2024-10-15
兩個人收工返到荃灣食飯,竟然試到好嘢!行到海之戀諗住搵間食日本野既餐廳,見到呢間坐得幾舒服就入咗去!一睇menu,就有好多種類揀,最後我哋叫咗個鰻魚茶漬飯同和牛壽喜燒定食,再留肚食甜品鰻魚茶漬飯個湯揀咗蝦湯,個蝦湯好有驚喜,係淡麗風既蝦湯,唔係橙色果d和牛壽喜燒定食和牛有質素,一d都唔韌,個汁就都幾濃味,連埋隻蛋用嚟撈飯食一流!另外要讚一下定食個前菜,醃製既牛蒡,好好食!之後就梗係要叫埋甜品先完滿啦,叫咗個自選特製芭菲,可以試到期間限定既夕張密瓜軟雪糕、綠茶雪糕球之外,仲可以揀多3種配料,一杯滿足哂幾個願望,性價比高!另外亦叫咗個佢既招牌-鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇,上枱已經比佢日式盒子吸引,食落去口感好滑,中間都有綠茶粉下次嚟到再試埋佢期間限定既阿華田提拉米蘇至得!