Restaurant: Odelice! (新城市廣場一期)
Terms & Details:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最近去咗一間法國餐廳叫「ÔDELICE!」,呢間超親民嘅法國餐廳ÔDELICE推出全新餐單!CP值極高‼️下午茶2人份僅$258咋😻我叫咗佢哋嘅「野餐@巴黎」下午茶,入面嘅食物真係驚艷到爆!有煙燻三文魚配上Sainte-Maure多士,個口感簡直絕佳。仲有佢哋自製嘅鴨肝醬多士、吞拿魚他他迷你撻、炸黑松露蘑菇球等,每一口都好法式風情,好享受。唔得唔提嘅係焦糖布蕾迷你撻、士多啤梨朱古力迷你撻同紅桑子馬卡龍,精緻又好好食。最後,仲有個羊奶芝士蛋糕,入口即化,令人回味無窮。我仲配咗兩杯法國花草茶,第一杯係我叫嘅「Soothing-舒緩」,入面有菩提樹、接骨木莓、罌粟花、薄荷、士多啤梨乾同蘋果乾,飲落去真係好舒服,令人放鬆。第二杯係「Anti-Stress-抗壓」,有香茅、薰衣草、玫瑰花瓣同蘋果乾嘅香氣,一飲就可以消除壓力。✨呢個下午茶時光真係好浪漫,令我彷彿變咗個優雅嘅少女。如果你都鍾意法國風情同少女系列,絕對唔可以錯過呢個地方 ❕⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Odelice! @o.delice📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L407號舖📍灣仔蘭杜街2號地下9號舖
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
📍荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
📍沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖
2024-01-15 63 views
📍Odelice! (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖好耐冇食過西餐🥹🥹今日嚟到沙田新城市見到呢間好似都幾吸引🤩🤩門面設計都幾開陽又清新 🥳🥳晚市二人套餐都係$518 +1 有齊晒湯、前菜、主菜同甜品,都算幾抵食 😁😁餐湯紅蘿蔔配椰汁加少量杏仁碎配飽,非常Creamy 😋😋 前菜 - 法國田螺配配辣肉腸 普羅旺斯蕃茄醬汁 🐚🐚田螺新鮮滾熱辣、醬汁香濃😌😌辣肉腸完全入晒個醬汁入面 🫰🏻🫰🏻主菜 - 烤墨魚海鮮意粉成隻大墨魚放喺面頭,非常吸睛 🤓🤓而且非常新鮮,切落去非常Q彈🤩🤩鮮甜味十足 又易入口完全唔會韌 👍🏻👍🏻阿根廷安格斯肉眼牛扒🥩🥩肉味香濃,叫咗五成熟,煮得啱啱好配上黑松露紅酒醬汁非常香 😚😚甜品 - 冧酒燒菠蘿可麗餅軟滑嘅可麗餅 配上雪糕及菠蘿🍍酸酸甜甜,非常好食 😋😋甜白葡萄酒非常之容易入口,香甜好飲 🤓🤓特飲 - 粉橙夢幻 非常精美,又有非常清新嘅感覺 😌😌
📍Odelice! (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖

好耐冇食過西餐🥹🥹
今日嚟到沙田新城市見到呢間好似都幾吸引🤩🤩
門面設計都幾開陽又清新 🥳🥳

晚市二人套餐都係$518 +1
有齊晒湯、前菜、主菜同甜品,都算幾抵食 😁😁

餐湯
紅蘿蔔配椰汁加少量杏仁碎配飽,非常Creamy 😋😋

前菜 - 法國田螺配配辣肉腸 普羅旺斯蕃茄醬汁 🐚🐚
田螺新鮮滾熱辣、醬汁香濃😌😌
辣肉腸完全入晒個醬汁入面 🫰🏻🫰🏻

主菜 - 烤墨魚海鮮意粉
成隻大墨魚放喺面頭,非常吸睛 🤓🤓
而且非常新鮮,切落去非常Q彈🤩🤩
鮮甜味十足 又易入口完全唔會韌 👍🏻👍🏻

阿根廷安格斯肉眼牛扒🥩🥩
肉味香濃,叫咗五成熟,煮得啱啱好
配上黑松露紅酒醬汁非常香 😚😚

甜品 - 冧酒燒菠蘿可麗餅
軟滑嘅可麗餅 配上雪糕及菠蘿🍍
酸酸甜甜,非常好食 😋😋

甜白葡萄酒
非常之容易入口,香甜好飲 🤓🤓

特飲 - 粉橙夢幻
非常精美,又有非常清新嘅感覺 😌😌
2024-01-12 47 views
🧑🏻‍🍳 餐廳法國風嘅裝修非常有格調,係約會/慶祝嘅好地方,店員服務超細心,而菜式方面性價比都非常高,晚餐嘅話推薦二人套餐,有兩碗餐湯、一款前菜、兩款主菜、一款甜品—————————————————————🍴 二人餐 ($518) \餐湯: 蕃茄羅勒濃湯/有一粒粒蕃茄肉,羅勒味頗濃,附上法式多士可以點湯嚟食\前菜: 法國田螺配辣肉腸/田螺新鮮大粒,蕃茄醬汁中加了碎辣肉腸,味道酸酸辣辣,餐廳提供了法式多士可以點醬食,非常開胃\主食1: 烤墨魚海鮮意粉/海鮮包括西班牙墨魚,蝦,大蜆,醬汁係普羅旺斯蕃茄醬汁,墨魚新鮮彈牙,意粉煮得啱啱好\主食2: 經典燒雞/餐廳預先將半隻燒雞分作三份,方便食用,燒雞肉質嫩滑,薯蓉非常綿滑,配上蘑菇忌廉汁\甜品: 杏仁榛子焦糖布蕾/焦糖香脆,配上紅莓作點綴,布甸有濃郁嘅堅果同杏仁味,適合鍾意食杏仁嘅人😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴熱帶風 ($45) 用咗熱情果同芒果兩種熱帶水果,味道酸酸甜甜,加上薄荷葉更加清新。 😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴氣泡酒 ($70) 酒味香濃,鍾意飲酒嘅朋

—————————————————————
🍴 二人餐 ($518)

\餐湯: 蕃茄羅勒濃湯/
有一粒粒蕃茄肉,羅勒味頗濃,附上法式多士可以點湯嚟食

\前菜: 法國田螺配辣肉腸/

\主食1: 烤墨魚海鮮意粉/

\主食2: 經典燒雞/

\甜品: 杏仁榛子焦糖布蕾/
😋 美味指數: 8/10

—————————————————————
🍴熱帶風 ($45)
😋 美味指數: 8/10

—————————————————————
🍴氣泡酒 ($70)
酒味香濃,鍾意飲酒嘅朋友可以試下~
😋 美味指數: 7/10
2024-01-08
$250 (Dinner)
2024-01-11 76 views
📍Odelice! 沙田新城市廣場6/F📍同另一半想搵個舒服嘅地方撐枱腳😆,二人世界。呢間法式餐廳性價比不錯,環境又好,最緊要係就腳,喺新城市廣場內面,沙田站行幾分鐘就到!訂位時職員態度親切,讚👍🏻!叫咗個二人套餐 $518😋💕餐湯:蕃茄羅勒甘筍湯,配酸種麵包🥖帶酸嘅餐湯好開胃,刺激味蕾😋🤤 。除咗餐湯本身,仲好有心思咁加咗啲芝士碎,令到碗湯嘅味道提升咗一個層次。💕頭盤:蒜香蘑菇忌廉汁煮蜆💕主菜:軟殼蟹墨汁意大利飯係原隻軟殼蟹🦀🦀🤤!意大利飯煮得恰度好處,有口感,但又唔會太硬。💕 主菜:阿根廷安格斯肉眼牛扒 (+$48)煎得好好,七成熟,但一啲都唔韌。肉汁豐富,表面微脆,肉眼有滿嗌嘅牛味,油脂平均唔會太油膩,好食!💕甜品:冧酒燒菠蘿可麗餅呢個甜品唔會太甜,用嚟作為呢餐嘅結束,Parfait🤤! 💕餐酒:氣泡酒&紅酒🍷呢排仲有唔同嘅Promotion! 例如星期三係Winesday, 可以用Happy hour價錢飲酒,仲有小食送!下次收工可以同同事嚟飲飲佢。
📍Odelice! 沙田新城市廣場6/F📍

叫咗個二人套餐 $518😋
💕餐湯:蕃茄羅勒甘筍湯,配酸種麵包🥖

💕頭盤:蒜香蘑菇忌廉汁煮蜆

💕主菜:軟殼蟹墨汁意大利飯

💕 主菜:阿根廷安格斯肉眼牛扒 (+$48)

💕甜品:冧酒燒菠蘿可麗餅
呢個甜品唔會太甜,用嚟作為呢餐嘅結束,Parfait🤤!

💕餐酒:氣泡酒&紅酒🍷

2024-01-11 54 views
這只是普通西餐但要標籤法國菜的未免too much.掛上的畫加是法文便是法國菜這個我可懂了。那不如直接說是西餐會比較恰當呢。再更貼近的是香港西餐但加了法式元素可以。看見有鴨封腿但整體感覺還是cross over始終是多做香港人生意。
始終是多做香港人生意。

2024-01-11
$250 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 火焰橙酒可麗餅
2024-01-08 51 views
上次來係午餐,見食物唔錯,今晚約朋友再來試下晚飯又點先,好食👍原先想試下$768二人聖誕餐(應下節),點知睇到第二主菜果欄,兩個主菜都要另外加$88,點解咁㗎,通常至少一個主菜唔洗加錢㗎嘛,所以我哋叫單點。兩個例湯配兩塊酸種包:ok。牛肉他他配薯條:朋友大讚牛肉他他好味, 賣相亦十分唔錯。油封鴨腿意粉:鴨腿好香,皮脆,意粉好香鴨油味

。兩個例湯配兩塊酸種包:ok
。牛肉他他配薯條:朋友大讚牛肉他他好味,
賣相亦十分唔錯
。油封鴨腿意粉:鴨腿好香,皮脆,意粉好香鴨油味

油封鴨腿意粉,牛肉他他
2023-12-21
$350 (Dinner)
油封鴨腿意粉,牛肉他他
  • 火焰橙酒可麗餅
  • 法國油封鴨腿
2024-01-08 75 views
同好友興生,沙田新城市廣場,夠方便,多野行。門口位用藍色底加玫瑰花打卡一流點選2人餐氣泡酒及白葡萄酒,味道不錯,易入口甘筍椰奶湯:椰香味濃,有甘筍粒,放左一起2者好夾,還加入了杏仁片,好飲呀法國田螺配辣肉腸:田螺焗得不錯,唔乾身阿根廷安格斯肉眼扒:肉眼5成熟,外表煎封,牛味十足,黑松露紅酒醬十分夾,薯條新鮮炸,好好味軟殼蟹墨汁意大利飯:飯粒分明,口感綿密,軟殼蟹加入青檸汁更清新,軟殼蟹帶有蟹膏味道。冧酒燒菠蘿可麗餅:可麗餅厚度適中,塗上海鹽焦糖醬,有波蘿粒同雪尼拿雪糕,味道甜而不膩,口感柔軟,上面加入杏仁片,飯後甜品之選。整體不錯,2人餐豐富,生日飯完全冇失禮👍🏻
點選2人餐
氣泡酒及白葡萄酒,味道不錯,易入口
法國田螺配辣肉腸:田螺焗得不錯,唔乾身
整體不錯,2人餐豐富,生日飯完全冇失禮👍🏻
  • 軟殼蟹意大利飯
  • 肉眼牛排配薯條
印象中曾經上去巴黎艾菲爾鐵塔食飯系遊客傻仔餐便當一個,雖然鐵塔係真嘅,但儀式感嘅嘢,港女們應該系會明白,打卡就要夠靚夠浮誇。近期見到odelice嘅「巴黎鐵塔」Tea set,嘢食真係放在巴黎鐵塔上,佢燒起我嘅興趣,首先佢夠靚,而且佢價錢親民,2人只需💰258!就可以嘆到法式下午茶,佢個賣相淨係打卡都抵,估唔到佢味道仲好好味,好似飛咗轉法國咁。好鐘意新城市廣場呢間分店嘅裝修,佢法國藍牆身襯埋花草盆栽,尤其喜歡用螢光粉桌布,呢個顏色同藍色撞埋就感覺好到咗南法,有種浪漫又高貴嘅氣質。Tea set跟埋法國花草熱茶(有三款選擇,茶味好香,而且花茶有不同的療效,有抗抑鬱及紓壓作用)如果喜歡飲酒,仲可以加💰HKD40配埋法國氣泡酒/布根地白中白/含羞草雞尾酒咸點有:煙三文魚 & Sainte-Maure 多士自製鴨肝醬多士 - 鴨肝醬惹味,多士脆口吞拿魚他他迷你撻 -吞拿魚份量滿足枝豆蘸醬 - 枝豆醬充滿法式特色炸黑松露蘑菇球 - 炸至金黃,黑松露濃郁西班牙白毛豬火腿 - 入口細膩又高質甜點有:焦糖布蕾迷你撻 - 焦糖味突出士多啤梨朱古力迷你撻 - 甜度適中,士多啤梨新鮮紅桑子馬卡龍 - min

咸點有:
煙三文魚 & Sainte-Maure 多士
自製鴨肝醬多士 - 鴨肝醬惹味,多士脆口
吞拿魚他他迷你撻 -吞拿魚份量滿足
枝豆蘸醬 - 枝豆醬充滿法式特色
炸黑松露蘑菇球 - 炸至金黃,黑松露濃郁
西班牙白毛豬火腿 - 入口細膩又高質

甜點有:
焦糖布蕾迷你撻 - 焦糖味突出
士多啤梨朱古力迷你撻 - 甜度適中,士多啤梨新鮮
紅桑子馬卡龍 - mini size一啖一個
羊奶芝士蛋糕 - 芝士香濃

2023-12-29 102 views
追追趕趕,終於追齊所有死線,可以放鬆抖抖先。過嚟嘆下法國餐先。睇下有咩食,$78就有一個午餐 是日餐湯,青豆煙肉湯青豆蓉嘅清香味,配上鹹香煙肉, 暖笠笠開定個胃先澳洲M4+牛胸腹排中間紅紅地,五成熟。牛肉味嫩,不會鞋口。香煎盲曹魚魚皮煎得金黃香口,魚肉紮實但又嫩滑蒜香蘑菇忌廉汁煮蜆忌廉醬汁濃郁,配上蘑菇及蒜泥的香味, 令人想不停地吃蜆肉杏仁榛子焦糖布甸焦糖布甸比較挺身,口感滑,除了蛋香味,還有淡淡杏仁榛子味熱咖啡夠香濃配上Lotus餅乾,苦甜味平衡得好

睇下有咩食,$78就有一個午餐

是日餐湯,青豆煙肉湯

青豆蓉嘅清香味,配上鹹香煙肉, 暖笠笠開定個胃先

澳洲M4+牛胸腹排
中間紅紅地,五成熟。牛肉味嫩,不會鞋口。

香煎盲曹魚
魚皮煎得金黃香口,魚肉紮實但又嫩滑

蒜香蘑菇忌廉汁煮蜆
忌廉醬汁濃郁,配上蘑菇及蒜泥的香味, 令人想不停地吃蜆肉

杏仁榛子焦糖布甸
焦糖布甸比較挺身,口感滑,除了蛋香味,還有淡淡杏仁榛子味

熱咖啡
夠香濃配上Lotus餅乾,苦甜味平衡得好
12月23日和家人到這裏吃晚飯。準8時到並入座。侍應生都坐下不久便sell他們的特別牛扒只餘一兩份,要就快手落單。因份量頗大沒有要。最後叫了個二人set和半打生蠔,兒子和女兒各叫了一個單點加飲品。相信他們是約9:30後收工。之前都清楚用餐時間是90分鐘,但真的接受不了啲生蠔都未食完,個set啲頭盤(湯﹑沙律和廚師并盤)出晒來。跟住個并盤未食完就上主菜。食物的質素只是一般。成件事好似趕住收工咁。又問我地要唔要加野,因為師傅要走啦。決定到這餐廳吃晚飯是看了食評似乎都幾正面,而且是法國菜,諗住會有啲好用餐體驗,點知只是餸菜快趣上枱,你就快啲食完佢地可以收工。唉,明白誰都想準時收工,但對我和家人來說食客的感受似乎在這家聲稱「法國」餐廳是不被重視的。我們的枱側有個相架顯示C'est la vie 意思大概是生活就是這樣的。真的很諷刺。
2023-12-22
$388 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-12-24 59 views
又到節日啦🎄🎅🏻呢間法國菜餐廳準備咗二人聖誕大餐,岩曬情侶來慶祝下,佢既前菜、主菜、小食、甜品都可以自選揀。前菜我分別揀左沙律同餐湯,餐湯嘅松露同蘑菇好香濃,亦有好多蘑菇粒粒口感,沙律份量好多亦都好足料。主廚拼盤 (法國南部篇) 🍽️🍷依個拼盤既小食種類好多,有自製鴨肝醬多士、山羊芝士、吞拿魚他他,白毛豬火腿、炸黑松露磨菇球、枝豆蘸醬,餅乾條,每款都各具特色,平時亦好少食到,總有一款岩心水。山羊芝士食落冇咩羊騷味,口感比起其他芝士有啲唔同,而吞拿魚他他整到好似一個撻咁得意,係一啖就食得曬既鮮味~ 我最鍾意既係炸黑松露磨菇球,外脆內軟,咬開中間既醬汁香濃又有咬口。聖誕焗火雞胸 🦃🔥🎄聖誕點少得火雞肉呢,依個火雞胸肉嫩多汁,唔會乾柴柴,而法式芥未磨菇忌廉汁拌栗子粒同抱子甘藍增加了口感同味道既層次,則為整道菜增添了濃郁和香醇的味道,讓人回味無窮😋阿根廷安格斯牛脊肉 🥩🇦🇷我哋揀咗medium牛肉,煎得恰到好處,外皮焦香,內裡仲保留紅色鮮嫩,肉汁豐富,另外仲有燒薯粒和露荀做配菜,鴨肝砵酒醬汁則為牛排增加了一絲奢華和醇厚的風味,火焰橙酒可麗餅 🍊🔥🥞依個係精彩而驚喜既甜點,可麗餅薄而酥,包裹著香甜

主廚拼盤 (法國南部篇) 🍽️🍷

聖誕焗火雞胸 🦃🔥🎄

阿根廷安格斯牛脊肉 🥩🇦🇷

火焰橙酒可麗餅 🍊🔥🥞
依個係精彩而驚喜既甜點,可麗餅薄而酥,包裹著香甜既橙醬,灑上橙酒後點燃,形成一道美麗火焰,讓人目不轉睛,橙酒的酒香和橙醬的果香完美地融合在
香甜既雲呢嗱雪糕上面。
2023-12-24 104 views
我終於明白點解平安夜訂位佢要比deposit , 因為佢先收左你錢,然後23,24 號做唔切生意,出唔切菜,你投訴,或寫上網都無用,因為錢佢已經賺左。我6:05 到,正常點菜,一開始只上左頭盤,連湯都唔記得上。之後一直等到7:10 都未上到main course, 但外賣就不停咁出。 點解? 因為你比左deposit, 佢唔洗上菜比你,亦唔怕你寫衰佢,因為明天25號既客,都係比左deposit. 希望大家唔好中伏,唔好黎呢間喇!

希望大家唔好中伏,唔好黎呢間喇!
2023-12-23 67 views
聖誕節將至,各大商場都人如潮湧,引來很多顧客。今晚訂了新城市廣場一期這間法國餐廳。先點了暖笠笠的香料熱紅酒和熱蘋果酒,然後選擇二人套餐:先來田園沙律~新鮮清爽;主廚拼盤"法國南部篇":秘製鵝肝醬多士~鵝肝味道濃郁獨特配搭卜卜脆的多士,軟硬適中,恰到好處;白毛豬火腿~帶有鹹香味與山羊芝士一起吃入口柔軟可口,既不肥膩又不膻;吞拿魚他他~ 吞拿魚新鮮,撻皮鬆脆香口,一啖入口,爽脆嫩滑;炸黑松露蘑菇球~有豐富松露味,美味又獨特;枝豆蘸醬~綿滑清新配搭脆口餅乾條。以上這道主廚拼盤用來佐酒, 能中和油膩感,亦增添清新感。聖誕焗火雞胸~抱子甘藍和法式芥末蘑菇忌廉汁融合一起,帶出輕盈的口感及濃郁的法式芥末蘑菇忌廉汁的濃味,突顯出火雞胸肉細嫩柔滑。阿根廷安格斯牛脊肉~肉質鮮嫩多汁,有香濃的牛肉味,口感嫩滑;配菜也吸引有燒薯粒、蘆筍、鴨肝砵酒醬汁,再追加煎鴨肝。最後端上羊奶芝士蛋糕加雲呢拿雪糕來完結這顿豐富美味的聖誕二人套餐😋

先點了暖笠笠的香料熱紅酒
香料熱紅酒

和熱蘋果酒,
熱蘋果酒

然後選擇二人套餐:

先來田園沙律~新鮮清爽;

主廚拼盤"法國南部篇"

炸黑松露蘑菇球~有豐富松露味,美味又獨特;

枝豆蘸醬~綿滑清新配搭脆口餅乾條。

以上這道主廚拼盤用來佐酒, 能中和油膩感,亦增添清新感。

聖誕焗火雞胸

阿根廷安格斯牛脊肉

羊奶芝士蛋糕

香料熱紅酒
熱蘋果酒
主廚拼盤"法國南部篇"
聖誕焗火雞胸
阿根廷安格斯牛脊肉
羊奶芝士蛋糕
2023-12-20 39 views
大時大節自己都難放假,唯有提早食聖誕大餐,就去左新城市 ~Odelice~食餐法式聖誕大餐。餐廳以藍色為主,有格調,掛起啲玫瑰,打卡一流。我地直接揀左呢個2人節日套餐,望到都覺得豐富。新鮮沙律🥗&蔬菜味超濃既餐湯🥣主廚拼盤自製鵝肝多士、山羊芝士🧀、吞拿魚他他、白毛豬火腿、炸黑松露蘑菇球、枝豆🫛蘸醬×餅乾條。樣樣都好特色,我就好like 個鵝肝多士、蘑菇球同技豆蘸醬。😍😍脆皮燒豬腩🐷(蘋果蓉同紅酒蘑菇汁)塊皮脆到卜卜聲,配菜既西蘭花苗都好好食,好嫩。阿根廷安格斯牛脊肉🐂(鵝肝砵酒醬)塊牛整得好靚,外層香口,內裏粉嫩。呢度兩個主食既醬汁都好特色,大大提升左肉既味道。羊奶芝士蛋糕🍰,第一次食用羊奶芝士整既蛋糕,有羊奶既香,但唔會騷,甜度適中。平時好少呢啲熱酒飲,一次試哂兩款,香料熱紅酒同熱蘋果酒,好香玉桂味,暖入心❤️。

餐廳以藍色為主,有格調,掛起啲玫瑰,打卡一流。

我地直接揀左呢個2人節日套餐,望到都覺得豐富。

新鮮沙律🥗&蔬菜味超濃既餐湯🥣

主廚拼盤

脆皮燒豬腩🐷(蘋果蓉同紅酒蘑菇汁)
塊皮脆到卜卜聲,配菜既西蘭花苗都好好食,好嫩。

阿根廷安格斯牛脊肉🐂(鵝肝砵酒醬)
塊牛整得好靚,外層香口,內裏粉嫩。

呢度兩個主食既醬汁都好特色,大大提升左肉既味道。

每年親人的生日聚餐總沒什麼特別,今年家人特選了新城市的Odelice法國餐廳,沒有了過往的刻板!當晚選了Duck Caesar, 鴨肉配牛油菓、蛋沙律,好味的前菜,再加法式田螺,醬汁味美。當晚點了半打生蠔,送兩杯白酒,生蠔十分鮮味,別以為送的白酒會一般,但也是不錯的白酒!除了生蠔,也點了青口,雖不算很特別,也不錯。主菜點了300g Tenderloin、五成熟,感覺好像Medium Well咁,可能Medium Rare會好些,不過都不是“牛肉乾”的,肉汁也不錯!全晚精彩的是店長推薦的Cheesecake,真的非一般的芝士蛋糕,好像流芯芝士一樣,芝士味濃郁,口感非常好,另外焦糖Creme Brulee也非常味美,甜品真的一留水準!滿意的一個法國晚餐

當晚點了半打生蠔,送兩杯白酒,生蠔十分鮮味
,別以為送的白酒會一般,但也是不錯的白酒!
,不過都不是“牛肉乾”的,肉汁也不錯!
滿意的一個法國晚餐
2023-12-17
$460 (Dinner)
  • Cheesecake