2025-01-06
今日經過尖沙咀想搵間Cafe Chill下☀️ 呢間純白風裝潢嘅Cafe好簡約🤍 主打越南菜嘅Cafe真係第一次見好有驚喜🇻🇳店內唔少越南特色既設計而且飲品同埋食物都用左唔少越南特色既材料🏝️有心思得黎環境好舒服 裝潢仲有種小清新既感覺 好似去左越南街頭的小店呢☘️⭐️ Vietnamese Kho Quet Bread 🥖 法包烘到酥脆加上唔少蔬菜感覺好清爽🥗 最特色係配上越式嘅五花腩同埋肉燥🥓肥瘦適中帶油脂嘅香氣🐷口味好地道⭐️ Vietnamese Noodles with Raw Beef/ Beef Shank 🍜保持了越南湯河清澈嘅牛骨湯🦴 加入生牛肉入口嫩滑🐮 特別加點牛丸爽口有牛味☺️果然好有質素⭐️ Vietnamese Pandan Cake 🌿微酥既外皮一切入去帶特色既班蘭香氣💚配上濃郁既椰漿一齊食好濕潤而甜度唔會過高🥥好有熱帶既感覺🌴⭐️ Vietnamese Foam Coffee ☕️好掛住喺越南日日都要飲一杯杯嘅越式咖啡🥹 終於搵到一樣咁高既質素❤️泡沫令到黑咖啡入口更幼滑😋配上越南特色既煉奶平衡咖啡既濃度🍼 飲完好想飛一轉