2022-01-13 629 views
幫襯過幾次,諗住冇伏🌚,點知失望而回。🥶凍冰冰,未食飯,好肚餓,想叫杯珍奶飲。見24蚊咁抵叫一杯,熱仲貴過凍咁得意😲點知落錯單比咗杯咩🧊冰磚奶茶我。原本買完到手見佢換咗新杯,全白色加金色logo,好似幾靚咁👀即刻開嚟飲下先,咦😮冇野既?咩都冇得奶茶,即刻返轉頭問吓頭先個🙎🏼‍♀️店員。我話唔好意思冇落到珍珠,佢即刻話問咗我好多次係咪要🧊冰磚。???????🤯黑人問號🤯???????落單時,我問佢你地熱飲貴過凍飲?佢答係呀。我話要一杯珍珠奶茶🧋,佢答24蚊呀。我話八達通比,佢話未拍到,再之後話ok啦。(完)得呢幾句同我講問咗我幾次係咪要🧊冰磚?天呀首先我連佢呢個咩冰磚係乜都唔知,問佢🙎🏼‍♀️先知係咩蒟蒻之類既野。真係火都嚟,原本係條街已經好凍,竟然比佢激到有d熱😊我原本諗緊佢會唔會換比我,電光火石⚡️之間佢再問我要唔要證明比我睇,之後又話真係落咗🧊冰磚呀大概有咁多🤏🏻(示範比我睇),仲問我要唔要開蓋黎證明比我睇,話d冰磚浮係上面架。。。。。🙄大佬呀我要珍珠奶茶呀,奶茶加珍珠呀。我相信你係落咗野,係,無錯應該大概有落到配料,但我飲咗杯野十份一,都飲咁唔到d咩,重點係你落錯單呀嘛,冰你個磚💩見佢
幫襯過幾次,諗住冇伏🌚,點知失望而回。

🥶凍冰冰,未食飯,好肚餓,想叫杯珍奶飲。

???????🤯黑人問號🤯???????

落單時,
我問佢你地熱飲貴過凍飲?佢答係呀。
我話要一杯珍珠奶茶🧋,佢答24蚊呀。
我話八達通比,佢話未拍到,再之後話ok啦。
(完)

見佢企左係到,緊握住佢果部篤咗好耐既電話,四目交投既果一瞬間,我知道佢冇打算換比我,唯有走,真無語,唉🙃當我唔好彩。

Btw杯野唔講以為佢🧊冰磚係多冰咁解,也難怪佢哋得兩間分店。
TakeAway
2022-01-10 346 views
行街行到攰攰都 真係要買杯野飲下呢間台飲店裝修幾特別藍藍地既色 幾有趣見價錢都係差唔多 但佢用料好足杯杯都色彩鮮艷咁 好吸引士多啤梨莓莓奶蓋 $40奶蓋係面頭厚厚一層士多啤梨紅紅地色係曬下面 最底係比較淡色 有茶為主顏色配搭好靚酸酸甜甜咁味道有芝士香味
行街行到攰攰都 真係要買杯野飲下

顏色配搭好靚

酸酸甜甜咁味道
有芝士香味
2021-12-19 326 views
諗住氹下小朋友是但買杯珍珠奶茶(半糖少冰)。因為返到屋先飲(45分鐘車程),預咗啲珍珠會差少少。但係意外地好飲。奶茶滑,珍珠素質好,有咬口。喜歡Q得黎想一口咬開粒珍珠嘅朋友,絕對係好選擇。珍珠份量好夠,吃完個肚真係有質感。不論質同量都好過一般連鎖店賣嘅。

不論質同量都好過一般連鎖店賣嘅。
2021-12-19
作為貼地嘅港女,Jenny帶大家去tiffany blue…色嘅外賣茶飲店😎買杯嘢飲消消暑~神奇地佢都幾多選擇,Jenny就同朋友一人一杯試試佢𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🥝小麥草奇異果茶 $35為左增加資訊性揀左杯非主流😏點知奇異果味出到好似食咗成粒奇異果落肚咁😂係偏酸嘅,奇異果肉同埋籽都係存在嘅,再多啲椰果添😌口感都豐富,漸層效果亦好出眾🧋重型黑糖珍珠鮮奶 $38睇下飲完會唔會肥過部電單車🏍 😏佢重就重在比平時嘅珍奶大杯,再加埋啲黑糖啫喱同大珍珠😌超級彈牙得黎甜度都適中~本身吸引到Jenny嘅點係佢杯邊應該要出現嘅黑糖琥珀紋💁🏻‍♀️但佢居然用晒啲透明杯🥺冇野喎,邊有失望姐💔Overall都幾有驚喜😍下次要試透明杯版珍奶😚

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨

小麥草奇異果茶
重型黑糖珍珠鮮奶
小麥草奇異果茶
2021-09-30 284 views
識我嘅朋友都知道我係一個甜品控 台式飲品同埋雪糕更加係我嘅至愛 所以今日經過大埔呢間November一定要試下佢哋嘅甜品肥仔水我哋叫咗一個士多啤梨光環 呢個名改得真係貼切 因為個光環係用鮮甜香脆嘅菠蘿去做成 啱啱擺咗喺杯嘢飲嘅頂部 成杯嘢飲就好似咗個光環咁樣 賣相一流杯嘢飲嘅味道都十分之配搭 有唔太酸又唔太甜 而且士多啤梨亦都好香濃 杯嘢又夠曬凍值得一讚 喺呢個熱辣辣嘅炎夏 最啱就係飲返一杯透心涼嘅飲品 所以我十分推薦呢間november 大家可以經過嚟試下

雖然踏入9月天氣仲好似夏天,帶一支水都吾夠飲!有時去便利店買野飲,今次氹下自己買手搖飲品!係大埔墟街市附近就有間想試下叫November!門面已經好吸引,因為店舖以Tiffiany blue做主色,飲品種類同其他一般多同埋特別!並不是一般的珍珠奶茶,連果茶都好多!尤其想推介「白桃鮮茶」,驚喜在白桃是新鮮搾的,因為飲到果肉,味道超濃、超fresh!夏天必飲!裡面仲有超多韌銀椰果!很配襯!另外仲叫左桂花鮮茶加金磗!桂花茶嘅桂花香氣,同紅茶嘅果香味相遇味道香甜又有淡淡甘香!金磗原來係啫喱,配搭都幾得意!其實好多toppings 任君選擇!好彈性去締造自己口味!非常好!

另外仲叫左桂花鮮茶加金磗!

2021-09-23 90 views
November天氣咁熱,返工午餐後出曬汗,買杯嘢飲涼下先,小店都開左一段時間,但都係第一次飲,平時間鋪都幾多人排隊我諗味道都唔錯,可以試下。士多啤梨莓莓奶蓋$40足足700ml,大大杯,濃郁奶蓋,配上淡淡清香士多啤梨味,感覺好新鮮,一啲都唔肥,自己覺得杯嘢飲走甜已經足夠甜味,唔需要額外加糖。奶蓋打得好幼滑,完全無一粒粒,香濃幼滑,有少少似飲緊芝士餅嘅味道。厚厚奶蓋,一啖有齊奶香莓香,酸酸甜甜飲到停唔到唔會太甜。
November

士多啤梨莓莓奶蓋$40
2021-09-22 78 views
今日又嚟幫襯愛店啦 炎炎夏日搞到身水身汗飲番杯超級冰凍嘅台式飲品都係唔錯嘅選擇鋪頭嘅位置喺鬧市當中用咗好靚嘅tiffany blue去裝修非常搶眼成個感覺好清新 仲用透明膠片間隔室內同室外環境 感覺上更加乾淨衞生士多啤梨莓莓加奶蓋 用上新鮮嘅士多啤梨同藍莓打成溶 酸酸甜甜真係透心涼 最正加上有沙冰嘅口感 夏天慢慢飲都唔會熱曬 上面嘅奶蓋好多 奶味濃郁口感輕盈 加埋紫紅色漸變嘅效果 個樣超靚少女心爆發 打卡一流 夏天真係必飲呢個士多啤梨莓莓加奶蓋

今日補完習行到流曬汗,經過間奶茶舖見到佢好多水果茶,身為士多啤梨迷既我,忍唔住即刻買番杯解渴。士多啤梨莓莓(奶蓋)佢啲奶蓋勁芝味,而且好挺身,完全唔覺得水,同啲士多啤梨茶一齊飲勁夾,而且佢真係有切碎左嘅士多啤梨乾果喺入邊,所以除咗個奶蓋好滑之餘,飲嘅時候都會咬到士多啤梨嘅籽同埋果肉。我嗰日咁岩冇晒大嘅膠杯,所以職員俾咗個細嘅我😭不過正常會大啲嘅!不過佢質素對得住價錢~🌟整體評分:4.256/5

士多啤梨莓莓(奶蓋)

🌟整體評分:4.256/5
2021-09-13 69 views
消失的熱情果 $35最吸引人嘅地方莫過於有原片嘅菠蘿喺上面🍍,成杯嘢飲同呢片菠蘿一樣都係黃色,望落去好清新。由於熱情果本身係甜度較高嘅生果,本身都擔心會太甜,但呢杯既甜度適中,入口有好香既熱情果味再加上椰果增加口感,整體既水果味較重。最值得一讚嘅係佢片菠蘿係菠蘿冰嚟嘅,啲童年回憶都即刻出晒嚟。喺夏天3,40度嘅情況之下, 呢片菠蘿冰真係不得了🥰非常解暑白桃鮮茶 $40靚靚既粉紅雲石紋❤️呢杯同樣加入咗好多椰果,好好咬😛仔細啲睇,仲有一啲粉紅色嘅點點,就係攪碎咗既桃嚟,證明佢有加入真桃係入去🍑,真係幾足料👍入口充滿着桃香,酸酸甜甜幾fresh , 加上桃同茶呢個配搭入口好light, 幾適合食完午餐飲返杯消滯解渴🥰
消失的熱情果 $35

白桃鮮茶 $40

2021-09-11 28 views
夏日炎炎,行街行到熱自然好想飲冰涼浸浸的特色飲品消下暑,今日經過大埔街市竟然撞見呢間叫November 的特色飲品店,忘記問問點解叫November。飲品提供種類超多,coffee系列、Fruit 系列、chocolate 系列、鮮奶系列、芝士系列等眼花撩亂,樣樣都想試,後來問少女職員推介,話想解口渴,於是介紹左我地下面兩款果茶。1. 消失的熱情果茶$35:夏日岩曬消熱, 飲一啖涼到心底, 茶味亦濃,不是太甜岩曬我,仲有好多一粒粒的椰果,好有口感,再加一大片的冰菠蘿🍍,超滿足。2. 士多啤梨的光環$40:同上面同系列都係果茶,好多士多啤梨肉混混合左椰果,飲完解渴且飽肚,最後光環即冰菠蘿畫上完美句號,冇得頂。

2021-09-05 24 views
行到熱辣辣經過大埔墟,就算就快要食晚飯,都係忍唔住買返杯野飲涼下先😂 見都幾多人排隊,門口d 野飲相睇落都幾靚,就試下呢間❤️人氣Top 1 既奶蓋芝芝莓莓奶蓋上面有少少士多啤利乾碎,奶蓋既質地都幾rich,成杯野酸酸甜甜又夠凍又夠fresh!~🧡水晶茉莉綠茶 一飲落去覺得有d 苦,然後再有淡淡回甘,水晶既份量唔少,質地係有小小煙煙韌韌,都幾好咬等緊野飲果陣見到其他人嗌左士多啤利光環同埋熱情果光環,有塊菠蘿好吸引好岩打卡,下次要試下先得!!!
❤️人氣Top 1 既奶蓋芝芝莓莓
2021-09-05 30 views
台式飲品真是令人無法抗拒因為總有一間在附近所以口渴的時候就會不其然的走去光顧😅😅😅接種疫苗後途經大埔墟公園仔見到November 又會忍不住過去買杯「精神食糧」因為店舖裝修太有少女風以Tiffany blue所以每次經過都會去買一杯這是我第n次購買飲品但每次都是水果系列為主因為水果新鮮原汁原味所以每次都會選擇水果這次想嘗試另類點突然想飲抹茶類🟩抹茶沙冰加忌廉抹茶綠很誘人加上忌廉擠得好看整杯影相真的很好看抹茶味濃郁加上忌廉的絲滑感就算分開飲或攪拌均勻飲都有不同的口感雖然冰塊攪爛混合抹茶但隨著時間抹茶味沒有變淡仍能保持濃郁的抹茶味👍🏻👍🏻👍🏻原來November 除了水果系列出色外茶類都十分讚其他茶類都可以轉烏龍茶!看來配搭愈來愈多以後選擇多了每天喝一種也能一個月不重覆喔!📍 November (大明里) (大埔)大埔大明里4-10號寶豐樓地下A號舖

台式飲品真是令人無法抗拒
因為總有一間在附近
所以口渴的時候就會不其然的走去光顧😅😅😅
接種疫苗後途經大埔墟公園仔
見到November
又會忍不住過去買杯「精神食糧」
因為店舖裝修太有少女風

抹茶味沒有變淡
仍能保持濃郁的抹茶味👍🏻👍🏻👍🏻

原來November 除了水果系列出色外
茶類都十分讚
其他茶類都可以轉烏龍茶!
看來配搭愈來愈多
以後選擇多了
每天喝一種也能一個月不重覆喔!

📍 November (大明里) (大埔)
大埔大明里4-10號寶豐樓地下A號舖
TakeAway
又飲手搖啦🤤🧋,夏口炎炎,對住呢啲冰爽清涼嘅飲品🧊🤤,真係欲罷不能🤩🤩❣️呢間November 11月真係好正,最正的月份,最正的飲品❣️📌士多啤梨鮮茶🍓🍵$38這杯茶是配合奶蓋或椰果,可以二選一,我揀了奶蓋,喜歡清爽的朋友可以選擇椰果。奶蓋非常濃郁,超正奶蓋之一,有粒粒士多啤梨果肉,而且可以走冰走甜,喜歡健康的朋友可以揀呢杯🍵🍓🧊🧊❣️❣️📌11月Oreo沙冰🧋🍫🍪$38他們的招牌11月Oreo沙冰🍪🍫🧋,上面有超濃郁奶蓋,和Oreo脆脆🍪,中間係Oreo朱古力沙冰,底層配合黑糖珍珠,超多層次,非常濃郁🤩❣️❣️

📌士多啤梨鮮茶🍓🍵$38

📌11月Oreo沙冰🧋🍫🍪$38
今日經過大埔墟見到呢間鮮果冰茶好吸引門面係tiffany blue好靚有好多唔同選擇依家天氣實在太熱 要飲杯清涼消暑飲品!所以就順手買左杯試下▶️白桃鮮茶(可選椰果/奶蓋)$40質感係沙冰底 好綿幼飲落好冰涼 感覺好消暑味道就剛剛好 唔會甜茶味都幾出 同白桃味好夾但飲到底有冰粒 有D少失望如果全沙冰會更好小妹簡左椰果 椰果唔太甜口感剛好 唔似平時平價椰果味道好夾!下次想試埋其他鮮果茶同坊間其他手搖飲品唔同感覺健康好多~~
今日經過大埔墟見到呢間鮮果冰茶好吸引
門面係tiffany blue
好靚

有好多唔同選擇
依家天氣實在太熱 要飲杯清涼消暑飲品!
所以就順手買左杯試下

口感剛好 唔似平時平價椰果
味道好夾!
下次想試埋其他鮮果茶
同坊間其他手搖飲品唔同
感覺健康好多~~
2021-08-15
Type of Meal