2019-07-15
朋友聚會,有人提議去尖東嘅Outback,估唔到以為平平無奇嘅一餐,因為一件斧頭扒而帶嚟驚喜【斧頭扒35oz (約1kg) 】印象中叫得做斧頭扒嘅份量都一定唔嘢少,見到實物嗰陣都忍唔住"嘩..."咗一下因為大鄉里嘅我係第一次食...唔係今次多人聚會都唔敢叫,太震撼值得一讚嘅係職員服務態度好好,上枱時問我哋要唔要影相先,可以影完相再幫我哋切見到職員一切開就係鮮嫩嘅粉紅色,仲有肉汁慢慢流出嚟,唔想食咁熟嘅朋友就啱晒喇因為佢塊鐵板有餘熱,怕太生嘅朋友可以等耐少少先起筷,咁就兩全其美啦個人鍾意7成熟左右,入口肉質好嫩滑,配上旁邊嘅鹽可以帶出牛肉嘅鮮味其實開頭對佢完全無期望,覺得咁大件扒好難控制火路,甚至會「鞋烚烚」,今次之後真係對Outback完全改觀,件扒堅好食,5-6個人叫一份再加其他小食已經好滿足