2019-08-19 172 views
行街行到太熱,所以喺銅鑼灣附近搵有咩嘢飲,見到呢間鋪頭「茶先生」,就揀左芝•桃桃飲。($42)冇得揀小冰不過有得揀少甜Size都幾大杯,有6分1係芝士奶蓋,叫左小甜,甜度就啱啱好,桃味都幾出,個桃好似新鮮炸出嚟咁所以有啲渣喺度,滿意~

• 芝·桃桃
2019-08-13 102 views
I have actually been here before, but I completely forget the experience. As such, I came back again today to try the stuff.My favorite is salted cheese foam, so I knew whatever I got would have to have that. A bunch of their seasonal fruit drinks come with the salted cheese option (however so does the regular milk tea), so I ordered the cheese mango, which cost $42.I thought it was pretty nice- still not as good as the stuff at happy lemon in terms of cheese quality, but a refreshing drink. Tho

I thought it was pretty nice- still not as good as the stuff at happy lemon in terms of cheese quality, but a refreshing drink. Though the wait was a little long cause there were multiple people ordering, I enjoyed my purchase.
2019-08-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
2019-08-05 171 views
而家台式飲品呀,芝芝奶蓋呀,水果茶呀等等做到周街都係。咁岩行過口渴,而呢間完全無人龍,就快快手買杯野飲。佢既餐牌其實無太大特色,就係集結哂而家既潮流於一身!收銀側邊有呢句life begins after tea,都幾靚幾有趣,好適合我呢啲茶怪。打卡人士可以去玩下。就咁叫左純烏龍茶走甜走冰。呢間都係做唔到常溫,走左冰對我黎講都偏凍。佢既走甜就堅係唔甜既,不過佢既茶底唔算好香,亦有少少苦澀味。間中口渴飲下算不過不失,不過天仁呀,茶痴等等既茶底會做得好啲。
而家台式飲品呀,芝芝奶蓋呀,水果茶呀等等做到周街都係。

咁岩行過口渴,而呢間完全無人龍,就快快手買杯野飲。

佢既餐牌其實無太大特色,就係集結哂而家既潮流於一身!

就咁叫左純烏龍茶走甜走冰。
呢間都係做唔到常溫,走左冰對我黎講都偏凍。
純烏龍茶

2019-08-04
TakeAway
$25 (Tea)
2019-06-14 341 views
早幾日行過銅鑼灣 見到銅鑼灣地帶隔離有間台式飲品 上網見到評論係唔錯 就膽粗粗一試本身近期喜好奶蓋飲品 見到有芝士奶蓋飲品就會好想飲 今次就試下芝·桃桃($42) 等既時間唔算耐 飲後感圖片顏色同實際有啲唔同 🤔 圖片係粉紅色 但係實際是偏橙色的。味道方面 不得不說係有意外既 因為佢係同喜茶一樣 真係啖啖果肉 仲食到果籽😅 芝士奶蓋方面味道都幾濃 唔會一啲味都冇唔突出。 不過其實試得出味道除左有果肉之外 其實同桃茶一樣既味道 價值$42其實價錢都偏貴左小小

飲後感
芝·桃桃

2019-06-06 230 views
呢排好興芝士奶蓋,但又唔係個個都會想返大陸飲喜茶......之前阿魚就介紹左東喜茶比大家,因為東喜茶無論在選擇及味道上,都同喜茶相似都十足十!!!.今次阿魚就想再介紹另一間,同東喜茶都有得揮既飲品店比大家.🐟💬:.呢間茶先生,就係銅鑼灣MTR (銅鑼灣地帶位置) 對出,地點都幾就腳.不過舖位就比較細啦,所以都要留意下先見到佢.飲品方面呢,佢就有純茶、奶茶、芝士茶、水果茶~~~~~.其實佢個餐牌上面好多我都想試,不過最後我都選擇左「芝芝黑提」($42).等候時間唔係長,同埋都唔太多人排~~~~.飲品來了!!!!.芝士奶蓋真係好似好似好似東喜茶果個LOL.不過黑提都無東喜茶咁甜~~~不錯!.🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡.(1) 店員會建議你唔洗用飲管,不過你就要因應自己食唔食到D芝士而決定用唔用,因為芝芝黑提,唔用飲管係完全食唔到D芝士 = =.(2) 個杯蓋雖然係可以打開的,但真係幾難。阿魚同朋友都開左好耐先開到.....🐟📝:7/10.🍽🐟📝📌茶先生 (Mr.Tea)📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶A4號地舖(港鐵銅鑼灣站 E出口, 步行約2分鐘)📞電話: ⏳營
呢排好興芝士奶蓋,但又唔係個個都會想返大陸飲喜茶.....
今次阿魚就想再介紹另一間,同東喜茶都有得揮既飲品店比大家

🐟💬:
不過舖位就比較細啦,所以都要留意下先見到佢
飲品方面呢,佢就有純茶、奶茶、芝士茶、水果茶~~~~~
芝·黑提

等候時間唔係長,同埋都唔太多人排~~~~
飲品來了!!!!
芝士奶蓋真係好似好似好似東喜茶果個LOL
不過黑提都無東喜茶咁甜~~~不錯!
🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡

🐟📝:7/10
🍽🐟📝
📌茶先生 (Mr.Tea)
📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶A4號地舖
(港鐵銅鑼灣站 E出口, 步行約2分鐘)
📞電話:
⏳營業時間:
星期一至四
11:30 - 23:00
星期五至日
11:00 - 23:30
2019-03-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)
2019-05-04 266 views
隔離街口嘅珍珠奶茶排晒隊嘅時候,我哋選擇行過呢邊飲茶先生,口味選擇更多,雖然今日落雨,依然無法阻擋我哋對茶嘅熱誠。店很細,收銀嘅周圍已經羅列晒啲產品資訊,口味任君選擇。門面很有feel,乾淨企理。最鍾意啲水果茶,健康又美味~芝•芒芒係季節限定,茶味唔會太濃,芒果亦冇蓋晒啲茶味,份量配合得天衣無縫,教大家將啲芝士溝埋一齊飲仲正,又香又滑。珍珠奶茶只有一個size,奶味香濃,茶味依然在,珍珠很彈牙,好咬口。我最驚嘅係啲奶茶會傑口,所幸茶先生從未令人失望過。

店很細,收銀嘅周圍已經羅列晒啲產品資訊,口味任君選擇。

門面很有feel,乾淨企理。

芝•芒芒

最鍾意啲水果茶,健康又美味~

芝•芒芒

教大家將啲芝士溝埋一齊飲仲正,又香又滑。

珍珠奶茶

珍珠奶茶
2019-04-27 175 views
唔睇openrice都唔知原來平時咁多人排隊,所以好慶幸我今日前面得兩個人,等左大約7分鐘就有嘢飲了平時都唔係成日寫食評,但係呢個真係覺得好好飲所以值得一寫叫咗杯芝士奶茶($30)加珍珠(+$3)少甜好.好.味芝士奶蓋鹹鹹地,好滑,好creamy,好cheesy,好啱feel, 奶茶都好飲,珍珠都幾多, 所以我飲咗三份二杯已經有d飽. 攞到杯茶返屋企已經暖晒,不過都仲係好好飲😝

平時都唔係成日寫食評,但係呢個真係覺得好好飲所以值得一寫

叫咗杯芝士奶茶($30)加珍珠(+$3)少甜

好.好.味

• 芝士奶茶
2019-03-23 229 views
今日途經銅鑼灣,突然想飲芝士奶蓋,諗住近近地又未試過所以喺茶先生叫左杯芝士奶蓋茉莉綠茶。可能係假日嘅關係,都幾多人排隊。喺我前面有10幾杯,等左10分鐘到就攞到。茗茶 芝士 茉莉綠茶 ($32)芝士奶蓋味道幾香,少少咸味,芝士味重,上面嘅抹茶粉做裝飾幾靚,做得幾出色。反而個茉莉綠茶味道一般,冇太大驚喜,不過不失啦。整體嚟講算唔錯,喺銅鑼灣旺區,價錢貴啲都正常,但淨以茶飲同份量嚟講$32就唔太值。性價比就喜茶略優勝啲,如果想唔排太耐就飲到杯好飲嘅芝士奶蓋綠茶,茶先生都會係個唔錯嘅選擇。

芝士  茉莉綠茶

茗茶 芝士 茉莉綠茶 ($32)

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2019-03-12 163 views
最近天氣暖番少少開始想飲下凍飲 作為一個為食而工作需要不停手的小資女 當然要搵下有冇咩凍既手搖飲料補充糖份啦🤤工作需要下來到銅鑼灣 一出地鐵站E出口就發現左呢間茶先生開正對面馬路 而且仲咁岩少人排隊🥳咁當然要試下呢間在喜茶未開來香港前被朋友聲稱最像喜茶的一間手搖飲料店啦第一樣吸引我既就是杯芝士奶茶了 可以試到個奶蓋有幾似喜茶也可以試下個茶底 一舉兩得牙😇我一向飲手搖飲料都要微甜少冰 個服務員好好耐性咁提醒返我 本身杯野飲唔會加冰既 而叫微甜的話 個茶底就會飲落唔會太濃比較淡口☺️叫左來飲之後 覺得個芝士奶蓋的確同喜茶有類近的味道芝士厚身同濃郁既 如果一定要分高下 我會話佢比喜茶個奶蓋咸少少但也唔會話需要再額外飲多杯水 而個茶底都夠滑 茶味也足夠 對我來講唔會太濃是剛剛好 沒有加冰 杯野飲都夠凍而且也唔怕飲到最後被溶化的冰溝淡左 依方面做得好好🎉整體而言 如果唔想成日排喜茶排到40分鐘以上 依間茶先生如果見唔多人排都可以是一個唔錯的選擇🤟🏻

芝士奶茶(微甜無冰)
2019-03-09
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
芝士奶茶(微甜無冰)
  • 芝士奶茶
2019-02-27 161 views
今日去到CWB幫襯好多好評既茶先生MR.TEA🧡今日去到都唔算多人,大概十分鐘就拎到杯野飲🙂無錯!我又係簡左飲我既最愛芝士四季春🤣呢杯芝士四季春係我飲過最好味😍😍😍😍芝士既份量同比例岩岩好,茶底又好清香,一啖芝士一啖茶👍🏻真係好小鋪頭可以飲到底都仲飲到芝士❤️

2019-02-09 276 views
茶先生呢杯爽皮菠蘿係我每次行銅鑼灣其中一杯必買嘅飲品🤘🏻尤其夏天嘅時候飲呢一杯爽皮菠蘿真係會覺得好爽皮—-我每次出去買野飲都會指定微糖😌但係呢一杯其實都唔需要微糖嘅因為佢飲落都唔會太甜—-第一次買嘅時候諗住菠蘿味可能會偏酸啦點知佢唔單止一啲都唔酸之餘,飲落去仲會飲到粒粒嘅菠蘿肉好有口感我會形容佢係鮮榨果汁嘅沙冰版🤩(雖然佢都有落糖水並非全鮮果製造)—-最重要係佢嘅店員好有禮貌每一次去買嘅時候佢都會好細心好有耐性值得一讚
茶先生呢杯爽皮菠蘿

我每次出去買野飲都會指定微糖😌
但係呢一杯其實都唔需要微糖嘅
因為佢飲落都唔會太甜

第一次買嘅時候諗住菠蘿味可能會偏酸啦
點知佢唔單止一啲都唔酸之餘,
飲落去仲會飲到粒粒嘅菠蘿肉
好有口感
我會形容佢係鮮榨果汁嘅沙冰版🤩
(雖然佢都有落糖水並非全鮮果製造)

最重要係佢嘅店員好有禮貌

每一次去買嘅時候佢都會好細心好有耐性
值得一讚
爽皮菠蘿
2018-12-18 309 views
珍珠奶茶開到周街都係,今次就試下呢間🤔-火山奶茶 $32好特別話明火山🤫上面係一層焦糖面估佢唔到🤨靚仔店長會叫你食左先仲比埋隻叉你🙈🙈 好似食緊焦糖燉蛋咁😍怕太悶仲可以加珍珠食完焦糖仲有野咬🤣但唔加珍珠飲完都有肥肚感🤰🏻-芝芝。芒芒 $42👦🏻太偏愛芒芒.....一見到就即叫奶蓋有驚喜😍幾重芝士味唔錯既芒果底就季節性問題啦🤔留返夏天飲好d不過證明佢地真材實料唔洗次次返深圳飲🙊

珍珠奶茶開到周街都係,今次就試下呢間🤔

火山奶茶 $32

芒果底就季節性問題啦🤔留返夏天飲好d
不過證明佢地真材實料
唔洗次次返深圳飲🙊
2018-11-30 244 views
#黑糖波波 $28頭一次嚟嗰陣想買黑糖波波 不過好可惜賣曬☹️好彩今次終於買到😆啲珍珠好煙韌 黑糖味好濃 而且份量都幾多奶味好重 攪勻咗之後 甜度都ok飲落陣味好似森永某一種牛奶糖咁🤣評分:7/10
#黑糖波波 $28
頭一次嚟嗰陣想買黑糖波波 不過好可惜賣曬☹️
好彩今次終於買到😆
啲珍珠好煙韌 黑糖味好濃 而且份量都幾多
奶味好重 攪勻咗之後 甜度都ok
飲落陣味好似森永某一種牛奶糖咁🤣
評分:7/10
2018-11-30 131 views
#芝士奶茶 $30攞嗰陣店員會問你係咪第1次飲仲會教你點飲 服務態度都幾好👍🏻首先講下芝士奶蓋 味道都唔錯 幾濃厚而奶茶唔會太甜 茶味都幾出覺得好啱唔中意太甜嘅我🤣評分:8/10
#芝士奶茶 $30
攞嗰陣店員會問你係咪第1次飲
仲會教你點飲 服務態度都幾好👍🏻
首先講下芝士奶蓋 味道都唔錯 幾濃厚
而奶茶唔會太甜 茶味都幾出
覺得好啱唔中意太甜嘅我🤣
評分:8/10
2018-11-25 198 views
到底我有幾鍾意黑糖奶茶🤣🤣今次嗌咗黑糖波波😳😳 要咗最少甜既半糖🤭 但仲係覺得太甜😩😩😩 鮮奶味唔係好夠 但珍珠既口感唔錯既 幾有彈性同口感👀👀👀 但個底始終都係糖水味太重 一般般la😖-評分:6.5/10
到底我有幾鍾意黑糖奶茶🤣🤣
評分:6.5/10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)