Restaurant: NOC Coffee Co.
Terms & Details:
2024-11-02 1091 views
位於尖東嘅🌟noc🌟,週末超多遊客幫襯!🌟noc🌟除咗咖啡好飲之外☕,自家烘焙嘅糕點🥐同埋主食🍝都好正!☕珍稀咖啡豆 - 手沖咖啡 $75來自哥倫比亞相思樹莊園嘅Papayo咖啡豆,經日曬處理,帶血橙同埋紫葡萄嘅果香同埋果酸,飲落都幾smooth!🧡Latte Coffee(大)$46奶泡香又滑,啡味香郁!可自選Nutty/Fruity嘅咖啡豆!🫐藍莓丹麥酥 $28店員會幫手加熱,丹麥酥勁酥脆,超正!🥐火腿芝士牛角窩夫 $30牛角窩夫同樣都係好酥脆,配搭火腿芝士,滋味無窮!🍄香烤舞茸菇貓耳朵粉 $138烤舞茸菇真係勁正,醬汁充滿濃厚嘅菇香!貓耳朵粉帶少少煙靭,係我最鍾意嘅口感!🥑牛油果多士 $88牛油果可選切片/整成蓉,half & half都得,勁Flexible!僅以黑椒、橄欖油、檸檬調味,好吃又健康!🐟香煎三文魚扒|🐓香煎雞胸肉 +$45Order主菜add on 嘅三文魚煎得好靚,皮脆肉嫩!雞胸難得香口又唔柴,唔錯!
☕珍稀咖啡豆 - 手沖咖啡 $75

🧡Latte Coffee(大)$46

🫐藍莓丹麥酥 $28
店員會幫手加熱,丹麥酥勁酥脆,超正!

🥐火腿芝士牛角窩夫 $30
牛角窩夫同樣都係好酥脆,配搭火腿芝士,滋味無窮!

🍄香烤舞茸菇貓耳朵粉 $138
🥑牛油果多士 $88
🐟香煎三文魚扒|🐓香煎雞胸肉 +$45
2024-07-25 2402 views
唔記得食過幾多次, 尖東OL日常,飯堂咁滯🤣開店大概2年吧, 白色及簡約的裝修, 大落地玻璃係我鍾意style, 只係檯比較細張, 食起野要小心門口有4張檯, lunch time如果唔想等位唔介意可以坐outdoor, 多數有位。QR code 點餐📲, 款就唔多, 不過都算彈性, 我最鍾意食漢堡包, 食過應該十次以上, 可以5成, 7成或well done, 仲有得remark, 我有時會remark 走沙律 (其實沙律都幾新鮮, 只係我個人唔太鍾意食生菜), 咖啡加HKD28, 轉大杯只需加2蚊。包Size 唔大, 唔會好似美式burger尺寸, 同M記大細差唔多吧, 有烘過, 另外上面有芝麻, 所以好香, 咬落少少脆口, 中間嘅牛味道就唔太穩定, 有時鹹有時無味, 其他材料都豐富,有無花果,芝士,洋蔥…整體算高質。咖啡奶泡就打得麻麻😏, 埋單自已攞QR code 出去埋, 大部分payment 都收, 包括AE💳,雖然接近全自助,不過要收10%服務費🤔除咗主食,櫃面仲有掛耳包裝咖啡同麵包賣。
唔記得食過幾多次, 尖東OL日常,飯堂咁滯🤣

除咗主食,櫃面仲有掛耳包裝咖啡同麵包賣。

2024-07-25
$178 (Lunch)
📍 NOC Coffee Co. (尖沙咀)🌏 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G35-37, G43-47A號📝 5/10位於尖東的一間Cafe,擁有純白的裝修,營造出一種輕鬆寫意🌿的氛圍。這裡適合與朋友聚會👬🏼👭🏼或靜靜享受一杯咖啡,🥲然而食物的質素卻讓我有些失望。Flat White 咖啡豆偏向🥜Nutty Favourite,帶有淡淡的堅果香氣。然而缺點是溫度不夠熱❄️,這對於喜歡♨️熱飲的我來說,實在有點可惜。All Day Breakfast 份量相當驚人,比我想像中多🫨,尤其相對其他all day Breakfast更多蔬果🥗。意外地有牛油果🥑和蘆筍,讓整體的口感更加豐富 ,不過但並沒有特別突出。香煎三文魚手工扁帶麵 三文魚🐟煎得過熟,口感有點柴,讓人失望。而意大利麵🍝則是過於多汁💦,影響了麵條的質感😫。總的來說,這間Cafe的食物質素一般般❤️‍🩹,而價格卻偏貴💸,讓人覺得性價比不高😫。如果你只想享受一杯舒適的咖啡🏛️,這裡或許還不錯,但如果想要一頓美味的餐點🍽️,可能還是有更好的選擇。(私心最後嗰張AI圖)

📍 NOC Coffee Co. (尖沙咀)
📝 5/10

Flat White

All Day Breakfast

香煎三文魚手工扁帶麵

(私心最後嗰張AI圖)
2024-11-09 724 views
呢日weekend放假,約咗屋企人去尖沙咀呢間Cafe食brunch,餐廳嘅環境好好,感覺好chill。我地點左好多野,首先係牛油果多士 ,兩片香脆嘅多士上面分別放咗牛油果片同埋牛油果蓉,健康又好味。另外仲點左香烤舞茸菇貓耳朵意粉,意粉好creamy,鋪上芝士同蘑菇,好味道。我地仲加左煙三文魚同蘆筍。呢度嘅Pastry有好多款,望落好精緻。我哋分別點咗紅莓酥同埋藍莓酥。飲品方面,點左matcha latte,茶味好香濃。

我地仲加左煙三文魚同蘆筍。
呢度嘅Pastry有好多款,望落好精緻。

我哋分別點咗紅莓酥同埋藍莓酥。
飲品方面,點左matcha latte,茶味好香濃。
🇭🇰香港美食打卡第一站noc咖啡☕️位于广东道尖沙咀的黄金地段就在海港城对面,十分好找这里不仅咖啡美味 😋🥪而且brunch十分出名🥢推荐:1️⃣noc班尼迪蛋多士:新鲜的三文鱼🍣卷,配上温泉蛋🥚2️⃣全日早餐:土豆泥饼很惊艳,蔬菜🥬新鲜,喜欢烤过的香肠,肉贼拉香~喜欢店里的白色简约的装修风格虽然有点略贵,会收小费世界best50在top20位置~服务态度~环境~品控~都在线所以总体可接受。

🇭🇰香港美食打卡第一站
noc咖啡☕️
位于广东道尖沙咀的黄金地段
就在海港城对面,十分好找

这里不仅咖啡美味 😋
🥪而且brunch十分出名

🥢推荐:
1️⃣noc班尼迪蛋多士:新鲜的三文鱼🍣卷,配上温泉蛋🥚

喜欢店里的白色简约的装修风格
虽然有点略贵,会收小费
世界best50在top20位置~
服务态度~环境~品控~都在线
所以总体可接受。

• NOC  Benedict
2024-10-30 640 views
呢間cafe我去過其他分店,因為鍾意佢嘅白色主調、裝修有空間感幾好坐。今次到尖東工作順道嚟呢間分店探索一下,一行入去感覺幾cozy職員們都友善朋友都幾餓便點咗幾款食物和咖啡開心share▪︎Main ♧ Roasted Maitake Mushroom Orecchiette- 眾多意粉類比較少食貓耳朵粉,原來個口感係煙煙韌韌幾彈牙下。份量頗大足夠兩人分享,碟面上有完整一梳梳的烤舞茸菇,菇味唔錯幾香,個菇汁幾杰身但不會過鹹,食落感覺健康;會跟兩片酸種包♧ Latte - 跟意粉+28可以點咖啡,朋友揀咗拿鐵,心型拉花水準穩定,friend子講入口幾細緻順滑、絕對收貨♧ Mini Pancake Bites Served with Hot Oat Milk|・banana・blueberries・mini pancake・maple syrup|- 按Menu講法呢個【一口班戟】係兒童餐,咁朋友想食由得佢叫啦佢都係個大細路!每口pancake已落楓糖和洒上糖粉,配料有藍莓香蕉,食落有maple syrup香甜又有生果都健康有益,飲品可配凍/熱朱古力或燕麥奶▪︎ Add On ♧ Roast
朋友都幾餓便點咗幾款食物和咖啡開心share

▪︎Main

oasted Maitake Mushroom Orecchiette with Sourdough

♧ Latte

▪︎ Add On

♧ Roasted Asparagus
Ube-licious Latte
- 朋友話唔夠喉,加25要咗烤蘆筍,都算嫩唔多渣烤得香

♧ Pan-seared Salmon Steak
Pan-seared Salmon Steak
- 我又要加配!另加35嗌咗煎三文魚扒,呢個係意料之外
!本來以為會煎到好熟「鞋熠熠」,點知中間原來仲有啲粉嫩,入口幾滑魚皮亦脆脆哋,好快俾我ko成塊魚

♧ Me & Now Special Combo

~ Strawberrific Mochi Croissant
+ Ube-licious Latte
Latte
- 已經飽飽哋喇我哋,但見餐牌有呢個組合又幾吸引喎
...原來係cafe同Cosmo聯乘嘅限定套餐至到10月31日,忍唔住嗌咗!
Strawberrific Mochi Croissant
士多啤梨麻薯牛角酥一上枱我哋覺得勁靚又烘到好香,紅色脹卜卜令立立酥皮薄得嚟層次分明,切落去“咔嚓”一聲、都咪話,係幾酥脆!
Me & Now Special Combo
裡面有啲煙韌麻糬同草莓醬、肥就肥啦食咗先算
。跟凍香芋奶蓋咖啡,紫色奶蓋上面有朱古力珠珠做裝飾,好有萬聖節氣氛。啡味大過Ube味,飲落甜美啱螞蟻人

▪︎ Pastry

♧ Matcha Basque Cheesecake
Matcha Basque Cheesecake
- 見到有巴斯克蛋糕我點會唔嗌? 呢款抹茶bbc個茶甘味講真不濃,蛋糕質地就幾幼滑,焗返熱食有少少runny咁都唔錯

2024-10-02 948 views
同frd行街行到好攰😵‍💫 諗住搵間cafe坐下就俾佢咁colourful嘅window sticker吸引咗😍見到仲有special menu 就試下啦!-Special Combo HKD78:🍓士多啤梨麻糬牛角酥 (HKD35)表皮夠松脆 每一啖都有好多士多啤梨醬同果肉 咬到中間先食到麻糬 麻糬比較少 唔夠煙韌🤔整體嚟講 牛角酥幾大份 可以一試 但有啲漏可以同人share食😋🍠紫薯奶蓋latte (HKD55)一定要搞均再飲!第一啖冇搞勁大浸奶昧 搞均之後奶味同咖啡味平衡返 但飲到尾都係偏甜 同埋因為係紫薯所以幾飽🫣面頭係士多啤梨朱古力粒 加埋入去幾有趣~
同frd行街行到好攰😵‍💫 諗住搵間cafe坐下
見到仲有special menu 就試下啦!
Special Combo HKD78:
🍓士多啤梨麻糬牛角酥 (HKD35)
🍠紫薯奶蓋latte (HKD55)
面頭係士多啤梨朱古力粒 加埋入去幾有趣~
士多啤梨麻糬牛角酥&紫薯奶蓋latte
士多啤梨麻糬牛角酥
士多啤梨麻糬牛角酥&紫薯奶蓋latte
士多啤梨麻糬牛角酥
2024-07-16 2161 views
由於而家每個星期都要去尖沙咀做Yoga, 又想嘆杯靚啡, 上網睇到呢間cafe討論度都幾高於是便來試試夏日炎炎沒什麼胃口, 於是便點了一個清清涼涼的沙律碗, 飽肚又能補充身體營養底部有沙律雜菜, 上面有小蕃茄, 牛油果、無花果、水波蛋、牛扒和南瓜, 南瓜淋甜, 有少量辣椒粉和黑芝麻飾面, 味道唔錯, 食落都好新鮮, 牛扒亦夠多汁Juicy,  隨餐仲有兩塊多士, 熱latte揀左大杯裝 ,  食完都幾飽肚  另外出面有cookie bar自助, 有mini scone和 chocolate cookies 不過味道就一般般不過不失整體食物質素ok, 不過定價都係偏高一點

整體食物質素ok, 不過定價都係偏高一點
2024-06-13 1617 views
以前嚟過一次,要係門口排隊等位,依家真係一上去就入座枱櫈都set得好開,每枱都有一定距離,坐得舒服應該係佢嘅宗旨之一!?不過都係有90分鐘用餐時限。。。另埋單收加一,兩杯啡兩個撻已經$116😅Latte $ 42拉花係好靚,質素好穩定,而且啡同奶好match,出嚟非常濃郁細滑蛋撻 $ 14 /件毗美Bake House,上枱熱辣辣,尤其蛋位辣嘴!酥皮做得好,酥脆 唔太甜,好香牛油味
以前嚟過一次,要係門口排隊等位,依家真係一上去就入座

Latte $ 42

蛋撻 $ 14 /件
唔太甜,好香牛油味
2024-06-09
$58 (Tea)
2024-06-10 1249 views
新出嘅Salted Caramel Cloud Latte 原來要去某一間特定shop先有得飲,等我仲走咗去新太陽廣場嗰間 好彩都做埋啲嘢先走返去呢度不過其實呢間嘅環境比起新太陽廣場嗰間要舒適得多。有好舒服嘅梳化一人限定。仲好似貴賓候機室咁有小食俾你隨便攞嚟食添。(因為佢提供咗scone 係我嘅Favorite 所以我食咗三件同埋一塊小曲奇🍪)😂又唔好意思淨係嗌杯嘢飲唔食嘢 ,(仲要呢杯嘢我今日要用coupon) 所以就嗌咗一個最輕擎嘅ham &cheese 牛角包窩夫 (其實之前食過好多次 ham &cheese 冇得輸,仲要有我最喜愛嘅牛角包造成嘅窩夫)其實我真係好想叫sourdough 架 不過佢成兩大塊咁full 所以我提議可唔可以half Potion囉,for 我哋呢啲一個人去食都食到丫嘛。之前曾經有出過一塊牛角包窩夫+牛油果蛋。可唔可以再出返呢?再一次喺度呼籲可唔可以請我做product Team嘅研發人?我有好多idea可以俾你喎。😂🤣^唔記得幾時開始佢收10%service charge ,客戶體驗真係唔係咁好

其實我真係好想叫sourdough 架

之前曾經有出過一塊牛角包窩夫+牛油果蛋。

Ham  &Cheese  牛角包窩夫
Ham  &Cheese  牛角包窩夫
2024-06-09 943 views
個人認為noc嘅vegetarian breakfast係世一🥹🥹🥹碟上無論係mini parfait yogurt定係蘆筍,都係咁高質咁好食!noc 嘅yogurt上面啲cereal 係好特別,食落就feel到佢係有輕輕炒過下🥰非常香脆惹味!不過如果減緊肥嘅就可能唔好食咁多🫢🤣🤣牛油果🥑 係岩岩好熟,香軟+入口即溶🥰蘑菇🍄‍🟫 調味剛好,又香又多汁☺️薯蓉:食得出真材實料,唔係落左勁多味精嗰種💛無花果:又係一加分位!好少餐廳會有得食佢!
牛油果🥑 係岩岩好熟,香軟+入口即溶🥰
蘑菇🍄‍🟫 調味剛好,又香又多汁☺️
薯蓉:食得出真材實料,唔係落左勁多味精嗰種💛
無花果:又係一加分位!好少餐廳會有得食佢!
vegetarian  breakfast
vegetarian  breakfast
2024-05-19 1147 views
午餐慢慢喝杯咖啡再上班🥹是吃過一次還會想再去的咖啡店,大圍/黃埔/西營盤也有分店😆🍽𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒐𝒃𝒃 𝑩𝒐𝒘𝒍️🥩🍅🥚🥬𝑩𝒐𝒘𝒍入面有牛肉、無花果、南瓜、水煮蛋、牛油果、小蕃茄和沙律菜🤩還有兩塊脆脆的𝒔𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 𝒕𝒐𝒂𝒔𝒕配著一起吃😋牛肉多汁,南瓜超甜,很好吃!🥰一開始以為吃完不會飽,但原來份量很大,兩個人分著一起吃也沒問題😂👍🏻🍽𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕️🍞包包也是脆脆但不會乾的𝒔𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 😋配上三片大大的煙三文魚,很滿足🥹

🍽𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒐𝒃𝒃 𝑩𝒐𝒘𝒍️🥩🍅🥚🥬

🍽𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕️🍞

Beef  Cobb  Bowl
Smoked  Salmon  Toast
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2024-05-16 688 views
店員沒有笑容、黑口黑面、高高在上,言行中透露不歡迎我的到來,彷彿我在此消費會給他們帶來麻煩,讓我的用餐體驗不良好。尤其是頭髮偏長,戴眼鏡的男店員。於你不滿意你的工作、不滿意來店客人、說話陰陽怪氣的同時,是否有想過會流失潛在常客?店舖給我的感覺是完全不在乎客人的感受,認為多我一個唔多、少我一個唔少。那麼同樣,我的用餐去處亦多你一個唔多、少你一個唔少。飲品與食物質素正常,但未足以彌補店員給我的不快。因此我認為各消費者應該到其他地方消費,以收獲更好、更令人心服氣服的用餐體驗。

尤其是頭髮偏長,戴眼鏡的男店員。

那麼同樣,我的用餐去處亦多你一個唔多、少你一個唔少。

飲品與食物質素正常,但未足以彌補店員給我的不快。
[📍尖沙咀|NOC Coffee Co. ]NOC Coffee Co. 分店遍佈全港 非常方便雖然係集團式既coffee shop 但食物飲品都絕對唔差佢地既麥芽糖烤雞沙律碗 香煎牛肉沙律碗 份量非常充足沙律醋酸酸甜甜 健康人士仲可以要求醬汁另上每次想食健康啲 都會諗起呢個沙律碗因為真係好飽肚 又好味 又營養均衡另外佢哋既自家製穀物片 都係非常有驚喜味道不太甜 而且脆度岩岩好 配搭埋乳酪 好味道又飽肚
[📍尖沙咀|NOC Coffee Co. ]
另外佢哋既自家製穀物片 都係非常有驚喜
味道不太甜 而且脆度岩岩好 配搭埋乳酪 好味道又飽肚
2024-02-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
尖東尖沙咀中心嗰邊有間隱世chill chill coffee shop‼️地方闊綽之餘、員工超nice、有種與世無爭嘅感覺。咖啡同食物質素極高,真係無得彈🤤🍽️人均:$200-$300🕰️時間:假日Brunch☕️Long Black (NO.34 Seasonal Fruity Blend, Large, Extra Shot) $52🍵 Matcha Latte $55兩杯咖啡都好正🥳🥩 Pan-fried Beef Bowl $148🍗 Pan-Fried Chicken Breast Bowl $138Beef同chicken breast bowl都好豐富,肉又多,沙律都新鮮!十分推薦!🍰Hojicha Basque Cheesecake茶味勁重,係我食過其中一款最好食嘅basque cheesecake🤭🫓Ham & Cheese Croffle想食鹹嘅甜品就啱晒啦!Bible rating: 9/10

🍽️人均:$200-$300
🕰️時間:假日Brunch

🍵 Matcha Latte $55
兩杯咖啡都好正🥳

🥩 Pan-fried Beef Bowl $148

🍰Hojicha Basque Cheesecake

🫓Ham & Cheese Croffle
想食鹹嘅甜品就啱晒啦!

Bible rating: 9/10