2023-03-21
#chuchu食在屯門📍 浪.麵紅橋又開咗新拉麵舖!🐷作為拉麵之鬼必須去會下佢啦!好似係兩公婆開嘅小店,都幾有feel,係道門有啲太重,同埋有啲大油煙味!💡佢冇好大個招牌,不過都有個牌仔係到嘅,會小心啲搵!—————————————————————❣️蕃茄雞胸蕎麥拉麵 $78 雞胸好掂!好嫩!好滑!如果平時做gym啲雞胸咁好食我應該會日日食!不過蕃茄湯底淡左少少,同埋好重茄膏味,不過好彩有老闆特製嘅香菇雞肉碎就有味啲!蕎麥拉麵都幾好,食落同拉麵冇分別,不過又健康啲!.❣️ 醬油叉燒蕎麥拉麵 $78 +$15替玉 叉燒薄切,好嫩無乜脂肪,有微微嘅炭燒味,好食,有啲唔夠喉!半熟蛋夠流心,唔會好鹹,有蛋香!好特別香菇雞肉碎係老闆特製,配上醬油烹調鹹鹹地,夾埋拉麵食幾好!.❣️ 秘製雞翼 3月優惠+$2好香口好夠味!加兩蚊有兩隻真係好抵!不過應該3月去食先有優惠,不過如果要加錢🐷都會嗌!同埋如果太夜可能冇曬就冇了!不過🐷食咗冇影相😂—————————————————————不專業評分👅好味指數: 7/10 💰性價比: 8/10👍🏻推薦: 7.5/10 —————————————————————🏡地址
📍 浪.麵
💡佢冇好大個招牌,不過都有個牌仔係到嘅,會小心啲搵!
❣️蕃茄雞胸蕎麥拉麵 $78
❣️ 醬油叉燒蕎麥拉麵 $78 +$15替玉
❣️ 秘製雞翼 3月優惠+$2
不專業評分
👅好味指數: 7/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 7.5/10
—————————————————————
🏡地址: 浪.麵 (屯門)
屯門井財街21號協邦大廈地下11號舖
🕑營業時間: 不詳 不過🐷平日9點幾走都未閂
#chuchu食日本野 #chuchu食拉麵
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #eatwithfoodiez