2021-05-15 1330 views
今晚一行八人分了兩張枱食飯。叫了兩個餐加了炸磨菇及一些飲品。黑糖麵包微暖,質地鬆軟,好味。士多啤梨特飲,冰冰凍,可以解下肥膩。肉眼扒併龍蝦尾,龍蝦幾新鮮十分彈牙,肉眼扒生熟啱啱好。斧頭扒肉質反而比較硬身,有d部份切都切吾開,麻麻地。海鮮意粉,海鮮份量多,意粉較淋身,又完全吾熱,都幾差下。煙肉帶子燴飯,帶子大大粒,d飯好重蒜頭味,個人不太喜歡。炸磨菇,個炸粉甩皮甩骨,又油淋淋。個餐d其他野,什菜餐湯、沙律、雞槌、醬骨,雞肉烤餅,冇乜點試。埋單$2563,試過便算,不需要再去。提外話,侍應人手十分不足,漏單、食完很久也沒有人清潔枱面及收碟。
今晚一行八人分了兩張枱食飯。
叫了兩個餐加了炸磨菇及一些飲品。
黑糖麵包微暖,質地鬆軟,好味。
士多啤梨特飲,冰冰凍,可以解下肥膩。
肉眼扒併龍蝦尾,龍蝦幾新鮮十分彈牙,肉眼扒生熟啱啱好。
斧頭扒肉質反而比較硬身,有d部份切都切吾開,麻麻地。
海鮮意粉,海鮮份量多,意粉較淋身,又完全吾熱,都幾差下。
煙肉帶子燴飯,帶子大大粒,d飯好重蒜頭味,個人不太喜歡。
炸磨菇,個炸粉甩皮甩骨,又油淋淋。
埋單$2563,試過便算,不需要再去。
2021-05-15
$320 (Dinner)
Celebration
Birthday
2021-04-25 1765 views
今日下午岀去搵納豆爸食個tea☕️ 行行下去咗尖東嗰邊,爸爸提議食OUTBACK,因為tea time所以無乜人。一坐低侍應姐姐已經即刻比兒童meun+顏色筆比我仔😍👍🏻 之後我地叫咗2個tea set再加個芝士薯條,好快就先黎個招牌黑糖包了😋 最愛💕 仲有2個湯跟餐送,食完包,意粉同芝士雞肉餡餅就到了!都好快🍴食物依舊不過不失,意粉份量都幾多,2個人叫完意粉其實都食唔落其他食物😅 至於個餡餅係跟薯條,而我地仲另叫多個芝士薯條,搞到有2份薯條,芝士薯條就唔建議試,非常普通,芝士亦不夠多,完全不值得,所以唔洗哂錢叫,可以慳返
2021-04-20
$150 (Tea)
2021-03-23 1903 views
飯堂,經常嚟 。今次打番個食評。我鍾意佢地方寬敞,通常我等佢一開舖仲可以坐梳化位。 即使而家有疫情,枱之間分隔好遠,仲有大夾板 ,食得安心。美國精選肉眼牛扒 $228,我食medium rare, 佢做到嘅。 我知肉眼係肥 ,但係有時真係太多肥膏,實在太多肥膏食唔到 。不過so far ok, 唯一不足嘅係, 佢哋啲扒可以厚返啲,我鍾意有厚度,啖啖肉嘅感覺。蔬菜多嘅, 佢落得都多油所以啲顏色好靚 。薯條好食,但係有啲鹹,每次食完都覺得好口渴。我每次一定會再加炸蘑菇$68。 口感好,因為個皮好鬆脆。 再配合個 sauce 真係一流。黑糖餐包超正,必食, 我基本上係衝著個餐包而來 。而且可以再添加,不過其實一個都好飽。服務態度好好,環境舒適,冷氣有啲大, 啲風吹正個位, 啲牛扒好快就凍 。 每次都有水準嘅, 所以好評。

蔬菜多嘅, 佢落得都多油所以啲顏色好靚 。

薯條好食,但係有啲鹹,每次食完都覺得好口渴。

炸磨菇
美國精選肉眼牛扒
炸磨菇
美國精選肉眼牛扒
  • 肉眼扒
2021-02-07 1772 views
同朋友午饍去Outback 吃西餐 (香辣燒蝦飯)有不少燒蝦配炒飯, 燒蝦香口彈牙配飯不錯,跟餐配是日餐湯+黑糖麥包。 (燒雞肉芝士夾餅)夾餅裡至少有二至三片雞肉, 芝士分量亦多配以蜜糖味芥末醬, 點薯條也不錯。跟餐配以炸薯條,是日餐湯,黑糖麥包。 (炸蘑菇)小食類: 炸至香脆, 一咬裡充滿住蘑菇汁, 很美味 備註 => 黑糖麥包, 表皮微軟熟, 搽cream cheese 幼滑可口。 跟餐還有飲料, 提供氣水, 奶茶, 檸檬茶,咖啡等...
同朋友午饍去Outback 吃西餐

(香辣燒蝦飯)
有不少燒蝦配炒飯, 燒蝦香口彈牙配飯不錯,
跟餐配是日餐湯+黑糖麥包。

(燒雞肉芝士夾餅)
跟餐配以炸薯條,是日餐湯,黑糖麥包。

(炸蘑菇)
小食類: 炸至香脆, 一咬裡充滿住蘑菇汁, 很美味

跟餐還有飲料, 提供氣水, 奶茶, 檸檬茶,咖啡等...

2021-02-06 1210 views
今日星期六難得放假,小編和友人便打算去尖沙咀共進午餐,順便行吓大乾爹市集。唔知海港城有咩推廣,竟然每一間餐廳都出現長長的人龍,最後去到5點,我哋唯有食呢間餐廳。可能係好耐冇食嘅關係,佢嘅黑糖麵包仍然保持一貫嘅水準。主食我哋揀咗豬肋骨同埋盲曹魚柳:豬欄骨略嫌有點乾,薯條有啲鹹,不過依個價錢都算抵食。盲曹魚柳反而有驚喜,而且仲有飯跟上,不過魚皮略嫌有點鹹,但係魚柳整體都係比較乾身。疫情期間到到都無位,大家有時間都不妨回味一下依種味道。

可能係好耐冇食嘅關係,佢嘅黑糖麵包仍然保持一貫嘅水準。

主食我哋揀咗豬肋骨同埋盲曹魚柳:

豬欄骨略嫌有點乾,薯條有啲鹹,不過依個價錢都算抵食。

疫情期間到到都無位,大家有時間都不妨回味一下依種味道。
2021-02-06
$135 (Dinner)
2021-01-30 1117 views
嚟outback食飯。係對我嚟講係一間中價嘅扒房,每一次覺得嚟outback食飯,食肉係少不了,係食啖啖肉之前,當然要食佢個黑糖面包先啦。每一次呢個面包都無令到我失望,重點係每一次嚟到,個包都仲係熱,熱辣辣嘅面包真係會令人瘋狂。好喇,到主角牛扒喇,肉質非常幼嫩,而且唔會食到成口都係油。份量對兩人嚟講啱啱好。另外順帶一提,我地叫左支白酒,出乎意料。呢支酒非常好飲,我都忍唔住要影低,睇下出面搵唔搵到呢支酒賣
2020-12-27 980 views
今年Christmas 無得係出而食Christmas dinner 唯有lunch 食餐好既~ 約左friend 一齊黎到outback 食lunch 講起都超級耐冇嚟過,最掛念嘅都係佢哋既黑糖麵包!熱辣辣勁鬆軟,仲要每位上,食完麵包再飲埋個湯,其實都飽咗,之後叫咗個cheese burger , 鬆軟嘅麵包皮,咬落好juicy (太肚餓嘅關係影漏咗張相😂)咁耐冇食過,質素都仲保持得到, 一個好滿足嘅聖誕午餐merry Christmas !

熱辣辣勁鬆軟,仲要每位上,食完麵包再飲埋個湯,

2020-12-26 827 views
因為六點後禁堂食既關係,又想鋸扒就會諗到outback外賣。買左3樣野食回家,分別有:1)燒蝦凱撒沙律 $78燒蝦量都多,沙律配醬汁好食2)雞肉配燒蝦寛條麵 $98雞肉都多,汁略小,如果汁再多返d 冇咁乾身會比較好食3)美國頂級肉眼牛扒選了配雞飯及時蔬 $398 都大塊,叫左7成熟,重牛肉味但食落有根既,配菜正常以上都跟黑糖麵包及餐湯,麵包一如以往咁好食同軟熟,如果堂食係可以refill 個包既(免費),今次個湯就一般啦。
買左3樣野食回家,分別有:
1)燒蝦凱撒沙律 $78
燒蝦量都多,沙律配醬汁好食
2)雞肉配燒蝦寛條麵 $98
雞肉都多,汁略小,如果汁再多返d 冇咁乾身會比較好食
3)美國頂級肉眼牛扒選了配雞飯及時蔬 $398
都大塊,叫左7成熟,重牛肉味但食落有根既,配菜正常

2020-12-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 黑糖麵包
2020-12-15 783 views
Chocolate Thunder From Down Under $62🍫: Decadent Chocolate, pecan brownie topped with vanilla ice cream🍨, warm chocolate sauce and whipped cream 相信好多人去outback係為咗黑糖麵包 但除咗個🥖外仲有一樣野係必試! 呢個朱古力軟餅係每次必叫 首先個賣相好啱用嚟打卡 而且份量好大 個brownie整得好鬆軟仲要好濃郁既朱古力味🍫又唔會太過死甜 加埋雪糕一冷一熱 成個口感都好唔錯 所以就成為每次必食既甜品🤣評分: 10/10🌟———————————————————————Outback Steakhouse (尖沙咀中心) (尖沙咀)尖沙咀東部麼地道66號尖沙咀中心高層地下UG23-28號舖
評分: 10/10🌟
———————————————————————
尖沙咀東部麼地道66號尖沙咀中心高層地下UG23-28號舖
2020-12-02 1086 views
環境舒適寬敞,提供紙巾、濕紙巾、酒精搓手液等,另收加1服務費黑糖麵包 #🥯 #裸麥黑糖包 #outback麵包 outback lunch set超喜歡他的麵包,配配上厚厚的秘製牛油午餐配餐湯+餐飲和餐包,現在無了沙拉🥗今天是蔬菜湯 #澳坊牛芝士漢堡 #漢堡$88+1漢堡好吃,牛味適中,肉質小小粗糙~有芝士蕃茄沙律醬洋蔥🧅等配料非常喜歡他的薯條,外脆內軟,真的是脆卜卜。#煙肉帶子白汁燴飯 $108+1帶子有煙肉包著~很好吃,鮮甜。燴飯有不用配料粒,顏色好看,但吃多會比較濟。服務質素:8/10環境舒適度:9/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

超喜歡他的麵包,配配上厚厚的秘製牛油

午餐配餐湯+餐飲和餐包,現在無了沙拉🥗今天是蔬菜湯
黑糖餐包

#澳坊牛芝士漢堡 #漢堡
$88+1
漢堡包

漢堡包🍔

非常喜歡他的薯條,外脆內軟,真的是脆卜卜。

#煙肉帶子白汁燴飯 $108+1
煙肉帶子白汁燴飯

服務質素:8/10
環境舒適度:9/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

$108 (Lunch)
黑糖餐包
漢堡包
漢堡包🍔
2020-11-27 681 views
今日係感恩節諗住同啲同事去食西餐慶祝下最想係有火雞啦可以menu十年如一日連感恩節都冇特別最後我哋決定叫個炸雞膇頂住檔雞膇唔錯喎 我啲同事幾鍾意個汁另外我自己就order左肉眼都唔錯既 但唔係特別驚喜Lunch set都包括餐湯今日餐湯係番茄湯味道不錯 都夠濃既建議都係要久不久轉下menu因為真係好悶
今日係感恩節

2020-11-26
炸雞膇
肉眼牛扒
2020-11-17 667 views
outback又係果d耐唔耐就會掛住既餐廳~haha尤其大家都鍾情於個黑糖麵包啦~~我都唔例外呀今次叫左蝦飯同埋海鮮意粉,兩個都幾好食~但都無太大驚喜~份量都好足~!!個set仲包沙律既,再加埋野飲同埋黑糖包,一定夠飽啦~!黑糖包仲係keep到水準啦~好軟熟,揸左牛油好快就啪左成個,仲可以再添~!!不過實在太飽了,加唔到包包喇hahaaaaLUNCH黎講係算抵食~!!又坐得舒服,環境不錯,如果唔趕時間慢慢食係唔錯既選擇😚😚
outback又係果d耐唔耐就會掛住既餐廳~haha

尤其大家都鍾情於個黑糖麵包啦~~我都唔例外呀

今次叫左蝦飯同埋海鮮意粉,兩個都幾好食~但都無太大驚喜~

不過實在太飽了,加唔到包包喇hahaaaa

2020-11-12 764 views
已經有一段時間無食outback了,今朝聽到同事提起outback就突然好掛念outback嘅黑糖包!所以lunchtime就即興去尖沙咀分店食,打算過一個Happy Friday。幸好鋪位大,即刻有位!lunch set有好多選擇,最後我揀咗豬肋骨!跟餐嘅番茄湯幾好味,好濃郁!而且令我好掛念嘅黑糖包亦保持到質素。可惜咖啡極難飲!真係難飲到飲咗兩啖就唔想飲。而個豬肋骨烤得好乾身,肉質唔夠嫩,味道太鹹,食完好口渴,但杯咖啡又難飲,唯有飲吓水,只能說薯條即叫即炸好香口,但整體嚟講真係性價比好低。一個售$150嘅午餐質素竟然咁差,真係一個Bad Friday

幸好鋪位大,即刻有位!
lunch set有好多選擇,最後我揀咗豬肋骨!

跟餐嘅番茄湯幾好味,好濃郁!
而且令我好掛念嘅黑糖包亦保持到質素。

可惜咖啡極難飲!真係難飲到飲咗兩啖就唔想飲。

$150 (Lunch)
2020-11-04 752 views
朋友響樓上做野,所以搵間近近地餐廳聚一聚,食晚飯😊,見outback 地方大,又坐得舒服,於是入去小聚😂😂🌟 炸蘑菇外皮香脆,又唔會太厚粉,炸完出黎既蘑菇香味撲鼻,食落口感爽脆,好新鮮👍🏻👍🏻加埋佢既醬汁,味道好夾,真係唔錯👍🏻👍🏻🌟烤蝦意大利飯意大利飯味道濃,忌廉落得足,個飯唔會浠,烤蝦好新鮮,蝦肉彈牙👍🏻👍🏻🌟雞肉寬麵雞肉份量多,切得厚身,而寬麵份量都多,唔會煮得太軟,比較乾身,如果可以多返少少汁就完美😊

🌟 炸蘑菇
加埋佢既醬汁,味道好夾,真係唔錯👍🏻👍🏻
炸蘑菇

🌟烤蝦意大利飯

烤蝦意大利飯

🌟雞肉寬麵

雞肉寛麵

2020-11-02
$150 (Dinner)
炸蘑菇
烤蝦意大利飯
  • 黑糖麵包
  • 炸磨菇
2020-07-19 3641 views
Outback午餐係星期一至日都有嘅,所以真係幾抵食。午餐包招牌黑糖麥包,餐湯,沙律,主菜同飲品!黑糖麥包真係要好正。豬肋骨份量好多,醬汁入味!帶子繪飯嘅帶子有煙肉包住再煎,特別,驚喜!