Restaurant: Odelice! (新城市廣場一期)
Terms & Details:
2024-08-23 426 views
位於沙田新城市廣場一期嘅Odelice,主打家庭式嘅法國料理🇫🇷餐廳環境以藍色為主調🔵亦擺放咗多款植物點綴🪴俾人舒適嘅感覺。午市套餐價錢由$85-$195不等,已包括頭盤、主菜及飲品🍹想食豐富少少的話,亦可以優惠價追加前菜及甜品💁🏻‍♀️頭盤🍴意大利青瓜忌廉湯忌廉湯帶淡淡地嘅青瓜味道🥒飲落幾清新開胃~🍴炸黑松露蘑菇球蘑菇球炸到外脆內軟,黑松露味道濃郁👅幾香口。🍴蟹肉他他(優惠追加$85)蟹肉份量十足,食到絲絲既蟹肉🦀味道幾鮮甜,喺一道唔錯嘅前菜👍🏻🍴流心水牛芝士蕎麥薄餅($135)蕎麥薄餅質感有啲似厚身少少既可麗餅,煙煙韌韌帶麥香👄配上青醬同大量嘅沙律菜🥗味道幾清新,加上鹹香嘅水牛芝士,成個配搭幾夾😋🍴阿根廷安格斯肉眼牛扒($195)牛扒叫咗七成熟,熟度啱啱好👌🏻肉質軟腍,幾香牛味,而且有肉汁💦薯條亦炸得香脆,唔錯~🍴馬卡龍(優惠追加$48)馬卡龍一共有三粒,外層酥脆,內餡飽滿,唔會好甜👍🏻

🍴意大利青瓜忌廉湯
忌廉湯帶淡淡地嘅青瓜味道🥒飲落幾清新開胃~

🍴炸黑松露蘑菇球
蘑菇球炸到外脆內軟,黑松露味道濃郁👅幾香口。

🍴蟹肉他他(優惠追加$85)

🍴流心水牛芝士蕎麥薄餅($135)

🍴阿根廷安格斯肉眼牛扒($195)

🍴馬卡龍(優惠追加$48)
馬卡龍一共有三粒,外層酥脆,內餡飽滿,唔會好甜👍🏻

2024-08-22 405 views
奧運剛過,腦海裏還在不停浮現看公路單車賽見到的巴黎風景不如去吃個法國晚餐吧到達時未夠7點,剛好趕上Happy Hour買一送一的尾班車,叫了Sangria Blanche,夕陽金黃色的cocktail 浮著青翠薄荷葉和艷紅士多啤梨片,底下還有粒粒橙肉。甜美的芒果和菠蘿味很有夏日的感覺,輕輕的酒味就算酒量比較淺的朋友也可以二人套餐包括2份頭盤(其中一個可選甜品)2份餐湯+2份主菜,$538在新城市廣場價錢尚算合理是晚餐湯是青瓜忌亷湯。忌廉的奶油帶走了青瓜的草青味,但保留了青瓜清新的口感,令忌廉湯濃而不膩,很適合夏天。餐包是兩條烘得香香的小法包,外脆內軟,塗牛油點湯吃最好。因為我們想食甜品,所以只要一個頭盤。這個香草蒜蓉牛油法國田螺,感覺體積比餐牌照小。友人認為味道不錯,但我覺得比較淡,似乎是忘記下鹽。不過香草蒜蓉牛油點附上的法包吐司還是很香的。香橙油封鴨腿:這個實在太鹹了,好似把本應放在田螺的鹽都放到這裏。明白油封鴨腿是用香草粗鹽醃,濃味是應該但不是鹹到幾乎吃不下。還好有微酸帶甜的香橙汁中和一下,才不致浪費掉烤法國鵪鶉:這個還不錯,鵪鶉烤得皮脆肉嫩。受太鹹的鴨腿影響,總覺得少少不夠入味,
奧運剛過,腦海裏還在不停浮現看公路單車賽見到的巴黎風景

不如去吃個法國晚餐吧

餐包是兩條烘得香香的小法包,外脆內軟,塗牛油點湯吃最好。

烤法國鵪鶉:這個還不錯,鵪鶉烤得皮脆肉嫩。受太鹹的鴨腿影響,總覺得少少不夠入味,但點些蕃茄紅甜椒醬汁也能帶出禽鳥特有的肉香。用真蔬菜做的醬汁,是食得出新鮮蕃茄的酸和紅椒的甜,果然醬汁是法國菜的靈魂。
只是配菜的露荀太老太粗糙。小節還是沒有注意到

火焰橙酒可麗餅:打卡必點。侍應會在席前把橙酒點火,紫藍色的火焰淋在可麗餅上,伴隨橙酒的香氣,是非常有氣氛的

薄薄可麗餅有蛋味又彈牙,上面的橙酒汁橙香芬芳,剛好的酒味和甜度令味道更豐富,份量作為飯後甜品好適合

P.S. 試試把Sangria 杯裏剩下的生果挑出來跟可麗餅一起吃,口感味道更佳
Dinner
2024-08-21 294 views
今日約左媽咪去食下呢間靚靚餐廳先,呢度真係坐滿曬人,我地今次特登試左佢地個dinner set,真係好有水準☺️仲要d員工係勁nice,成個氣氛都勁舒服一黎就送上個餐湯同麵包🥖d湯好濃郁,餐包都好好脆好香🌟香煎帶子帶子係整到好彈牙,好清甜,撈咪d醬汁一齊食,係完全唔腥🌟油甘魚海鮮鍋入面有青口,蜆,薯仔同咪好大舊既油甘魚🐠d醬汁係酸酸甜甜,好惹味,d海鮮好大舊份量都好多,而舊魚係整到好嫩,好肥美,撈咪d醬汁一齊食係好好食🌟原隻烤龍蝦有我個手臂咁大,仲用左芝士去燒🧀d龍蝦肉好鮮甜好彈牙可口,仲有d蝦膏都好多🦞好濃郁既龍蝦味,肥美到啖啖肉🌟芒果,紅莓醬可麗餅 入面有咪椰子雪糕,淡淡既椰子香味🥥仲有好多既芒果粒同酸酸甜甜既紅莓醬,個餅既蛋香味好重,有香又酸酸甜甜又冰涼,一次過試曬3種唔同既口感

一黎就送上個餐湯同麵包🥖d湯好濃郁,餐包都好好脆好香

🌟香煎帶子
帶子係整到好彈牙,好清甜,撈咪d醬汁一齊食,係完全唔腥

🌟油甘魚海鮮鍋

🌟原隻烤龍蝦

🌟芒果,紅莓醬可麗餅
2024-08-21 259 views
今日lunch time 落街周圍行諗緊食咩既時候, 離遠見到好似有間新餐廳, 出面都有人等緊, 行去睇下原來食西餐,環境唔錯, 座位舒適, 食物選擇多同望落都吸引, 價錢都合理, 入去試吓先.叫咗2 個set lunch ,已包頭盤, 主菜同飲品. 另外, 我地用優惠價追加咗個小食同甜品.法式牛肉漢堡配薯條: 即整, 厚切牛肉漢堡, 咬落啖啖肉, 仲要好juicy , 推介, 薯條粗身, 口感十足阿根廷安格斯肉眼牛扒: 職員好細心,見我哋二個餐都係配薯條, 主動問我地會唔會想其中一個餐轉沙律, 非常貼心, 肉眼牛扒淋身, 牛味濃, 好味,蟹肉他他: 足料, 每啖都食到好多蟹肉, 加埋少少調味, 有驚喜朱古力合桃布朗尼+雲尼拿雪糕: -凍-熱, 絕配

朱古力合桃布朗尼+雲尼拿雪糕: -凍-熱, 絕配
2024-08-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
2024-08-20 461 views
食物精緻美麗又美味,真係見都啲相都胃口大開,諗定幾時再約朋友去食。本嚟以為法國餐梗係細細牒,原來食物份量都算適中。所以今次4人聚餐,order3人份套餐都夠食。餐廳套餐有好靈活嘅配搭選擇,都幾貼心。啲頭盤好靚精緻又好味。今次試咗生牛肉他他小漢堡,細細個幾cutie。諗住生嘅牛肉唔知會唔會有血腥味,但估唔到廚師啲魔法調味加埋啲香料令到完全無腥味同都好好味。阿根廷牛脊肉5成熟,見佢粉嫰登場就知無得輸。脆邊嫰肉,令人食唔停口。食法國菜一定唔可以缺少嘅精美甜品,芒果可麗餅。好似穿著華麗衣裳,粉墨登場咁。酸甜香滑,滋味難忘。今次有一樣唔記得叫嘅就係生蠔,下次要試埋至得! Bon appetit, merci chef!後記:係咪寫得浮誇咗?所以被誤會係收受利益後寫嘅?自問絕對無咁嘅事所以唔會修改內容。只想記錄一次珍貴嘅聚餐,刊登與否都尊重編輯決定。多謝!
Bon appetit, merci chef!

法包

阿根廷安格斯牛脊肉

76%法國黑朱古力慕絲

芒果可麗餅
2024-08-09
$289.8 (Dinner)
法包
阿根廷安格斯牛脊肉
76%法國黑朱古力慕絲
芒果可麗餅
2024-08-20 252 views
好耐都冇約舊同事食飯,儲埋咗一堆計要傾 😂 咁當然要搵間坐得舒舒服又好環境嘅餐廳啦 🤩 Odelice! 之前已經想食好耐,原來沙田都有分店,咁近我哋!傾夜啲都唔怕啦 🙏🏻😆Dinner Set for 2Petits Plats + Main揀咗呢個套餐,小碟同主菜可以各揀兩款,我哋就揀一個頭盤同一個甜品,配兩個主菜 🤩 開場先飲餐湯同埋食包,個麵包個皮好脆,中間就軟軟熟熟,加埋原味牛油好正 🤤法式田螺法式田螺配上香草蒜香牛油,再配埋脆脆嘅多士,鹹鹹香香,好開胃 😋油甘魚海鮮鍋肥美嘅油甘魚充滿着魚油嘅香味,配埋用海鮮濃湯汁煮到入晒味嘅黑青口、蜆同埋薯粒,味道香濃,海鮮夠甜,唔錯 😆紅酒燉牛面頰牛面頰燉得好腍入味,口感非常之正,個紅酒汁味道剛剛好,唔會太鹹,配菜嘅薯蓉都好香滑,完全唔會覺得漏 🙌🏻火焰橙酒可麗餅食法國餐點可以食可麗餅 😍 上菜嘅時候應會點火倒火焰橙走落去個可麗餅度,好得意 🤩 可麗餅酸酸甜甜,有橙香之餘又有少少酒味,係一個幾特別嘅甜品 😋講到明傾偈就一定要飲酒啦 😆 同朋友叫左 sparkling 同埋白酒,摸住酒杯底,喺一個咁 chill 環境入邊吹水,真心幾正 😎

Dinner Set for 2
Petits Plats + Main

法式田螺

紅酒燉牛面頰

2024-08-18 620 views
這間人氣法式連鎖餐廳主打親民貼地的家庭式法國菜,其中沙田分店以鮮艷的藍色為主調,環境寬敞舒適,充滿巴黎小酒館的異國風情。逢星期一、二、三及日分別有不同優惠;歡樂時光買一杯送一杯(星期一至五3-7PM)。晚市套餐 - $538/二人餐包每日新鮮烘焙的小法包,脆皮較厚,內裡空氣感十足,煙煙韌韌好鬆軟,可塗上厚牛油。餐湯是日為菠菜薯蓉湯,打得幼滑細膩口感好順滑,有清新菠菜味完全不苦澀,更有綿密的薯蓉口感。香煎帶子兩粒雪白肉厚的鮮帶子爽滑彈牙,有著純淨的香甜,幼滑細膩的忌廉煮大蔥汁提鮮,而不喧賓奪主。香橙油封鴨腿法國家喻戶曉的經典料理,法式傳統油封技法製成,鎖住食材精華,酥酥脆脆的金黃鴨皮,肉質卻十分軟嫩多汁,入口即化,還有蘆筍及燒薯粒。原隻烤龍蝦 +$135原隻肥大壯碩的波士頓龍蝦,新鮮貨的肉質特別滑脆細膩,入口嫩滑彈牙又有豐富香甜的肉汁,龍蝦頭還有甘香的龍蝦膏,輕盈如絲芥末荷蘭醬汁香而不辣,有提鮮作用;即叫即炸的粗薯條金黃酥脆且毫不油膩,咬開有軟綿的薯肉。火焰橙酒可麗餅即叫即製的可麗餅煙煙韌韌充滿彈性,有著濃厚的蛋香味,淋上火焰橙酒,有視覺效果之餘,又有酒精揮發後的餘香,酸酸甜甜的橙香好清
晚市套餐 - $538/二人
薯條
原隻烤龍蝦 +$135
火焰橙酒可麗餅
即叫即製的可麗餅煙煙韌韌充滿彈性,有著濃厚的蛋香味,淋上火焰橙酒,有視覺效果之餘,又有酒精揮發後的餘香,酸酸甜甜的橙香好清新。
檸檬茶
清新宜人,帶有檸檬的天然微酸感。

2024-08-14
Dinner
2024-08-18 336 views
Odelice係一間french casual dining餐廳,再加少少香港飲食文化之情味。之前係灣仔分店食過佢地既brunch,當時試左個檸檬味既蛋糕好好味。今次係沙田分店食晚餐,逢星期一至三及星期日有唔同promotions。當晚嗌左個2人餐$538 : 2小碟+2主菜。生牛肉他他小漢堡生牛肉他他平時就咁食架啫,當burger咁食當然都可以。生牛肉加埋鵪鶉蛋原汁原味,加上的的骰骰好得意。法式點心拼盤 +$30
蟹肉他他、蕃茄紅甜椒蘸醬、炸黑松露蘑菇球、迷你蛋批、西班牙火腿最鍾意個蟹肉他他好鮮甜,黑松露蘑菇球個松露味好香。阿根延安格斯肉眼牛排 +$45個肉眼嗌左3成熟,上枱一切開個生熟度拿捏得唔錯。顏色粉嫩,肉質好腍,但本身無乜調味,要沾個黑椒醬汁一齊食先得。油甘魚海鮮鍋
除左油甘魚之外,仲有黑青口,蜆同薯粒。個海鮮濃湯汁味道唔錯,但稍為遜色既係油甘魚煮得熟得制,青口感覺又唔太熟。Frozen Strawberry Daiquiri $65Passion Mojito $852杯野飲都好飲,逢星期一至五3-7pm仲有買一送一優惠。

生牛肉他他小漢堡

法式點心拼盤 +$30
最鍾意個蟹肉他他好鮮甜,黑松露蘑菇球個松露味好香。

阿根延安格斯肉眼牛排 +$45

Passion Mojito $85
2杯野飲都好飲,逢星期一至五3-7pm仲有買一送一優惠。
星期日去咗新城市商場行街,泊homesquare超抵~the point 3500分就可以泊三個鐘👏🏻👏🏻每次行開新城市,就會去食Odelice!Brunch set包括咗starter+main+drink,starter 叫咗炸黑松露蘑菇球&煙三文魚拼盤。煙三文魚加埋少少檸檬汁非常Refreshing,另外有三片好有咬口嘅酸種多士配cream cheese炸蘑菇球嘅黑松露味道濃郁,黑松露醬加埋入邊嘅蘑菇粒粒,松露蘑菇嘅味道充斥著味蕾,如果再多幾粒就好啦!Add on咗一個羅勒香草醬煮蜆,賣相唔錯~硯肥美無沙,香草味道好濃,浸住醬汁嚟食非常開胃🤤下次仲想試吓佢哋嘅生牛肉他他Main ordered烤龍蝦燴飯+阿根廷安格斯肉眼扒medium~烤龍蝦燴飯嘅蝦肉非常飽滿,咬落都幾爽,連埋淡淡嘅蒜蓉香味味,配上口感十足嘅燴飯,索滿龍蝦蕃茄醬汁👍👍平時去食烤龍蝦都唔平,呢個價錢物有所值肉眼扒咬落好Juicy,油脂分布都幾平均,咬落軟軟嫩嫩,牛肉味相比其他部位香濃,新鮮炸嘅粗薯條,熱辣辣超好食最後嗌咗一個另上嘅巴黎式芝士蛋糕,佢同一般嘅芝士蛋糕唔同,表面有好香嘅紅莓醬,口感同一般嘅芝士蛋糕好唔同

每次行開新城市,就會去食Odelice!

平時雪凍嘅芝士蛋糕會好漏,呢個cheese cake燉蛋般的口感,比疏乎厘solid少少~充滿淡芝士味,值得推薦!

侍應態度helpful,見到我哋嗌到成枱都係,好主動幫我哋收碟,抵讚!
  • 肉眼牛排配薯條
2024-08-17 211 views
💡Odelice 📍沙田平時經過新城市廣場都有俾佢店外吸引到,精緻既菜色同佢環境舒式,今次食完已經諗好下次要黎試埋佢d生蠔🦪見到隔離食都真係流哂口水🐥白酒煙肉忌廉汁青口青口新鮮,搭配濃郁既白酒煙肉忌廉汁,每一啖都好豐富口感,煙肉鹹香同忌廉汁完美融合非常夾,將青口鮮味提升🐥芥末荷蘭醬汁原隻龍蝦加薯條龍蝦係原隻上,肉質鮮嫩多肉,芥末荷蘭醬汁夾龍蝦,雖然醬汁有小辣但完全唔掩蓋龍蝦鮮甜。薯條外脆內軟夠厚身🐥阿根廷安格斯牛脊肉阿根廷安格斯牛肉係5成熟岩岩好嫩,表面微香 多汁。有蘆筍同燒薯仔粒作為配菜,鵝肝砵酒醬汁更令牛肉提升左整體口感🐥 巴黎式芝士蛋糕最後以巴黎式芝士蛋糕做甜品,蛋糕質地綿密,芝士味夠濃郁但又唔會膩。食完甜品真係滿滿幸福感🐥Passion Mojito清新爽口,百香果香氣濃郁🐥Pamplemousse Martini葡萄柚香甜微苦,酒味濃郁
💡Odelice
📍沙田

🐥白酒煙肉忌廉汁青口

🐥芥末荷蘭醬汁原隻龍蝦加薯條

🐥阿根廷安格斯牛脊肉

🐥 巴黎式芝士蛋糕

🐥Passion Mojito
清新爽口,百香果香氣濃郁

🐥Pamplemousse Martini
葡萄柚香甜微苦,酒味濃郁
2024-08-14 238 views
門口裝修得好浪漫🌹,好似置身係外國戶外花園咁。入面住置都好多,lunch時間都好易有位。店內員工又nice🫶🏻,上菜速度都好快👍🏻Lunch set內容仲好豐富,有17樣既main比你揀,今日既湯品仲係特別自家制既蕃茄湯,望落去黃色,但係食到好甜既蕃茄味,好特別👏🏻👏🏻▫️ 煙三文魚蕎麥薄餅呢個餅底同平時薄餅唔同,係好健康嘅蕎麥麵粉餅底,配埋菠菜同雞蛋,岩哂健康之選🏆▪️海鮮蕃茄醬汁意粉配左大大舊既西班牙墨魚+大蜆,味道非常出色。▫️ 法國鵝肝慕絲香脆可口既多士,鵝肝的口感非常細膩,兩者配搭非常合適。▪️ 巴黎式芝士蛋糕完全食得出自家製😋😋,仲有creamy夾心,味道濃郁,令人回味無窮。
門口裝修得好浪漫🌹,好似置身係外國戶外花園咁。

▫️ 煙三文魚蕎麥薄餅

▪️海鮮蕃茄醬汁意粉
配左大大舊既西班牙墨魚+大蜆,味道非常出色。

▫️ 法國鵝肝慕絲
香脆可口既多士,鵝肝的口感非常細膩,兩者配搭非常合適。

▪️ 巴黎式芝士蛋糕
2024-08-13 318 views
食午餐前嚟到新城市同 Minions 影完相,上去六樓嘅 Odelice! 開餐呀~平日嘅午市套餐有齊頭盤、主菜同飲品,好抵食!想豐富少少,仲可以好追加小吃同甜品。
最鍾意頭盤嘅蘑菇球脆卜卜,超香黑松露味😋 仲有主菜海鮮鍋同芝士蕎麥薄餅,以海鮮濃湯烹調嘅黑青口同蜆,香濃惹味。而流心水牛芝士蕎麥薄餅,味道幼滑濃郁,完全滿足晒為食嘅我哋。✨炸黑松露蘑菇球✨煙三文魚拼盤✨流心水牛芝士蕎麥薄餅✨油甘魚海鮮鍋✨羅勒香草醬煮蜆✨巴黎式芝士蛋糕 🍰
炸黑松露蘑菇球
最鍾意頭盤嘅蘑菇球脆卜卜,超香黑松露味😋
流心水牛芝士蕎麥薄餅

流心水牛芝士蕎麥薄餅
羅勒香草醬煮蜆
巴黎式芝士蛋糕
2024-08-13 369 views
決定同老公去食餐好嘅,揀咗呢間西餐廳環境好靚❤️叫咗個二人套餐,有齊晒頭盤主菜同甜品😉食西餐點可以唔食牛扒😂所以叫咗安格斯牛脊肉+黑松露意大利飯🥂阿根廷安格斯牛脊肉(7成熟):肉質嫩滑多汁❤️一切就開又容易咬🫢真係好嫩,鐘意食牛嘅朋友唔好錯過。 西班牙火腿黑松露燴飯:唔好睇佢細細碟😂D飯好creamy ,食半碟都飽啦😂 超香黑松露味,仲有火腿嘅咸香。成碟飯主打一個「香」字😉仲有頭盤香煎帶子同甜品76%黑朱古力慕絲都好正🥂成餐飯我地都好滿意❤️
決定同老公去食餐好嘅,揀咗呢間西餐廳環境好靚❤️
叫咗個二人套餐,有齊晒頭盤主菜同甜品😉

阿根廷安格斯牛脊肉(7成熟):

西班牙火腿黑松露燴飯

仲有頭盤香煎帶子同甜品76%黑朱古力慕絲都好正🥂

成餐飯我地都好滿意❤️
西班牙火腿黑松露燴飯
2024-08-11 221 views
今日book左間成日爆場既Odelice同個fd慶祝生日,去到入面真係坐滿哂, dinner set都好多選擇我地叫左個2頭盤+2主菜 既set先黎左兩個湯同包,開一開胃先煙三文魚拼盤 法式點心拼盤兩個拼盤都相當吸引,煙三文魚夠甘香,配埋麵包食好match點心拼算好有特色,最中意個黑松露烤菇球同埋蟹肉他他伊比利亞黑毛豬肩肉原隻烤龍蝦兩個主菜都真係好正,黑毛豬煎得好香脆,入面仲好有肉汁龍蝦大大隻好有鮮味,仲可以食埋個蟹鉗叫左兩杯House red wine,配埋成餐咁正既法國餐夠哂滿足

我地叫左個2頭盤+2主菜 既set
先黎左兩個湯同包,開一開胃先

法式點心拼盤
兩個拼盤都相當吸引,煙三文魚夠甘香,配埋麵包食好match
點心拼算好有特色,最中意個黑松露烤菇球同埋蟹肉他他

伊比利亞黑毛豬肩肉
原隻烤龍蝦
兩個主菜都真係好正,黑毛豬煎得好香脆,入面仲好有肉汁
龍蝦大大隻好有鮮味,仲可以食埋個蟹鉗

建議大家拍拖帶女朋友黎食個晚市雙人餐份量豐富 包哂: 餐湯+頭盤+主菜+甜品.《法式點心排盤》- 吞拿魚他他- 煙三文魚醮醬- 迷你蛋批- 炸黑松露蘑菇球- 西班牙火腿《阿根廷安格斯肉眼牛排、薯條》牛排好大塊 切開入面保持粉嫩一啲都唔韌 好juicy仲有好多薯條 勁大份配以黑松露紅酒醬汁 好滿足.《煎鴨肝、油封鴨腿意粉》食法國菜點可以唔食鴨肝 外層煎到有焦糖化嘅效果 入邊質感相當Creamy下面既意粉亦到吸哂d鴨油 好香.《火焰橙酒可麗餅》店員好似玩雜技表演🤹🏻‍♀️燒熱d 橙酒 點完火就倒落個可麗餅到橙酒味道濃烈 襯返球冰凍雲呢拿雪糕🍨.跟餐追加葡萄酒 仲有八折優惠添啊一人叫返一杯house wine襯返餐法國大餐啦🥂

建議大家拍拖帶女朋友黎食個晚市雙人餐
份量豐富 包哂: 餐湯+頭盤+主菜+甜品

《法式點心排盤》
- 吞拿魚他他
- 煙三文魚醮醬
- 迷你蛋批
- 炸黑松露蘑菇球
- 西班牙火腿

《阿根廷安格斯肉眼牛排、薯條》
牛排好大塊 切開入面保持粉嫩
一啲都唔韌 好juicy
仲有好多薯條 勁大份
配以黑松露紅酒醬汁 好滿足

《煎鴨肝、油封鴨腿意粉》
食法國菜點可以唔食鴨肝
外層煎到有焦糖化嘅效果 入邊質感相當Creamy