茶芥 $8/位, 特別茶 e.g.菊花, 玫瑰, 蕎麥茶就$10/位$22 鹹水角外型似啤梨, 皮夠脆同煙癮$36 棉花雞份量大, 錫紙包有鐵板送上, 棉花有成4塊肯定夠分$26 招牌流沙包, 果然夠流心$30 煎釀虎皮尖椒 分量多, 足4條$34 燒賣皇 / 鳳爪排骨飯 普通$22脆炸牛奶 脆炸牛奶 油味太濃總括而言, 點心款式多, 食物夠熱, 上菜落單收野快手, 免收加一, 抵食!可惜是無圓台所以比較岩人少去食門口座位位置冷氣唔夠

$22 鹹水角外型似啤梨, 皮夠脆同煙癮

$26 招牌流沙包, 果然夠流心
$30 煎釀虎皮尖椒 分量多, 足4條
$34 燒賣皇 / 鳳爪排骨飯 普通

$22脆炸牛奶 脆炸牛奶 油味太濃

可惜是無圓台所以比較岩人少去食
門口座位位置冷氣唔夠
Other Info. : 老闆人很好, 老人家比多錢, 耐心地數返清楚比佢睇
2024-04-12
$80 (Lunch)
  • 棉花雞
  • 鹹水角
2023-03-05 1605 views
跟女友來新浦江走走,看到這件港式點心就去吃,非常好吃,食物有質量保障,服務態度比茶樓好很多,蘿蔔糕很好吃,很到味,炸牛奶和虎皮椒更是出乎意料的好吃,想當值得推薦。
2022-09-18 1764 views
之前曾經食過好幾次尼一間嘅點心專門店,之前食嘅時候覺得雖然店舖嘅裝修好一般,但係真係好好味,喜出望外,但係今日再去食嘅時候,當然店舖嘅裝修係不變,但係可能星期日又太多人食而且食物嘅質素下降咗,隔離嘅情況又太近呀 ,如果喺疫情底下一路食有啲徬徨又有啲驚, 而且隔住塊板對面仲要係透明板望住對面陌生人好奇怪囉 ,上次食小籠包都幾好味嘅不過呢一間就好味我覺得係鹹水角鹹水係比出同出面外面嗰啲茶樓俾呢係咪的而且確係好味啲嘅
2022-08-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2021-09-07 2401 views
今日(7/9/2021)來這食店食點心點了六個點心半肥不瘦叉燒腸,好足料,餡料~叉燒好厚,朋友覺得唔錯,但我覺得麻麻,因餡料有芫茜,做咩叉燒腸要放芫茜。月半彎晶瑩鮮蝦餃,好食,餡多蝦鮮皮有咬口黑松露北菇燒賣皇,味鮮黑椒醬皇金錢肚,有六件金錢肚,相比起算多及大件,另有三件蘿蔔,全部都好夠味好姐潮洲粉果,都唔錯,餡有好多沙葛,好爽口百吃不厭咸水角,剛炸起,放到最後先食,還很熱,脆口,但厭太多肉點心真是唔錯,行完街,回家前買多一份外賣~即叫即拉白腸粉,唔錯
今日(7/9/2021)來這食店食點心

點了六個點心
半肥不瘦叉燒腸

月半彎晶瑩鮮蝦餃,好食,餡多蝦鮮皮有咬口
月半彎晶瑩鮮蝦餃

黑松露北菇燒賣皇,味鮮
黑松露北菇燒賣皇

黑椒醬皇金錢肚

好姐潮洲粉果,都唔錯,餡有好多沙葛,好爽口
好姐潮洲粉果

百吃不厭咸水角

即叫即拉白腸粉

2021-09-07
Lunch
黑松露北菇燒賣皇
2021-03-11 1670 views
新蒲崗係一個好少嚟嘅區分, 兩個人又想飲茶 , 但係之前試過嗰間茶樓有好差, 跟住上網搵就見到呢一間點心點, 兩條友又即管入去試下啦, 見到都坐滿曬咁濟應該唔差啩。坐位就唔寬敞嘅, 我哋就好少少兩個人坐過卡位。叫咗個蝦腸,用料都足, 不過啲腸粉就比較厚同埋唔夠滑。蝦餃唔錯嘅, 不過黐住咗就整爛另外一粒嘅皮黃金流沙包 , 算係做到流沙效果, 唔會太過奶。明顯地寫得落鹹蛋黃。黎到其實點咗好少嘢食, 仲有一輪山竹牛肉, 同埋半籠黑松露燒賣, 反而冇影到嘅嗰兩樣就比較出色。 個牛肉球黎到係熱到不得了嘅。所有嘢都不過不失啦唔會讚賞 但又未難食咁囉

坐位就唔寬敞嘅, 我哋就好少少兩個人坐過卡位。

叫咗個蝦腸,用料都足, 不過啲腸粉就比較厚同埋唔夠滑。

蝦餃唔錯嘅, 不過黐住咗就整爛另外一粒嘅皮

所有嘢都不過不失啦唔會讚賞 但又未難食咁囉

2020-06-07 1607 views
Lunchtime 想自我隔離一,又想食好野。行過見到有一個人隔位既「飲茶」好去處。叫左個蟲草花螺片燉雞湯好多蟲草花,雞湯味濃郁而唔搶其他食物既味道,仲有個湯都幾足料黑松露燒賣(兩粒)岩曬一個人食既份量,我鍾意黑松露既味道,令燒賣好惹味。飲茶當然唔少得蝦餃寫意鳳爪都唔錯
Lunchtime 想自我隔離一,又想食好野。

行過見到有一個人隔位既「飲茶」好去處。

叫左個蟲草花螺片燉雞湯

黑松露燒賣(兩粒)

岩曬一個人食既份量,我鍾意黑松露既味道,令燒賣好惹味。

飲茶當然唔少得蝦餃

寫意

鳳爪都唔錯

2020-05-28
Lunch
2019-08-13 1627 views
今日我們又試新的點心今日去郭新蒲崗,新蒲崗是舊區,好多平價美食集中。我們點了基本最愛蝦餃,燒賣味道都不錯👍🏻🥰炸咸水角做形好可愛!梨形蘿蔔糕都不錯蒸肉片飯還可以,飯有點硬!
2019-08-12 896 views
行經新蒲崗,夏日炎炎,坐低飲杯茶,點左鹹水角造型可愛像個梨子,用茶梗插在頂部,味道不過不失。鹹魚肉片飯朋友說金鳳米很吃。蝦餃🦐味道普普通通,冬菇燒賣算不錯,有菇味,蘿蔔糕很細件,不過有五塊,尚可接受。
2019-06-02 683 views
非常差的餐廳, 一入去無人招呼,唔知坐邊,也沒有餐牌/點心紙,點左野又以為叫外賣,過左二十分鐘先開茶(問左兩次),職員之後係咁道歉。 食物質素一般,我好少對餐廳表示投訴,但是真的好過份。同負責人講了幾句,以後都不會再去。

2019-05-08 747 views
來到喜運來點心吃早餐,這間點心吃過幾次,這次 的鳳爪排骨飯樣貌不美,但味道不錯,而蝦餃和燒賣點心可叫一籠4粒或半籠2粒, 方便少人都可叫多款式,這點值得一讚,蝦餃皮薄餡靚,蝦腸拉的粉可以,夠旦,但叉燒包失色,有待改進,現在早茶有8折。
2019-05-08
2019-04-11 646 views
貴!味精!唔值!食物質數唔符合價錢茗茶 $6/人 :茶包茶,加水兩次已無味。叉燒包 $16 : 細,粉,實,食落唔似麵粉質感。鳳爪 $22 :味精重,皮包骨,唔實在。金錢肚 $28 :獻汁濃,味怪(?似唔正常),柚皮澀。只係點咗三樣已經覺得多。唔想再食,唔想再坐,唔想再點!入去,只因為下午茶 8折,但最後因為餓得制,午市已經入咗去。坐低後,見冇奶皇包,馬拉糕又唔係原籠蒸,真係失望。由於開咗茶,即管叫三樣試一試,一食就知龍與鳳
貴!
味精!
唔值!食物質數唔符合價錢

茗茶 $6/人 :
茶包茶,加水兩次已無味。

叉燒包 $16 :
細,粉,實,食落唔似麵粉質感。

鳳爪 $22 :
味精重,皮包骨,唔實在。

金錢肚 $28 :
獻汁濃,味怪(?似唔正常),柚皮澀。

只係點咗三樣已經覺得多。
唔想再食,唔想再坐,唔想再點!

坐低後,見冇奶皇包,馬拉糕又唔係原籠蒸,真係失望。

由於開咗茶,即管叫三樣試一試,一食就知龍與鳳
2019-04-11
$30 (Lunch)
2019-03-12 513 views
其實經過左好多次都好想試吓!今次終於有機會可以入嚟試!入到去環境都可以,咁啱去嘅時段冇咩人,唔使等位。價錢都可以接受,味道也不錯!點心名也改得好特別!上菜速度都好快不用等太耐!會再有下次!
2019-03-09
Tea
鳳爪排骨飯
紫金名醬蒸鳳爪
月半彎晶瑩鮮蝦餃
馳名南翔小籠包
活拆生剝鮮蝦腸
2019-02-08 403 views
約朋友下午茶,巧遇點心餐廳,就等位進場。 撞正peak hour,人多,同隔離座手碰手,繁忙時間出外進食都是避免不到的現象,周遭食客都算有禮已經係bouns。是日用餐:叉燒腸(圖左) - 味道ok,仲有菜心伴碟👍🏻紫薯流沙包(圖右) -紫薯味唔太重,但流沙包餡料充足,值得一試!鮮蝦豆苗餃(圖右下) -豆苗味道唔錯,價錢抵過叫蝦餃。名醬蒸鳳爪(圖左上) - 分量係抵食,而且豆豉味道濃厚。咖啡金錢肚(圖左下) - 底部有好多白蘿蔔,味道ok,但分量少左d。

是日用餐:

叉燒腸(圖左) - 味道ok,仲有菜心伴碟👍🏻

鮮蝦豆苗餃(圖右下) -豆苗味道唔錯,價錢抵過叫蝦餃。

名醬蒸鳳爪(圖左上) - 分量係抵食,而且豆豉味道濃厚。

2018-12-17 601 views
見有下午茶優惠 去試下呢間係新蒲崗新開嘅點心餐廳-喜運來餐廳室內環境舒服,臨近聖誕,有特意裝飾店面。座位擺放舒服,每枱之間都會有距離相格。叫左香片 比較淡 可能平時飲開較濃但佢地係用茶包黎沖 可以減少平時飲茶嘅時候會飲到茶葉的機會,但可以因爲呢個方式,茶味淡食物種類同平時係酒樓都會食到,價錢中等我地3個人,總共食左6樣野1.濟寧蒜香脆春卷:食嘅時候微暖同幾脆口,味道正常2. 咱家秘製叉燒包:比出面食開較細,味道正常,入面嘅叉燒半肥半瘦,份量適中3. 嫩摘鮮蝦豆苗餃:皮薄,味道正常,用大豆苗,分量都多,蝦有幾隻,都爽4. 老爺子古法馬拉糕:有黑糖味,唔太甜,幾好食5. 暹羅咖哩金錢肚唔辣,金錢肚較淋身,而且入味,有5舊左右,下面有蘿蔔,都入味6. 陳腎菜乾豬骨粥粥較浠身,有好多菜乾,有少量豬肉,味道較淡最後連茶芥總共~$150整體感覺幾好,環境舒服,上菜速度快,點心味道幾好,老闆娘會主動同顧客傾計同記得街坊嘅姓,態度好,會下次再光顧。
見有下午茶優惠 去試下呢間係新蒲崗新開嘅點心餐廳-喜運來

叫左香片 比較淡 可能平時飲開較濃

食物種類同平時係酒樓都會食到,價錢中等

我地3個人,總共食左6樣野
1.濟寧蒜香脆春卷:
食嘅時候微暖同幾脆口,味道正常

2. 咱家秘製叉燒包:
比出面食開較細,味道正常,入面嘅叉燒半肥半瘦,份量適中

3. 嫩摘鮮蝦豆苗餃:
皮薄,味道正常,用大豆苗,分量都多,蝦有幾隻,都爽

4. 老爺子古法馬拉糕:
有黑糖味,唔太甜,幾好食

5. 暹羅咖哩金錢肚

6. 陳腎菜乾豬骨粥
粥較浠身,有好多菜乾,有少量豬肉,味道較淡

最後連茶芥總共~$150

2018-12-17
2018-11-28 565 views
最喜歡的食物之選點心.今日同朋友行過見到新開張,環境算可以,即叫即整點心,款式選擇都不少,特別推介焦糖燉蛋同尖椒係必食之選,點心名都特別有心思,會再次幫襯,行過可以去試試
焦糖燉蛋
煎釀虎皮尖椒