2024-09-03 2689 views
好耐冇去觀塘呢間炑八親子烤肉餐廳🍴見朋友返左香港,梗係要帶佢同佢d小朋友一齊去吓啦😊😊今次去到發現佢哋又轉左新餐牌啦,而且波波池都同以前有啲唔同,原來餐廳定期會轉餐牌及更換波波池🛝嘅波波總之真係好有新鮮感,而且保持乾淨,佢哋仲有偽韓國打卡位😊令到大人小朋友都可以放心玩😍海豚遊蝶豆花蘑菇汁飯造型好Q,淡淡藍色嘅蘑菇汁飯,令人好有夏天清爽嘅涼感☺️見到得意嘅海豚🐬小朋友又食得開心🥳媽咪都少啲勞氣🤭🤭狂野叢林芒果窩夫配雪糕好巨型嘅窩夫🧇真係無得頂呀🤩🤩d芒果好甜好正,窩夫新鮮製作,蛋味香濃,鬆脆又帶少少煙靭,我都鍾意食🥰雪花五花肉(厚切1件)如果你都鍾意焦脆香口嘅口感,必推雪花五花肉,油脂分佈均勻,燒到焦身,入口充滿油脂及肉香,可以就咁食或者包住生菜一齊食,兩種唔同嘅體驗☺️外裙肉(8件)呢個外裙肉切到薄片,原來都幾嫩幾重肉味,而且雪花紋理都幾均勻,都好推薦👍韓國醬油蝦配柴菜飯朋友第一次食醬油蝦,一試愛上❤️蝦用醬油醃制後沒有任何腥味,肉質彈牙爽口,配埋紫菜飯一流👍芒不了的芒果乳酸特飲(凍)、莓有煩惱的藍莓乳酸特飲(凍)點左兩杯餐厅招牌乳酸特飲,因為有乳酸,可以中和烤肉嘅油膩感😊😋📍炑八韓烤親子餐

海豚遊蝶豆花蘑菇汁飯

狂野叢林芒果窩夫配雪糕

雪花五花肉(厚切1件)

外裙肉(8件)

韓國醬油蝦配柴菜飯

芒不了的芒果乳酸特飲(凍)、莓有煩惱的藍莓乳酸特飲(凍)

📍炑八韓烤親子餐廳 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號2樓

#炑八韓烤 #炑八韓烤親子餐廳 #波波池 #大人小朋友 #親子餐廳 #必食烤肉 #推薦烤肉店 #觀塘餐廳 #觀塘好去處 #親子好去處 #美食推介 #打卡餐廳 #放電之選 #大人小朋友至愛❤️ #foodie #family #假日好去處
2024-08-21
2024-08-16 3319 views
暑假期間身邊好多朋友都去咗旅行友人去咗台灣,亦有人去咗韓國食燒肉我都想同仔仔食韓燒啊,近近地香港都有 今次我哋去咗韓屋設計的炑八韓烤親子餐廳好有韓國氣氛,我都好鍾意呢間餐廳💓💓因為佢燒肉質素好高質,枱上面凍嘅伴菜都係可以任食,我最鍾意食佢自家製嘅新鮮泡菜🥬、新加薯蓉及芽菜 我仔仔就最開心,今次識到陌生小朋友既有得同其他小朋友玩波波池、煮飯仔其實幾抵玩,因外出室內遊樂場都限時嘅小朋友叫一個兒童餐,成人最低消費$150就可以由夜晚七點玩到十點仲包埋小孩著韓服👘1小時添(9時關)因仔仔大個仔了,唔使點理佢自己玩而我同老公就二人世界繼續食燒😋真正佢有佢玩,我有我食🐬仔仔二話不說就點咗即叫即製嘅兒童餐叫“海豚暢遊碟豆花磨菇汁飯”很重奶油香味啲蘑菇汁飯配上海豚形象造型的米飯,實在太可愛了 🥓今期有新菜式叫“雪花厚切五花肉”份量十足,睇賣相稱得為上品肥瘦相間的五花肉,特別搶火我好享受老公爲我烹調,仲切細片吃上去外焦內嫩,肥而不膩伴著生菜和泡菜吃,令人特別開胃 🦐🦐🦐講起韓國最出名就係食韓國醬油蝦 另配紫菜飯🍙 我今次都係第一次食,嗰種特製嘅醬油醃了新鮮大隻嘅牡丹蝦,蝦頭仲有膏真係生吃凍食到嗰種原汁原
暑假期間身邊好多朋友都去咗旅行
友人去咗台灣,亦有人去咗韓國食燒肉

我都想同仔仔食韓燒啊,近近地香港都有

今次我哋去咗韓屋設計的炑八韓烤親子餐廳
好有韓國氣氛,我都好鍾意呢間餐廳💓💓
因為佢燒肉質素好高質,枱上面凍嘅伴菜
都係可以任食,我最鍾意食佢自家製嘅
新鮮泡菜🥬、新加薯蓉及芽菜

我仔仔就最開心,今次識到陌生小朋友
既有得同其他小朋友玩波波池、煮飯仔

其實幾抵玩,因外出室內遊樂場都限時嘅
小朋友叫一個兒童餐,成人最低消費$150

就可以由夜晚七點玩到十點
仲包埋小孩著韓服👘1小時添(9時關)
因仔仔大個仔了,唔使點理佢自己玩
而我同老公就二人世界繼續食燒😋
真正佢有佢玩,我有我食

🐬仔仔二話不說就點咗即叫即製嘅兒童餐
叫“海豚暢遊碟豆花磨菇汁飯”
很重奶油香味啲蘑菇汁飯配上
海豚形象造型的米飯,實在太可愛了

🥓今期有新菜式叫“雪花厚切五花肉”
份量十足,睇賣相稱得為上品
肥瘦相間的五花肉,特別搶火
我好享受老公爲我烹調,仲切細片

吃上去外焦內嫩,肥而不膩
伴著生菜和泡菜吃,令人特別開胃

🦐🦐🦐講起韓國最出名就係
食韓國醬油蝦 另配紫菜飯🍙
我今次都係第一次食,嗰種特製嘅醬油
醃了新鮮大隻嘅牡丹蝦,蝦頭仲有膏
真係生吃凍食到嗰種原汁原味🙊
真係將鮮蝦嘅味道提升多倍

🥭🧇小朋友果然食甜品有第二個胃
明明五分鐘之前講好飽,講完又隊到
“狂野叢林芒果窩夫配雪糕”
嗰種脆口唔太甜嘅窩夫,配上雪糕和忌廉
特別好食! 即使我嚷著減肥少吃甜品
都要食返幾件,唔好執輸!

🍹🍸食熱辣辣嘅燒肉就唔少得特飲
仔仔叫了莓有煩惱的藍莓乳酸特飲
我仔仔好鍾意飲甜甜酸酸乳酸嘅飲品
而我就鍾意飲多冰粒嘅芒不了的
芒果乳酸特飲,因爲我好鍾意食芒果粒

• 雪花厚切五花肉
每個月都帶呀b嚟玩😆大人嚟得多都唔會厭,因為menu選擇多,次次都食到啲之前未食過嘅嘢今次嚟發現playroom加咗啲新玩具,就連波波池都換咗新波波✨和爸爸享受啤酒造型飯團揀咗飯團便當畀呀B,啤酒型嘅芝士片好得意配菜仲有雞髀仔、紫菜雞蛋卷、車厘茄同西蘭花✨菠蘿豬肋肉拼牛肋條上次嚟都有食呢個,覺得幾好食所以encore豬肋肉同牛肋條醃得入味,味道偏甜適合用生菜包住食菠蘿多汁又夠甜,店員幫我哋切開,全個都可以燒嚟食✨外裙肉 油花分佈均勻而且肉味濃郁😋燒到五至七成熟,食落肉質軟嫩多汁帶點咬口✨辣炒泡菜豬肉用鐵板上菜好有鑊氣雖然係泡菜炒但只係微辣,係多數人接受到嘅辣度帶皮五花腩好惹味唔會過份油膩✨迷你班戟最後食埋甜品先夠滿足迷你pancake好啱小朋友食,可以一啖一粒呀b食飽飯去playroom玩一陣返嚟又繼續食甜品,食晒啲藍莓😂✨飲品: 士多啤梨果茶 & 玫瑰奶凍特飲士多啤梨果茶有好多士多啤梨果肉好足料,淡淡茶味幾解渴玫瑰奶凍特飲有一舊奶凍喺底,飲落有嘢咬下幾特別

和爸爸享受啤酒造型飯團
✨和爸爸享受啤酒造型飯團
揀咗飯團便當畀呀B,啤酒型嘅芝士片好得意
配菜仲有雞髀仔、紫菜雞蛋卷、車厘茄同西蘭花

菠蘿豬肋肉拼牛肋條
✨菠蘿豬肋肉拼牛肋條
上次嚟都有食呢個,覺得幾好食所以encore
豬肋肉同牛肋條醃得入味,味道偏甜適合用生菜包住食
菠蘿多汁又夠甜,店員幫我哋切開,全個都可以燒嚟食
外裙肉

✨外裙肉
油花分佈均勻而且肉味濃郁😋
燒到五至七成熟,食落肉質軟嫩多汁帶點咬口

辣炒泡菜豬肉
✨辣炒泡菜豬肉
用鐵板上菜好有鑊氣
雖然係泡菜炒但只係微辣,係多數人接受到嘅辣度
帶皮五花腩好惹味唔會過份油膩

迷你班戟
✨迷你班戟
最後食埋甜品先夠滿足
迷你pancake好啱小朋友食,可以一啖一粒

飲品: 士多啤梨果茶 & 玫瑰奶凍特飲
✨飲品: 士多啤梨果茶 & 玫瑰奶凍特飲
士多啤梨果茶有好多士多啤梨果肉好足料,淡淡茶味幾解渴
玫瑰奶凍特飲有一舊奶凍喺底,飲落有嘢咬下幾特別

Delivery
和爸爸享受啤酒造型飯團
菠蘿豬肋肉拼牛肋條
外裙肉
辣炒泡菜豬肉
迷你班戟
飲品: 士多啤梨果茶 & 玫瑰奶凍特飲
2024-06-03 4213 views
又到幾個月一次家庭聚會,每次帶阿仔黎都有唔同餐單同埋新意,今次又睇下有咩唔同先☺️去到發覺兒童區又唔同左,次次都俾到小朋友有新鮮感,最重要係餐牌又更新左,每次食完都好難忘。今次仲有d父親節限定既食物,講下今次叫左咩野食先🥰長牛舌:咁大個人真係未食過原條牛舌,由於真係未燒過,店員會好貼心幫我地燒埋,燒到火喉剛剛好,好嫩又唔會韌。菠蘿豬肋肉拼牛肋條:其實講真,我食韓燒真係好驚有骨既食物,佢地d豬牛都係冇骨,仲醃得好入味,燒完仲好多汁,唔會乾。醬油白切肉生菜包:醬油醃嘅厚切五花腩,入口即溶,香而不膩,用生菜夾住嚟食,食多幾件都唔會漏。送給媽媽的愛意便當🍱:每次小朋友嚟到就係最期待呢度嘅小童餐,每次都好有驚喜,有造型又砌得好靚,全部都係小朋友啱食嘅嘢。窩心摩天輪:一個人有得食,又有得玩嘅小食拼盤,有炸番薯條,炸紫薯餅,炸雞翼,壽司🍣卷,蛋卷,視覺味覺都震撼到。(米團)奶蓋鮮奶特飲:上面有三色米團,粒粒都好煙靭,凍咗都唔會硬,配埋先奶飲一流。玫瑰奶凍特飲:成杯嘢滿滿嘅玫瑰香,底層仲有牛奶啫喱,一杯飲品兩種層次。Ps:每次黎到都有驚喜,黎都大人小朋友都放鬆。
今次仲有d父親節限定既食物,講下今次叫左咩野食先🥰

Ps:每次黎到都有驚喜,黎都大人小朋友都放鬆。
2024-05-28
2024-11-02 216 views
炑八韓烤親子餐廳(觀塘)🎀觀塘鴻圖道90號2樓呢度有兒童遊樂設施好大個波波池 玩到個仔都唔捨得走可愛幻影幽靈便當蛋卷,炸蝦 火腿,要米,士多啤梨,西面花他們的👻造型飯團既新奇又好食。飯團造型獨特,內餡飽滿,小朋友睇到都開心,全部食清光。韓式烤腹脅肉腹脅肉係特別部位 肉質滑嫩 牛味幾濃燒完剪開一塊塊就可以食 大滿足鰻魚半份鍾意食鰻魚嘅朋友不妨一點可以請侍應幫我哋燒外皮燒得香脆 魚肉保持嫩滑驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨牛肋骨肉質滑嫩 牛味幾濃而且仲好大塊 分量十足一啲都唔韌 又煮得夠入味個南瓜打卡真係一流🤣好有萬聖節feel萬聖狂歡雪糕窩夫呢款甜品真係必點性價比極高窩夫焗得好香脆窩夫重配埋三球雪糕 冷暖一齊食 好正😋芒果Oreo幽靈派對沙冰巫婆魔藥士多啤梨沙冰飲落去感覺幾輕盈 又有oreo碎有啲鮮果嘅味道 成件事好夾
炑八韓烤親子餐廳(觀塘)
🎀觀塘鴻圖道90號2樓

呢度有兒童遊樂設施
好大個波波池 玩到個仔都唔捨得走

可愛幻影幽靈便當
蛋卷,炸蝦 火腿,要米,士多啤梨,西面花
他們的👻造型飯團既新奇又好食。飯團造型獨特,內餡飽滿,
小朋友睇到都開心,全部食清光。

腹脅肉係特別部位 肉質滑嫩 牛味幾濃

芒果Oreo幽靈派對沙冰
巫婆魔藥士多啤梨沙冰
飲落去感覺幾輕盈 又有oreo碎
有啲鮮果嘅味道 成件事好夾

臨近萬聖節🎃,好多商場食市都融入節日氣氛,前日同小朋友去「炑八韓烤親子餐廳✨」十分有驚喜,除左報置左不同萬聖節裝飾之外,一連幾晚仲有小朋友可以響playhouse玩任攞糖果活動,好玩又開心🥳,playhouse裡面既波波池、海綿積木、煮飯仔等等既遊戲,小朋友玩到唔想走,大人可以一邊享受韓燒,一邊睇住小朋友放電,真係一間非常好既親子餐廳。萬聖節主題既兒童餐,設計得好可愛,色彩繽紛,吸引到小朋友。至於主菜方面,韓式烤腹脅肉味道濃郁,肉質鮮嫩,燒得剛剛好,配上特製醬汁,真係食到心癢癢。而燒鰻魚都係一絕,肉質滑溜,十分入味。另外,驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨,啖啖肉,味道醇厚,仲有南瓜嘅甜味,真係令我哋唔停口!再有萬聖狂歡雪糕窩夫,外脆內軟,搭配上雪糕,簡直係完美!最後,芒果Oreo幽靈派對沙冰同巫婆魔藥士多啤梨沙冰都好清涼,特別適合夏天,味道又好好。總括來講,「炑八韓烤親子餐廳」唔止係一間食得開心嘅地方,仲係一家大小都可以享受嘅親子餐廳,值得一試。🥳🎃

萬聖節主題既兒童餐,設計得好可愛,色彩繽紛,吸引到小朋友。

再有萬聖狂歡雪糕窩夫,外脆內軟,搭配上雪糕,簡直係完美!

Family Restaurant:Highly recommended family restaurant in Kwun Tong  Many of my pals traveled during the summer break. Some friends traveled to Korea to enjoy BBQ pork, while others traveled to Taiwan. I wanted to take my son out for Korean BBQ. Hong Kong is home to numerous locations. This time, we visited the Epak, which was designed by Hanok. I truly enjoy this restaurant 💓💓. The Korean BBQ family restaurant has a very Korean vibe. because the grilled meat is of such excellent quality, and yo
Family Restaurant:

Many of my pals traveled during the summer break. Some friends traveled to Korea to enjoy BBQ pork, while others traveled to Taiwan. I wanted to take my son out for Korean BBQ. Hong Kong is home to numerous locations. This time, we visited the Epak, which was designed by Hanok. I truly enjoy this restaurant 💓💓. The Korean BBQ family restaurant has a very Korean vibe. because the grilled meat is of such excellent quality, and you can only eat the frozen side dishes that are on the counter. I prefer to eat their freshly prepared, in-house food the most. With kimchi 🥬, new potato puree, and bean sprouts, my child is happiest. This time, I discovered that the rice cooker and wave pool are suitable for playing with strangers.
Dolphin Swim Butterfly Pea Blossom Mushroom Sauce Rice

Dolphin Swim: Given dolphins' reputation for graceful and intelligent swimming, this could provoke feelings of grace, agility, and fun.
The vivid blue blossoms of butterfly peas are frequently used as natural food coloring or in beverages. They are well-known for changing color from blue to purple when combined with acidic substances like lemon juice.
The Mushroom Sauce: Often linked to earthy aromas, mushroom sauce is a savory component that gives a meal depth and umami.
A mainstay in many cultures, rice is neutral but adaptable, taking on flavors from its surroundings whether it is served with savory, spicy, or sweet food.
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2024-10-23 170 views
餐廳一入門口左手邊係一個好大型嘅波波池。入邊仲有各種玩具丶扭蛋機,全部都係小朋友鍾意嘅嘢。右手邊係韓屋設計嘅一格格包廂。隱私到極高。周圍都佈置好Halloween嘅裝飾好有氣氛,呢度地方好大。店員仲全程幫你燒埋。服務好周到。另外佢哋嘅前菜係無限refill 㗎。仲有芝士粟米同泡菜蛋可以放喺燒烤盤嘅外圍槽。呢啲都可以無限refill!可愛幻影幽靈便當便當非常精心設計,呈現左可愛的幻影幽靈造型。白米飯堆疊成可愛的幽靈造型,配上各種瑰麗的裝飾元素,如南瓜造型和鬼屋圖案。此外,仲有香酥可口的炸蝦、番茄、蔬菜等多種美味的食材。整體視覺上非常吸引人,為小朋友帶來歡樂和驚喜。精心製作同充滿想像力嘅特色便當。韓式烤腹脅肉以醬汁調味的韓式烤腹脅肉。肉片捲成玫瑰花狀,擺放在香蕉葉上,再置於深色盤子中。醬汁呈現深色,看起來油亮誘人。色澤鮮明,口感軟腍入味,一啲都唔似食緊豬肉。讓人食指大動。這道菜餚色香味俱全,是韓式燒烤中受歡迎的菜色之一。仁川鰻魚整體而言,呢道菜餚色澤豐富,擺盤精緻,突顯了食材的新鮮度,令人食慾大增。自己烤熟啲鰻魚我都係第一次,肉魚嘅肉質鮮嫩厚身烤熟之後用佢哋特製嘅鰻魚醬超級好味。驚嚇幽靈南

仁川鰻魚

驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨

呢度菜用一個挖空南瓜作為容器,南瓜內盛放著燉煮的牛肋骨、蘿蔔、紅蘿蔔同香菇。南瓜切塊後,其內壁呈現鮮豔的橘黃色,與深綠色的南瓜外皮形成鮮明對比,視覺效果極佳。菜餚上還插著一個可愛的雪人造型裝飾,增添了趣味性。這道菜餚唔單止好食,而且擺盤精美,仲好適合影相打卡。牛肋骨炆得好腍雖然睇落有少少肥,但係食落一啲都唔肥!

萬聖節狂歡雪糕窩夫

呢款甜品有窩夫、雪糕、士多啤梨同埋餅乾等等。窩夫淋咗朱古力醬,仲有啲得意嘅萬聖節圖案卡,例如吸血鬼企鵝同鬼仔咁。雪糕堆砌成鬼仔嘅形狀,餅乾就整成鬼怪對眼,成個設計都幾鬼馬得意。士多啤梨鮮紅色,同其他嘢形成好強烈嘅對比,更加好味。呢款甜品唔單止靚,仲混合咗好多受歡迎嘅甜品元素,口感豐富,賣相又一流,好適合萬聖節派對或者節慶嘅聚餐。

芒果Oreo鬼仔派對沙冰

呢杯飲品用黃色嘅芒果沙冰做底,上面灑咗Oreo餅乾碎,整到好似鬼仔對眼咁。杯邊插住個得意嘅鬼仔棉花糖,仲有朱古力醬做裝飾,成杯嘢顏色鮮艷,好有萬聖節嘅氣氛。

巫婆魔藥士多啤梨沙冰

呢杯飲品用紅色嘅士多啤梨沙冰做底,杯邊點綴咗白色棉花糖,營造出鬼仔嘅感覺。杯入面仲有啲黑色嘅裝飾,可能係代表巫婆嘅魔藥材料。杯邊插住個鬼屋形狀嘅裝飾,仲有朱古力醬,成杯嘢顏色深沉神秘,幾配合巫婆魔藥嘅感覺。好味又好睇。

2024-10-20 334 views
去左炑八韓烤親子餐廳,宜家有萬聖節餐牌呀👻入面仲有萬聖節佈,真係好有氣氛呢!我地本身都好鍾意去呢度架~因為餐廳有一部分係playhouse😆真正有得食有得玩兒童餐都有萬聖節主題,我地叫左女王特製南瓜🎃肉醬意粉,有個小南瓜裝住肉醬意粉,仲有超級juicy嘅炸豬扒同腸仔✨韓式烤腹脅肉長條既腹脅肉用韓式醬汁調味,燒完出黎肉味香濃,好嫩好有肉汁🐟鰻魚半份半份鰻魚份量都幾多,燒完香脆有油脂香,完全無腥味配上鰻魚汁好惹味🐮驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨原個南瓜裝住啲牛肋骨,南瓜超大個!牛肋骨炆得超淋好入味,仲有蘿蔔無渣好清甜~🍨萬聖狂歡雪糕窩夫窩夫外脆內軟,仲有忌廉、士多啤梨🍓同3 球雪糕,加埋一齊食超正🤩🥭芒果Oreo幽靈派對沙冰🍓巫婆魔藥士多啤梨沙冰芒果沙冰加oreo呢個配搭估唔到又幾夾,士多啤梨沙冰好fresh!值得一讚呢度嘅playhouse好多嘢玩,有波波池、煮飯仔👩🏻‍🍳區域、超級市場🛒扮靚靚區💄大積木、同埋其他玩具,最驚係臨走嘅時候職員會比一個硬幣🪙你扭蛋,扭蛋入邊有唔同嘅玩具😆

韓式烤腹脅肉
長條既腹脅肉用韓式醬汁調味,燒完出黎肉味香濃,好嫩好有肉汁

🐟鰻魚半份

🐮驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨

🍨萬聖狂歡雪糕窩夫

🥭芒果Oreo幽靈派對沙冰
🍓巫婆魔藥士多啤梨沙冰

2024-10-16 324 views
今日獎勵婧妤婧楠輕鬆一下,去左有得玩又有得食嘅親子餐廳!婧妤婧楠去左play area玩左好耐,有唔同嘅玩具、煮飯仔、超市玩具、大積木……當然唔少得嘅係佢地兩姊妹最鍾意玩嘅波波池滑梯!玩完就開餐啦,餐牌係以萬聖節為主題,前菜款式都好多韓式烤腹脅肉,燒烤後仍保留住肉汁,配埋韓式秘製醬油,口感軟嫩又爽口,帶有豐富嘅油脂,好味仁川鰻魚,大大條厚身嘅鰻魚,燒烤完嘅鰻魚仲好清香鮮甜,完成無腥味!口感清爽,魚肉仲好鮮嫩可愛幻影幽靈便當,好得意!色彩繽紛,見到都開心,食材仲好豐富,全部都係至愛嘅食物,好快就食哂!女巫特製南瓜肉醬意粉,好吸睛好靚!南瓜入面有肉醬意粉,份量好多,仲有好多塊炸豬扒香脆可口驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨,原個南瓜入面有大大件燜牛肋骨啖啖肉,牛肉味濃郁,口感好軟腍!配埋豐富又香甜嘅南瓜肉,夠哂飽肚萬聖狂歡雪糕窩夫有一塊趣怪嘅餅乾,仲有外脆內軟嘅窩夫,配埋雪糕同埋士多啤梨一齊食芒果Oreo幽靈派對沙冰+ 巫婆魔藥士多啤梨沙冰!各有特色,飲落口都有好清香嘅味道餐廳舒適寬敞,仲設有韓屋座位,都可以租借韓服影相留念!好似置身韓國咁!上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚

🎃就嚟到萬聖節,又同小朋友去咗波波池餐廳玩啦!今次萬聖節又轉咗新嘅餐牌,入面嘅佈置都充滿住萬聖節氣氛,好正呀!🥳👶🏻今次可以自選萬聖節主題兒童餐一份,小朋友就揀咗企鵝男爵與骷髏共舞全日早餐,入面有熱香餅,漢堡扒,紫薯條等等嘅配搭,小朋友話熱香餅好鬆軟好好食😋🥩韓式烤腹脅肉燒肉就叫咗牛腹脅肉,佢已經醃好咗唔使再調味,燒完真係好惹味,肉味香濃又唔會韌👍🏻🐟鰻魚半份我哋仲叫咗半份鰻魚一路燒一路加啲燒汁,燒完超級香脆可口,好正😍🐮驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨牛肋骨炆得超淋,出面仲有炆到好淋嘅蘿蔔,熱食嚟講算係幾出色,啱晒秋涼天食😋🥭芒果Oreo幽靈派對沙冰呢個配搭幾有趣,芒果沙冰打得好幼細,加埋oreo一齊幾得意,食完燒肉口渴飲就啱曬!🍨萬聖狂歡雪糕窩夫個人最鍾意呢個雪糕窩夫😍窩夫好軟綿綿,啲忌廉同埋雪糕配合得好好,加埋一齊食真係超正,令成餐飯劃上一個完滿嘅句號。

🥩韓式烤腹脅肉

🐟鰻魚半份

🐮驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨

🥭芒果Oreo幽靈派對沙冰

🍨萬聖狂歡雪糕窩夫

有時成日都會諗究竟同小朋友去邊度放電好?!今次終於俾我搵到個好地方, 可以一邊食韓燒同friend傾計,又可以望住小朋友玩!小朋友放電,我地大人又安心,真係一舉難得✌🏻餐廳佈置充滿 Halloween嘅裝飾,非常有氣氛,仲有個大型嘅波波池,同多款遊樂玩具可以俾小朋友盡情甘玩😍兩位小朋友叫咗兩個兒童餐🎃WEE嘩鬼叫跑車之旅$162🎃萬聖狂歡雪糕窩夫$132🎃韓式烤腹脅肉3條$128🎃驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨$198🎃仁川鰻魚(半份)$158🎃果Oreo幽靈派對沙冰$52🎃巫婆魔藥士多啤梨沙冰$52所以食物賣相非常精緻,而且仲好好食。小朋友一見到就好開心,好難得可以好快速甘就食曬個餐,所以話呢啱玩同有得玩真係好重要😆以後就可以多咗一個親子好去處啦!💕
有時成日都會諗究竟同小朋友去邊度放電好?!

兩位小朋友叫咗兩個兒童餐
🎃果Oreo幽靈派對沙冰$52
🎃巫婆魔藥士多啤梨沙冰$52

以後就可以多咗一個親子好去處啦!💕

2024-10-09
$250 (Dinner)
  • 驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨
  • 果Oreo幽靈派對沙冰
  • WEE嘩鬼叫跑車之旅
  • 萬聖狂歡雪糕窩夫
帶小茉莉去觀塘炑八食野~呢度又有兒童餐,又有波波池,有得食有得玩,而且仲有韓屋既設計,大人細路都有得租韓服影相,仲可以打下卡,正呀😍叫左個幽靈便當比小茉莉食,個幽靈好可愛,啲食材都妹岩小朋友食,有西蘭花🥦蛋卷🫔粟米🌽炸蝦🍤火腿我就叫左烤腹脅肉,鰻魚半份,南瓜燜牛肋骨長長既腹脅肉沾上左韓式醬汁,燒完出黎仲係好嫩好有肉汁半份鰻魚份量其實都好多,同埋好厚身,我連埋鰻魚汁一齊燒,燒完好爽好有口感,而且無腥味好鮮甜南瓜燜牛肋骨原個南瓜裝住啲牛肋骨,好有萬聖節氣氛,啲牛肋骨既肉都燜到勁林勁入味萬聖狂歡雪糕窩夫🧇窩夫微甜而且外脆內軟,仲有3球雪糕,成個份量好多芒果Oreo沙冰&士多啤梨沙冰賣相好靚,幾好飲

叫左個幽靈便當比小茉莉食,個幽靈好可愛
,啲食材都妹岩小朋友食,有西蘭花🥦蛋卷🫔粟米🌽炸蝦🍤火腿

我就叫左烤腹脅肉,鰻魚半份,南瓜燜牛肋骨
長長既腹脅肉沾上左韓式醬汁,燒完出黎仲係好嫩好有肉汁

芒果Oreo沙冰&士多啤梨沙冰賣相好靚,幾好飲

2024-10-08 302 views
朋友帶住小朋友諗住食燒肉,我就推介這間,因為場內有一個好大既playroom,色彩繽紛既波波池,波波池內又有瀡滑梯,仲有其他啱細個小小嘅小朋友可以玩既玩具,成個場都會不停播放兒歌,令到餐廳氣氛好好,家長可以一邊食嘢,一邊望住佢係playRoom入邊嘅玩既情況,又有韓國服飾試穿,幾好吖🥰餐廳入面好大,裝修風格好靚,好有韓國既特色,坐位全部都係卡位,又大又闊落坐得好舒服🥰前菜:有生菜、醃蘿蔔、芽菜、薯蓉、泡菜、爐邊蛋和芝士粟米可以任食任添。沙律菜好新鮮同爽脆,正😄爐邊蛋因為小朋友,所以我哋冇加泡菜,爐邊蛋同芝士粟米都係小朋友最愛,我地每樣都加左4次😜我地仲叫左韓式烤腹協肉3條(韓式秘製醬油)$128驚嚇幽靈南瓜炆牛肋骨 $198原個南瓜上枱,然後會剪開整成一朵南瓜花,牛肋骨軟腍入味,南瓜🎃清甜,好食👍🏻鰻魚半份 $158皮脆肉嫩企鵝男爵與骷髏共舞全日早餐 $158小朋友見到這最喜歡,有漢堡扒、pancake、紫薯條、火腿、粟米🌽和蕃茄仔萬聖狂歡雪糕窩夫🧇$132蛋味香濃,鬆脆,份量一啲都唔少巫婆魔藥士多啤梨沙冰 $52芒果Oreo幽靈派對沙冰 $52總括嚟講!呢度座位環境舒適,食物新鮮!小

朋友帶住小朋友諗住食燒肉,我就推介這間,因為

我地仲叫左
韓式烤腹協肉3條(韓式秘製醬油)$128

驚嚇幽靈南瓜炆牛肋骨 $198

鰻魚半份 $158
皮脆肉嫩

企鵝男爵與骷髏共舞全日早餐 $158

萬聖狂歡雪糕窩夫🧇$132
蛋味香濃,鬆脆,份量一啲都唔少

巫婆魔藥士多啤梨沙冰 $52
芒果Oreo幽靈派對沙冰 $52

總括嚟講!呢度座位環境舒適,食物新鮮!小朋友玩得開心!媽咪食得舒服,期待下一次再嚟
😍
2024-10-04 327 views
今日嚟觀塘呢間韓燒親子餐廳食飯,最主要都係因為地點方便,提供兒童餐同遊樂設施俾老闆放電,又有應節主題餐牌,適逢萬聖節就有萬聖節主題嘅兒童餐同埋甜品。我哋提早訂位仲有韓式包廂坐,夠晒私隱度芒果Oreo幽靈派對沙冰/巫婆魔藥士多啤梨沙冰兩款萬聖節特飲分別係芒果同士多啤梨味,夏日炎炎飲沙冰可消暑解膩可愛幻影幽靈便當好可愛嘅便當,小朋友一定鍾意顏色豐富,營養均衡,有蛋卷,炸蝦,火腿,粟米,士多啤梨,西蘭花驚嚇幽靈南瓜燜牛肋骨份量好多,原個南瓜好厚肉,剪開之後會好似花瓣打開,南瓜肉香甜,炆到好腍,吸收左牛肋骨肉汁;牛肋骨都炆到好腍,大大嚿,啖啖肉韓式烤腹脅肉卷成玫瑰花形狀,口感軟嫩,燒起嚟會有香濃嘅肉味同油脂香烤鰻魚 鰻魚厚身大條,肉質唔會太肥,偏向細嫩有咬口,燒香咗之後皮脆肉嫩,配埋鰻魚汁香甜焦香萬聖狂歡雪糕窩夫窩夫外脆內軟,牛油味香濃,配雪糕同水果絕配,小朋友都爭住食豐富韓式小菜任食:除咗沙律菜以外,泡菜、芽菜、海帶、薯仔沙律、爐邊蛋同芝士粟米都係可以添食遊樂設施:有波波池、滑梯、小廚房、小市場、推車仔、積木等等各種玩具,仲有閱讀角提供多款圖書,亦有BB凳、育嬰室、兒童餐具等設施職員態度親切

芒果Oreo幽靈派對沙冰/巫婆魔藥士多啤梨沙冰

韓式烤腹脅肉
卷成玫瑰花形狀,口感軟嫩,燒起嚟會有香濃嘅肉味同油脂香

烤鰻魚

萬聖狂歡雪糕窩夫
窩夫外脆內軟,牛油味香濃,配雪糕同水果絕配,小朋友都爭住食

豐富韓式小菜任食:

遊樂設施:

職員態度親切,會拎啲小玩具氹小朋友開心,上菜時亦會注意小朋友嘅安全