Restaurant: Mou Mou Club
Info:

2024-07-05 751 views
午市半自助放題 : HK$86牛胸腹、丹麥豚梅肉、雞腿肉,以上三者選二,全是固定份量。除此之外,皆可在自助區任意領取。店舖收取10%的服務費。共消費HK$94.6。個人評價是不太在意肉的份量的話,可以嘗試午市半自助放題。
午市半自助放題 : HK$86

店舖收取10%的服務費。

今日平安夜,原本想嚟馬鞍山廣場間Beans食午餐嘅,可惜嚟到佢已經執咗笠。一直以嚟聽人講牛涮鍋唔錯都未試過,今日天氣好凍❄️就改咗嚟隔離呢間牛涮鍋食。午餐有分60分鐘套餐定食同90/120分鐘放題。60分鐘套餐就只有定食套餐一份主食,唔可再加添。但亦可以喺出面自助區任攞所有飲品、熟食、冷盤、甜品、菜、丸、麵。豆腐同烏冬則要喺apps落單等職員送嚟。90/120分鐘放題就係所選級別內食物全部無限追加。如果想加配其他食物嘅話,佢哋都有單點我今次就試咗60分鐘海鮮火鍋套餐。湯底有八款選擇。今次就試咗甜醬油湯同黑蒜豬骨湯嘅鴛鴦鍋每人都會有一個綠邊白底碟攞自助區生嘅食物餐廳有自助加湯底嘅,不過個鍋本身湯底都多,都冇乜見有人加。飲品方面有茶、汽水、果汁等等,原本仲有咖啡,但今日咖啡機壞咗所以冇提供。雪梨汁🍐係幾好飲嘅,但提子🍇汁就麻麻哋,淡到我飲唔出佢係果汁🍹冷盤有沙律菜、芝麻八爪魚🐙、芥末帆立貝、辣味帶子邊。熟食方面有咖喱飯🍛同關東煮🍢。關東煮味道都ok,有我鍾意食嘅布袋年糕😚甜品有蛋糕、泡芙、大福餅。雪糕今日係3.5牛乳🥛同比利時朱古力🍫味,味道都算唔錯。自助區有各式菜、丸、醬汁、麵調味料選擇有
午餐有分60分鐘套餐定食同90/120分鐘放題
90/120分鐘放題就係所選級別內食物全部無限追加。
如果想加配其他食物嘅話,佢哋都有單點
我今次就試咗60分鐘海鮮火鍋套餐。
海鮮火鍋套餐
湯底有八款選擇。
今次就試咗甜醬油湯同黑蒜豬骨湯嘅鴛鴦鍋
黑蒜豬骨湯及甜醬油湯鴛鴦鍋
每人都會有一個綠邊白底碟攞自助區生嘅食物
餐廳有自助加湯底嘅,不過個鍋本身湯底都多,都冇乜見有人加。
冷盤有沙律菜、芝麻八爪魚🐙、芥末帆立貝、辣味帶子邊。
自助區有各式菜、丸、醬汁、麵
調味料選擇有幾款,唔算太多
食物選擇唔算太多,味道都唔算突出。不過勝在環境衞生都唔錯,餐廳乾淨整潔,員工用服務態度都好好👍🏻
平安夜溫暖嘅午餐🥰
60分鐘午市海鮮火鍋套餐每位$128,星期六、日、公眾假期同其前夕每人加$5,加埋一人均$146.3。
2023-12-24
$146.3 (Lunch)
Celebration
Christmas
海鮮火鍋套餐
2023-09-11 2145 views
今日坐馬鐵黎到馬鞍山站,突然好想食火鍋。黎到餐廳,發現星期六日呢度好多人,要等位大約15分鐘。不過餐廳內部座位好多同舒服。😄我揀左個「竹」套餐,有牛舌、牛胸爽同牛小排,每款60克。其他蔬菜同食物係自助區任你拎。用餐時間係60分鐘。員工好有效率,特別係Wicky先生,好主動,多得佢提醒我哋仲有烏冬同豆腐可以揀。佢笑容親切,我哋一定會再黎。👍🥩🍲我覺得呢度真係好味又服務有效率、唔單止環境舒適,套餐選擇多,員工服務又好好。下次如果心血來潮再想食火鍋,一定會諗起呢度嚟滿足口腹之慾啦!😋🔥

2023-08-31 1347 views
我同老公時常食的刷刷喎。今次就嚟到馬鞍山牛涮鍋。店員介紹如果入會做會員可以全年九折優惠。故入會了👍✅它旗下其他品牌都可以一同使用👍感覺非常着數🥰以及送了很多優惠券可以慢慢用👏👏今次我同老公及朋友3人食中午放題90分鐘$148。因為是任食嘅關係我們叫了很多肉類。是任叫肉類放題的🎉🎊飲品任飲,有沙律菜、小食甜品與及雪糕。我老公最喜歡它的咖喱牛腩飯。每次到來必食之選👍咖喱內牛腩很多。牛腩炆得很入味🥰。而今年店內新增了脆魚皮,我們一碗一碗攞嚟食😋 有拉麵及烏冬。店內分開一人一鍋或者鴛鴦鍋都可以。但係當天只剩底鴛鴦鍋位置選擇,我選擇了鴛鴦鍋。90分鐘足夠時間進食👍大大滿足。😄😃😆
今次我同老公及朋友3人食中午放題90分鐘$148。
90分鐘足夠時間進食👍大大滿足。😄😃😆
2023-08-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$148 (Lunch)
最近行商場見到牛涮鍋又出左新口味既湯底,重推出左新餐牌,價錢都有所調整,最平既火鍋套餐食足90分鐘只需$198!?星期六、日都係加$10😨😨作為Kabu知心粉絲,當下諗都唔諗即刻衝入去試試水温🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️湯底我地簡左鴛鴦鍋,四川風麻辣湯🌶️+新品:藥膳牛尾湯🐮🐽四川風麻辣湯鐘意食辣既各位,對香港既四川菜有咩印象呢?我就覺得係辣椒油+水🤣🤣尤其連鎖集團出品,我本來唔好太大期望。不過今次湯底食落唔差,除左辣味,更食到花椒、香葉好輕微既苦澀,增香了整個湯底。🐽藥膳牛尾湯湯底味道偏淡,食落甜口帶藥材既回甘,食到輕微既人參苦澀,整體上覺得配肉類🐷🐮🐔去食相當唔錯,會帶出肉類本身既鮮甜,尤其雞肉絕佳👍🏻🐽丹麥皇冠豚梅肉豚肉切片,半肥瘦,分佈平均,食落爽口,但冇肉味,基本上要靠調味料/湯底去提味🫡🫡🐽牛胸腹火鍋必食既肥牛,因為平價套餐,食落絕對唔會入口即溶,但肉質鮮紅新鮮,肥瘦適中,食落有牛香味,配上少少油脂,尚算合格👌🏼😊🐽美洲特選雞腿肉用料新鮮,放入藥膳鍋煮,出鍋雞肉滑身而且彈牙。藥膳既微苦澀反而帶出雞肉本身既甜味,三種肉類,今次雞🐔會排No.1🥇🐽海之幸盛合(優惠卷)有海蝦、魷魚、生蠔、螺、

湯底我地簡左鴛鴦鍋,四川風麻辣湯🌶️+新品:藥膳牛尾湯🐮

🐽四川風麻辣湯

🐽藥膳牛尾湯

🐽丹麥皇冠豚梅肉

🐽牛胸腹

🐽美洲特選雞腿肉

🐽海之幸盛合(優惠卷)
有海蝦、魷魚、生蠔、螺、蜆同帶子,除左帶子係食到冰鮮味,其他海鮮都新鮮,有海鮮既咸鮮,而且質感彈牙。海蝦🦐、生蠔🦪係最出色,蝦殻容易剝,肉質爽彈,蝦味十分,代表係新鮮貨👍🏻生蠔大大隻,肉質飽滿,食落鮮甜😋😋

當然除左肉類,自助重有好多配菜及蔬菜🥬可以用黎打邊爐。基本上都係平時火鍋配料,味道冇乜特別,但勝在選擇多。

但值得一提係熟食區同甜味區。。。(以下為排雷區)

🙈關東煮🍢
好難食,味道唔咸唔淡,又冇關東煮既甜味,我最鐘意食既腐皮福袋,入面年糕重要係生既❕❗️❕❗️

🙈雪糕🍦
冇錯!係牛涮鍋出名既自助雪糕!當晚係有乳酪雪葩及柚子雪葩,乳酪味係好食既,食落似可爾必思。但係,柚子雪葩味道超級災難,佢食落冇柚子味,好似洗潔精🙈🙈

整體上,呢價價錢都唔算中伏既

2023-08-19
$200 (Dinner)
2023-07-15 894 views
出面好熱呀🥵行咗陣就出晒汗💦 熱到晏晝無胃口食嘢去商場行一陣涼番啲 開始肚仔餓🈳️見到仲未夠5點 仲可以食到牛涮鍋午市放題喎⚠️gogogo去到見到餐牌轉咗 都研究咗一陣無咗以前食開嘅九州豬🐷同埋澳洲和牛🐮最尾拍板試吓最貴嘅「金」餐🌟以前會自動送晒餐入面嘅肉類上枱 再用QR Code追加➕️➕️➕️ 而家改咗模式 由第一碟開始已經係自己用QR Code點餐 減少浪費唔食嘅肉🔹️海鮮都算新鮮 啲蜆洗得好乾淨 無沙啲螺都好大隻 蠔亦都幾飽滿😁🔹️九州黑毛和牛 脂肪分佈得幾好🥩 🔹️西京雞腿肉🍗 又夠晒滑❌️柚子乳酸雪芭陣味唔識形容 😶
出面好熱呀🥵行咗陣就出晒汗💦 熱到晏晝無胃口食嘢
🔹️九州黑毛和牛 脂肪分佈得幾好🥩
🔹️西京雞腿肉🍗 又夠晒滑

❌️柚子乳酸雪芭陣味唔識形容 😶
2023-06-11 765 views
今晚心血來潮,突然間好想打邊爐,即刻就用app去攞飛!星期六嘅夜晚都幾多人等位,我都等咗大概半個鐘先有得食~我揀咗$198一位嘅愛爾蘭牛胸腹餐,原來星期六日係要加多$10嘅。入座嘅時候揀湯底,原來一個人都可以食鴛鴦火鍋我今次就揀咗沙嗲湯底,同埋蕃茄湯底坐咗埋位之後等咗好耐,先至有人攞個煲嚟😂我就趁呢段時間去咗夾餸同埋攞嘢飲先一個人打邊爐其實都幾正㗎,可以慢慢食,靜靜哋食。唯一麻煩啲就係會有啲人行過望住囉🤣始終都唔算好多人會一個人去食任食火鍋買單連埋+1大概$220 ,都OK啦,一個人就食唔到好多嘢,不過都食咗成5碟肉番茄湯底酸酸甜甜非常開胃!本身我自己食火鍋好鐘意沙爹湯底,但呢度嘅沙爹湯底比較油膩,不過沙爹味道都濃郁!呢兩個湯底配搭我覺得幾好。愛爾蘭牛胸腹肉切得好薄,我自己就好鐘意!因為薄d 入口即溶~ 今次d豬就韌咗少少,所以無追加,淨係食咗一開始上嘅。其他配料方面mou mou club嘅選擇一向都唔算多,日式火鍋唔似港式咁多“蝦滑”、”墨魚滑",所以我主要都係食咗d娃娃菜、粉絲、豆芽、豆腐。moumou club嘅丸類我一向都覺得選擇不多而味道都一般,睇個樣都覺得唔新鮮,成舊雪都

我今次就揀咗沙嗲湯底,同埋蕃茄湯底

其他配料方面mou mou club嘅選擇一向都唔算多,日式火鍋唔似港式咁多“蝦滑”、”墨魚滑",所以我主要都係食咗d娃娃菜、粉絲、豆芽、豆腐。moumou club嘅丸類我一向都覺得選擇不多而味道都一般,睇個樣都覺得唔新鮮,成舊雪都無溶,所以夾都無夾。
2023-05-19 530 views
🍲牛涮鍋🟡🟡🟡🟡- 7折的愛爾蘭牛胸腹套餐@ 140/ 1位(折後, 未加一)優惠已經完結 最近牛刷鍋做緊優惠,喺馬鞍山分店做緊七折,只限指定套餐,之前已經食過牛涮鍋,今次見佢七折,當然狗沖去食。今次新嘗試沙嗲湯底,湯底味道濃郁,有種港式火鍋嘅味道,如果鍾意食沙嗲湯底嘅,都可以去試吓。今次揀嘅牛,一嚟會先上兩盒,頭兩盒質素唔錯,但之後再落單的牛肉,就變得超薄,有少少失望,不過都係預料之內。配料我就唔多講,反而雪糕有驚喜,平時去到多數都係水果味雪糕,今次竟然有朱古力味,好正,忍唔住食咗,所以冇影到相。(PS: 我吱雪糕好叻㗎)🙆🏻‍♀️ 整體來講,用七折價錢佢食一個咁樣質素嘅火鍋,真係非常之抵食。(可惜完左)但舖頭人手不足,我去到嗰陣連醬油碗,都冇人fill,希望下次佢推出優惠嘅時候可以增加人手啦。😋味道: 8/10💲價錢: 10/10🍗性價比: 10/10🐻‍❄️人均: 158$
🍲牛涮鍋🟡🟡🟡🟡

🐻‍❄️人均: 158$
愛爾蘭牛胸腹
2023-05-18
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$158 (Dinner)
愛爾蘭牛胸腹
2023-03-17 788 views
同朋友兩個人去馬鞍山食晚飯,叫咗個D餐,$488日本九州黑毛和牛肩脊&海鮮放題,星期五六日同埋公眾假期及前夕每位加多10蚊,未連加一。海鮮有青口、魷魚、蜆、廣島蠔、虎蝦、帆立貝6款。至於肉類方面,呢個餐主打日本九州黑毛和牛肩脊同澳洲和牛肩脊,其次係牛頸脊同封門柳。澳洲和牛肩脊油花好豐富,入口即溶好鬆化。食完一碟再叫,都好快上枱,唔會hold住唔上俾你。海洋方面正正常常,蝦唔霉但又唔係爽口果隻。呢個餐我地都係主力食牛反而海鮮好少掂。

海洋方面正正常常,蝦唔霉但又唔係爽口果隻。
呢個餐我地都係主力食牛反而海鮮好少掂。

2022-09-02 2012 views
工作關係,所以選擇左呢間平靚正午餐放題,牛肉同豚肉質素好好,一個人黎食冇壓力,有獨立坐位及屏風,雖然選擇係少左D,但勝在係用138已經搞掂晒係真心性價比高👍值得推薦。泊車方便,有優惠。
2022-09-02
Type of Meal
Lunch
2022-08-13 1535 views
今日同老公、朋友同佢老公四人行double date,夜晚去咗馬鞍山牛涮鍋打邊爐。今次可以話係一次好失望嘅日式火鍋,除咗配料質素欠佳同唔太新鮮之餘(牛肉還可以),食物選擇亦少之又少,環境仲要有少少「揦鮓」,每個人埋單仲要差唔多四舊水,真係俾錢買難受。我哋叫咗壽喜燒同麻辣豬骨湯底,兩款都淡到好似加咗水嘅清湯咁,壽喜燒一啲甜味都無,麻辣豬骨一啲麻辣味都無,真係嚇親人🥶。另外因為食物選擇少同好多都無refill,我哋只好不斷叫牛肉食。牛肉質素係可以的,肉質有彈性同牛肉味都幾香。飲品亦係另一個令人失望嘅原因,啲果汁仲飲到有粉粒的,味道假到不得了。如果可行提供紙包飲品會好啲,我同朋友都無乜點飲過嘢。

2022-07-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$370 (Dinner)
2022-07-08 1262 views
剛好有promotion 做緊,雖然包含的肉類和其他食物款式不多,但已好足夠,而且肉類質素好,又新鮮~其他邊爐雜食都可以,拉面烏冬都幾好食甜品亦幾好總分如10分滿分,我會比8分👍🏻👍🏻

其他邊爐雜食都可以,拉面烏冬都幾好食
甜品亦幾好

總分如10分滿分,我會比8分👍🏻👍🏻
2022-07-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2022-03-14 1470 views
原本這天計劃食其他餐廳,新聞告知今天最後一天🈺️業,即時改變計劃😅這間是小朋友、大胃皇至愛之餐廳;質素一般,任食牛,豬,雞肉之涮涮鍋價錢實惠,另有沙律🥗,甜品🍮任君選擇我只喜歡puff, 芝士蛋糕…喜歡此間有好多蔬菜🥬、丸、飲品、雪糕🍦、甜品🍮,仲可以自己混合醬料👍🏻點左牛肉,會有豚肉,雞件俾你試反正肉類可以任加👏🏻👏🏻👏🏻啱晒食肉獸😽😽蔬菜種類繁多軟雪糕有芝麻、原味,仲可以加不同配料可揀鴛鴦鍋或一人一鍋👍🏻就算任食都唔好亂叫,食唔晒就唔好叫咁多🤮🤮🤮隔離枱之情侶叫左3行肉,由角落頭擺到去爐邊,卒之走前都食唔晒😤😤😤此相是店員執枱清走之肉類,因為上過枱又擺左一段時間,店員話掉晒落垃圾桶🤬🤬🤬請勿做大嘥鬼🤮🤮🤮

這間是小朋友、大胃皇至愛之餐廳;質素一般,
任食牛,豬,雞肉之涮涮鍋
價錢實惠,另有沙律🥗,甜品🍮任君選擇
我只喜歡puff, 芝士蛋糕…

喜歡此間有好多蔬菜🥬、丸、飲品、雪糕🍦、
甜品🍮,仲可以自己混合醬料👍🏻

點左牛肉,會有豚肉,雞件俾你試
反正肉類可以任加👏🏻👏🏻👏🏻
啱晒食肉獸😽😽

蔬菜種類繁多

軟雪糕有芝麻、原味,仲可以加不同配料

可揀鴛鴦鍋或一人一鍋👍🏻

就算任食都唔好亂叫,
食唔晒就唔好叫咁多🤮🤮🤮
此相是店員執枱清走之肉類,
因為上過枱又擺左一段時間,
店員話掉晒落垃圾桶🤬🤬🤬

請勿做大嘥鬼🤮🤮🤮

2022-02-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$196 (Lunch)
2021-07-15 2729 views
前幾日想打下邊爐 第一次食呢間打邊爐 一向都多人排隊 但係因為五點鐘食 所以就冇咩人 環境都幾舒服 真係有好多野係同出面既唔同首先我覺得最中意既係台式拼盤 好中意個鴨血 我真係去其他地方食都冇食過甘好食既 同埋牛腸 牛肚 都炆得好夠味!仲有打邊爐既配料 要出去拎既甜不辣(個名好似係)口感勁好食好彈牙 QQ彈彈既感覺仲有我一次過食左四五碗既甜品 真係好好食 口感好好 芋圓👍🏼👍🏼👍🏼整體嚟講好滿意,有別於其他打邊爐餐廳👏🏻👏🏻👏🏻

整體嚟講好滿意,有別於其他打邊爐餐廳👏🏻👏🏻👏🏻
台式火鍋一向都好受港人歡迎♥️ 而依一間源自日本主打邊爐放題店就新推台灣餐目系列,除左加插左平時冇嘅兩款台式湯底外,仲有無限任食多達18款台灣夜市熱門小食 以及自助區🤩 一解香港人一直以來對台灣美食嘅思念感~ -【遊台北放題餐目】「90分鐘 – 士林」($238起): *超過 15 款台式夜市小食、鍋肴、甜品等,並同時免費享用自助區美食「120分鐘 – 淡水」($278起): 特別之處係可以食到澳洲M7和牛,食物種類上都多啲選擇*湯底方面新增左 藥膳麻辣鴨血湯 及 椰子雞湯。麻辣湯意外地出色,用上多款香料調配,例如花椒,辣椒乾,青花椒等,再加入鴨血,辣味幾出,唔會過於油膩🥰 椰子雞湯就偏清淡,帶淡淡椰香~*配料上依個系列可以試下新推嘅6款地道小食: 麻辣鴨血,麻辣雞翼尖,滷大腸,滷牛肚,台灣香腸 & 米血糕。以麻辣鴨血為encore 之選🔥 此外仲會有啲台灣地道王子麵 同甜品必備黑糖芋圓!每一啖都係台式滋味🌟
【遊台北放題餐目】

椰子雞湯就偏清淡,帶淡淡椰香~

此外仲會有啲台灣地道王子麵
甜品必備黑糖芋圓!
每一啖都係台式滋味🌟