2023-11-27
今次到訪位於葵芳新都會廣場既分店,店舖空間好寬敞,前鋪位置主要提供比享用韓式料理既客人,同燒烤位置分開,呢個安排十分貼心😎一場嚟到梗係試吓佢哋嘅高質韓牛燒烤!同朋友叫咗個二人精選燒烤套餐,果然抵食又好味👍🏻👍🏻👍🏻精選二人燒烤套餐可以選擇全牛肉、豬肉或者兩者混搭。全牛套餐包括左極級霜降肉、牛膈肌、韓式調味牛肋骨肉以及牛肋骨。前菜方面我揀左佢地既招牌炸雞👅套餐仲可以多揀一份秘製特級牛舌、牛大/小腸或者係烤蝦蔬菜🤩首先一定要介紹佢地既極級霜降肉,質素毋庸置疑!個人覺得係最好食嘅一種🤩肉味香濃嫩滑,帶有雪花般既紋路,肉脂比例平均,輕輕一燒已經可以帶出焦香感同油香😎我自己最鍾意配合生菜食,增加口感同時又大大減低油膩感!牛膈肌相對肉味會較重,有種特別既香氣,入口鮮嫰又有咬勁!呢款肉就咁一小塊食都冇問題!第二最愛係牛肋骨肉😚好有驚喜!好喜歡佢哋既自家韓式調味,好惹味🥹口感都較嫩,帶有豐富的油脂,同時又可以品嚐到牛肉鮮味!佢哋嘅招牌炸雞都很好,外層炸得好薄又脆!炸雞最緊要內裏Juicy,佢哋都做到👍🏻芥末柚子醬汁幾特別,酸酸甜甜👅牛舌同樣高質!最怕牛舌咬唔斷,佢哋就冇呢個問題👍🏻厚度適中,食起上嚟都
我自己最鍾意配合生菜食,增加口感同時又大大減低油膩感!
牛舌同樣高質!最怕牛舌咬唔斷,佢哋就冇呢個問題👍🏻厚度適中,食起上嚟都係爽口嘅❤️
韓式伴菜都係任食!套餐性價比高,諗到韓牛燒烤會諗起佢😚😚😚
| 精選二人牛肉燒烤套餐 $368
📍 葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖
🌟人均消費:$101-200
🌟菜式:#goodgirltummy韓國菜 #goodgirltummy燒肉
🌟地區:#goodgirltummy葵芳