2023-02-15 33 views
想品嚐地道嘅泰國菜式?☺️原來大角咀呢度都有一間,😙位置方便,而且種類繁多,可以令你一次過飽嘗唔同風味。🤓泰式海南雞Thai Hai Nam Chicken做法正宗🐤有金黃色嘅海南雞外皮雞肉肉質鮮嫩,就算係雞胸,都唔會有柴嘅口感🥰泰式滷水豬脾焗粉絲煲 Baked Marinated Pork Trotter with Vermicelli in Pot🔥呢個粉絲煲真係第一次見,加入咗滷水醃製過嘅豬脾,食起身,🐷好有豬皮骨膠原嘅口感。芒果椰汁糯米飯mango with sticky rice🥭酸甜嘅芒果,🥥搭配埋香滑嘅椰汁,糯米飯口感煙韌。

泰式海南雞Thai Hai Nam Chicken

芒果椰汁糯米飯mango with sticky rice
🥭酸甜嘅芒果,🥥搭配埋香滑嘅椰汁,糯米飯口感煙韌。
2023-02-10 29 views
好耐之前,已經幫襯過博文街舊址,舊址同新址距離只需5 min步程,地方寬敞闊落啲,坐得舒服,裝修更加泰國風程,食物質素依然保持,吃貨最愛大件夾抵食Mango mania芒果沙冰再加芒果肉,香甜滑溜Iced guava juice同樣係沙冰,一樣滑溜,清新味蕾泰式滷水豬髀焗粉絲煲好鍾意呢個唔咸又好香既滷水汁,粉絲本身好吸水又吸味,廚師好細心將已吸汁粉絲鋪面,水份度足,夾開粉絲就係又林又軟既無骨豬髀,炆到軟糯綿綿,少少菜係亮點泰式海南雞半隻食泰菜點可以無海南雞,呢度有用香茅煮再帶出獨特風味香葉鹽燒烏頭香茅香葉塞滿魚肚,魚肉有一陣淡淡香草味,外層鹽花分佈平均微微焦香,其實唔洗再點汁都好好味
Mango mania
芒果沙冰再加芒果肉,香甜滑溜
Iced guava juice
同樣係沙冰,一樣滑溜,清新味蕾

泰式滷水豬髀焗粉絲煲

泰式海南雞半隻
食泰菜點可以無海南雞,呢度有用香茅煮再帶出獨特風味

香葉鹽燒烏頭
2023-02-09
Type of Meal
Dinner
  • 泰式滷水豬脾焗粉絲煲
  • Mango  Mania
老友飯聚,來到大角咀利奧坊 橙象食泰菜,記得餐廳前身在博文街,轉眼間已搬入商場新店,沿街落地玻璃,色彩繽紛的異國田野風,泰式藤燈,都讓人精神爽利!餐牌設計新穎,裡面的小食拼盤,泰式明爐烏頭魚冬陰功湯,咖哩海鮮脆包,炭燒豬頸肉,鐵板蠔仔蛋,大頭蝦粉絲煲等都讓人食慾大振!先來杯最愛嘅 芒果冰特飲 ($36)無論天氣熱定涷,芒果沙冰都一樣透心涼!再來2 杯熱飲!🔹泰式海南雞。半隻 ($128)食泰菜必點既海南雞首先上枱,去骨雞肉夠嫩滑,雞皮爽口,沾酸辣汁/黑醬油食更添泰國風味!🔹椰汁紅咖喱牛 ($92)咖喱可以選牛/豬/雞,大碗份量夠多,口感香而不辣,牛肉軟腍大片,配飯/金邊粉都超好味!🔹泰式蝦球炒金邊粉 ($88)蝦球爽口彈牙夠大隻,金邊粉吸滿酸辣汁,口感酸甜開胃,配上花生碎,芽菜,青檸等配料,真心好食!🔹泰式臘腸蝦醬蛋炒飯 ($82)見到臘腸就開心,炒飯濃得來唔會過咸,帶點蝦醬香,配上肉鬆,蝦米,蛋絲,青瓜,大人小朋友都鍾意!🔹泰式海鮮炒飯 ($92)炒飯色澤金黃,海鮮有大蝦,青口,魷魚,清清地,沒有蝦醬炒飯甘濃味,配咖喱汁食一流!🔹椰汁雞湯 ($85)平日飲得多冬陰功,今次試
老友飯聚,來到大角咀利奧坊 橙象食泰菜,
記得餐廳前身在博文街,轉眼間已搬入商場新店,
沿街落地玻璃,色彩繽紛的異國田野風,
泰式藤燈,都讓人精神爽利!
餐牌設計新穎,裡面的小食拼盤,泰式明爐烏頭魚
冬陰功湯,咖哩海鮮脆包,炭燒豬頸肉,
鐵板蠔仔蛋,大頭蝦粉絲煲等都讓人食慾大振!
先來杯最愛嘅 芒果冰特飲 ($36)
無論天氣熱定涷,芒果沙冰都一樣透心涼!
芒果冰特飲
再來2 杯熱飲!
熱紅棗茶
熱龍眼茶
🔹泰式海南雞。半隻 ($128)
食泰菜必點既海南雞首先上枱,
去骨雞肉夠嫩滑,雞皮爽口,
沾酸辣汁/黑醬油食更添泰國風味!
泰式海南雞(半隻)
🔹椰汁紅咖喱牛 ($92)
咖喱可以選牛/豬/雞,
大碗份量夠多,口感香而不辣,
牛肉軟腍大片,配飯/金邊粉都超好味!
椰汁紅咖喱牛
🔹泰式蝦球炒金邊粉 ($88)
蝦球爽口彈牙夠大隻,金邊粉吸滿酸辣汁,
口感酸甜開胃,配上花生碎,
芽菜,青檸等配料,真心好食!
泰式蝦球炒金邊粉
🔹泰式臘腸蝦醬蛋炒飯 ($82)
見到臘腸就開心,炒飯濃得來唔會過咸,
帶點蝦醬香,配上肉鬆,蝦米,蛋絲,
青瓜,大人小朋友都鍾意!

泰式臘腸蝦醬蛋炒飯
🔹泰式海鮮炒飯 ($92)
炒飯色澤金黃,海鮮有大蝦,青口,
魷魚,清清地,沒有蝦醬炒飯甘濃味,
配咖喱汁食一流!
泰式海鮮炒飯
🔹椰汁雞湯 ($85)
平日飲得多冬陰功,今次試下椰汁雞湯!
奶白色既雞湯椰味香濃,加入香茅,辣椒,
雞肉,香濃有層次,好飲又唔油膩!
椰汁雞湯
📍Orange Elephant Thai Restaurant
📍大角咀利得街11號利奧坊地下G501-3號舖
🌙月光太太
$180 (Dinner)
熱紅棗茶
熱龍眼茶
泰式海南雞(半隻)
2023-02-05 30 views
肥妹仔係舊舖嘅時候已經有幫襯,而家搬咗去大角咀利奧坊呢一頭,途經又點可以唔去試吓?Fried rice with Chinese sausage,egg, shrimp paste $82肥妹仔不嬲都鍾意食泰式炒飯,因為佢嘅泰式炒飯同中式嘅好相似,不過肥妹仔不嬲都好鍾意食泰國嘅香腸,佢有少少似台灣腸,好惹味。另外佢嘅炒飯炒得好乾身,入邊有蝦肉,蛋等等,配料好豐富,份量好大份,一碟已經夠兩個女仔食。Fried flat rice noodles seafood with gravy $82海鮮濕炒河,比起乾河,肥妹仔仲加鍾意食濕河,因為貪佢嘅醬汁夠多。呢個濕河炒得好入味,海鮮嘅份量亦都好多,而且非常之有鑊氣,正。Steamed mullet on stove tray $179明爐烏頭,肥妹仔如果見到有嘅話都會叫,因為除咗泰菜餐廳先有。佢嘅汁係冬陰功湯汁,食落去酸酸地,非常之開胃。而且佢嘅配料有香茅,香葉,有果種獨特嘅香顆。魚肉好爽口,越食越滋味。Hot ginger tea $28Fresh ice mango juice $36芒果沙冰,好香甜嘅芒果味,食咁多重口味嘅嘢,一定要叫一杯

Hot ginger tea $28

Fresh ice mango juice $36
芒果沙冰,好香甜嘅芒果味,食咁多重口味嘅嘢,一定要叫一杯芒果沙冰解膩。

2022-11-27
$224 (Lunch)
2023-02-02 33 views
相約了很久的泰菜,之前大家輪住中招,改了又改,呢日終於來到了大角咀覓食了😁 呢幾年大角咀好似開咗好多新餐廳,咩地方菜式都有。今日就試橙象先。鋪頭舊時在博文街,依家搬到來利奧坊,環境更大更舒適🤓全泰國人主理,由樓面到廚房都係泰國人,倍感親切呢🤭 打開餐牌有好多款不同種類的菜式,樣樣都想試🫣 好期待上菜帶來的地道驚喜~由於得2個人,唔可以太放肆,以免浪費食物。最後決定點了⋯⋯(好似二人都有點多😝)炭燒牛肋骨🥩 $102好香,真係有炭燒味。但又唔會燒到塊牛燶了,肉質依然嫩,好juicy😋椰青焗海鮮飯🥥 $114好耐無食了。印象中細細個食嘅椰青飯係炒飯底。呢個椰青飯送到時,發覺內裡白雪雪,以為會淡而無味啦。咁就錯了,食落係啖啖好清甜的椰子味,加了椰絲好香,仲有椰漿,好甜☺️ 海鮮都好新鮮彈牙👍🏻👍🏻👍🏻 好有驚喜!泰式鹵水豬脾焗粉絲煲🐷 $114呢個好少香港泰菜館有得食。豬脾飯可能食得多,但係配粉絲,諗起鹵水汁都已經好惹味了🤤🤤 送到時香香的芫茜九層塔味已經好開心😁 見到D色以為會濃味都咸啦,但一D都唔咸,鹵水好香好好味,配上豬脾啖啖肉,好滿足😌泰式蝦膏炒通菜🥬 $75Morning glory

炭燒牛肋骨🥩 $102

椰青焗海鮮飯🥥 $114

泰式鹵水豬脾焗粉絲煲🐷 $114

泰式蝦膏炒通菜🥬 $75
Morning glory lover 必點的通菜。
上碟已經見到D菜好新鮮,翠綠,一條霉的都搵唔到🙈 係蝦膏味好似唔係好出,但我哋已經食得好開心。好高質 👏🏻

食到捧住個肚走😆
呢個價錢,食到呢個質素,真心推介!
我哋都會再來,因為仲有好多未試🥶
  • 椰青焗海鮮飯
  • 泰式滷水豬脾焗粉絲煲
2023-02-01 36 views
今日去完個friend大角咀屋企,落咗去奧利坊搵食,見到有間裝修靚唔靚嘅泰國餐廳,於是入去試試先。首先我哋嗌咗兩杯嘢飲,第一杯係珍多冰,正常發揮。但係另一杯芒果冰特飲,就出乎意料之外,係用新鮮嘅芒果打製,入邊仲有芒果肉,一口嗓落去,簡直係透心涼。頭盤我哋嗌咗蒜蓉包,呢個蒜蓉包不特止足料,而且鬆脆。主菜就嗌咗燒牛仔骨,呢個燒牛仔骨醃得非常之入味,廚師掌握個火候亦都掌握得非常之好,唔會話過熟,非常之惹味。另外嗌咗半隻泰式海南雞,肉質非常之滑溜,份量亦都非常之多。最後重頭戲係嗌咗個泰式臘腸蝦醬炒蛋飯,呢個炒飯真係無敵,炒飯粒粒分明,亦都配埋蝦醬同埋肉鬆,上面嘅臘腸,令到個飯額外入味。最尾發現,原來好多地方都有分店,呢間舖頭真係泰國菜嘅新蒲點。
頭盤我哋嗌咗蒜蓉包,呢個蒜蓉包不特止足料,而且鬆脆。
另外嗌咗半隻泰式海南雞,肉質非常之滑溜,份量亦都非常之多。
2023-01-29 599 views
年初七到大角咀朋友屋企拜年,屋主提議一齊去佢食開的泰國餐廳,唔駛煮又快趣。由博文街舊舖搬過黎新舖佢都未食過,所以怕多人提前六點就到餐廳,六點半左右就已經坐滿😁✏️位置(8/10):港鐵口約步行5分鐘✏️環境(8/10):田園風裝修,坐得舒適✏️衛生(8/10):餐枱整潔,收拾夠快✏️服務(8/10):掃碼落單,服務亦細心✏️食物(8/10):選擇多,味道不錯🌟泰式臘腸蝦醬蛋炒飯 - $82炒飯色水靚粒粒分明,蝦醬味又香,臘腸軟滑易入口,蛋條香滑,味道濃口感好😆🌟泰式海鮮炒飯 - $92有海鮮的炒飯都唔會差,有鮮蝦、魷魚及金蠔,蝦同蠔都大隻,如果多啲就更好。炒飯一樣粒粒分明,蛋香味美,整體算係惹味😄🌟泰式蝦球炒金邊粉 - $88鮮蝦有三大隻,金邊粉有泰國特式,橙黃色吸睛,配芽菜及香蔥炒,以及花生碎及青檸自己加去調味,又香又好味😃🌟椰汁紅咖喱牛 - $92咖哩有椰香又夠甜,牛肉軟滑夠稔,配菜有青豆、泰國蕃茄和香葉,真係應該用黎送飯🥰🌟椰汁雞湯(小) - $85椰汁味香之餘亦夠辣,除了雞肉,有秀珍菇、車厘茄、芫荽同埋香茅等,好好味,四個人一人一碗,下次真係要叫大份😍🌟泰式海南雞(半隻) - $128泰

✏️位置(8/10):港鐵口約步行5分鐘

🌟椰汁紅咖喱牛 - $92

🌟椰汁雞湯(小) - $85
泰式海南雞

🌟泰式海南雞(半隻) - $128
泰國菜唔可以唔叫海南雞,去左骨又香滑,肉質夠實凈,配兩種泰式醬汁食更好味,半隻份量剛剛夠四個人食😊

🌟芒果冰特飲 - $36
招牌特飲Mango Mania,其實即係芒果沙冰,較有驚喜係裡面有芒果肉,香甜爽滑😎
熱紅棗茶/熱龍眼茶
🌟熱紅棗茶/熱龍眼茶 - $28
人大左多左人唔飲凍飲,餐廳都有供應熱的特飲,兩款同樣滋潤😜

🏠Orange Elephant Thai Restaurant(大角咀)
📬地址:大角咀利得街11號利奧坊地下G501-3號舖
2023-01-28
$191 (Dinner)
泰式海南雞
熱紅棗茶/熱龍眼茶
2023-01-27 47 views
之前成日喺lunch hour都有食過呢間餐廳嘅lunch set。喺大角咀附近返工嘅人,應該都唔陌生。因為佢係由博文街搬過嚟。搬咗新鋪之後成個鋪位仲好有泰式風格。入座見到晚市堂食八折,舖頭亦都有免費Wi-Fi服務,落單用QR code網頁,要另收+1服務費。都算係幾抵嘅一餐。一入座即刻點返一杯mango mania($36)。真材實料粒粒芒果肉都飲得出食得到。泰式燒雞半隻($128),乾身脆皮又香口,咬落去卜卜脆,食落口軟冧冧。Juicy得黎,有泰式辣醬加持,少少辣又酸甜,口感層次更加豐富。西蘭花炒鮮魷($78),食得出嘅鑊氣,除咗西蘭花同魷魚仲有紅蘿蔔。鮮魷爽滑彈牙,西蘭花同紅蘿蔔火候十足。雜錦串燒($89),有豬、牛同埋雞。串燒仲附送沙嗲醬入口更野味。肉量厚身又大件,聞落去陣陣都係炭香味。芒果椰汁糯米飯($68),成隻芒果上枱,兩個飯團大嚿得黎仲有少少熱,上面有椰汁飄香。食嗰陣將椰汁淋上芒果。連埋啖飯一齊食,又熱又凍既口感相當有趣。呢個甜品係呢晚最有驚喜既一道菜。

Mango  Mania

• 芒果冰特飲
  • 原隻芒果椰汁糯米飯
  • 泰式燒雞
2023-01-23 40 views
朋友新搬了去奧利坊,晚上一起到樓下商場吃飯,竟然發現Orange elegant,這家餐廳之前在博文街已經光顧過,一向都是好評,原來他們搬了去奧利坊地下。首先主菜我們點了個椰青海鮮焗飯,椰青大大個,承載着滿滿的飯,椰香味清香撲鼻,入口香濃的椰香清甜,份量很大,兩個人也吃剩要打包帶走。豬脾仔炆得很淋,很入味,外皮軟滑,口感很有質感,又係大大份。軟殼蟹一定不可以缺少,脆卜卜,加上他們的特製配料,入口香口,吃不停口。黃咖喱海鮮包,又是份量大大份,主要是黃咖太香濃,用來點麵包吃不停口,味道剛剛好,辣度適中帶點椰香味。

2023-01-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-01-17 35 views
無黎大角咀一段時間,見到多左好多新店林立,行行下見到呢個熟悉嘅橙色大象,原來佢由之前博文街嘅舊店搬黎後2條街嘅新店,新店大左,座位舒適左,食物選擇都唔少㗎。雜錦串燒,有豬牛雞肉串,燒得好香,外表微脆,肉質軟稔jucy,點埋沙嗲醬,味道一流。泰皇咖喱炒大蝦,一上枱望見到好大碟,咖喱汁香但唔會太辣,好食,配料仲有爽口嘅洋蔥,青椒等。主菜係2隻大蝦,大蝦炸過,炸粉薄薄的,蝦肉夠大隻,已經開左邊,方便進食,加上勁多咖喱汁,好滋味。由於咖喱汁太多了,我地唔想浪費,就追加左個蒜蓉包,嘩,個蒜蓉包超正,同平時嘅唔一樣,香脆嘅蒜蓉包表面係真正嘅粒粒蒜蓉,本身已經惹味,點埋咖喱汁食,簡直prefect match,食唔停口,大推。炭燒牛肋骨,牛肉無筋軟稔,鎖住肉汁,仲有淡淡炭燒香味,唔錯。另外仲叫左2杯飲品,菠蘿冰同芒果特飲。菠蘿冰味道少甜,適合唔嗜甜嘅女士。芒果特飲味道較濃較甜,仲有芒果肉,透心涼了。

由於咖喱汁太多了,我地唔想浪費,就追加左個蒜蓉包

另外仲叫左2杯飲品,菠蘿冰同芒果特飲。

2023-01-15 41 views
經常幫襯位於北角的泰國餐廳九龍正店應該於九龍城另外大角嘴亦有分店食物質素保持水準# 燒魚干身~醬汁調味酸辣適中# 菠蘿炒飯好多海鮮# 蝦餅~餐廳做優惠$1~每天都有款食物做特價甜品就北角分店款式比較多選擇芒果糯米飯必食~芒果香甜~配上椰醬好好味裝修環境就沒有什麼特色一張張方檯拼埋一齊環境都係北角分店舒服
經常幫襯位於北角的泰國餐廳

芒果糯米飯必食~芒果香甜~配上椰醬好好味

裝修環境就沒有什麼特色
一張張方檯拼埋一齊
環境都係北角分店舒服

$100 (Dinner)
Celebration
Birthday
禮拜五晚既大角咀人流都幾旺,小店外有排長龍既情況💁🏽‍♀️ 鐵飯腳同我想食泰國菜🇹🇭 就揀左Orange Elephant🐘 印象中佢以前係喺博文街個邊,原來冇耐前搬左鋪~講下我地兩個食左咩啦➿ 燒原隻魷魚筒 ($104)魷魚筒燒得剛好,點酸咪咪既魚靈汁食都幾夾~ 貪心諗法會想入面有釀野,不過如果真係,應該都食唔晒哈哈🙊➿ 炭燒牛肋骨 ($102)牛肋骨唔點醬汁既情況下,都好夠味,有種食大牌檔既薯仔牛柳粒既蜜椒味🍯 點左醬汁之後就多左少少辣味🌶 (唔好睇個色水就以為餐廳俾一樣既醬汁俾你點海鮮同肉類💁🏽‍♀️ eg 呢個sauce帶一小嘅辣度)➿ 椰青焗海鮮飯 ($114)飯量都幾多,填滿整個椰青👍🏼 因為加左椰漿,所以鐵飯腳就話個味道好似芒果糯米飯🍚 我就鍾意佢加左d 椰青肉、椰子乾絲🥥豐富左口感💁🏽‍♀️➿ 椰汁珍多冰 ($32)三色冰要有既元素都有啊,只係我倆覺得甜度較高🙊 ➿ 番石榴冰 ($32)我鍾意呢杯多好多😛 真材實料,會飲到番石榴核既碎碎,味道清新又解膩~
博文街個邊,原來冇耐前搬左鋪~

講下我地兩個食左咩啦
➿ 燒原隻魷魚筒 ($104)

➿ 炭燒牛肋骨 ($102)

➿ 椰青焗海鮮飯 ($114)

➿ 椰汁珍多冰 ($32)
三色冰要有既元素都有啊,只係我倆覺得甜度較高🙊

➿ 番石榴冰 ($32)
2023-01-05 23 views
椰青焗海鮮飯 $114原隻椰青焗,香噴噴嘅椰子味,啲飯堆到成座山咁高,入面有好多飯,仲有蝦、青口、魷魚等嘅配料,超值之選👍🏻泰皇咖喱炒大蝦 $192兩隻大蝦開咗邊有四舊,浸哂入咖喱入面,沾滿咖喱嘅大蝦睇見都流口水,食落去仲好有驚喜,咖喱好香甜,有濃郁嘅椰香味,唔係辣個種咖喱。蝦大隻之餘仲好彈牙炭燒牛肋骨 $102牛肋骨燒得啱啱好,香口得嚟有炭燒味好正,本身就咁食已經好惹味,加埋醬食倍添泰色風味芒果冰特飲 $36芒果冰入口清爽,超濃郁嘅芒果味,仲有粒粒新鮮芒果肉菠蘿冰 $32 菠蘿冰入口透心涼,菠蘿味夠甜餐廳裝修好渡假風
椰青焗海鮮飯 $114

泰皇咖喱炒大蝦 $192

炭燒牛肋骨 $102

芒果冰特飲 $36

芒果冰入口清爽,超濃郁嘅芒果味,仲有粒粒新鮮芒果肉

菠蘿冰 $32

菠蘿冰入口透心涼,菠蘿味夠甜

餐廳裝修好渡假風
  • 椰青焗海鮮飯
  • 泰皇咖喱炒大蝦
大角咀嘅Orange Elephant橙象一直係區內較受歡迎嘅泰菜餐廳🇹🇭以前喺博文街已經成日去食 而家搬咗嚟利奧坊 對我來講比之前個位置再近咗少少🤏🏻更加方便下午有lucnh set選擇 價錢由$42至$50 已經包咗主食同餐飲 不過呢日我哋就比較肚餓 所以就叫咗主餐牌 多啲選擇 而且其實主餐牌都好抵食🤫▪️生蝦刺身一份有6隻🦐都幾大隻 而且好新鮮 蝦肉勁爽口 亦都夠凍 生蝦汁調得好好 酸辣並重 好惹味 夠晒開胃▫️香蒜軟殼蟹愛蒜人士必點🫶🏻有啲似港式避風塘嘅做法 不過我覺得更香 除咗炸蒜/香蔥/大蔥之外 仲有少少海鮮嘅鹹香味🤤鐘意香口野嘅我 食配料都好滿足😂而主角軟殼蟹都十分酥脆 而且份量都好多 我諗大概有兩隻 伴碟仲有木瓜沙律 幫助解膩▪️泰式滷水豬髀焗粉絲煲超超超正啊豬髀😍炆到好稔好入味 肉質夠晒軟綿 豬皮部份都好柔軟 每一啖都感受到補充緊骨膠原 平時多數配飯 原來配粉絲一樣咁夾 btw都幾大煲 兩個人share就啱啱好👍🏻飲品方面都係泰式種類為主 連椰青都有🥥叫咗Mango Mania🥭清新解渴又有芒果肉 泰式奶茶味道都正宗 唔會太甜

▪️生蝦刺身
▫️香蒜軟殼蟹
▪️泰式滷水豬髀焗粉絲煲

2023-01-01 24 views
今日同朋友去大角咀,途經利奥坊,見到呢間有正宗泰國菜,而且環境寬敞,決定一試我地分別三個小菜🍽及一個甜品🥭青檸辣椒明爐烏頭魚🐟 $179烏頭魚有火爐暖住,令到魚保持暖温度,肉質好嫩滑,湯汁酸酸辣而且有魚味,魚份量也足夠2人食,啖啖肉泰式滷水豬脾 $104豬脾肉好嫩滑,而且豬脾的滷水味好入味,真係值得一試炭燒牛肋骨 $102牛肋骨大大塊肉,炭燒令到牛肋骨更焦香四溢,好食到好快已清光原隻芒果椰汁糯米飯🥭🍚 $68賣相好吸引,糯米飯對比芒果好小型,十分精緻,而且好煙靭,芒果也十分鮮甜,配上椰汁混合,真係超级美味整體得分: 4.5/5味道: 4.5/5環境: 4/5抵食: 4/5

我地分別三個小菜🍽及一個甜品🥭

青檸辣椒明爐烏頭魚🐟 $179

泰式滷水豬脾 $104
豬脾肉好嫩滑,而且豬脾的滷水味好入味,真係值得一試

炭燒牛肋骨 $102
牛肋骨大大塊肉,炭燒令到牛肋骨更焦香四溢,好食到好快已清光

原隻芒果椰汁糯米飯🥭🍚 $68

整體得分: 4.5/5