2024-02-20 295 views
全店以白色簡約清新風格為主調,配上香薰及唱片機的擺設,休閒舒適,令人有放鬆悠閒,卻又不失格調的感覺。最喜歡這樣在社區的一角,充滿味道的咖啡店。適合選擇一個美好的週末,在此渡過偷得浮生半日閒的下午❤️❤️❤️。Full Breakfast $138 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 用料新鮮,配搭色彩繽紛,看上去很有食慾。組合非常多元化,內有牛角包窩夫,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,煙三文魚,沙律,熱情果及串茄。煙三文魚非常出色,蘋果豬肉腸也十分紮實,豬肉味濃,食落很有驚喜❤️。若牛角包窩夫伴牛乳炒蛋,會食出鹹點的味道。若伴以焦糖香蕉,則食岀甜品的味道,最適合想健康又多心的我🤭。開心果軟心巴斯克芝士蛋糕 $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 蛋糕外層芝士燒得焦脆,有濃濃的焦香味,表面灑上開心果碎,賣相十分吸引,看見忍不住心心眼😍。以叉切開,非常濕潤,有點輕微流心的感覺。一口一口都很柔软,伴隨濃郁的芝士味,一口一口的幸福感覺。季節限定咖啡-Lumos $68這裏的咖啡非常特別,適合愛啡人仕。Lumos屬於夏天的味道,是紅蜜處理埃塞俄比亞-古吉罕貝拉原生種,配上白桃烏龍茶湯、橘子及桂花花釀。味道酸酸甜甜

Full Breakfast $138 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
Full Breakfast

開心果軟心巴斯克芝士蛋糕 $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
開心果軟心巴斯克芝士蛋糕

季節限定咖啡-Lumos $68
這裏的咖啡非常特別,適合愛啡人仕。Lumos屬於夏天的味道,是紅蜜處理埃塞俄比亞-古吉罕貝拉原生種,配上白桃烏龍茶湯、橘子及桂花花釀。味道酸酸甜甜,橘子味重,是一種接近水果酸味的咖啡風味,店家在當中加入桂花花釀,的確將咖啡提升得更有層次。
Lumos

季節限定咖啡- Cosberry $72 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
Cosberry 屬於冬天的味道,是黃蜜處理埃塞俄比亞-古吉烏拉嘎哈囉瓦托,配上蔓越莓、白毫及洛神紅梅。這杯咖啡令我印象非常深刻😍😍我是愛莓人士,這杯咖啡的風味雖然非常豐富,卻完美融合酸味及果味,取得非常好的平衡。入口溫和、滑順,是一杯讓人沒有負擔卻又很想encore的咖啡😊。
Cosberry

開心果軟心巴斯克芝士蛋糕
Lumos
Cosberry
同阿姨一致認同「有下次」!Overlap Coffee 係一間日式 #咖啡店 ☕️ 裝修簡約,但細心睇入面有好多細節都有佢哋自家品牌元素,伸延到食物同咖啡嘅製作都睇得出好用心 🫶🏻 今次嚟到一定要試吓好多人大讚嘅 Full Breakfast ($138) 全日西式早餐!呢個 #AllDayBreakfast 有煙三文魚、芝麻豆腐、蘋果豬肉腸、串茄、明治牛乳炒蛋、沙律、熱情果、焦糖香蕉同牛角包窩夫,加 $12 仲可以 Upgrade 做黑松露瀑布炒蛋!點解叫「瀑布」炒蛋?睇相就會明!Overlap 用嘅食材新鮮,蘋果豬肉腸真係喺豬肉腸上面放咗啲蘋果蓉,而牛角包窩夫上面會淋上蜜糖,如果怕容易變淋或者偏甜,可以要求蜜糖分開上 🍯 除咗 Full Breakfast,我哋仲嗌咗明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵 ($128)!佢嘅闊蛋麵口感新鮮而且有蛋香,海膽同蟹肉都算多,而自家調製嘅忌廉汁 Creamy 得嚟一啲都唔漏,微微嘅辣度,連平時唔食辣嘅阿姨都接受到,而且都覺得 #好食 👍🏻 最後,嚟得呢度一定唔可以錯過佢哋嘅特調咖啡 #SpecialtyCoffee!不過因為阿姨唔飲凍咖啡嘅關係,所以幫

明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵
Cappuccino、Mature
最後,嚟得呢度一定唔可以錯過佢哋嘅特調咖啡 #SpecialtyCoffee!不過因為阿姨唔飲凍咖啡嘅關係,所以幫佢嗌咗 Cappuccino,呢杯咖啡用咗明治牛奶沖製,仲可以自選咖啡豆,例如今次就揀咗 Brazil, Colombia 較 Nutty 嘅口味。而我就嗌咗 Mature,呢杯特調咖啡就落咗日曬嘅咖啡豆同冬蜜鳳梨、百香果等,帶微酸微甜,入口好清新!
如果唔趕時間,記得欣賞一下呢間小店嘅細緻位,除咗有佢哋自家品牌嘅產品陳列做擺設,呢度仲放咗啲日本雜誌。另外,仲有 #LELABO 嘅香水同香薰蠟燭,咁啱坐喺隔離聞過後已經覺得好香好鍾意,可惜未有得買返屋企 🥹
Other Info. : 整間店嘅氣氛都好 Chill,令人感覺好舒服,店員都好細心同有禮貌,仲可以帶埋寵物嚟呢度。我敢講,佢哋食物嘅質量絕對值以上嘅價錢,係高質早餐嘅質素,下次一定會再嚟幫襯!
$200 (Lunch)
明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵
Cappuccino、Mature
2024-02-19 14 views
朋友住喺元朗,路過見到間好靚嘅Cafe,就忍唔住入去試吓啦🤩🔶Full Breakfast🍳🧇🧇🥓🥗🍴成個早餐都有好多嘢食,有煙三文魚, 蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐, 牛角包窩夫,沙律,熱情果,串茄!我哋喺夜晚嘅時候,如果想食早餐都仲有呢個選擇😆😆而且每一款都好食,好吸引😚🔶炙燒帶子,鮭魚卵,龍蝦汁闊蛋麵🦞🦞🍝龍蝦汁非常濃郁,闊蛋麵又好掛到汁,令到每一啖都有龍蝦汁嘅味道🥰帶子又煮得啱啱好!唔會過熟👍👍佢嘅三文魚子冇腥味,每粒都好新鮮😆🔶Dirty拼配豆Brazil, Columbia (nutty)☕️☕️平時我好少飲咖啡,今次我都試咗呢一款嘅咖啡,佢嘅奶係用咗明治牛奶,非常香濃幼滑,咖啡配落去,就非常容易入口😍😍🔶Chocolate( Meiji milk)朱古力都係用咗明治牛奶🥛,拉花好靚,係一隻熊仔,非常打卡able❤️🧡💛!!!!!

🔶Full Breakfast🍳🧇🧇🥓🥗🍴

🔶炙燒帶子,鮭魚卵,龍蝦汁闊蛋麵🦞🦞🍝
帶子又煮得啱啱好!唔會過熟👍👍
佢嘅三文魚子冇腥味,每粒都好新鮮😆

🔶Chocolate( Meiji milk)
2024-02-13 25 views
年初四 宜喝杯咖啡抖一抖☕︎相比起連鎖咖啡店 我更喜歡有溫度的小店白木色的裝潢 配上落地大玻璃自然光照進來很舒服·明太子海膽忌廉蟹肉意粉很推介滿滿的明太子忌廉 沾著煙韌彈牙的闊條麵配上一絲絲蟹肉和蟹籽口感豐富 味道亦很濃郁!·甜品方面 有我最愛的開心果開心果配搭巴斯克芝士蛋糕 這個組合是絕配ꕀ蛋糕質地軟滑順口芝士和開心果的比例也剛剛好這絕對是會二訪的餐廳 ᵕ̈ ·🏠 Shop 2, G/F, Wai Fat Building, 1-5L Fung Cheung Road Yuen Long
年初四 宜喝杯咖啡抖一抖☕︎
相比起連鎖咖啡店 我更喜歡有溫度的小店
白木色的裝潢 配上落地大玻璃
自然光照進來很舒服
明太子海膽忌廉蟹肉意粉很推介
滿滿的明太子忌廉 沾著煙韌彈牙的闊條麵
配上一絲絲蟹肉和蟹籽
口感豐富 味道亦很濃郁!
甜品方面 有我最愛的開心果
開心果配搭巴斯克芝士蛋糕 這個組合是絕配ꕀ
蛋糕質地軟滑順口
芝士和開心果的比例也剛剛好
這絕對是會二訪的餐廳 ᵕ̈
2024-02-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
大年初三,約咗朋友一齊行山。總共行咗20公里,筋疲力盡嘅我地一落山就梗係要搵地方醫下肚、休息下。行到鳳翔路,見到呢度開咗一間cafe--Overlap Coffee, 一於入去試下!呢間cafe都幾受歡迎,食客頗多,一入座已經見到食客坐滿了八成位置。餐廳座位舒適,加上餐廳播住休閒嘅音樂,入座後一減我地行山後嘅疲倦。我地分別叫咗個Full breakfast($138)同 Light breakfast($128). Full breakfast 非常豐富,包括有:煙三文魚,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包高夫,沙律,熱情果同串茄 。朋友大讚串茄非常新鮮,好甜,熟嘅程度啱啱好,唔會太青。而Light breakfast就感覺很健康,包括有:鮮莓乳酪,芝麻豆腐,熱情果,焦糖香蕉,大啡菇,牛角包窩夫,明治牛乳炒蛋,沙律同串茄。我仲加咗$14 upgade變黑松露炒蛋,黑松露非常香濃。我最鍾意light breakfast 入面有好多唔同嘅水果,賣相同味道都好新鮮。鮮莓乳酪上面有草莓、藍莓同燕麥果仁片,配合乳酪一齊食,口感同味道非常夾。而熱情果酸中帶甜,非常醒胃。飲品方面,

飲品方面,我就叫咗一杯凍宇治抹茶Latte ($52),再加$5轉做燕麥奶。Latte 嘅抹茶味道濃,配燕麥奶很好喝。

朋友就叫咗杯espresso tonic($56), 佢覺得非常特別,好少見。咖啡本身味道香濃,加埋清新嘅tonic water變成有氣咖啡,新穎有特色。而且餐廳嘅tonic water係支裝,食客可以自行加入咖啡中,自行調節適合自己嘅濃淡度。

大年初三,行完山嘅我地係overlap coffee 食得非常滿足,體力大大回升。
Full breakfast
Light breakfast
宇治抹茶Latte
Espresso tonic
2024-02-12
$190 (Tea)
Full breakfast
Light breakfast
宇治抹茶Latte
Espresso tonic
.End of a busy Sunday|looking forward my next journey.元朗|文青簡約系café|overlap coffee|Yuen Long#overlapcoffee.🌇 美食更替率極高|元朗國內找間小小 caféRelax 😎 & chill whole day|chat with friend.Signature pasta 🍝 我覺得💕鍾意食手工扁意粉 aka 闊蛋麵|應該去試一吓👨🏻‍🍳.⛳️ 炙燒帶子|鮭魚卵|龍蝦汁闊蛋麵雖然龍蝦無形🦞|但濃郁漿汁掛麵均勻💪🏽帶子得一粒|係少D **PS 可能係last order🤔鮭魚卵 好新鮮 |入口爆出鮮甜味#scallop #searedscallop #salmonroe #salmonegg#lobstersauce.⛳️ Full Breakfast with banana 🍌 & passion fruit 黑松露瀑布炒蛋|Black Truffle Scrambled Eggs煙三文魚|Smoked Salmon蜜糖牛角包窩夫|Honey Croissant Waffle
#overlapcoffee
帶子得一粒|係少D **PS 可能係last order🤔
鮭魚卵 好新鮮 |入口爆出鮮甜味
#lobstersauce
煙三文魚|Smoked Salmon
🧇 在 soft 與 crispy 間既 waffle|感覺輕爽蛋味
*️⃣ 日式豆腐|和風芝麻醬
|Feature coffee|
Mature 🧊☕
▪️ Papua New Guinea - Baroida Estate |Natural Process
▪️ Winter Honey Pineapple
▪️ Passion Fruit
▪️ Honey Mulberry
水果酸 百香果 鳳梨酸 與 新畿內亞日曬咖啡豆|形成透徹 卻微酸的味道
UJI Matcha Latte 🌱🌿🍵💚
▪️Meiji Milk
▪️Japanese Matcha 🇯🇵
COFfEe TO GO | 🤳🏽☕️
儘管是黃昏🌆 | 仍有不少客人 order and grab coffee
👩🏻‍🎨總結報告👨🏻‍🎨
🉐📃性價比:8.1/ 10 😋
|西式|Café|All day breakfast|手工意粉
—————————————————————
📬 Overlap Coffee |元朗|Yuen Long
地址:元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
MON-FRI | 9AM-6PM
SAT-SUN-PH | 9AM-7PM
#overlapcoffee #yuenlongcafé #alldaybreakfast

2024-02-01
$120 (Tea)
2024-02-08 19 views
自己一個想靜靜地享受一下Me Time😌,去Coffee Shop會系一個選擇。一間好嘅Coffee Shop,系應該可以令人感到悠閒嘅感覺。呢間Overlap Coffee Shop,完全做到呢一點‼️望住對面遠處路邊,興建中的商場,察覺到自己果一刻有餘暇去驚訝連元朗,呢一個發展左幾十年嘅「市鎮」,都又再發展起嚟🙂🥗"Full Breakfast":呢度菜有煙三文魚、嫰滑豆腐、牛乳炒蛋、百香果沙律、焦糖香蕉、同埋窩夫添。以一個早晨全餐作為一日嘅新開始,覺得好開心呀!☕️"Mature":"Mature"是特調咖啡 ,咖啡為巴羅伊達日曬豆,佐以菠蘿及百香果等等,味道清新很易入口,並帶有酸甜酸甜的果香,令人想一飲再飲!店內的卡式帶機,印有店家的logo,帶有一種復古感🗝️店鋪亦走復古路線,放有相關的日系雜誌,看起來真的很喜歡那個年代的日本呢Ⓜ️👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️週末稍遲一點的時間,店鋪就會排起長龍。一頓享受過後,我還是趁早離坐了,精神上感到滿足!

店內的卡式帶機,印有店家的logo,帶有一種復古感🗝️

2024-02-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Breakfast
2024-02-04 13 views
Overlap Coffee (元朗)今日嚟到元朗食cafe! 成間cafe都係以白色為主,好文青,而且有大玻璃,成個感覺都好舒服!🍝明太子忌廉海膽闊蛋麵配柚子醋沙律明太子忌廉汁掛滿每條意粉,味道濃郁🤣上面都有一小撮嘅海膽,估唔到都幾creamy又鮮甜!份量剛好🤓 另外仲配有柚子醋沙律,酸酸甜甜當作開胃菜😙!🥙All day breakfast 包含9樣食物,好豐富喎😍!有煙三文魚、蘋果豬肉腸、牛乳炒蛋、焦糖香蕉、芝麻豆腐、牛角包窩夫、沙律、熱情果、串茄。牛角包窩夫表面好脆、內裡鬆軟,仲有蜜糖喺面,好好食🤤!芝麻豆腐好滑,夠晒開胃!🥃Lumos 面頭有一層奶蓋同桂花,下面咖啡味道係好香嘅橘子味再加上白桃烏龍茶,係比較fruity嘅咖啡,十分清新🥰,好特別!☕️Chocolate朱古力力味濃,奶味較重!📍元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
Overlap Coffee (元朗)

🍝明太子忌廉海膽闊蛋麵配柚子醋沙律

🥙All day breakfast

🥃Lumos

☕️Chocolate
朱古力力味濃,奶味較重!

📍元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
2024-02-03 7 views
呢日嚟元朗搵咗間Cafe坐chill下,白色風格配上淺木枱凳,簡約裝修感覺好舒服😌我哋平日lunch去到,Cafe都幾受歡迎,等咗一陣先有位👉🏼Light Breakfast 同平時all day breakfast有啲唔同,欣賞佢哋嘅牛角包窩夫、酸酸甜甜嘅熱情果,焦糖香蕉都好特別,炒蛋香氣十足,另外仲有芝麻豆腐、沙律、乳酪,同埋串茄👉🏼冬陰功雞胸闊蛋麵 意粉口感堅韌,有掛汁效果,不過稍微辣咗啲,怕辣嘅朋友仔要小心嚟到Cafe梗係要飲咖啡☕️叫咗一杯👉🏼Latte最吸引我喺呢度嘅特色咖啡,我試咗👉🏼Lumos呢杯咖啡好特別,入口順滑嘅奶泡,埃塞俄比亞.古吉罕貝拉嘅咖啡豆,配上白桃烏龍茶湯、橘子、桂花花釀,咖啡香中帶點果香、花香,呢杯真係好好飲

👉🏼Light Breakfast

👉🏼冬陰功雞胸闊蛋麵

嚟到Cafe梗係要飲咖啡☕️叫咗一杯👉🏼Latte

最吸引我喺呢度嘅特色咖啡,我試咗👉🏼Lumos

忙裏偷閒去咗元朗食早餐🥣,原本想去By the O Studio食croffle,但元朗站行去雞地途中見到Overlap,被吸引🤩入咗去。不過店員掛住執枱唔理我,我又見冇QR code,點知我叫order時店員望住我又冇出聲,咁我就大叫Full Breakfast ($138)沙律走汁熱latte($48),跟住隔咗半分鐘店員先放個QR code 🧑‍💻 喺我枱,但又無出聲。我好無奈😮‍💨地自己入QR code 🧑‍💻自己order,感覺好差😦。隔咗10分鐘上Full breakfast🥞 ,有煙三文魚、蘋果豬肉腸、明治牛乳炒蛋、焦糖香蕉、芝麻豆腐、牛角包🥐窩夫🧇、沙律🥗、熱情❤️果、串茄,好大份睇落都飽,驚喜點係croffle同新鮮熱情❤️果,而家搵croffle早餐🥣好難🤯,屯門得一間,而家就知元朗有兩間。熱情❤️果酸,平時我唔會食,但今次有d甜味,所以都食哂。Latte都大杯,唔洗落糖飲。位係硬膠硬木,唔坐得耐。要加一
Full  breakfast
Latte
2024-02-03
$205 (Breakfast)
Full  breakfast
Latte
  • Full Breakfast
2024-01-31 12 views
🍝明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵 呢個闊蛋麵有陣陣蛋香,海膽、蟹肉都好多,忌廉汁又有掛汁效果,微微嘅辣恰度好處! 🍳  All Day Breakfast  Full Breakfast 有一上枱就已經無敵香噴噴嘅明治牛乳黑松露瀑布炒蛋 有鹹鹹香香嘅煙三文魚、落咗蘋果蓉醬汁顯得腸仔無咁油膩豬肉腸❤️又有焦糖薄脆嘅香蕉、滑嘟嘟嘅芝麻豆腐😉仲有卜卜脆嘅牛角包高夫、新鮮嘅沙律、同埋酸酸甜甜嘅熱情果&爆汁串茄😚 今日唔想飲咖啡,試咗grapefruit同apple iced tea,口味好清新,食完D濃味野中和番剛剛好呀
🍝明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵

🍳  All Day Breakfast
又有焦糖薄脆嘅香蕉、滑嘟嘟嘅芝麻豆腐😉

元朗Overlap Coffee 主打精品Special Coffee☕️週日下午來到元朗搵左間Coffee Shop,小店以白色做主調⚪️感覺簡約潔淨,D位都幾舒服,出面既座位仲可以帶埋寵物黎坐🤍Coffee Shop最吸引我既係佢既Special Coffee Menu☕️啲配搭好獨特,幾款都想試!講左咖啡先☕️第一杯要左Lumos,用上埃塞俄比亞古吉罕貝拉的咖啡豆,由於呢隻豆用左紅蜜處理手法,保留左部分果實的膠層,再加上白桃烏龍茶湯、橘子、桂花花釀混合而成,令咖啡充滿花香、果香,亦多左件香甜😋面頭仲要有層奶蓋,就好似飲緊茶飲咁,好特別!另一杯係Mature,用上巴布亞紐幾內亞巴羅伊達的咖啡豆☕️配合鳳梨和百香果的酸甜,味道比較清新,飲起相上好醒神,兩杯都好喜歡🥰食物方面主要有All day breakfast🍳croffle🧇🥐pasta、toast🍞我地要左款Pasta,龍蝦汁闊蛋麵🦞蛋麵口感很好,沾上龍蝦汁,配炙燒帶子和鮭魚卵,不過撈完個汁可以凍左少少,如果再熱啲就更好!個人更愛酸種吐司,選了巴拿馬火腿配無花果,好fresh的感覺,佢既酸忌廉似yougurt咁,質感好滑,味道亦好好☺️📍

📍#Overlap Coffee (#元朗美食 #元朗咖啡)
#元朗 鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
@overlapcoffee is a small cozy cafe in Yuen Long, where you can soak in the slow life by people/puppy watching along the roadside. The grey minimalist interior is thoughtfully designed with a coffee-to-go stand and a cool retro music/merch corner, perfect #forthegram. Tip: swing by earlier if you want to try their desserts! We missed out when we popped in at 5pm on a weekend. Major bummer, but luckily everything we tried was super delicious too~𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 $𝟭𝟯𝟴One of the most unique all day b

𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 $𝟭𝟯𝟴
One of the most unique all day breakfasts I’ve had lately with a special twist to the classic items. I particularly enjoyed the caramelized bananas, pork sausages with apple jam and super crispy croffle. I'm not usually big on passionfruit, but it paired so well with the mini mixed cereal and berries yogurt bowl we added on for $28.

Full Breakfast

𝗚𝘂𝗮𝗰𝗮𝗺𝗼𝗹𝗲 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 $𝟲𝟴
The yogurt had a tangy kick to it, but the guacamole and tomato confit balanced it out nicely. The star of the show though was the sweet yuzu sauce, which added a delightful burst of flavor to the entire dish.
Guacamole Yogurt Tomato Croffle

𝗨𝗷𝗶 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟮
One of the main reasons that we visited was for their pretty latte art! I got an intricate flower design on my hot matcha latte, which had a smooth mouthfeel and subtle bitter undertone
Uji Matcha Latte

𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $𝟰𝟴
This was a dreamy blend of Meiji milk and rich melted chocolate. After a good stir, it was everything I could ask for – wonderfully sweet and oh-so-creamy.

Iced Chocolate
2024-01-21
$150 (Dinner)
Uji Matcha Latte
Iced Chocolate
2024-01-27 9 views
🌤️一天美好嘅開始就由一頓豐盛早餐開始吧🌱🥐😋係附近搵一間小清新文青咖啡館☺️一家人齊齊享受Good Good Morning ☀️👨‍👩‍👦Overlap Coffee 利用淺色調&自然材料裝修設計,營造出舒適、溫馨氛圍,營造出一種放鬆嘅氛圍‍😌🌻呢度嘅食物&咖啡都係igable📷非常賞心悅目,仲好好味😋而且食物多元化,亦有各種特色咖啡架🌈All Day Breakfast —Full Breakfast 🥙✨煙三文魚、豬肉腸、黑松露瀑布炒蛋、焦糖香蕉、芝麻豆腐、牛角包窩夫、沙律、串茄,好豐富多樣嘅組合,可以滿足不同口味,口感豐富,仲好啱打卡〰️明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵 🍝✨嘩,賣相好靚呀,好多粉紅色嘅明太子, 仲有海膽、蟹籽、蟹肉,整個麵都好豪華, 加入濃郁忌廉,好好食呀〰️Mocha - Hot☕️✨獨角獸咖啡拉花非常精緻,優雅細膩,味道濃郁,陣陣朱古力咖啡香〰️Cosberry -Cold ☕️✨結合咗黃蜜處理、蔓越莓、白毫&洛神紅梅等元素,有鮮明水果風味&花香,有種酸酸嘅味道,好清新〰️
🌤️一天美好嘅開始就由一頓豐盛早餐開始吧🌱🥐😋

明太子海膽忌廉蟹籽蟹肉闊蛋麵 🍝

Mocha - Hot☕️

Cosberry -Cold ☕️
2024-01-23 35 views
凍朱古力是我在Overlap Coffee的首選之一。它的口感濃郁,充滿了濃厚的朱古力風味,而且冰涼的口感讓人在炎熱的天氣中感到舒爽。對於喜歡甜食的人來說,這是一款絕對不能錯過的飲品。另一款令我驚艷的是熱抹茶拿鐵。咖啡店的抹茶拿鐵混合了濃郁的抹茶味道和香濃的牛奶,給人一種濃厚而平衡的口感。它的味道非常順滑,而且抹茶的苦甜味道與牛奶的香甜味道完美融合,給人一種愉悅的感受。All Day Breakfast 是一份豐盛的早餐套餐,其中包括煙肉、蛋、香腸、蘑菇和炸薯餅。這份早餐讓我感到滿足,每一種食材都經過精心烹調,味道鮮美。我特別喜歡他們的煙肉,它的煙燻香氣和鮮嫩的口感令人難以抗拒。如果你想要輕食一點,All Day Breakfast Lite 是一個不錯的選擇。這份套餐包括了水果乳酪、蛋和蘑菇,縮減了一些食材,但仍然能夠滿足你的飢餓感。蛋的煎得恰到好處,乳酪嘅酸甜和蘑菇的鮮美口感相得益彰。總的來說,Overlap Coffee 提供了一個舒適且美味的用餐環境。他們的凍朱古力和熱抹茶拿鐵都非常推薦,而All Day Breakfast 則是一個可以滿足你早晨飢餓感的絕佳選擇。無論你是喜歡

總的來說,Overlap Coffee 提供了一個舒適且美味的用餐環境。他們的凍朱古力和熱抹茶拿鐵都非常推薦,而All Day Breakfast 則是一個可以滿足你早晨飢餓感的絕佳選擇。無論你是喜歡重口味還是輕食的人,這裡都能夠滿足你的需求。如果你正好在元朗附近,不妨去Overlap Coffee 品嚐一下這些美味佳餚。