友人C的一頓生日飯左揀右揀之後決定了這家地點較為吊腳的豪宅樓下西餐廳,而這店亦明白要吸引客人來的唯一理由是有平野食(起碼有一樣做賣點,只要座低就有生意做嘅道理!) 我們也是被10蚊蠔吸引來的客人之一, 橋係舊但客人會受!聽講呢間店又係某TVB男藝人開的!店內座位不多大概是兩張或者是頂多三張四人枱, 不過店的一半是戶外無冷氣的露天茶座, 即是有可吸煙座位吧, 這樣有利也有幣,香港人習慣冷氣, 無冷氣唔座, 有機會落雨亦會影響客人就座, 有煙味的狹小空間也不想座, 但就這晚明月當空晚上溫度28-29度左右的情況來看, 似乎露天位也相當受歡迎, 講番食物: 10蚊蠔是好像說是愛爾蘭那邊的蠔, 尺碼不小起碼比一些自助餐見到的澳洲蠔大隻, 蠔肉夠爽, 叫咗兩打只有一,兩隻比較無咁新鮮之外,這蠔海水味濃且多, 不過配檸檬汁吃還可以的, 另一個蘸汁的茄醬就比較多酒的成份, 要睇番客人對酒味有否抗拒而定了, 同時我們預留了一客泰式生蝦刺身$148,好耐無食呢個刺身了, 蘸汁有辣但可以接受, 蝦肉好新鮮夠膠質, 好懷念呢種口感,呢晚食咗兩隻結果係無肚痛, 非常之好味下次有機會再試!小食方面我們要了水牛城

小食方面我們要了水牛城雞翼一碟8只旁邊加一小堆雜菜沙拉$98, 擺設上是ok精美的, 雞翼面的醬汁有少辣, 肉質唔算嚡, 另一個是啤酒漿炸薯條$65,

薯條是類似麥記薯條粗度, 只是外層被薄薄一層啤酒脆漿包裹住, 新觧炸起食係會不停伸手去拿來吃的, 炸漿已下了味所以有無茄汁蘸都可以吃, 極之邪惡的小食,

巴馬火腿菠菜沙律$78 唔算貴但沒有是全菠菜而是雜菜沙律, 巴馬火腿是C君喜好食物之一, 幸好巴馬火腿薄片也不少完全夠4人吃的份量, 自己不是這種火腿的粉絲無法判斷是好還是普通貨色, 總之唔太咸同乾就已經可以接受了, 這個屬於不錯的吧! 以這個價位作比較的話!

主菜有牛- 12安士肉眼扒$348, 要求4成熟又做到出來喎! 有驚喜的一次牛扒經驗, 好多時一落刀就會知道幾多成熟, 雖然這塊牛扒面積比我們估計的大但厚度就不足一吋了, 重量應該是足夠的, 面的焦燶位好有炭燒香氣, 太座大喜, 黑椒汁份量雖不多但足夠食完個扒, 伴碟配菜兩片黃色意大利青瓜輕輕烤上條紋/ 新薯開邊烤至一層微硬薄脆焦皮/ 一件西蘭花& 一件椰菜花, 全部伴菜睇得出好有心機處理過同悉心擺設上碟, 所以有時候有心做同缺乏誠意快餐式製作客人是心裡有数的,

另一個主菜是燒美國黑毛豬架配啤梨蘋果醬$298, 件豬架好厚身, 燒的熟成度算係剛好, 切開件豬扒內還軾微見粉紅色, 燒的師傅見真功夫吧, 肉質的豬味唔算濃, 淡白色的啤梨蘋果醬做得好自然之餘又保持到個醬嘅色在白色實在難得,抵讚一下! 另一個稍稍甜口嘅紅色醬汁同樣跟豬扒很匹配,

服務方面,我們沒有叫酒但服務生也不停為我們斟水, 廚房起菜速度也很正常,這店還做會員制,

以平日優惠折扣吸引顧客在平日來光顧, 老闆招徠有術難怪在短短時間裡可以開分店
10蚊蠔
12安士肉眼扒
眼扒
燒美國黑毛豬架配啤梨蘋果醬
2016-09-16
$350 (Dinner)
泰式生蝦刺身
啤酒漿炸薯條
12安士肉眼扒
眼扒
燒美國黑毛豬架配啤梨蘋果醬
  • 薯條
  • 10蚊蠔
2016-09-29 2146 views
今晚難得打到電話又book到位, 再黎呢度挑戰$10 生蠔😁 如果唔係$10蠔呢個綽頭, 相信好少人會行到黎呢頭🙈🙈🙈今日又係臨時即日打黎book枱, 所以都係同上次一樣要坐outdoor颱風打唔成呢幾日香港真係熱到媽媽聲~~🙄🙄🙄幸好outdoor餐廳有準備放濕既風扇, 唔係都幾熱下😞今次3人行, 先黎左1打生蠔食落依舊咁新鮮, 完全冇話因為做推廣優惠而比d差蠔~~~~❤️今次d蠔比上次細隻少少, 冇咁大隻, 不過蠔身尚算肥美食落咸水咪都幾重而且今次蠔既咸香味都幾濃厚! 而且食唔到有蠔殼, 真心讚!!!!!!😍😍😍👍🏻食完1打(12隻) 再encore左1打半(18隻), 3個人食左30隻, 數數手指都係$300 認真抵食又好食! 😋😋😋黎得呢度我地當然唔會單食生蠔喇~ 另外order左1份黑松露炒野菌 同一客四芝士pizza黑松露炒野菌 $88價錢有點偏貴同份量有d少.. 💸💸💸野菌輕輕用牛油炒過, 除左牛油香之前野菌上面加左少少黑松露醬黑松露份量唔多所以食落唔太感受到黑松露香, 不過野菌配上牛油炒都算幾香.而且食完生蠔食返d熟食暖暖胃都唔錯 (不過$88真係貴左少少) 🙈🙈🙈🙈四芝
颱風打唔成呢幾日香港真係熱到媽媽聲~~🙄🙄🙄
幸好outdoor餐廳有準備放濕既風扇, 唔係都幾熱下😞
今次3人行, 先黎左1打生蠔

今次d蠔比上次細隻少少, 冇咁大隻, 不過蠔身尚算肥美

數數手指都係$300 認真抵食又好食! 😋😋😋

黑松露炒野菌 $88

價錢有點偏貴同份量有d少.. 💸💸💸

黑松露份量唔多所以食落唔太感受到黑松露香,

不過野菌配上牛油炒都算幾香.

四芝士薄餅 $150

🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀
12”既four chinses pizza, 薄薄既pizza上完全被芝士籠罩住, 芝士鋪滿整個pizza,

只有芝士之外就只有芝士芝士同芝士😂😂😂
Pizza外層香脆, 底層比較軟身

四芝士pizza食落真係好香濃, 香濃程度同平時既普通pizza根本唔可以比美😍👍🏻👍🏻👍🏻

除左芝士外我自己食到好似有少少沙律醬既味, 芝士控既人一定唔可以錯過呢個pizza! 😋😋😋👏🏻👏🏻

不過當然~一定係肥到媽媽聲既正菜推介😂, 同埋一定要熱辣辣先好味道!
2016-09-28
$200 (Dinner)
  • 四芝士薄餅  🧀
2016-09-12 2175 views
早幾個月前已經聽聞呢間Oyster Station Snack and Oyster Bar推出左$10生蠔任叫, 一直都好想試, 不過香港人總係「新屎坑三日香」😂😂😂, 當熱潮殺到既時候聽聞好似個電話係長時間唔通, 或者打到都係full booking, book到位既機率只係好微..🙊 數數手指原來熱潮已經係5月既事…今日黎到土瓜灣未知晚飯食咩好, 心血來潮打個電話黎呢度☎️ (當時已經係18:15pm)可能已經過左個潮聖時期掛~~ 電話一打就有人接聽, 而且book 當晚19:00 都有位😳😳😳, 不過職員已講要20:30前交枱, 所以今晚就黎挑戰生蠔夜!❤️Oyster Station Snack and Oyster Bar有數間分店, 對我黎講土瓜灣呢間比較就腳, 因為距離男朋友既屋企只有數分鐘路程. 除左餐廳入面之外, 仲有outdoor area, outdoor area以帆布包住, 餐廳入面既冷氣都可以吹到去出面, 而且門口有幾部風扇將冷氣打散, 就算係坐outdoor都唔會太熱.而且最近都不時落雨所以天氣都冇之前咁熱咁焗, 今日選擇左坐係出面..😊😊😊$10優惠價生蠔

$10優惠價生蠔每日都唔同, 今日既生係紐西蘭品種, 先order左一打之餘另外叫左一份西冷扒
生蠔即叫即開, 處理需時, 大概等左10-15分鐘就上枱
雖然$10, 不過生蠔size都唔算細隻嫁!!! 😍😍😍size比我想像中大隻
食落口生蠔質感好滑身而且海水味好重, 新鮮既鮮甜程度真係唔可以睇少!!! 😋👍🏻👍🏻👍🏻
加上餐廳沖洗生蠔時洗得夠乾淨, 好少食到有殼, 真係又平又抵食!!!! 真心讚!!👏🏻❤️

唔知係咪紐西蘭生蠔口味比較偏重海水味, 如果中意食開淡口既生蠔就可能會覺得較鹹🤔🤔🤔
USDA Prime Sirloin 12oz
美國USDA頂級西冷扒 12oz $298

食得多生蠔都要食返d熱野中和返個胃, 叫左5成熟, 切落去粉嫩色既牛扒真係令人垂涎三尺, 食指大動!!😋😋😋
美國USDA頂級西冷扒 12oz
切出黎西冷扒厚度差不多有3cm, 有足夠既厚度更易控制牛扒既生熟程度, 味道方面牛香味唔算太濃厚, 未知係咪因為頭盤既生蠔味影響左往後既味雷, 個人感覺中規中舉唔算太有驚喜~~👌🏻

整體而言生蠔的確幾得! 唔會將貨就價, 新鮮程度真係拍得住其他高級西餐廳👍🏻😊

其他食物價錢都唔算太貴, 餐廳以$10生蠔做招徠吸引客人黎, 好多時客人既心理除左$10蠔之外都會order其他食物, 以呢個綽頭做招徠的確冇得輸!! 👏🏻👏🏻👏🏻
2016-09-10
$250 (Dinner)
2016-09-11 526 views
it's a very small restaurant. we were assigned to a table which is in a hidden area . we felt very uncomfortable. besides, the table was not properly set up. when u touch it, it goes up and down! we requested to change to another table nearby. the waiter said need to check. another waiter came after a FEW minutes. she said it's no problem but that table has air con leakage problem and water will drop! surelyy we couldn't accept it and we request to change to another table. it took them another FEW minutes to sort it out. actually, when we arrived, the restaurant was not full, i don't understand why they have to assign all the bad locations for us!

their tables are very small. 2 of us have 2 bowl of soups and then it will have no space to put 2 dozens of oyster.

we have ordered buffalo wings as well before we ordered the oysters. we waited maybe 30 min. still hasn't arrived. we check with the waitress. and she said she wants us to finish the oyster first then serve us the wings. the reason why i am upset is it's not the first time i came to this restaurant. last time they did serve me the calamari while i was having my oyster which is the way i like. and this time for no reason, she assumed that i have to finish my oyster then can enjoy my wings?! i am also in the customer service industry. what i have learnt is never assume! couldn't she let me know this is her plan in advance.

overall the food quality is acceptable but not the management at all.
2016-08-24 699 views
Good: Cheap and fresh oysters Bad: Long waiting timeAir conditioner leaking problem
Good: Cheap and fresh oysters

Bad: Long waiting time

2016-08-22
$500 (Dinner)
Anniversary
  • oyster
2016-08-17 705 views
睇到食評介紹來的.呢度室內得十幾個位,戶外都有十零個位,枱都幾細張,枱與枱之間都幾迫。一心想訂生日晚飯,但夜晚full哂,唯有下午開始食。訂位時講左係食生日lunch,問有無限時,店員話無,去到店員話2點要交枱...又話無限時?佢當時想唔俾我入座,我食都未食,又專登黎到,我咪唯有盡快食咯店員推介10蚊即開法國生蠔,叫左1打,入口好夠凍,質感爽口,可惜大細不一,有d細到好似蠔豉咁,不過10蚊就預左水牛芝士蕃茄pizza,好多芝士,pizza底夠薄,邊夠香脆,但芝士唔香無味的,有d浪費左功夫!得個樣要自己加鹽加黑胡椒再調味食完全係受氣加掃興唯有轉移陣地,去第二度再食!
睇到食評介紹來的.
要自己加鹽加黑胡椒再調味食
完全係受氣加掃興
唯有轉移陣地,去第二度再食!
2016-06-26
Birthday
2016-07-25 1027 views
本身我對生既生蠔有少少反感,因為我好怕腥。 但熟既焗蠔,炸蠔我就好鐘意見啲排有好多人講起$10/隻 蠔咁抵,今次我,我老公仲有仔仔三個就去試試丫。 門口都好易揾到餐廳入面既擺設都好特別可能我地入餐廳既時間係3:15pm, 熟食已經停。 好可惜除左生蠔,我地仲想試意大利飯 & 意大利粉。 唯有下次再試到主角岀場睇賣相真係好吸引,一食落口真係好鮮甜,仲有啲海水味,連我平時唔食生蠔,今次都食左8隻 餐廳既生蠔種類每次都唔同,所以想知就黎之前打黎問問喇

門口都好易揾到
餐廳入面既擺設都好特別
可能我地入餐廳既時間係3:15pm, 熟食已經停。 好可惜
除左生蠔,我地仲想試意大利飯 & 意大利粉。 唯有下次再試

到主角岀場
美國Pacific  Rock
餐廳既生蠔種類每次都唔同,所以想知就黎之前打黎問問喇
2016-05-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$88 (Tea)
美國Pacific  Rock
2016-07-11 610 views
本身真係好少可打食評,但今次忍唔到手就係比咁多好正面嘅網上評價,推介$10生蠔打電話話FULL晒,路過又比到枱,但限時1小時15分鐘心諗點解打嚟反而話無枱查實限時限刻都已經覺得好急趕不過朋友話2個人食得唔耐盡管一試侍應催促下先order左一打生蠔,佢話係今日係法國的嘢飲同雞翼好快就嚟左,一杯要27蚊,一JAR要82蚊但一JAR用細杯都係只有3杯左右,唔太化算水牛城雞翼係唔錯,98蚊有6隻,我唔食辣都接受到我地JAR青檸梳打佢行埋倒,但真係好多核,如果有嘢隔下就好喇問題係佢話幫我放冷桶,轉頭搵佢refill佢就話不如放返响你枱面大佬ar 2人枱有幾大,要放4個杯,2水2梳打,2隻碟同餐具之後仲要擺嘢食,仲有幾多位淨?食食下雞翼未完就上生蠔,咁我應該食邊樣先?乜西餐搞到好似中菜咁煮起乜上乜?不如比多個轉盤我PLS因為天氣熱我地坐out door所以都係解決生蠔先D蠔好咸,好多蠔殼,再食返雞翼已經凍晒了我地order多個沙律同西冷牛,要7成熟沙律係OK嘅,香草醬就無乜味,但都夾到個芝士個牛扒堅經典,用刀都好難切開,之後係咬唔開好多渣咁$298D配菜係生與熟之間,佢都係幫我煮7成?埋單都要$8
本身真係好少可打食評,但今次忍唔到手

就係比咁多好正面嘅網上評價,推介$10生蠔
打電話話FULL晒,路過又比到枱,但限時1小時15分鐘
心諗點解打嚟反而話無枱
查實限時限刻都已經覺得好急趕
不過朋友話2個人食得唔耐盡管一試

侍應催促下先order左一打生蠔,佢話係今日係法國的
嘢飲同雞翼好快就嚟左,一杯要27蚊,一JAR要82蚊
但一JAR用細杯都係只有3杯左右,唔太化算
水牛城雞翼係唔錯,98蚊有6隻,我唔食辣都接受到
之後仲要擺嘢食,仲有幾多位淨?

食食下雞翼未完就上生蠔,咁我應該食邊樣先?
乜西餐搞到好似中菜咁煮起乜上乜?不如比多個轉盤我PLS
因為天氣熱我地坐out door所以都係解決生蠔先
D蠔好咸,好多蠔殼,再食返雞翼已經凍晒了
我地order多個沙律同西冷牛,要7成熟
沙律係OK嘅,香草醬就無乜味,但都夾到個芝士
個牛扒堅經典,用刀都好難切開,之後係咬唔開好多渣咁$298
D配菜係生與熟之間,佢都係幫我煮7成?
埋單都要$800

Other Info. : 老實講,平左响生蠔,都拉上補下貴返响其他 食餐飯係咁催催催,一尐都唔享受 最可怕嘅係,我同朋友返去都係咁肚屙 估計都係生蠔/芝士唔衛生,今日都仲覺肚痛 所以優惠推介,真係睇彩數 大家自求多福 一間餐廳吸引到多人光顧係好事,但招待唔到令人唔再幫襯 係咪賺一轉就夠?
2016-07-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
老公講左好多次話要再黎,而今次輕輕鬆鬆就打到電話黎,正呀!今次坐入面,舒服好多,有冷氣!去到唔洗諗,先黎2打生蠔啦今次冇上次咁大隻,應該係唔同款嘅蠔!24隻入面,有5-6隻明顯食到唔新鮮...講真,又未至於臭或壞嘅!但陣味同其他新鮮,鮮甜,爽口嘅就確實有分別咁啦! 上次叫左2打半...都冇一隻唔新鮮嫁 今次有少少失望今次叫唔同野食,buffalo wings!!!超勁好食,出面嘅汁完完全全包住曬全隻wing! 有d似bbq汁,但比bbq汁甜!好野味呀!下次一定要再叫!之後就叫左白酒奶油煮蜆,d 蜆雖然唔係以多粒!但精髓係佢嘅汁,好重海鮮味,但又會食到dd嘅酒香!最好嘅係,佢會跟幾塊法包比你去點汁!Main, 叫左羊架!上次都有食...今次都係一樣,唔會覺得佢有羊蘇味,肉質夠曬淋,基本上完全唔洗點佢嘅黑椒汁,因為已經夠曬味!最黎,叫個意粉食,上次冇曬試唔到!海膽海鮮意粉,意粉唔太淋,有咬口!蝦都幾爽口大隻!整體ok, 但唔好預有好重海膽味!會再黎嘅!今次有送$500-$100coupon,2張! 正!
老公講左好多次話要再黎,而今次輕輕鬆鬆就打到電話黎,正呀!
今次坐入面,舒服好多,有冷氣!
去到唔洗諗,先黎2打生蠔啦
今次有少少失望
今次叫唔同野食,buffalo wings!!!

2016-07-05
$350 (Dinner)
Birthday
  • Buffalo wings
2016-06-14 1386 views
1.職員熱情有禮 招呼一流2.海鮮篇意粉 花甲非常新鮮大隻。意粉軟硬適中。海鮮汁同羅勒葉互相暉映。3.生蠔海水味同鮮味互配。不搶也不攻。4.水牛城雞翼醬汁甜中微辣。醒胃惹味。5.肉眼扒$3xx煮法同味道很棒。但肉質改變了。應該轉左貨源。沒有肉汁同肉香。就算再精心㷛調。也是美中不足。希望下次能夠食返有質素嘅牛扒啦!
1.職員熱情有禮 招呼一流
2.海鮮篇意粉
花甲非常新鮮大隻。意粉軟硬適中。海鮮汁同羅勒葉互相暉映。
3.生蠔
海水味同鮮味互配。不搶也不攻。
4.水牛城雞翼
醬汁甜中微辣。醒胃惹味。
5.肉眼扒$3xx

2016-06-08 1731 views
在網上有朋友推介這間餐廳,所以咪去試試,點知如要訂位坐室內(因太太怕熱),要訂兩星期咁耐,真誇張。晚飯係有時間限制,每段2小時,我選擇了早段,由18:30-20:30,心諗兩小時一定夠時間食啦。我地二人大概18:40去到,因訂了位,所以不用等。餐廳內面積很細,枱亦很小,大概只可坐20人左右,唔怪得在店外要開多幾枱啦!我訂位時,已經order埋36隻生蠔(堂食只需$10一隻,仲要冇限數量),同埋一份30oz牛扒,坐低冇耐,已經先上18隻生蠔,食完之後再上另外18隻。食生蠔前,員工已開始為我地準備牛扒,因太太比較怕食生牛肉,所以選擇食7、8成,但員工極力推薦靚牛扒食4、5成便夠了,最後都令太太嘗試,那個員真利害!食完生蠔之後,再點了兩款小食,食完之後,牛扒上枱了,30oz牛扒,雖然係大,但未至於我想像咁大,可能我大食啦😁,至於牛扒味道都Ok架。原先諗住食下佢唯一甜品,但因時間關係所以冇試,留返下一次啦,原來兩個小時真係啱啱夠😅
生蠔
水牛城雞亦、炸魷魚
大大塊牛扒
2016-06-07
$1600 (Dinner)
生蠔
大大塊牛扒
2016-06-06 846 views
聽朋友講里間品質好高 於是黎試下我同男朋友嗌咗一打生蠔 一份西冷 一份黑毛豬同埋一杯啤酒同白酒 滿心歡喜等野食到點知野食一黎等得耐 唔緊要 仲要份西冷仲早過啲生蠔到 我同男朋友已經勁無奈 頭盤慢過主菜 我地都係做飲食 所以里樣野對我地係勁大衝擊 好 算啦 個侍應擺西冷落枱個陣 佢話個豬都黎緊 我地話好 點知個西冷食完都未黎 仲要冇啦啦生蠔到 又再一次無奈 重點係個生蠔仲要有幾隻係爛殼 好多隻入面都好多殼碎 已經好嬲好炆 終於食完佢地 之後又係繼續漫長嘅等待 等到忍唔住要問侍應 我隻豬呢? 😀個侍應依舊懶懶閒話 哦隻豬係要等等心諗仲等?我已經起碼等咗20分鐘 仲要明明食牛個陣已經話黎緊 姐係點?總體黎講 我係熟食 生食 再熟食從來未試過去一間餐廳係咁樣 失望透頂我知平價我唔應該要求咁多 但里餐都唔係平 都要880蚊 880蚊黎講 係要0分重作
聽朋友講里間品質好高 於是黎試下

侍應依舊懶懶閒話 哦隻豬係要等等

總體黎講 我係熟食 生食 再熟食
從來未試過去一間餐廳係咁樣 失望透頂

2016-06-06
2016-05-20 1077 views
我勁鍾意食生蠔,平時出去食都幾貴,之前行過餐廳見到,$10隻,即時心心眼出左黎,Lunch 食蠔啲,就咁決定啦!天氣唔錯,餐廳有分室外同室外,天氣涼涼地坐核心嘅外圍都幾舒服,點左2個餐加一打生蠔3個人分,先黎個是日餐湯,粟米湯,一般啦冇乜特別,飲完主角剛好登場,嘩!隻隻脹卜卜,好靚仔呀~原來黎自韓國♡佢地仲好窩心幫你切左帶子位,加少少檸檬汁仲可以提升味道,食落爽口鮮甜♡♡♡跟住上嘅午餐分別係黑松露Pizza同海鮮意粉,Pizza 係薄身,個皮脆脆的,有啲什菌同黑松露清香,配黑醋汁沙律,好好味♡海鮮意粉用左白汁,食到有啲八爪魚,個汁啱啱好掛麵,個麵煮到al dente,好出色♡♡♡最後叫左檸檬茶同咖啡,哩個Lunch 好回味啊
天氣唔錯,餐廳有分室外同室外,天氣涼涼地坐核心嘅外圍都幾舒服,點左2個餐加一打生蠔3個人分,先黎個是日餐湯,粟米湯,一般啦冇乜特別,飲完主角剛好登場,嘩!隻隻脹卜卜,好靚仔呀~原來黎自韓國[안녕하세요]♡佢地仲好窩心幫你切左帶子位,加少少檸檬汁仲可以提升味道,食落爽口鮮甜♡♡♡

韓國生蠔
黑松露Pizza
海鮮意粉
韓國生蠔
黑松露Pizza
海鮮意粉
  • 生蠔
我walk in 嘅人人都會同我一樣!完全打唔入電話!好彩我walk in嘅時間適合!而d waitress 又真係個個都好好人,佢肯比我地企位!(大家留意,企位full 左就真係冇計)到full 曬,我都見人陸陸續續咁行黎問有冇位話打唔入! 我地3個人叫左2打半生蠔!$10一隻得黎咁嘅水準!真係食得我地好開心😍分開左3次叫,冇一次食到唔新鮮,食食都好甜!雖然第一round 嘅生蠔唔大隻但第二同第三round 嘅都大大隻!佢嘅茄汁醬仲要好好味Tim! 真係想再叫更多,但係已經食唔落!另外再叫左黑毛豬同羊架!羊,意想不到嘅淋!但我覺得冇乜羊味!咁當然都完全冇so味啦!我覺得羊扒佢用得太多黑椒,另我只食到肉質好好!但肉味就冇左黑毛豬,一食就知係靚野!入口即溶,豬味濃!完全唔un! 食到落口,d豬油,肉汁!真係好鬼正!另外再叫左支佢地介紹比女仔飲嘅semi sweet red wine! $298,真係幾甜Hahahaha! 好岩我飲,但我老公就唔鍾意啦Hahahaha!
到full 曬,我都見人陸陸續續咁行黎問有冇位話打唔入!

但第二同第三round 嘅都大大隻!
另外再叫左黑毛豬同羊架!
2016-05-03 7386 views
是夜為咗同太太慶祝佢兩年苦讀終於完成,所以特外出食飯由於我倆都喜愛食生蠔及牛扒,所以選了oyster station 為我們的目的地~已經好耐冇黎oyster station....裝修之後感覺非常舒服,難怪平日經過都常常見到人頭湧湧~先上seafood platter: 生𧐢種類有:Pacific rock(豪身爽口鮮甜,海水味淡淡的);Nambia(鮮甜爽口);西班牙Arousa(重海水味,𧐢肉厚身,超正!);$10 /pc 的特價推介(海水味重,唯size 偏細);Gillardeau(海水及金屬味偏重,一貫特色)凱撒沙律:羅馬生菜新鮮爽口,再配以煙肉碎及芝士碎,可以清一清味覺最後就是主菜:炭燒西冷牛扒(七成熟)呢一味可以話係全晚嘅驚喜:因為以前嘅熟食水準一般,但呢塊牛扒,肉汁、肉味澎湃充足,且充滿炭燒味,並不需要額外的調味,就已經非常之好吃!所以我兩今晚之行都非常滿意~!
是夜為咗同太太慶祝佢兩年苦讀終於完成,所以特外出食飯
Sea  food  platter
凱撒沙律
炭燒西冷牛扒(12  安士)
最後就是主菜:炭燒西冷牛扒(七成熟)
所以我兩今晚之行都非常滿意~!

自𢹂白酒
2016-05-03
$500 (Dinner)
Sea  food  platter
凱撒沙律
炭燒西冷牛扒(12  安士)
  • 炭燒西冷牛扒
  • 海鮮拼盤