,又可以俾小朋友放爆電,大人燒得好放心,小朋友又玩得好開心🥳小朋友仲可以免費着韓服🇰🇷😍佢哋真係著得好可愛🎎仲要呢度嘅抽風系統做得勁好,燒完個身都唔覺得有韓燒嘅味道👅講返啲嘢食先😋- 王者牛肋骨🐮 $298牛味好重,我好鐘意😍- 雪花厚切五花肉$238🥬用生菜,包住肉(沾韓醬)加埋泡菜&生蒜片🧄一齊食,好鬼正!🤪當日侍應好好💌牛同豬都有幫我哋燒埋🩷- 春天協奏曲全日早餐$168小朋友勁like 炸💜紫薯,條條都超甜塊炸魚柳都好出色,而且勁大塊😆- 繽紛兔仔造型飯團$162呢個飯真係整得好有心思同好靚🐰個女爭住食😛- 花漾音符焦糖鮮奶特飲 $42呢杯味道偏甜🥛- 韻律朱古力狂想曲 $42🤣其實即係一般既熱朱古力🍫-韓國啤酒🍻$57唔苦,好易入口,食韓燒飲絕對爽!- 旋律甜品饗宴$168🐻🦄呢個甜品侍應捧出嚟嘅時候,我啲小朋友簡直尖叫🙀佢哋好鍾意好鍾意❤️❤️另外,餐廳做緊優惠,消費$500可以玩一次轉盤拋波波,我哋滿$1000所以可以拋兩次✌🏻最後得到張優惠券,下次生日book場🥳可以有七八折&布甸兩份🍮 🍮
點解咁鍾意帶小朋友嚟?
因為呢度完全係一個一石二鳥嘅好地方😂👍🏻
既能滿足大人韓燒嘅慾望,
又可以俾小朋友放爆電,
大人燒得好放心,
小朋友又玩得好開心🥳

小朋友仲可以免費着韓服🇰🇷
😍佢哋真係著得好可愛🎎
仲要呢度嘅抽風系統做得勁好,
燒完個身都唔覺得有韓燒嘅味道👅

講返啲嘢食先😋
- 王者牛肋骨🐮 $298
牛味好重,我好鐘意😍

- 雪花厚切五花肉$238

當日侍應好好💌
牛同豬都有幫我哋燒埋🩷

- 春天協奏曲全日早餐$168
小朋友勁like 炸💜紫薯,條條都超甜
塊炸魚柳都好出色,而且勁大塊😆

- 繽紛兔仔造型飯團$162
呢個飯真係整得好有心思同好靚🐰
個女爭住食😛

- 花漾音符焦糖鮮奶特飲 $42
呢杯味道偏甜🥛

- 韻律朱古力狂想曲 $42
🤣其實即係一般既熱朱古力🍫

-韓國啤酒🍻$57
唔苦,好易入口,食韓燒飲絕對爽!

- 旋律甜品饗宴$168🐻🦄
呢個甜品侍應捧出嚟嘅時候,
我啲小朋友簡直尖叫🙀
佢哋好鍾意好鍾意❤️❤️

另外,餐廳做緊優惠,
消費$500可以玩一次轉盤拋波波,
我哋滿$1000所以可以拋兩次✌🏻
最後得到張優惠券,
下次生日book場🥳可以有七八折&布甸兩份🍮 🍮

一家人咁樣食一餐真係好開心😁
想搵個大人小朋友都啱嘅地方,親子餐廳就最適合。今次嚟到呢間韓式燒烤,有埋兒童遊戲室。小朋友最低消費係一份兒童餐,大人平日係$100今期做梗春日音樂主題,食物,飲品都用音樂造型。繽紛兔仔造型飯糰有小朋友啱食既紫菜蛋卷,兩隻小炸雞,兔仔造型飯糰,再配大量蔬菜,配搭均衡得來小朋友鐘意食。春天協奏全日早餐有半份三層火腿果醬面包,有好大份炸魚,仲有炸紫薯條。炸魚炸得唔錯,唔會好厚粉,魚亦都實肉,加埋炸紫薯條,小朋友當然開心。韻律朱古力狂想曲熱朱古力上仲有個可愛音符,襯哂主題。花樣音符焦糖鮮奶特飲好好豐厚既焦糖cream,配埋鮮奶,小朋友可以當埋甜品。大人都好多選擇,我地當然選擇韓燒。王者牛肋骨一上枱好震撼,因為真係好大條牛肋骨😆完全唔識點燒,好彩店員仲會幫手燒。牛肉有牛味仲要燒得啱啱好,出面燒到有少少脆脆,真係好好食呀。雪花五花肉又係好大塊嘅五花肉,四個人都夠食。五花肉肥瘦肉層次分明,燒完之後脂肪燒左反而唔會膩。店員真係好專業,燒得好好之餘仲貼心幫你剪細方便食。旋轉甜品很饗宴最後上埋呢個春日音樂主題限定既甜品。一客有5款甜點,有芝士蛋糕,焦糖布甸,熊仔造型蛋糕等,識轉仲會播音樂,完全俘虜小朋友嘅

小朋友最低消費係一份兒童餐,大人平日係$100

今期做梗春日音樂主題,食物,飲品都用音樂造型。

繽紛兔仔造型飯糰

春天協奏全日早餐

韻律朱古力狂想曲
熱朱古力上仲有個可愛音符,襯哂主題。

花樣音符焦糖鮮奶特飲
好好豐厚既焦糖cream,配埋鮮奶,小朋友可以當埋甜品

大人都好多選擇,我地當然選擇韓燒。

雪花五花肉

旋轉甜品很饗宴
最後上埋呢個春日音樂主題限定既甜品。一客有5款甜點,有芝士蛋糕,焦糖布甸,熊仔造型蛋糕等,識轉仲會播音樂,完全俘虜小朋友嘅心。
今日下午想帶小朋友去放電,但係天氣太熱,於是諗起親子餐廳有冷氣、有嘢食、有得玩都好耐冇食過韓燒,所以決定去觀塘鴻圖道炑八親子餐廳,餐廳距離地鐵站唔算太遠,而且位於九龍市中心,所以地點好方便,而且地下搭𨋢上2樓就係餐廳入到餐廳左手邊就係好大嘅playhouse,裏面有波波池有滑梯有超級市場、廚房、同埋大量益智玩具積木等等,大人食嘢嘅時候可以俾小朋友喺入邊大玩特玩,仲有韓服可以體驗,真係可以玩多個食黎得韓燒梗係要食燒烤啦,我哋叫咗王者牛肋骨同埋雪花厚切五肉牛肋骨好有牛味,而且店員會幫手燒,所以唔會過熟或者過生,火候啱啱好!真係好體貼如果小朋友需要進入遊戲室係需要叫一份兒童餐,所以我哋叫咗 繽紛兔仔造型飯團🍙賣相真係好精美,好似一幅畫咁,小朋友食得好開心另外仲叫咗一個春天協奏曲全日早餐,旋律甜品饗宴,全日早餐係有炸魚柳、芝士火腿粟米、薯條同埋雜菜沙律,佢哋嘅薯條係番薯條嚟,比較健康,而且炸魚柳魚肉好嫩滑,好出現想特別提吓旋轉甜品真係好靚,佢係一個旋轉木馬架上面放咗五款精美蛋糕,而且其中一款仲有豬仔造型,仲會播音樂,所以店員一送上枱,小朋友好開心飲品叫左花漾音符凍焦糖鮮奶同韻律熱朱古力狂想曲😆

黎得韓燒梗係要食燒烤啦,我哋叫咗王者牛肋骨
同埋雪花厚切五肉

飲品叫左花漾音符凍焦糖鮮奶同韻律熱朱古力狂想曲😆