2025-04-06 194 views
下午,我去到 銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖More Yoghurt (銅鑼灣) 外賣。這杯芒果乳酪奶昔,價格為$42,絕對值得一試。濃郁的乳酪與新鮮的芒果果肉完美融合,口感滑順,香甜可口。每一口都帶來清新的果香,讓人回味無窮。無論是炎熱的夏天,還是悠閒的午後,這杯奶昔都是消暑解渴的理想選擇。

2025-04-05
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)
  • 芒果乳酪奶昔
今日4點左右係銅鑼灣做完野準備返公司有少少想食甜野,但係無時間坐低食啦,咁就買杯奶昔當食左甜品啦 😂之前成日經過呢間More Yogurt,見到間唔時都好多人排隊買嘢飲本身只係知佢係乳酪飲品,睇左個menu先知原來乳酪黎講都可以整到咁多口味話雖如此,我係無選擇困難既,因為甜食黎講我一般都會二話不說揀士多啤梨味 😂唔知係咪因為要打埋啲水果入去個乳酪既關係(?)所以每杯都要等幾耐下 🥹佢既口感比一般奶昔順滑,而且有明顯乳酪味同埋乳酪始終有益生菌,對消化有幫助,感覺上點都健康過飲奶昔 👍整體飲落去有一種清新既感覺,雖然我叫左正常甜度,但係都無話覺得好甜都真係岩岩好 👌質地方面都係濃稠適中,唔會話飲完就好濟價錢方面少貴,不過係香港消費....有時飲杯咖啡都呢個價錢啦如果佢係即時做起既,都係可以接受既珍珠奶茶同乳酪奶昔,我會點揀?乳酪奶昔啦!飲廢水對身體唔好呀 😂
今日4點左右係銅鑼灣做完野準備返公司

唔知係咪因為要打埋啲水果入去個乳酪既關係(?)
所以每杯都要等幾耐下 🥹

佢既口感比一般奶昔順滑,而且有明顯乳酪味
都真係岩岩好 👌
質地方面都係濃稠適中,唔會話飲完就好濟
如果佢係即時做起既,都係可以接受既
珍珠奶茶同乳酪奶昔,我會點揀?
乳酪奶昔啦!飲廢水對身體唔好呀 😂
2025-03-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$46 (Tea)
2025-04-03 155 views
這款牛油果乳酪奶昔令人驚艷,簡直是一場味覺的盛宴!當我打開杯蓋,濃郁的香氣立刻撲鼻而來,讓人垂涎欲滴。奶昔呈現出誘人的淺綠色,像春天的清新,讓人一眼就想品嚐。喝下第一口,滑順的口感讓我瞬間陶醉。牛油果的醇厚感與乳酪的細膩完美融合,讓每一口都充滿了濃郁的層次感。蜂蜜的甜味輕輕地襯托出其他成分的風味,讓整體味道更加圓潤而不膩。檸檬汁的加入則為奶昔增添了一抹清新的酸度,瞬間提振了整個飲品的活力。我特別喜歡這款奶昔的健康感,無論是作為早餐的開胃飲品,還是下午茶的能量補充,都是理想的選擇。每一口都讓我感受到自然食材的真實魅力,讓我心情愉悅。這款牛油果乳酪奶昔不僅好喝,還充滿了營養,讓人喝了之後心情大好。如果你也在尋找一款健康又美味的飲品,這杯奶昔絕對值得一試!無論是炎熱的夏日,還是需要提振精神的時刻,它都會是你的最佳夥伴。

2025-03-28 126 views
今天點了 在Keeta order有五折優惠😍🥭芒果乳酪奶昔🫐+🥑藍莓牛油果乳酪奶昔「茉酸奶 More Yogurt」銅鑼灣希慎長期有一家店很多人在排隊主打招牌牛油果奶昔沙冰裡面和奶昔面上都是滿滿的牛油果!濃郁的牛油果味和乳酪的搭配非常和諧口感好滑順!像在吃雪糕一樣❣️牛油果味道非常自然~沒有人工添加的味道,喝起來讓人感覺清新而且不甜,减脂也適合喝👍🏻👍🏻👍🏻🫐+🥑藍莓牛油果乳酪奶昔,簡直是很棒棒的配搭💯💯
今天點了 在Keeta order有五折優惠😍
🥭芒果乳酪奶昔
🫐+🥑藍莓牛油果乳酪奶昔

「茉酸奶 More Yogurt」
銅鑼灣希慎長期有一家店很多人在排隊主打招牌牛油果奶昔沙冰
裡面和奶昔面上都是滿滿的牛油果!

牛油果味道非常自然~

🫐+🥑藍莓牛油果乳酪奶昔,簡直是很棒棒的配搭💯💯
Delivery
2025-03-18 266 views
There are more and more drinks restaurant in Hong Kong. Today I chose a healthy yogurt drink this time. I always eat yogurt or premade yogurt drink, but I never try a freshly made yogurt drink. It sounds fresh and healthy. There are many choices in the restaurant, mainly are fruit. I can see many fresh fruits in the shop. Haha, I choose one of my favorite fruit, DURIAN!!! After waiting for 5 minutes, my drink is prepared. I can smell a strong of durian!!! The drink is good with durian meat. I can’t believe I can eat durian in the drink. It is highly recommended.
2025-03-12
2025-03-13 278 views
之前飲過佢嘅牛油果乳酪好正!今次試下香蕉麥片乳酪奶昔 $36好大杯又重手🫣面層麥片超多!飲落酸酸甜甜,配埋香蕉又幾夾👍🏻香蕉唔係完全熟透嗰種所以飲落去唔怕太甜麥片係薄身而且甜甜地好特別唔似平時食開燕麥😆期間限定有芒果同火龍果冇諗過都可以同乳酪一齊飲平時唔想飲咁凍仲可以少冰原來仲有榴槤球可以配佢地嘅乳酪食呢個配搭好似幾新鮮!新出左乳酪脆墩墩嘅新系列用超級食物製造好似幾健康咁出左咁多款飲品小食要下次慢慢試下先🤩
之前飲過佢嘅牛油果乳酪好正!
今次試下香蕉麥片乳酪奶昔 $36
好大杯又重手🫣面層麥片超多!
飲落酸酸甜甜,配埋香蕉又幾夾👍🏻
香蕉唔係完全熟透嗰種所以飲落去唔怕太甜
麥片係薄身而且甜甜地好特別
唔似平時食開燕麥😆
期間限定有芒果同火龍果
冇諗過都可以同乳酪一齊飲
平時唔想飲咁凍仲可以少冰
原來仲有榴槤球可以配佢地嘅乳酪食
呢個配搭好似幾新鮮!
新出左乳酪脆墩墩嘅新系列
用超級食物製造好似幾健康咁
出左咁多款飲品小食要下次慢慢試下先🤩
2025-03-12 320 views
一杯等於一粒牛油果🥑本身就好鍾意食牛油果😍同埋酸奶雖然價錢廢水嚟講少少貴但我間唔中一杯唔過份因為佢既飽腹感係一餐飯咁基本上唔洗再食飯同埋卡路里唔高 下次同朋友嚟 會叫兩隻味!仲要望到水果勁充足所以可以一路飲 一路咬生果口感勁充足同豐富牛油果係經典口味一定要試!
一杯等於一粒牛油果🥑
本身就好鍾意食牛油果😍同埋酸奶
雖然價錢廢水嚟講少少貴
但我間唔中一杯唔過份
因為佢既飽腹感係一餐飯咁
基本上唔洗再食飯
同埋卡路里唔高 下次同朋友嚟 會叫兩隻味!

仲要望到水果勁充足
所以可以一路飲 一路咬生果
口感勁充足同豐富
牛油果係經典口味一定要試!
2025-03-02
Type of Meal
Lunch
我見人人都食,我當然都嚟食,今日叫咗佢哋個招牌原創牛油果乳酪奶昔,採用新鮮嘅生果製作,即叫即整,透明度睇到佢整嘅過程,衛生整潔乾淨,我好放心。奶昔呈現清新的淺綠色,質地濃稠細膩,杯身透明,清晰可見牛油果果肉的,整體視覺上充滿自然健康感,無添加人工色素,好吸引!口感,入口是牛油果的濃郁果香,同乳酪奶昔混合得恰到好處,完全沒有生澀感,仲帶有一點的滑滑的奶味,甜度克制(可選無糖或少糖),喝多不膩,符合現代人追求的低糖飲食潮流。 非常之有口感同層次感,而且仲夠晒健康。價錢合理,份量適中,飽腹感強,作為代餐或下午茶皆可。服務都非常之好,有禮貌有耐心我鍾意。

價錢合理,份量適中,飽腹感強,作為代餐或下午茶皆可。
服務都非常之好,有禮貌有耐心我鍾意。
2025-02-19 393 views
呢排發現呢間More yoghurt 舖頭開到周圍都係,今日喺銅鑼灣行街就試吓。睇佢個櫃檯應該signature就係牛油果,但係好快就食晚飯,費事太飽,就未試。呢兩款期間限定都好似幾好飲。最後揀咗藍莓乳酪,藍莓好似最低卡路里,同埋有益。佢表面係鋪咗一堆原粒藍莓,另外加咗糯米糍粒粒,可以一邊飲嘢一邊有野食。同埋呢杯嘢真係好凍同好大杯,飲咗成個下晝先飲得晒。夏天飲會好岩飲,下次想試吓佢嘅signature牛油果乳酪。

呢兩款期間限定都好似幾好飲。

最後揀咗藍莓乳酪,藍莓好似最低卡路里,同埋有益。

2025-02-15 338 views
-📍MORE YOGURT (銅鑼灣)地址:銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖📞:67733128小編係個牛油果🥑控,去到邊只要一有牛油果既蹤影就會追住食😍呢杯牛油果乳酪奶昔清新健康充滿層次感,口感絲滑細膩,天然奶油質地與乳酪的濃郁醇厚完美融合,帶來一種豐盈的滿足感。入口時,牛油果的清香率先綻放,隨後乳酪的微酸和奶香緩緩浮現,帶來一種溫和的酸甜平衡。每一口都像是一場味蕾的盛宴,既有牛油果的綿密,又有乳酪的輕盈,尾調還帶有一絲自然的甘甜,令人回味無窮😋相信呢款奶昔都能為你帶來滿滿的幸福感!🥑✨
📍MORE YOGURT (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖
📞:67733128

小編係個牛油果🥑控,去到邊只要一有牛油果既蹤影就會追住食😍
2025-02-07 486 views
去銅鑼灣行街,行行吓想飲嘢,見周圍都係台式飲品,一係檸檬茶,今日想試新嘢,咁啱見到佢,一於試吓。我叫咗一杯瑰麗士多啤梨乳酪奶昔。涼浸浸,感覺好清新,仲有解油膩嘅感覺。少少甜嘅士多啤梨,再加乳酪奶昔,健康過其他飲品,係飯後甜品嘅好選擇。都見有一兩個人排隊,雖然價錢唔係特別平,不過健康少少都有着數。今次唔肚餓就淨係叫咗杯飲品,下次可能試埋佢嘅乳酪墩墩,應該都係少甜,比較健康。😋Yummy Yummy: 7/10😋

😋Yummy Yummy: 7/10😋
2025-01-28 498 views
📍 MORE YOGURT銅鑼灣黃金廣場店每次見到都會好想飲,因為佢好健康,又好fresh,依家仲有好多分店,又多咗飲既機會👉 巴旦木牛油果乳酪奶昔😋😋😋😋.8/5真係好滑,牛油果味濃郁,配合巴旦木嘅香脆,飲落去好滿足!👉瑰麗士多啤梨乳酪奶昔😋😋😋😋.8/5甜中帶酸,草莓嘅清新味道令人一試成主顧,真係好好味!!回頭: yesyesyes!!!!飲完真係會有種滿足感,但又唔會有負擔🤗🤗
📍 MORE YOGURT
銅鑼灣黃金廣場店

👉 巴旦木牛油果乳酪奶昔
😋😋😋😋.8/5
真係好滑,牛油果味濃郁,配合巴旦木嘅香脆,飲落去好滿足!

👉瑰麗士多啤梨乳酪奶昔
😋😋😋😋.8/5
甜中帶酸,草莓嘅清新味道令人一試成主顧,真係好好味!!

2025-01-25 434 views
呢間乳酪舖頭越開越多 比起平時啲珍珠奶茶或者檸檬茶 我覺得乳酪就更加健康,而且開胃 就算飲晒成杯都唔覺濟因為酸酸地,而且可以促進腸道健康今日就叫咗個芒果味嘅乳酪果然好大份份量十足面頭有啲一粒粒嘅芒果 入邊就係打溶咗嘅芒果味道同乳酸一路飲都有少少咬口唔需要特別講甜嘅度數 因為本身都唔貼甜 而係酸酸甜甜嘅味道除咗芒果呢其他口味如果想濃郁啲嘅可以嗌Oreo 或者牛油果如果想清淡啲嘅就嗌芒果或者其他水果地點方便 一眼就見
呢間乳酪舖頭越開越多
就算飲晒成杯都唔覺濟
因為酸酸地,而且可以促進腸道健康

今日就叫咗個芒果味嘅乳酪

如果想濃郁啲嘅可以嗌Oreo 或者牛油果
如果想清淡啲嘅就嗌芒果或者其他水果

地點方便 一眼就見

2025-01-20 555 views
今次嚟到銅鑼灣行街,發現一間主打即做新鮮鮮榨乳酪奶昔的外賣茶飲店,平時喜歡飲台式茶飲或者手打檸檬茶的我,又係時候試一下新鮮度高的乳酪奶昔 。🥛🧋🥑🍋🫐🥭✨ 芒果乳酪奶昔 ($42) ,呢杯芒果乳酪奶昔,飲落去帶有芒果的香甜以及微微的酸甜感覺,口感順滑又清新,還有粒粒的芒果果肉,這杯飲品500ml大大杯,邊飲邊行街,飲得健康又解渴。🍹🥭✨ 瑰麗士多啤梨乳酪奶昔 ($38) ,飲品比芒果乳酪奶昔較為細少少400ml的份量,是日期間限定特價只售$38,幾抵飲。士多啤梨嘅香甜同乳酪嘅微酸互相平衡,飲落去清新又唔會太膩,仲帶有淡淡嘅玫瑰香氣,放上了粒粒的士多啤梨果肉香甜很吸引,但有一份健健康康又甜蜜的感覺。🌹🍹
芒果乳酪奶昔

瑰麗士多啤梨乳酪奶昔

$40 (Dinner)
芒果乳酪奶昔
瑰麗士多啤梨乳酪奶昔
健康之選! 這裏的乳酪奶昔不僅味道濃郁,還含有豐富的益生菌,對腸道健康有益。而店內提供很多不同口味的選擇,都是現場新鮮製造,每杯奶昔裡都充滿了整顆或切碎的果肉,店裏的環境非常整潔開陽,雖然每天的人流很多,但等候的時間也不算長,而在這裏的員工10分親切有禮!真的要讚揚一下呢!牛油果乳酪奶昔這是More Yogurt的一大招牌,口感綿密而滑順,牛油果的香味非常突出,適合那些喜歡健康且美味飲品的人。奶昔不過分甜膩,酸度適中,在奶昔上面鋪滿了一層厚厚的牛油果肉非常好吃!藍莓乳酪奶昔甜酸平衡,藍莓本身帶來的酸甜味與乳酪的濃郁完美結合,形成了不過分甜膩的口感,奶昔裡都充滿了整顆或切碎的藍莓,讓每口都充滿了果實的香氣和質感,使得喝起來既新鮮又有層次感。適合那些喜歡清新爽口,卻又不失甜味的飲品愛好者。下次來一定要試一下他們家的榴槤奶昔!

牛油果乳酪奶昔

藍莓乳酪奶昔

下次來一定要試一下他們家的榴槤奶昔!
2024-01-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
  • 藍莓乳酪奶昔