2023-02-20 97 views
嚟過幾次都係夜晚飲酒,佢哋啲cocktail 同酒都唔錯,但慢慢罐裝啤酒選擇少咗…🥲講返今次,第一次咁早嚟食Lunch 早到剛開門😅 好處係無人隨便坐慢慢傾慢慢食! 員工一向都好nice 好快嚟!即使早上剛開工都唔會黑面或者發呆🤣Set lunch 有餐湯,今日係粟子湯,打蓉晒又幾香幾好味😋太早唔係好食到嘢,叫咗煙三文魚沙律味道還好,不過菜就少咗啲,煙三文魚都係來貨,未至於好香油脂,但大大塊有4-5 塊都唔係差。只係想食多啲菜,如果多少少菜就好喇😋朋友order 燒春雞,等咗好耐,以為佢攪乜… 但出嚟個樣一啲都唔求其,仲好香噴噴🤤 最初以為係鬼佬餐廳果啲,調好晒味急涷來貨翻焗… 但食落又唔似咁hea ,會有少少肉汁唔係柴皮雞!調味都唔錯,唔係勁多味精蓋過雪味嗰種! 跟餐要咗2杯果茶,清清哋!因朋友想飲咖啡,就求其飲杯茶算。杯茶都唔錯,唔係冰底!玫瑰雜果茶,有少少果香味👍🏻 第一次試午餐,感覺唔算貴(晚餐就有少貴) 以呢個(set lunch ) 價嚟講算好食,如果酒吧計,佢食物叫好出色!比起附近更貴嘅餐廳佢已好食好多! 繼續支持,尤其晚上cocktail 🍷

講返今次,第一次咁早嚟食Lunch 早到剛開門😅

好處係無人隨便坐慢慢傾慢慢食!

太早唔係好食到嘢,叫咗煙三文魚沙律

朋友order 燒春雞,等咗好耐,以為佢攪乜…
但出嚟個樣一啲都唔求其,仲好香噴噴🤤
最初以為係鬼佬餐廳果啲,調好晒味急涷來貨翻焗…

跟餐要咗2杯果茶,清清哋!因朋友想飲咖啡,就求其飲杯茶算。
杯茶都唔錯,唔係冰底!玫瑰雜果茶,有少少果香味👍🏻

比起附近更貴嘅餐廳佢已好食好多!

繼續支持,尤其晚上cocktail 🍷
$150 (Lunch)
2023-02-07 123 views
已經係上年12月過嚟呢度食,四點方便,適合朋友聚會、舊同學約食飯。 氣氛幾好,適合年輕人餐廳主要係食fusion菜,睇餐牌啲配搭幾新穎。當日都試咗幾樣招牌菜式,其中比較深刻就係呢個西瓜吞拿魚😂主菜等得比較慢,真係一班朋友慢慢傾偈慢慢食嘅節奏。 服務員態度都幾好,會搞吓氣氛。值得一提嘅係佢用花樽裝特飲,長輩見到話好似拜山唔吉利🥲總括嚟講,菜式好唔好食就見仁見智,個人覺得試一次唔錯,但唔會帶長輩或者過嚟見客。
氣氛幾好,適合年輕人
值得一提嘅係佢用花樽裝特飲,長輩見到話好似拜山唔吉利🥲

2023-02-04 123 views
Funny here offering no tap water and you can only order sparking water or bottle water if you wanna drink some water lol, first time going to a restaurant and they are not serving water laughedCrispy Pork Knuckle Sauerkraut and fermented tofu sauce having crispy layer but the taste is just ok, won’t be too salty except the first piece, but the pork texture is indeed so dry and hard, just like eating a stone lol and guess the size is only half knuckle instead of whole one. The vegetables are most

The vegetables are mostly good except the cold broccoli
outsides:
insides:
menu:
Playing music on the air is nice, though the taste is just okk, guess here only selling the environment lolll, and the price simply not worth it
$380 (Tea)
2023-01-26 146 views
呢間餐廳真係好Chill,裝修好靚,我哋仲揀咗個對住外面開咗個大窗嘅吧枱位,飲住佢嘅house wine,望住d人行黎行去,豁然開朗,杯House Wine都幾啱我口味,過一個開心嘅星期六就係咁簡單。我個Friend叫咗個熱嘅Fruity Rose水果花茶,入面有薔薇果、蘋果同洛神花,不過揭開個茶壺原來都只係茶包一個,好彩味道都OK。我哋另外叫咗個炸魷魚圈食吓,唔使齋飲嘢,份量比想像中多,味道都唔錯。

2023-01-04 169 views
✨尖沙咀貴價西餐廳✨#mayfoodie_tsimshatsui倒數前夕, 我同朋友👯‍♀️嚟到尖沙咀K11 Art Mall 地下嘅一間貴價西餐廳, 諗住試吓佢哋嘅set dinner…. 點知lower than expectation🥲失去💸💸💸 之外, 亦都唔飽肚🥲——- 環境方面 ——-Rating: 7 out of 10適逢倒數日子, 餐廳門外有一啲倒數表演, 吸引唔少人喺出邊圍觀🙈 所以我哋喺餐廳入邊用餐之外,亦都可以聽到出面嘅表演歌曲🎶🎸餐廳裝修主要嘅紅色為主調, 燈光比較昏暗🥴——- 食物方面 ——-餐廳唔會主動提供水比客人🥴 如要飲水嘅話,可以加$50購買佢哋嘅sparkling water… 餐廳仲要要求每位最低消費$400以上🥲結果我哋order咗一個套餐, 包括以下菜式: (1) 🦞龍蝦肉醬配蕃茄沙沙配法國魚子 - Rating: 7.5 out of 10法國魚子配蕃茄味道不俗, 好濃郁👍(2) 鮮鮑魚雞清湯 🥣- Rating: 6 out of 10清雞湯味道普通, 鮑魚味唔重, 仲要好多味精🥲(3) 西班牙紅蝦扁意粉🦐🍝 - Rating: 7.5 o
✨尖沙咀貴價西餐廳✨
#mayfoodie_tsimshatsui

點知lower than expectation🥲
失去💸💸💸 之外, 亦都唔飽肚🥲

——- 環境方面 ——-
Rating: 7 out of 10
所以我哋喺餐廳入邊用餐之外,亦都可以聽到出面嘅表演歌曲🎶🎸
餐廳裝修主要嘅紅色為主調, 燈光比較昏暗🥴

——- 食物方面 ——-

法國魚子配蕃茄味道不俗, 好濃郁👍

清雞湯味道普通, 鮑魚味唔重, 仲要好多味精🥲

(3) 西班牙紅蝦扁意粉🦐🍝 - Rating: 7.5 out of 10
意粉配合醬汁下味道濃郁👍👍 紅蝦亦都好新鮮, 咬落去爽口😋

(4) 🥩澳洲M5 和牛肉眼扒配紅酒汁 - Rating: 7 out of 10
我哋要求餐廳煮medium rare, 但係餐廳話可以淨係煮到三成熟🙈 煮出嚟嘅牛肉口感唔算太硬, 咬落去都有少少肉汁🥩

套餐亦都有提供柑橘蛋糕 🍰, 味道有啲酸, 麻麻哋好味….

食晒所有菜式之後都仲係唔飽肚🥲 整體CG值不高🥴

📍MOONKOK (K11 Art Mall) (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11 Art Mall地下G34-G35號舖

2022-12-31
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
Celebration
New Year's Eve
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 有幾個不滿或有疑問嘅位🥹12月22號係OP book枱,28號突然腥個WhatsApp 叫我落訂。差啲以為係scam😱31號你驚少咗客,miss booking etc 理由而收deposit。過咗咁多日先黎收?依個行為已經非常唔合理。我打去確認個text係咪真再問點解要比。對方話唔比都得,最多留10分鐘枱。正常唔係應該咁架咩?唔suppose 遲到之餘都要個turnover 多快。去到食咗半個鐘有多先見到本身空咗個兩枱有人。之後moonkok 話有最底消,人均400。唔知係咪節日先係咁?不過你menu啲價都咁上下。再者,連tab water (唔係咩mineral / sparkling) 都無,一定要你叫一枝🥺 高級餐廳普通水都唔收,點解要咁?再講下食 ~叫咗兩個餐加鵝肝牛柳 個餐有以下🌼 龍蝦肉醬配蕃茄沙沙配法國魚子做開胃菜黎講係幾清新不過不失唔點食到龍蝦🦞味🌼 鮮鮑魚雞清湯有少少淡而無味好重油味但無雞味西餐配中湯?🌼 西班牙紅蝦扁意粉成set比較好食係蝦老咗少少意粉都還好🍝🌼 澳洲M5和牛肉眼扒配紅酒汁(+$50)多根到。。。油脂分布唔知想點肉

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

🌼 西班牙紅蝦扁意粉

成set比較好食
係蝦老咗少少
意粉都還好🍝

🌼 澳洲M5和牛肉眼扒配紅酒汁(+$50)
多根到。。。

🔎#cass_western
🔎#eatwccinhk

#moonkok
2022-11-23 252 views
Menu唔算大,咩都有啲,西餐加少少fusion元素如果食齊頭盤主菜加少少甜品嘅話,Set dinner for two都抵食坐低會有樓面問你要唔要水,水係樽裝水要另費頭盤揀左黑松露多士同山葵手撕雞黑松露多士夠香口,餡料多,方包微脆,好食。全晚最好食係依樣!山葵手撕雞正常發揮主菜揀左兩個海鮮大蝦意大利飯飯底係雜菌忌廉意大利飯,上面有兩隻開邊大蝦意大利飯都幾香濃,不過煮得有啲過熟同收汁收得乾左大蝦海鮮闊條麵闊條麵用海鮮湯炒,上面都係放左兩隻開邊大蝦幾香同味道都ok,不過個人喜歡個汁再濃啲甜品係雪糕球加威化,個雪糕一致覺得好好好好食兩個人埋單差不多一千,環境幾好既,不過食物質素略嫌普通,整體略貴
Menu唔算大,咩都有啲,西餐加少少fusion元素

坐低會有樓面問你要唔要水,水係樽裝水要另費

頭盤揀左黑松露多士同山葵手撕雞

山葵手撕雞正常發揮

主菜揀左兩個海鮮
大蝦意大利飯
飯底係雜菌忌廉意大利飯,上面有兩隻開邊大蝦
意大利飯都幾香濃,不過煮得有啲過熟同收汁收得乾左

大蝦海鮮闊條麵
闊條麵用海鮮湯炒,上面都係放左兩隻開邊大蝦
幾香同味道都ok,不過個人喜歡個汁再濃啲

甜品係雪糕球加威化,個雪糕一致覺得好好好好食

兩個人埋單差不多一千,
環境幾好既,不過食物質素略嫌普通,整體略貴

• 黑白無常
軟嫩慢煮牛舌🥩仿北京填鴨薄餅🍗濃香黑松露春雞!-懷舊花瓶上嘅Cocktail、復古唱片機嘅擺設、古典嘅紅綠配色,一聽就知唔係一間普通餐廳。餐廳主打中西Fusion菜,以西餐作基底,再加入中式元素,而店面就回到五六十年代咁,無論食物定環境都極有格調,真係打卡必到。-🥓慢煮澳洲極黑牛舌 ($148)脂香特別濃郁嘅極黑牛舌,經過慢煮後非常軟嫩,入口已經有令人難忘嘅感覺,超推薦嘅必叫之一。🍕中式BBQ醬鴨髀肉薄餅 (10吋 $198)中西合壁嘅招牌菜,仿北京填鴨嘅口味,配上香脆薄餅做法,配搭驚喜令人食唔停口,而且一拉芝士拉絲,夠哂邪惡。🍗黑松露法蘭西春雞 ($348)一上枱已經聞到濃郁黑松露香,原隻春雞注入黑松露同牛油,焗到外皮微脆,肉質香嫩Juicy。🥩鵝肝配牛柳 ($418)經典菜式但一樣擺盤精緻,鵝肝半熟,鵝油脂香滲落牛柳中,而睇相都見牛柳外焦內嫩,非常誘人。🦞牛油果蝦沙律配龍蝦啫喱 ($88)-🍹Memories ($148)🍵Procelain ($148)1️⃣本身有自設酒廠嘅佢地,對酒類非常講究,先講外形,一杯以復古花瓶呈現,另一杯就用上通透瓷杯,剩係外形已經打卡一流。2️⃣而且用料同配
軟嫩慢煮牛舌🥩仿北京填鴨薄餅🍗濃香黑松露春雞!

🥓慢煮澳洲極黑牛舌 ($148)

🍕中式BBQ醬鴨髀肉薄餅 (10吋 $198)

🍗黑松露法蘭西春雞 ($348)

🥩鵝肝配牛柳 ($418)

🦞牛油果蝦沙律配龍蝦啫喱 ($88)

🍹Memories ($148)
🍵Procelain ($148)

2️⃣而且用料同配酒都非常用心,例如會採用四川白酒,去迎合返中西元素嘅主題,而且調酒層次豐富,絕對值得一試。

🍹Moonshine Punch
除咗Cocktail,亦超推薦呢款Punch,酒具精緻猶如皇上賜毒酒,而實際上非常Fruity易入口,酸甜清新開胃。
2022-10-31 351 views
同朋友食完晚飯後意猶未盡,想食下甜品飲杯野,但附近好多舖頭都已經收檔(10點),難得呢間望落不錯,門口個經理話收12點,我地講明只係飲野及食甜品,經理話無問題咁就好啦試下。一坐低唔夠2秒,我連menu都未望清(4人只比了兩本menu),侍應A已經急不及待以背書形式sell 貴價item。我話唔該比小小時間我望望先,侍應A 唔知係咪怕我地齋坐唔叫嘢,或公司要求客人每分每秒都要消費,就又問我地要唔要sparkling/distilled water。救命,我入黎飲酒點解會想叫水?就咁來來回回應付侍應A都用左幾分鐘,而我真心連menu都未望到點落單?我再強調比小小時間,佢就真係成個人棟係度等你叫野!極奇怪!一輪糾纏下好難先打發開侍應A,點知唔夠2秒啊侍應B又立即上前,態度一樣地木訥但進取,又loop一次sell貴野。最後我真係有d火,我話你地d服務好奇怪,佢話咁可能我地服務唔適合你,咁好啦我算啦,立即轉參場。未落單都都一肚火,完全唔想幫襯。

未落單都都一肚火,完全唔想幫襯。
2022-09-30 1574 views
鬧市中有格調嘅Fine Dining今次去嘅依間位置係尖東河內道K11 Art Mall地面露台 位置唔難搵 門面有兩格窗口吧檯 外圍望過去別有一番風味 另外有2張企檯 方便想小酌2杯嘅客人裏面座位唔算多 建議穩陣起見都係book定位好啲 但不得不提裝潢華麗 紅色布絨高卡位及窗簾配上3層水晶吊燈 彷彿身處中環高級餐廳 桃味手工啤 甜甜地易入口香茅雞中翼$98白汁芝士煙肉焗生蠔 $98澳洲M5和牛肉眼扒配紅酒汁$398七成熟 但就覺得有啲鞋口 同over 7成薯蓉反而好食中式BBQ醬鴨髀肉簿餅$188選用左京蔥 鴨髀肉 其他都係簿餅料 但醬料係BBQ醬略嫌濃味及比較重手 整體似食緊北京片皮鴨多啲 但幾有創意嘅 對比起招牌更加可以一試Moonkok特色招牌簿餅$208 10 吋依款簿餅用左 莎樂美腸 意大利巴馬火腿 雜椒 洋蔥 馬蘇里拉芝士 餅底唔會太乾 正常簿餅鮮蟹肉龍蝦汁意大利飯$218雖然賣相比海膽意粉無咁好睇 但味道不比佢差啖啖蟹肉 加上用龍蝦汁令成個意大利飯嘅味道更加鮮甜 而且又唔會太過濕 啱啱好鮮海膽汁意粉$238依款意粉都驚喜 單純講擺盤已經好出色之前係Rosewood 食t
鬧市中有格調嘅Fine Dining

鮮蟹肉龍蝦汁意大利飯$218
雖然賣相比海膽意粉無咁好睇 但味道不比佢差

鮮海膽汁意粉$238
依款意粉都驚喜 單純講擺盤已經好出色
之前係Rosewood 食tea 有款tomato soup都係打加左芝士嘅泡落去 睇落已經好特別 估唔到依度都有得試到
意粉藏係泡泡下面 每啖意粉都沾到海膽汁 食到好鮮味 加上海膽都唔細舊 性價比高

脆炸咸豬手配酸椰菜及腐乳醬$338
兩款醬料同配菜好特別 一款係腐乳醬 另一款係酸椰菜 首先咸豬手份量唔少仲配薯菜 賣相幾吸睛炸到金金黃黃 咬落又脆卜卜 肉質嫩口 肥膏又唔會太多 第二舊試下蘸腐乳醬 腐乳醬味道太重 豬手亦濃味 所以唔太夾 相反就咁食豬手會出色啲 因為真係皮脆肉嫩

💛個人建議會飲酒的話真係要試試手工啤
2022-09-28
$400 (Dinner)
  • 脆炸咸豬手配酸椰菜及腐乳醬
  • 鮮海膽汁意粉
  • 鮮蟹肉龍蝦汁意大利飯
“兩耳不聞窗外事”或許是客人們來到餐廳的心聲,只想在某個下班的晚上,燈光微醺,與三五知己,燈下夜聊,閑談近況,在觥籌之間交流感情。Moonkok 是一家糅合現代風格的中國傳統寺廟和茶館為設計靈感的特色餐廳。一走進餐廳,入目是紅色的沙發和窗簾,恍惚間還以為回到過去,每一個角落都讓人夢回六十年代的舊時光。別具一格的裝修風格,恰到好處的燈光,充滿年代感的生活器具,留聲機、縫紉機、老式電影放映機、風扇等,加起來構成了精緻的符號。食物|黑松露多士 $78無疑是顏值與品質都很高的開胃前菜,麵包在高溫烤焗下變得焦脆,再將黑松露置於其上。此時多士帶着餘溫,配上黑松露獨一無二的口感,稍稍咀嚼,黑松露的香氣在口腔中散開,良久不散。食物|蒜片橄欖乾蜆肉扁意粉 $188用叉子扎下,旋轉幾圈,意大利麵纏繞成團,滿滿一口塞進嘴裏,每根麵條都包裹着濃郁的蒜香味,還有微微的辣味,十分惹味。食物|鮮蟹肉龍蝦汁意大利飯 $218把意大利飯充分攪拌後送進口中,龍蝦汁包裹每粒飯粒,綿柔之餘,又能體會蟹肉在尖舌上跳躍的快感。食物|脆炸豬手配酸椰菜及腐乳醬 $338肥嫩的豬手,外皮炸成誘人的琥珀色,內裡豬肉天然的軟糯感與膠原蛋白

食物|黑松露多士 $78

食物|蒜片橄欖乾蜆肉扁意粉 $188

食物|鮮蟹肉龍蝦汁意大利飯 $218

食物|脆炸豬手配酸椰菜及腐乳醬 $338

肥嫩的豬手,外皮炸成誘人的琥珀色,內裡豬肉天然的軟糯感與膠原蛋白,吃起來彈牙有咀勁。喜歡層次豐富一點的朋友可以配搭旁邊的酸椰菜和腐乳醬,酸酸甜甜,特別開胃。

飲品|雞尾酒 - memories

除了中西合璧的融合菜,他們自家釀製的特色雞尾酒,也是不能錯過。別以為這是一個普通花瓶,實際是一杯雞尾酒,由明江四川白酒、菠蘿汁、檸檬汁、熱情果糖漿、薑啤混合而成,帶點微辣和水果香味。

走到這裡,仿若與時光來了一次怦然心動的邂逅,獨一無二的裝潢風格讓人過目不忘。來Moonkok吃的不僅是菜,還是一種氛圍感,在這裡可以感受西方和東方的文化融合,碰撞,為到來的客人製造驚喜。

餐廳地址:尖沙咀河內道18號K11 Art Mall地下G34-G35號舖
2022-09-23 272 views
平日放假約咗人食dinner又未夠鍾,於是去了這家在K11 Art Mall的餐廳,間野都幾Chill同幾好坐,D野食同酒都OK。呢碟叫Kirkpatrick汁焗蠔,其實即係芝士加炸脆咗嘅煙肉粒在生蠔上面焗佢一焗,D生蠔都幾新鮮幾Juicy,味道唔錯。呢碟係Wasabi手撕雞,天時暑熱食呢個菜式最好,少少辣好消暑,襯埋杯House Wine,佢地呢度用Shiraz,味道都幾好,易入口又易配食物,我結果都飲了3杯,早知成支叫啦。
2022-09-20
2022-09-22 245 views
夏日午後 來個下午茶時光先行過K11,來到一間好chill既餐廳,係窗前睇車水馬龍,而係室內怡然自得,嘆番一個靚靚下午茶先。餐廳新出既tea set,真係由鹹至甜,好耐冇食過啦,今次同朋友嚐下鮮。🔶K11 MOONKOK AFTERNOON TEA SET🔸自家製龍蝦啫喱Homemade Lobster Jelly細細杯Q彈啫喱滿滿龍蝦肉,而濃郁既龍蝦湯用分子料理整成啫喱,滿滿精華都係曬度。🔸夏天松露巴馬火腿多士Parma Ham w/ Summer Truffle Toast濃郁松露配火腿一樣好夾🔸吞拿魚他他配中式包子Tune Tartare w/ Chinese好似長州包山既平安包,新鮮過癮又有趣,好似去左長州拎既勝利品。🔸脆炸日本松葉蟹腳Crispy Snow Crab Legs酥脆外表係多肉既蟹腳,淺嚐初秋蟹腳頭啖🔸鵝肝慕絲法式牛油包Foie Gras Mousse on Buttered Bread冷盤鵝肝好似食緊一塊蛋糕咁絲滑,一d都唔膩口🔸巴馬火腿配西瓜Parma Ham Watermelon夏天點少得西瓜下午茶,配搭鹹甜鹹甜更美味🔸迷你馬卡能Mini Macarons下
夏日午後 來個下午茶時光先

濃郁松露配火腿一樣好夾
好似長州包山既平安包,新鮮過癮又有趣,
好似去左長州拎既勝利品。
酥脆外表係多肉既蟹腳,淺嚐初秋蟹腳頭啖
冷盤鵝肝好似食緊一塊蛋糕咁絲滑,一d都唔膩口
🔸巴馬火腿配西瓜Parma Ham Watermelon
夏天點少得西瓜下午茶,配搭鹹甜鹹甜更美味
🔸迷你馬卡能Mini Macarons
下午茶必備要來個馬卡龍,先係完整下午茶
🔸每日精選芝士蛋糕Chef Selected Cheese Cake
濃郁芝士,一啖又一啖
🔸迷你美式崧餅Mini Pancakes

🔸迷你冬甩Mini Donuts

🔶STARS WITH THE MOON
🔸一次過試曬8種唔同口味既茶酒真係過癮,有深有淺既酒度,而茉莉花茶酒更係最愛,淡淡花香配上淡淡酒味,下午茶淺嚐最適合不過。

🔶MOONSHINE PUNCH
🔸而仲有新出既水果茶,用古代造型既鼎酒杯器皿,真係別有風味,而酒都唔算濃,用果味環繞Lunaqua釀成獨一無二的水果茶,微醺夏日,最係chill
2022-09-16 179 views
約咗女朋友13/9返工一齊晚餐,環境好服務態度更加好,而家好少後生仔女咁好招呼,order時發現食物都非常有創新,特別係Tuna tartar with watermelon 很有新意,口感非常refresh極力推介。pizza薄底,味道也不錯👍成餐飯覺得喺一間很有新意啲餐廳chill 咁。打卡不錯👍返到屋企發現跌咗條手鏈喺餐廳,打返電話過去,個男仔即刻幫我搵,好幸運搵到,第二日取返,慶幸之極。藉此喺呢度想感謝他們。Many many thankssss
藉此喺呢度想感謝他們。
Many many thankssss
2022-09-13
  • Tuna  tartar  with  watermelon
2022-09-07 245 views
圍繞著月亮作為設計理念的🌙 Moonkok 新推出的Afternoon Tea set 是中西合璧結合而成的下午茶有各式各樣的鹹點和甜點鹹點方面包括有自家製龍蝦啫喱;入邊真係有粒粒龍蝦肉、夏天松露巴馬火腿多士、吞拿魚他他配中式包子;用了平安包的概念但配上西式fusion 麻辣肉餡、脆炸日本松葉蟹腳、鵝肝慕絲法式牛油包、巴馬火腿配西瓜甜點方面有迷你馬卡龍、芝士蛋糕、美式鬆餅及冬甩🍩總有一款岩你口味😎😎飲品方面:Stars with the moon 🌙 八星伴月的概念把8款酒放在中式茶杯內可以做到share patter 跟朋友一齊分享酒是源於自家調製8種不同口味的Lunaqua ,12% 酒精濃度😺結合東方色彩,別樹一格👍Moonshine Punch利用了中式茶壺元素及秦朝嘅酒爵載酒Punch cocktail 🍹 係超過100年歷史嘅cocktail style 有淡淡的果味,酒精濃度又不會太高同朋友一齊chill 住飲就岩晒啦🙌

圍繞著月亮作為設計理念的🌙 Moonkok
新推出的Afternoon Tea set
是中西合璧結合而成的下午茶
有各式各樣的鹹點和甜點

甜點方面有迷你馬卡龍、芝士蛋糕、美式鬆餅及冬甩🍩

總有一款岩你口味😎😎

飲品方面:
Stars with the moon 🌙
八星伴月的概念把8款酒放在中式茶杯內
可以做到share patter 跟朋友一齊分享
結合東方色彩,別樹一格👍

Moonshine Punch
利用了中式茶壺元素及秦朝嘅酒爵載酒
有淡淡的果味,酒精濃度又不會太高
同朋友一齊chill 住飲就岩晒啦🙌