Restaurant: Momoku (MCP DISCOVERY)
Info:

2024-07-07 73 views
今日下午去咗食石鍋飯,啲食物極度油膩,叫佢哋拎水拎紙巾拎餐具,要叫幾次先會有人應你,服務有待改善!感覺他們唔憂做!上菜非常之慢,等咗45分鐘先有,吹咗兩次都係冇反應,佢哋係正常速度!
2024-07-07
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$88 (Lunch)
2024-06-13 101 views
今日本來想黎食韓國野,點知見到牛扒做優惠,所以就叫左試吓西冷牛扒 (7成熟)牛扒好食,夠淋,用木板上,唔怕過熟薯條係我既致愛,佢D薯條就咁食都好夠味,真係好好食推開牛扒,發現原本有埋蔬菜,真係好貼心~茶走
2023-10-30 365 views
 來到位於寶琳站的新都城食下午茶,這次選在韓樂。雖然韓樂與百份百、意樂、桃園制作等餐廳屬同一飲食集團,但餐牌都略有分別,例如我在百份百喜歡點的西多,韓樂則沒有。不過,韓樂的下午茶餐選擇都很充足。取而代之,我這次選流心芝士烤多士,多士色澤金黃,口感香脆。有流心芝士效果,但不算好強。蘸些糖漿來吃,微甜又帶點芝士香,好吃又不會太膩。黑松露野菌炒滑蛋香脆牛角酥,黑松露野菌炒蛋都算炒得夠滑,但沒什麼松露香。牛角酥夠脆,但牛油香不突出。伴有沙律菜,增加視覺效果。惹味豚肉湯讚岐烏冬及一口炸雞湯讚岐烏冬,粉絲轉讚岐烏冬需加$3。烏冬質感煙韌滑溜,除了豚肉及炸雞外,配菜還有溏心蛋及菠菜苗。豚肉份量充足,質感未至於好軟嫩,不過不失。炸雞是甜辣醬口味,微辣夠惹味,炸得夠脆而且脆漿不會太厚。特飲芒果雜果賓治及熱菊花柚子梨茶均需另加$8。雜果賓治就是多了點芒果香甜,幾好飲。熱菊花柚子梨茶不會太甜,嚐到柚子味之餘,也帶有菊花香。凍檸茶就如同集團的其他店舖一樣,都是預先處理好的檸檬茶,是沒有鮮檸檬片的。凍咖啡味道香濃,奶的比例恰好。下午茶的人均消費$45,算不上便宜,食物味道算是不錯,偶爾光顧也可。
流心芝士烤多士
黑松露野菌炒滑蛋香脆牛角酥

惹味豚肉湯讚岐烏冬
一口炸雞湯讚岐烏冬
芒果雜果賓治
熱菊花柚子梨茶
熱菊花柚子梨茶不會太甜,嚐到柚子味之餘,也帶有菊花香。
凍檸茶
凍咖啡
凍咖啡味道香濃,奶的比例恰好。

2023-08-19
$45 (Tea)
流心芝士烤多士
一口炸雞湯讚岐烏冬
芒果雜果賓治
凍咖啡
2023-03-25 500 views
自己返學前去試呢一間餐廳,平時好少見到,諗住試吓,見到門口餐牌嘅選擇好多,食物圖片都好吸引,最後驅使左我食黑武士叉燒蝦炒飯,真正出嚟嘅食物賣相同張相一樣,但係就唔見叉燒,只有蝦同埋炒飯,蝦食到少少雪藏味,唔係咁新鮮,但係我覺得唔難食,價錢還可以接受,因為都幾大碟最後加咗$3 ,加杯凍飲,下次都會再嚟試吓招牌嘅石頭飯,發現在場都幾多人叫,同埋飾物款式多好多,花多眼亂,唔知食邊樣
自己返學前去試呢一間餐廳,
平時好少見到,諗住試吓,
見到門口餐牌嘅選擇好多,
食物圖片都好吸引,
最後驅使左我食黑武士叉燒蝦炒飯,
真正出嚟嘅食物賣相同張相一樣,
但係就唔見叉燒,只有蝦同埋炒飯,
蝦食到少少雪藏味,唔係咁新鮮,
但係我覺得唔難食,
價錢還可以接受,因為都幾大碟
最後加咗$3 ,加杯凍飲,
下次都會再嚟試吓招牌嘅石頭飯,
發現在場都幾多人叫,
同埋飾物款式多好多,花多眼亂,唔知食邊樣
今日3父子行過見個菜牌幾吸引就入去試下,講真價錢真心平咁我3個叫左3樣野大囝:石窩飯細囝:芝士8爪魚飯,我就叫過人蔘雞火鍋食物到啦細囝個芝士8爪魚飯精彩既堅做到3樣野出黎8爪魚,飯同芝士都自成一格完全no唔埋,8爪魚食2隻就一定有一隻有沙石,我個人蔘雞鍋,雞完全冇味好勁雪味菜又苦,連鮮冬菇都有怪味,正當我想投訴時出現返一樣野令我唔敢投訴,應該係成個餐最新鮮既,就係兩件午餐肉,食完我幾想叫大廚出黎讚下佢舊午餐肉有幾咁出色。真話講完最後真心覺得唔差既個石鍋飯係幾好味,如果大家去就食石鍋啦其他冇謂搞啦…但我自問一定唔會再去
細囝:芝士8爪魚飯,我就叫過人蔘雞火鍋
2023-02-04 267 views
近一年嘅假期,我好鐘意去呢間韓樂食早餐,因為除咗近屋企、早餐截單係11:30外,食物好味、啱食、性價比高。 坐位、環境都舒服,姐姐啲服務都唔錯。 食物款式都唔少,最緊要係好啱我食! 總之就讚喇☺️
平價🤩大份😍高質韓國菜🇰🇷🌸韓樂呢間韓式餐廳,我哋已經嚟咗幾次啦,今次就等我哋將呢間餐廳嘅吸引之處,介紹俾你哋啦😆韓樂餐廳係韓式主打到港式美食,佢哋嘅石頭鍋飯令我念念不忘😍餐廳嘅設計韓式木系為主,卡位座椅木的設計元素,加上梳化,俾人一種好放鬆嘅感覺🤗餐廳仲有幾個打卡位,一大片嘅酒樽牆,仲有韓式設計嘅特色招牌🤪增添唔少玩味主義,呢間餐廳係有晚市優惠套餐,價錢都係差唔多,但係就包埋嘢飲😆我哋今次嗌咗主餐牌入邊,所以嘢飲跟餐半價🤣✨溫泉蛋牛肉石頭鍋飯 $66呢個牛肉石頭鍋飯,我次次嚟都會必點👍🏻👍🏻👍🏻一上枱香氣撲鼻,份量好足夠,配上韓式辣醬及韓式芝麻甜醬,醬嘅份量自由調配,唔需要驚太辣食唔到🤗石頭鍋發出陣陣滋滋既聲音,大家千祈唔好掂到個石頭鍋,因為真係好熱,就算食到最後溫度仍然保持住🔥配料有香蔥、生雞蛋、紅蘿蔔及洋蔥,當然唔少得牛肉🐂將所有食材撈勻,加上醬汁,香氣更加昇華😍芝麻牛肉非常之香,入口鬆化,配上甜甜辣辣嘅醬汁,非常惹味🔥令人食指大動,胃口大開!每粒飯都沾滿蛋漿😍令人回味無窮😋😋必點指數✨✨✨✨✨✨野菜牛肉炒粉絲 $65一上枱就已經聞到,佢嘅韓式醬汁非常之惹味!佢嘅配料同石頭鍋飯一
平價🤩大份😍高質韓國菜🇰🇷
🌸韓樂

✨溫泉蛋牛肉石頭鍋飯 $66
必點指數✨✨✨✨✨

✨野菜牛肉炒粉絲 $65
一上枱就已經聞到,佢嘅韓式醬汁非常之惹味!佢嘅配料同石頭鍋飯一樣都係有芝麻、紅蘿蔔絲、椰菜絲及牛肉👍🏻佢嘅味道基本上同石頭鍋飯差唔多🤣不過佢冇辣醬,大家唔使驚佢會辣。正宗嘅韓式粉絲非常之彈牙,炒得非常之入味,配上甜甜嘅韓式燒醬汁,一陣牛肉一啖粉絲!而且份量一啲都唔少🤗鍾意食韓式粉絲嘅可以試吓👍🏻不過我個人依然覺得石頭鍋飯更勝正一籌,佢加埋隻蛋,仲有能夠keep住溫度嘅石頭鍋,價錢都係比韓式炒粉絲貴一蚊咋🤣🤣🤣

✨芒果蘆薈雪碧(跟餐+$13)
呢度嘅嘢飲有好多款都好吸引,今次叫咗芒果蘆薈雪碧,芒果味道非常濃郁,加上雪碧有汽甜甜的,而且配上蘆薈粒粒好有咬口😋鍾意清新口味嘅大家都可以試吓😍非常推薦✨✨✨✨✨

✨熱大韓生薑檸檬茶 (跟餐+$13)
鍾意飲熱飲嘅養生人士,都可以試吓呢杯大韓生薑檸檬茶,生薑味好濃郁好香,但又唔會好辣,生薑加檸檬驅寒養生一流👍🏻冬天飲啱晒!熱辣辣飲落好舒服🤗非常推薦大家試吓✨✨✨✨

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨

🏠 韓樂 (將軍澳廣場) (將軍澳)
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場2樓70-72號舖

2022-12-05
2022-09-26 291 views
疫市之下不斷擴充嘅餐飲集團,來到新都城中心一連開了三間不同嘅餐廳,呢間韓樂望落去裝修都好有氣派。因為係平日嘅關係,餐廳唔多人,靜靜地坐得好舒服。望下個餐牌,價錢都唔貴,叫左兩個唔同嘅扒餐試下。呢個係香煎豬扒配餐肉、鮮奶炒滑蛋同蒜香牛油多士。望落去賣相都幾吸引,豬扒同餐肉都煎得幾香口,炒滑蛋都唔錯,件多士就唔多夠蒜蓉,個餐還配了啲沙律菜,值得一讚!呢個係香草雞扒配煙肉、鮮奶炒滑蛋同蒜香牛油多士。呢個餐賣相都同樣吸引,雞扒同煙肉都煎得幾好,個餐仲多咗條腸仔添!呢份多士就夠哂蒜蓉喇,當堂唔同哂!餐茶叫咗杯特濃即磨咖啡,咖啡都幾有香味,好飲!整體都唔錯,平靚正,不過似乎太多肉,食完都幾滯下。

因為係平日嘅關係,餐廳唔多人,靜靜地坐得好舒服。

望下個餐牌,價錢都唔貴,叫左兩個唔同嘅扒餐試下。

餐茶叫咗杯特濃即磨咖啡,咖啡都幾有香味,好飲!

整體都唔錯,平靚正,不過似乎太多肉,食完都幾滯下。
2022-03-23
Type of Meal
Breakfast
#80用家感受,不是打手!Walk in 8️⃣0️⃣CP值,平日下午茶時段16:00,兩人埋單免加一合共$92,平均每人$46。將軍澳寶琳地鐵站A1出,易搵嘅,環境新淨,算舒服,感覺乾淨,服務友善,落單出菜很快,可手機落單,整體滿意,會再去。8️⃣0️⃣吉列脆魚柳拼薯條,茶餐$35,餐飲可樂加$3,魚柳好脆冇腥味,大件抵食,薯條夠熱,正。7️⃣0️⃣魔鬼芝士一口炸雞,茶餐$36,炸雞量算多,芝士味唔夠,都好食嘅。8️⃣0️⃣餐飲蜜桃梳打加$8,清新好味,甜度適中。9️⃣0️⃣柚子蜜糖雞翼,跟餐加$10,個人覺得好好味,柚子味濃,細隻左小小。
#80
用家感受,不是打手!
Walk in

8️⃣0️⃣餐飲蜜桃梳打加$8,清新好味,甜度適中。

2022-08-30
$46 (Tea)
  • 柚子蜜糖雞翼
2022-09-08 127 views
真係太過分⋯⋯😡如果石頭鍋飯做唔到外賣就應該唔好做 😒 又或者係外賣個度寫明,係要自行整熱先食得。唔怪得係openrice 落完單,一陣間就話可取餐。朋友買咗個石頭鍋飯外賣,滿心歡喜就快有飯食,打開見到個樣都仲係好開心 (賣相都得) 點知一食係完全唔熱!係暖都稱唔上,想點呢?係咪要客人食凍石頭鍋飯?😡😡辛苦收工叫外賣就係想方便⋯⋯而家攪到又係要開火整番熱,跟住又係要洗碗,真係唔該晒,一肚氣!咁樣對待客人,完全唔會再幫襯,堂食都唔會想去試😡😡😡最後,冇辦法先揀1星,要有星先有劣評!係星都唔想俾!😡😡😡😡
真係太過分⋯⋯😡

外賣石頭鍋飯
2022-09-08
TakeAway
2022-08-18 148 views
韓樂近年開了好多分店,裝修幾靚,食物多選擇,而價錢又相當親民,係一間唔錯的韓風茶餐廳一口石鍋黑椒牛(珍珠飯),大大個石頭鍋配料,黑椒牛和其他配菜舖滿整個石頭鍋,唔錯野菜牛肉炒粉絲,份量幾多下,味道幾好食,粉絲唔太乾身,不過油就比較多魔鬼芝士 一口炸雞,芝士不過不失柚子檸檬梳打

一口石鍋黑椒牛

野菜牛肉炒粉絲
魔鬼芝士 一口炸雞,芝士不過不失
魔鬼芝士 一口炸雞
柚子檸檬梳打