(Non-member)
2004-02-08 16 views
尋晚係IFC睇戲, 出面又凍又落雨, 大部份既商場都人山人海, 見戲院旁邊間咖啡店好似幾舒服, 同女朋友仔早少少入去坐下, 叫左兩杯honey apple tea 同埋一件cherry cheese cake, 個杯熱蘋果茶都幾好飲, 跟一小杯密糖及幾片薄薄既蘋果, 我試左一啖淨密糖, 發覺有點點果香, 好吸引, 淨食密糖都好, 比女朋友笑我傻仔, 件芝士蛋糕初初食無味既, 上面厚厚芝士糕, 下面有cherry, 食食下慢慢發覺有好濃既芝士味, 感覺好似同D老友飲紅酒食芝士一樣, D芝士味係越食越濃, 總括離講係有餘香, 加上蘋果茶既果香, 感覺非常好, 埋單2x35+35, 再有加一, 總共115.5, 兩個人坐左一個鐘, 跟住去入場睇戲, 好正.
2003-12-08 12 views
朋友有免費飛睇Casablanca,我地當然唔執輸,睇完戲見呢度個樣幾掂就來飲杯野。叫左幾杯咖啡同jasmine tea,咖啡同茶味道雖不是十分好,但個杯就幾精緻,配合環境和氣氛,都算唔錯。之後又叫了件牛油果什菜三文治同芝士餅。三文治賣相不俗,價錢好似係三十幾蚊,尚算不貴;芝士餅就細件左少少,味道還不差。坐左個幾鐘,埋單百六蚊,都唔算好貴。題外話:好多人話Casablanca好悶,但其實好鬼正,始終係經典,有機會可以去看看。
坐左個幾鐘,埋單百六蚊,都唔算好貴。