2022-01-26 299 views
#pb食在屯門屯門新開田園風Cafe🍽️New Cafe Alert 🚨✨屯門主場有新cafe 緊係即刻去試試佢啦🤪 呢間cafe開左大約只有1個月 超級新✨ 佢係以前Soul Good個位 對出有一個小公園 配合店內簡約田園風嘅裝修🥰 店主們非常友善 超用心推介食物之餘 亦好中意汲取客人意見👍🏻 店內只有4張枱 唔會好逼😍 佢冇限時 適合大家坐底慢慢做野、同朋友 / 店主傾下計❤️.大家黎到可以留意下佢嘅手寫餐牌 價錢仲用左傳統中國數字 超有特色🥰 食物種類都幾多 有輕食、沙律、Toast、Pasta、All-day breakfast等😋 輕食價錢 $28 主食$78-$128不等👍🏻 價錢都幾合理😍🔹Scones🍞兩件Scones都好大個 入面有好多提子乾😍 食落唔係好鬆軟果種 不過又唔會好硬同好乾身👍🏻 牛油味唔會好重 食落唔漏😋 不過我覺得可以再焗熱少少 配clotted cream / strawberry jam食 會更加正🤪🔹全日的早餐🍞推介❤️ 其中一樣主打食物👍🏻 佢嘅All-day夠哂大份 兩個人share食都冇問題😋 入面有三文魚 + 千島豬肉腸 + 紐倫堡腸 + 煙
#pb食在屯門
屯門新開田園風Cafe🍽️
New Cafe Alert 🚨✨

🔹Scones🍞

🔹全日的早餐🍞
推介❤️ 其中一樣主打食物👍🏻 佢嘅All-day夠哂大份 兩個人share食都冇問題😋 入面有三文魚 + 千島豬肉腸 + 紐倫堡腸 + 煙肉 + 炒蛋 + 車厘茄 + 沙律菜 + 白啡蘑菇 + 無花果核桃酸種麵包😍 沙律菜用左水耕菜 食落特別新鮮、爽🤪 兩款腸各有特色 一條食落juicy d 一條肉質實d😆 另外特別要讚個酸種麵包 就算有核桃係入面 都唔會好硬👍🏻

🔹Flat White ☕
佢用左Brazil配Ethiopia嘅日曬咖啡豆做Housr Blend豆 酸度會較高 尤其是攤凍左之後🤪 但係個酸度配合食物嘅鹹甜就剛剛好 兩者互相中和👍🏻
整體以新店黎講 質素唔錯😋 雖然唔係特別出色 但勝在食材用料好高質、好用心👍🏻 同埋成間舖氛圍都好relaxing 店主又友善 所以大家不妨幫襯下🤪

pal.
屯門達仁坊1-29號遠東發展屯門中心大廈地下L號舖
2022-01-21
$120 (Lunch)
有一日諗住嘆返杯咖啡☕️☕️,就想去屯門好出名”兩個字”咖啡店飲返杯手沖咖啡,但星期六實在太太太多人。係等位嘅時候見未咁快到自己,就選擇周圍行下,點知係後面見到一間簡樸嘅門面就行前睇下,首先我第一睇就俾佢個餐牌吸引到。佢地有趣地由大多數咖啡店常用嘅英文餐牌轉成中文字的咖啡名,令我用咗啲時間去思考餐牌上嘅中文字😁😁首先叫咗杯平白(Flat White)同一杯美式🤤再之後就要開始叫食物一個全日早餐(All Day Breakfast)同埋一個慢煮雞胸自家製青醬意粉,食物同咖啡都好好好食。諗走前再叫多咗杯湯力黑(Espresso Tonic)嚟完結咁美好嘅一餐

平白
炸薯條
湯力黑
平白
湯力黑
2022-01-17 80 views
一向對非cream sauce 既pasta 冇咩好感但尋晚實在食得太full腸胃負擔好大Lunch time特意揀左個相對上較light既pasta .《慢煮雞胸自家製青醬意粉》自家製既青醬有surprising me Pesto sauce 好fresh而且唔乾身松子仁同蒜香與嫩雞胸超搭而且意粉同火箭菜的份量都相當多.《拖肥咖啡》充滿甜甜的奶糖味與咖啡香入喉順滑很溫暖的感覺.特意想嘉許一下呢到既服務態度Staff好親切而且見到正在製作牛角包等pastry好想下次放假再去慢慢坐
一向對非cream sauce 既pasta 冇咩好感

特意想嘉許一下呢到既服務態度
Staff好親切
而且見到正在製作牛角包等pastry
好想下次放假再去慢慢坐
已經去過三次了 第二次比較早去食brunch,坐喺玻璃幕門隔離享受住陽光。order左熱Latte, iced vanilla coffee, 蘑菇意粉, 煙肉太陽蛋熱香餅. 蘑菇意粉成日都食 呢一間嘅蘑菇意粉真係好唔錯 味道、汁、份量都剛剛好👍🏾大愛😋自問成日都會去不同嘅小店咖啡店飲咖啡,呢一間嘅咖啡👍🏾Latte真係好飲☺️環境方面 雖然地方小小的 左手邊係兩張四人枱,右手邊就係一啲特色嘅枱櫈 看得出店主嘅用心 唔係將啲枱迫晒埋一齊☺️環境舒適 三個店主製作用心有禮❤️我哋食brunch飲品加埋食物都好夠飽 份量、味道、價錢整體來講都係一間好值得去嘅小社區咖啡店😋
2022-01-01
$116 (Lunch)
2022-01-07 166 views
最近樓下開左間新cafe,今日終於得閒去食一入門口已經見到簡單舒服嘅設計,好搞笑嘅人手寫嘅Menu,跟住睇下啲野食點先~飲品方面叫左一杯奶油黑、一杯Dirty咖啡味好香,充斥左成個鼻哥窿食物叫左一份慢煮雞胸自家製青醬意粉、一份All day,叫「全日的早餐」哈哈意粉份量好充足,青醬調味剛剛好,係我鐘意清清的又吾會太濃稠蔬果好新鮮,番茄鮮甜好欣賞佢哋個煙肉吾會太乾,同埋好豐富嘅All day!喺度享受左一個下午,令人可以放鬆的好地方,一定會再回來!
最近樓下開左間新cafe,今日終於得閒去食

飲品方面叫左一杯奶油黑、一杯Dirty
咖啡味好香,充斥左成個鼻哥窿

慢煮雞胸自家製青醬意粉

意粉份量好充足,青醬調味剛剛好,係我鐘意清清的又吾會太濃稠
全日早餐All  day

蔬果好新鮮,番茄鮮甜

好欣賞佢哋個煙肉吾會太乾,同埋好豐富嘅All day!

喺度享受左一個下午,令人可以放鬆的好地方,一定會再回來

2022-01-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
全日早餐All  day
  • All  day  breakfast、奶油黑咖啡