2007-04-26
今日媽咪要去睇『哈林』的演唱會,所以唔得閒entertain我。於是我決定去屋企附近的『風月堂』食dinner。我地兩個叫左一個『夕食』($95) & 一碟『辛辣咖哩牛肉奄列飯』($68) 。『夕食』即是『是日晚餐』,包括『餐湯』,『餐包』,『大蝦帶子香草忌廉意粉』,『凍檸茶』,『芝麻雪糕+夾餅』。『餐湯』:幾好,好熱。最怕果D暖暖地的餐湯。『餐包』:好,因為非常熱。『大蝦帶子香草忌廉意粉』:有大蝦2隻,帶子3粒,一堆雜菜and意粉。幾好味,可惜份量少左D。『凍檸茶』:冇味『芝麻雪糕+夾餅』:雪糕一般,夾餅好脆。『辛辣咖哩牛肉奄列飯』:好味,少少辣,但又有提子乾中和番D辣味。感覺到個廚的創意及誠意。好!而且碟飯仲好大碟,我地兩個人都食唔晒!這間『風月堂』開左唔算好耐,但我就去左好多次,因為我覺得果度D梳化好好坐,而且個環境都幾好,今日每檯仲放左幾支牡丹花裝飾,OK架!係網上download左張coupon,仲有九折添!
『餐湯』:幾好,好熱。最怕果D暖暖地的餐湯。
『餐包』:好,因為非常熱。
『凍檸茶』:冇味
『芝麻雪糕+夾餅』:雪糕一般,夾餅好脆。
係網上download左張coupon,仲有九折添!