2024-07-23 1253 views
上個周末去咗行尖沙咀海運,原來LCX新開咗一間台式料理店「倆三杯」,主打茶飲和輕食,裝橫簡潔開揚,環境舒適。有多款台式飲品選擇,亦提供多款台式必吃小食,例如鹽酥雞、滷肉飯、滷水小食等,仲有甜品供應添。最重要一點,價錢非常親民!行街行到攰,經過嘆番杯奶蓋茶,食個炸花枝丸,休息一下,差足電又可以繼續行街啦😆😆🍜醉豬手烏冬 $60豬手相當軟淋,烏冬屬於傳統類型夠滑溜,花雕味道偏甜,不會太熱正好適合夏天🍲滷肉拌烏冬 $35拌烏冬好食,味道濃郁而不會太咸🍗滷. 小食試了鴨舌、雞翼、豬耳和牛輾,推介牛輾超級軟淋,而且都好入味。鴨舌都唔錯抵食。🍤炸.小食點了炸花枝丸和鹽酥雞。鹽酥雞夠熱辣辣而且軟淋多汁。唔係太多鹽酥粉,比較似唐揚炸雞🍗。花枝丸都唔錯。🧋茶飲店舖主推🧋黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶 $38,固定糖和冰份量,主要甜味來自黑糖珍珠,甜度還好,使用了3.8牛乳,味道非常香濃,值得推薦!,另外再點了🧋烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶 $38,茶底香濃,配上cream brelee 奶蓋,齒頰留香😌🍨招牌黑糖 $48有多款配料包括三色芋園、小芋国、仙草、寒天、黑糖珍珠和芝士奶蓋,不算太甜,口感煙靭,味道一流,而且夠晒冰

🍜醉豬手烏冬 $60

🍲滷肉拌烏冬 $35
拌烏冬好食,味道濃郁而不會太咸

🍗滷. 小食

🍤炸.小食

🧋茶飲

🍨招牌黑糖 $48
有多款配料包括三色芋園、小芋国、仙草、寒天、黑糖珍珠和芝士奶蓋,不算太甜,口感煙靭,味道一流,而且夠晒冰凍,夏天解暑冇得頂!
2024-07-14
Type of Meal
Tea
2024-07-01 1341 views
今次黎到海港城呢邊行街,都有一排冇黎呢個商場,佢泊車優惠都幾抵,我地間中都黎行下,今次見到呢間新開既台式小店未見過,就入去試下😋佢既舖位唔大,一眼睇曬入面,不過商場入面仲有屬於佢地店既area比客人堂食,佢地餐牌有齊主食,小食,飲品,甜品,一間小食黎講好齊選擇👍🏻醉豬手烏冬($60)個醉豬手好淋同入味,最特別係個湯都有啖啖酒味,但又唔係濃烈果款,係會想飲曬成碗湯既微微酒味🐷滷鴨舌($32)滷雞翼($25)滷豬耳($25)滷豆腐($22)滷大腸($25)呢度既滷水小食有好多款式,鐘意食野既我地就叫左幾款,可能睇落好似夾埋都係得一碗,但其實佢每款入面都有勁多件細細既係個底,d野食整得好入味,其中鴨舌係我最鐘意,比較少地方有得食,佢係比較多肉條骨好細既正宗台式鴨舌,另外豬耳都好爽脆,其餘既我都鐘意食😍鹽酥雞($28)芋圓地瓜球($20)炸花枝丸($26)炸物既小食我都揀左幾款較熱門既食,全部熱辣辣新鮮炸出,粒粒鹽酥雞卜卜脆好正,芋圓地瓜球外面脆,入面煙煙韌韌咁,口感一流,花枝丸脆口彈牙,都好滿意d炸物😆粒粒白桃烏龍含果肉($32)加芝士奶蓋(+$10)食左咁多野我地就揀左比較清新解渴既水果茶

醉豬手烏冬($60)

鹽酥雞($28)
芋圓地瓜球($20)
炸花枝丸($26)

粒粒白桃烏龍含果肉($32)
加芝士奶蓋(+$10)
食左咁多野我地就揀左比較清新解渴既水果茶,仲可以加芝士奶蓋,呢杯桃茶有埋果肉,口感更好🍑

鳳梨冰茶紅茶($32)
鳳梨果茶都係台式飲品既招牌,大熱天時飲呢個,好清涼舒服,果香同甜味都夠🍍

招牌黑糖($48)
呢個甜品都好豐富,三色芋圓,小芋圓,仙草,寒天,黑糖珍珠,芝士奶蓋,有齊曬想食既配料,個底仲係沙冰底黎,呢個天氣食真係一流❄️

呢間餐廳當正餐坐底當食都ok,經過嗌杯野飲食d小食又得,最正係佢款式多同埋係好正宗既台式小食,係度就有齊曬想食既野,掂👏🏻
2024-06-23
Type of Meal
Lunch
平日放假去尖沙咀LCX 買鞋海港城LCX 除了購物原來入面新開咗一間台式小店名字好特別~~~~估不到佢價錢更性價比高,食到台式美食滷⽔美食倆仨杯使⽤台南新派冰糖滷⽔配⽅將⽜筋、⽜腱、封⾨柳、豬腸、雞⼼等多樣食材滷製⽽成食到滷⽔香料嘅滋味。仙草奶茶 $34葡萄柚綠茶 $32入面有一條條柚子果肉,飲落去好解渴又夠清新甜度唔太高好美味點左個 $88 LUNCH SET好抵食店內推薦招牌主食滷肉飯$35入口不會覺得油膩,滷肉夠曬入味滷肉肉質夠淋,滷水汁唔會太鹹醉雞捲烏冬煙韌烏冬搭配著醉雞卷,花鵰微微酒味湯底味道好特別,雞捲軟淋肉質又嫰滑,烏冬麵條質地夠彈牙。炸花枝丸 HK$26花枝丸外脆滷鴨舌鴨舌滷夠入味,嚼起來風味十足食完一條再一條,回味無窮鹽酥雞 $28鹽酥雞炸得香脆鬆軟,大大粒都厚身肉質又嫩滑小甜品跟餐飲品蜂蜜綠茶+$18 芋泥地瓜球外層金黃酥脆,內餡香醇綿密,芋泥與地瓜自然甜美炸紅豆餅小食我最愛是呢個夠脆口又熱食到紅豆溶唔會太甜必食醉雞翼 $25醉鴨舌$32醉雞翼,微微酒香易入口夠入味、人人都岩食雞翼肉質嫩滑芒果茶凍 $48甜品系列 三色芋圓,寒天晶球,椰果,仙草,鮮茶凍 芒果味沙冰好
平日放假去尖沙咀LCX 買鞋

海港城LCX 除了購物原來入面新開咗一間台式小店
名字好特別~~[倆仨杯]~~
估不到佢價錢更性價比高,食到台式美食
滷⽔美食倆仨杯使⽤台南新派冰糖滷⽔配⽅
將⽜筋、⽜腱、封⾨柳、豬腸、雞⼼等多樣食材滷製⽽成
食到滷⽔香料嘅滋味。
仙草奶茶 $34

葡萄柚綠茶 $32
入面有一條條柚子果肉,飲落去好解渴又夠清新
甜度唔太高好美味
點左個 $88 LUNCH SET好抵食
店內推薦招牌主食

滷肉飯$35
入口不會覺得油膩,滷肉夠曬入味
滷肉肉質夠淋,滷水汁唔會太鹹
醉雞捲烏冬

炸花枝丸 HK$26

花枝丸外脆
滷鴨舌
鴨舌滷夠入味,嚼起來風味十足
食完一條再一條,回味無窮
鹽酥雞 $28

鹽酥雞炸得香脆鬆軟,大大粒都厚身肉質又嫩滑
甜品
跟餐飲品蜂蜜綠茶
+$18 芋泥地瓜球
外層金黃酥脆,內餡香醇綿密,芋泥與地瓜自然甜美
炸紅豆餅

小食我最愛是呢個
夠脆口又熱食到紅豆溶
唔會太甜
必食
醉雞翼 $25
醉鴨舌$32
醉雞翼,微微酒香易入口夠入味、人人都岩食
雞翼肉質嫩滑
芒果茶凍 $48

甜品系列 三色芋圓,寒天晶球,椰果,仙草,鮮茶凍 芒果味沙冰好清新又好味

倆仨杯 (尖沙咀)
地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 21E號舖
2024-06-24
$200 (Lunch)
2024-10-20 52 views
今日出左尖沙咀整完嘢,就同女友過左海港城行街街,行到有啲攰,我就提議歇一歇,行行下就過左來倆仨伴.環境方面:座位算多,啲櫈都坐得好舒服,人流都唔少,但唔洗話等好耐位.跟住影低左餐牌就坐低左同女友從長計議睇下食咩飲咩,最後叫左個小芋圓大芋頭鮮奶3分甜同埋芒果茶凍.首先,講下個鮮奶,水準發揮嘅,一飲就有股奶香湧出來,再夾埋芋頭嘅香味同芋圓嘅口感,輕鬆咁俾到食客三重嘅滋味.然後就係個茶凍,都係個非常豐富嘅甜品,芒果嘅部分係冰沙尼嘅,嗰種淡淡嘅甜味加埋冰沙可以係補充糖份之餘,又令食客透心涼,兩個字精神呀!其餘仲有啲啫喱配翻個芒果味,然後就係個茶凍可以中和翻個果味,為個甜品嘅甜度攞番個平衡,再以芋圓作結豐富番個口感!總結而言,確實係一個假日消閒,中午小休再出發嘅充電好選擇!

總結而言,確實係一個假日消閒,中午小休再出發嘅充電好選擇!
#mochicouple_hk尖沙咀搵食團1️⃣ 烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶 $38⭐️ 平時飲芝士奶蓋飲得多😚第一次試呢款烤布蕾飲品🤪絕對有驚喜!烤布蕾粉(布蕾奶蓋)是將甜點烤布蕾的概念融合進飲品當中,將布蕾奶蓋鋪在飲品上方,再撒上一層砂糖,最後用噴槍做炙燒😁烤布蕾濃厚經灸燒過焦糖芝士奶蓋😆面頭烤布蕾好香脆!奶茶的基底是鐵觀音,有獨特的香氣和口感。鐵觀音的茶湯色澤琥珀,入口後能感受到其鮮爽的茶味,可以中和甜度,反而不腻,值得一試😋 吸一啖,嫩滑的布丁、香甜的焦糖、配上奶茶的奶香和淡淡茶味!超滿足!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡📍 廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 21E號舖🚇 港鐵尖沙咀A出口, 步行約10分鐘🕒 Mon-Sun :11:30-22:00
#mochicouple_hk尖沙咀搵食團
1️⃣ 烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶 $38

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

📍 廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 21E號舖
🚇 港鐵尖沙咀A出口, 步行約10分鐘
🕒 Mon-Sun :11:30-22:00
2024-09-26 197 views
個幾月前得知小薯茄🥔🍅同依間台式手搖飲品店合作,已經有啲好奇想試試~ 依日出開尖沙咀買嘢,順路行去睇睇兼飲杯嘢 😉🧋 烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶 😋😋😋😋😋小編揀咗少冰3分甜 😉 面層布甸同奶蓋幾厚,吹咗好幾大啖都仲有,甜甜地,有食甜品嘅感覺 ☺️ 鐵觀音嘅茶味幾出,奶味輕、唔厚身,飲落好順口~下午茶 💵 約港幣$40/人💁🏻‍♀️ 店舖位於LCX,除咗手搖飲品外,仲提供主食,店內店外都有堂食區域。如果淨係買飲品嘅話,可以帶埋上兩層嘅戶外天台,同維港影相打卡,chill chill地吹下海風 😚

🧋 烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶 😋😋😋😋😋

下午茶 💵 約港幣$40/人

2024-08-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2024-09-22 396 views
一直也沒有時間,寫下這篇食評。三個月前,與朋友在尖沙咀搵食。又要輕食,價錢不昂貴,要地方坐,地點要方便,最後,選了這間在海港城的台灣食店。先點開胃菜,芋泥地瓜球,新鮮即炸,不會太甜,又有咬口。再來醉鴨舌,我就不太喜歡,但朋友卻吃得津津有味。鹽酥雞,當然是必點的。鬆化可口,又不油膩,有三四件,份量剛好。最好味的前菜,莫過於這個夜市雞卷,美味不鹹,認真推介。主菜,我點了醉雞捲烏冬,清新酒香,甜甜的,非常美味,美食仍不是重點,這店最吸引我的就是台式飲品,朋友們,當然就要一人一杯,慢慢坐慢慢傾。宇治抹茶紅豆鮮奶濃濃茶香配幼滑鮮奶加紅豆底,很邪惡哦!最後,還記得要是那些台式甜品。那碗宇治金時,綠茶刨冰配紅豆,真是一絕!
一直也沒有時間,寫下這篇食評。
三個月前,與朋友在尖沙咀搵食。

又要輕食,價錢不昂貴,
要地方坐,地點要方便,
最後,選了這間在海港城的台灣食店。

先點開胃菜,
芋泥地瓜球,
新鮮即炸,不會太甜,又有咬口。
芋泥地瓜球

再來醉鴨舌,
我就不太喜歡,但朋友卻吃得津津有味。
醉鴨舌

鹽酥雞,當然是必點的。
鬆化可口,又不油膩,有三四件,份量剛好。

最好味的前菜,莫過於這個夜市雞卷,
美味不鹹,認真推介。

主菜,
我點了醉雞捲烏冬,
清新酒香,甜甜的,非常美味,

美食仍不是重點,
這店最吸引我的就是台式飲品,
朋友們,當然就要一人一杯,慢慢坐慢慢傾。

宇治抹茶紅豆鮮奶
濃濃茶香配幼滑鮮奶加紅豆底,很邪惡哦!
宇治抹茶紅豆鮮奶

最後,還記得要是那些台式甜品
那碗宇治金時,綠茶刨冰配紅豆,真是一絕!

牛肉烏冬
芋泥地瓜球
醉鴨舌
牛肉烏冬
2024-09-18 466 views
我去食嗰間係朗豪坊經過見到同小薯茄Crossover諗住試吓結果完全搞唔掂鹽酥雞得個四五粒,份量極少佢個醉雞麵超級難食唯一正常少少得個蕃茄麵佢黑糖珍珠啲珍珠好似細粒膠咁嘅樣千祈唔好試
我去食嗰間係朗豪坊
經過見到同小薯茄Crossover諗住試吓
結果完全搞唔掂

鹽酥雞得個四五粒,份量極少
佢個醉雞麵超級難食
唯一正常少少得個蕃茄麵
佢黑糖珍珠啲珍珠好似細粒膠咁嘅樣
千祈唔好試
鹽酥雞
蕃茄慢煮烏冬
黑糖珍珠岩鹽口鮮奶
2024-08-22 495 views
海運大廈開了間倆仨杯,驟眼以為只是一般外賣台式飲品店,細看下原來有台式小食及麵飯,價錢相宜,店內及店外有供座位讓食客享用食物及飲品,行得耐坐下真係唔錯。今次試了芋甲奶,奶味好鮮香,芋泥偏甜,好彩收銀同事提議我本來叫的7分甜改為微甜,如果唔係真係甜到不堪,謝謝哦😗。可惜今次食飽才行過,下次一定試吓台式小食及其他飲品,可以替代海運已無營業的另一間台式餐廳,我要食滷肉飯、滷水雞翼、排骨酥及地瓜球啊😝

2024-08-15 533 views
茶底太淡唔香 💔見到LCX 開左間新台式茶飲店,咁岩想飲野就試下啦,由於好擔心一少甜就會變左怪味,仲特登問下店員如果5分甜會唔會無味? 店員就好有信心咁答我唔會,點知… 又中伏 😭$44 烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶$44奶蓋鐵觀音奶茶已經揀左招牌推薦,首先Cream Brulee 奶蓋就真係少見既,但由於鐵觀音茶底唔夠香,5分甜之後同朋友都係感覺好似飲奶水咁,好伏,好在係加左小珍珠,小珍珠有D甜味仲叫做加返少少分,但相信全糖都唔會太好飲,因為茶底太淡💔 結論就係好難飲而且唔平,浪費左Quota 又唔滿足添…不過睇Lunch餐牌都算係幾抵$88,等我睇下幾時嬲完先考慮試唔試佢D午餐啦 😭🏠店名:倆仨杯OTTERS IN A POT🚘地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 21E號舖
茶底太淡唔香 💔

$44 烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶
$44奶蓋鐵觀音奶茶

🏠店名:倆仨杯OTTERS IN A POT
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$44 (Other)
2024-07-27 461 views
星期六lunch嗌咗蔥油雞絲飯同牛三寶飯。蔥油雞絲飯成碗都係凍嘅,啲雞凍到好似啱啱喺雪櫃攞出嚟咁,啲飯就凍到一嚿嚿黏住哂。牛三寶飯啲牛雜就好少少算暖暖哋,但同樣地啲飯都係凍到一嚿嚿黏住哂,仲要飯入面有條頭髮。另外食完飯想飲杯水,但店員指唔會提供,作為食肆喺咁熱嘅天氣下竟然唔提供水俾客人,我覺得好唔合理。今次嘅用餐體驗令我對呢間餐廳嘅整體印象大打折扣,我唔會再幫襯亦唔會推薦俾朋友,希望餐廳可以改善食物質素。
星期六lunch嗌咗蔥油雞絲飯同牛三寶飯。

2024-07-27
2024-07-14 405 views
星期六同朋友仔一齊系尖沙咀L逛街🛍️見到間簡約風台式餐廳🍽️小店裝修簡約設計~令人好休閒感覺☺️台食食物選擇種類都算幾多🍲價錢真系好親民抵食😋滷水小食味道做得相當不錯~滷水味濃郁但又唔會好咸😋分量亦不少🍴味道岩岩好~手摇飲品亦有好選擇🥤CP值不錯👍🏻💙醉雞捲烏冬🩵滷肉拌烏冬💙滷雞心🩵滷大腸💙滷鴨舌🩵芋泥地瓜球🧋烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶🧋宇治抹茶紅豆鮮奶🧋粒粒白桃烏龍(含果肉)

💙醉雞捲烏冬
🩵滷肉拌烏冬
💙滷雞心
🩵滷大腸
💙滷鴨舌
🩵芋泥地瓜球

🧋烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶
🧋宇治抹茶紅豆鮮奶
🧋粒粒白桃烏龍(含果肉)
2024-07-13 358 views
海港城新店 -倆仨杯餐廳主打即叫即打茶飲,傳承台南滷水小食及台灣口味芋圓甜品,喜歡台式飲品、街頭小吃既朋友們唔好錯過喇!所以炸品全部即叫即炸,熱騰騰送上✨炸花枝丸炸至金黃,內有花枝粒,口感十足✨排骨酥一口Size 方便品嚐,排骨入味,炸得香口惹味✨鹽酥雞鹽酥雞外層酥脆,外皮香脆肉質嫩滑,充滿地道台灣風味✨醉雞捲烏冬湯底滿滿醉人酒香,烏冬質感有嚼勁,沾上醉雞汁一絕,醉雞捲已去骨,啖啖肉,滿足✨招牌黑糖甜品招牌必試!芋圓、燒仙草、小丸子、珍珠,芝麻布甸,配料十足,口感層次豐富,配上滋味黑糖,吃岀幸福感✨粒粒白桃烏龍(含果肉)夏日清新精選!以優質的烏龍茶加了粒粒白桃果肉,芳香四溢,入口甘味可口,微妙的甜味增強了烏龍茶的清爽口感,推介倆仨杯LUX店📍尖沙咀海港城海運大廈3樓LCX 21E舖
海港城新店 -倆仨杯

所以炸品全部即叫即炸,熱騰騰送上

✨炸花枝丸
炸至金黃,內有花枝粒,口感十足

✨排骨酥
一口Size 方便品嚐,排骨入味,炸得香口惹味

✨鹽酥雞
鹽酥雞外層酥脆,外皮香脆肉質嫩滑,充滿地道台灣風味

✨醉雞捲烏冬

✨招牌黑糖甜品

✨粒粒白桃烏龍(含果肉)

倆仨杯LUX店
📍尖沙咀海港城海運大廈3樓LCX 21E舖
最近去了海港城,行到去差不多LCX 盡頭就見到一間台式餐廳---“倆仨杯”,雖然處於黃金地段,但這間餐廳價錢十分親民😍。坐外面的座位更可飽覽維港風景,還可欣賞巨型bearbrick,有小朋友的家長表示歡迎,有時候害怕自己小朋友嘈吵到別人用餐的話,餐廳外面座位絕對是一個好的選擇👍🏻。餐廳有多款台式主食,小食,台式飲品和甜品 ,我們點了以下食品:🍽🍛主食🍽️🍜1️⃣滷肉飯 $35滷肉飯香氣滿溢,肥瘦均勻,粒粒分明,加上豐富配料:微辣酸菜+半隻蛋,配埋軟硬適中白飯,絕配。2️⃣醉封門柳烏冬 $72有少少酒苦甘味,但恰到好處,牛肉非常嫩滑,不會有太多肥膏。3️⃣滷肉拌烏冬$35滷肉肥瘦均勻,粒粒分明,配上大人小朋友都愛吃的烏冬,正!🍟小食🍤:1️⃣滷雞翼 $25雞翼好入味,淋身,好味2️⃣鹽酥雞 $28即叫即炸又香又脆,外皮炸得好香脆裡面肉質嫩滑3️⃣台式粗薯條$25薯條就是小朋友至愛,台式薯條配上特制味粉,外脆內軟,好好味4️⃣芋泥地瓜球$20外脆內軟,圓碌碌,外形討好,香脆外皮配上香甜芋泥,小朋友都大讚好味😋!🧋🍹台式飲品🧋🍹(配杯墊心意卡,可以寫字留言送人)1️⃣🍓冰糖草莓沙冰$48 (期間限定)必飲,推薦度⭐⭐⭐⭐⭐芝

🍽🍛主食🍽️🍜

1️⃣滷肉飯 $35

2️⃣醉封門柳烏冬 $72
有少少酒苦甘味,但恰到好處,牛肉非常嫩滑,不會有太多肥膏。

3️⃣滷肉拌烏冬$35
滷肉肥瘦均勻,粒粒分明,配上大人小朋友都愛吃的烏冬,正!

🍟小食🍤:

1️⃣滷雞翼 $25
雞翼好入味,淋身,好味

2️⃣鹽酥雞 $28

即叫即炸又香又脆,外皮炸得好香脆裡面肉質嫩滑

3️⃣台式粗薯條$25
薯條就是小朋友至愛,台式薯條配上特制味粉,外脆內軟,好好味

4️⃣芋泥地瓜球$20

🧋🍹台式飲品🧋🍹(配杯墊心意卡,可以寫字留言送人)

1️⃣🍓冰糖草莓沙冰$48 (期間限定)
必飲,推薦度⭐⭐⭐⭐⭐
芝士厚身奶蓋配上酸甜草莓沙冰,配搭一串每天店舖新鮮製造的士多啤梨冰糖葫蘆🍓,味道很有層次,消暑必飲,也是小朋友至愛。

2️⃣葡萄柚鐵觀音$32
有葡萄柚,茶底清香,夏天解渴之選

3️⃣黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶$38
甜度固定,選用4.3 鮮牛奶,奶味香濃,珍珠煙韌,配上岩鹽,是一杯高質嘅的珍珠奶茶。

4️⃣烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶$38
濃濃的烤布蕾奶蓋,有脆焦糖在表面,甜甜的,配上濃厚觀音奶茶,味道有層次。

冰糖草莓沙冰

2024-06-23
$70 (Lunch)
冰糖草莓沙冰
  • 黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶
海港城行到攰想搵好野食又唔想食咁貴?🤪呢間餐廳一次過滿足晒你多個願望🤪~嘢飲好味~嘢食正~環境好~服務員靚仔靚女又有禮貌~黑糖珍珠奶茶奶味非常香濃😛黑糖味都好出眾🤪~小芋圓大芋頭鮮奶味道配合得非常好😛極之香滑🤒絕對值得一試👍~醉封門柳烏冬最推介嘅一道菜🤪封門柳肉質鮮嫩😛極有牛味 😍仲要接近入口即溶👍烏冬爽口彈牙🤩~滷肉飯粒粒珍珠米😛配上入口即溶嘅滷肉🤪正呀仲有其他嘅台式炸物小食都好正啊😛全部炸得勁香 用料高質😘☺️

~嘢飲好味
~嘢食正