2025-04-21 0 views
最先被餐廳裝修吸引所以訂咗位食晚餐入座店員貼心安排左窗邊位置Set dinner價錢合理前菜八瓜魚好軟冧西冷牛扒🥩燒得夠香又有肉汁卡邦尼意粉夠硬淨掛汁黑松露都大大片係面頭最尾的甜品Tiramisu真係非常之好味 大大杯 飽都忍唔住食到乾乾淨淨店員仲送左大復活蛋的朱古力碎片俾我哋試香濃軟滑店員服務態度非常好👍🏻用餐非常愉快的一晚
最先被餐廳裝修吸引
店員仲送左大復活蛋的朱古力碎片俾我哋試
香濃軟滑
店員服務態度非常好👍🏻
用餐非常愉快的一晚

位於赤柱碼頭的【Pane e Latte】 一直以意式風情與手工烘焙聞名。餐廳佔地兩層,裝潢以粉紅色歐陸風為主,營造出歐洲海邊小鎮浪漫氛圍。坐在窗邊,眺望赤柱海景,聽海風輕拂,彷如置身異國!這個四月推出了期間限定的「巨型朱古力酥」、「三重朱古力牛角包」、「牛油果牛奶咖啡」,及復活節限定甜品「復活節蛋」及「榛子朱古力撻」,為春日午後注入濃濃的朱古力香氣與節日氣氛。「巨型朱古力酥」比一般足足大 5 倍,最適合與一大班朋友一起打卡然後開心Share。朱古力酥面層舖滿朱古力醬和水滴型朱古力粒粒,無論視覺或味覺都非常震撼。撕開酥皮,內裡層層分明,內餡亦佈滿朱古力條,一口咬下醇香四溢,香脆鬆軟之餘亦有朱古力粒粒的層次感。整體濃得來不會太甜,不過實在太足料,要4-5人才可吃完。「三重朱古力牛角包」中夾入了柔滑的咖啡意式雪糕,與濃厚朱古力交織出酥、滑、濃三重口感,冰涼的雪糕與溫熱的酥皮形成對比,每一口都令人回味無窮。「牛油果牛奶咖啡」,以質感幼滑的牛油果加入醇滑的咖啡,喝下細膩飽滿,清新中帶點堅果香,意想不到的搭配,適合想要嘗鮮又不想太甜的食客。 值得一提的是,Pane e Latte 的烘焙團隊將會

這個四月推出了期間限定的「巨型朱古力酥」、
值得一提的是,Pane e Latte 的烘焙團隊將會於每月獻上全新創意,讓食客每次造訪都能嚐到不同的限定驚喜。無論你是甜點愛好者、咖啡迷,或是單純想在赤柱海邊享受慢活時光,這裡的每月限定系列都值得一來再來。
下次經過赤柱,不妨走進 Pane e Latte,嚐一口這個春天的限定滋味,讓海風與甜點一同療癒你的感官。
2025-04-16 0 views
放假入咗赤柱chill下🥰 見到呢間粉紅色嘅靚靚Cafe,就忍唔住要入去😍 佢哋嘅烘焙團隊每個月都有新創意😍 今個月就有巨型嘅朱古力酥🥰Giant pastry Pain au Chocolat呢個巨型朱古力酥真係超打卡啊😍 一上枱其他枱嘅食客都忍唔住望住我哋呀😆 因為個朱古力酥真係超超大個啊🥰 有我兩塊面咁大呀☺️ 外皮酥脆,裏便仲有朱古力粒粒同朱古力醬,朱古力愛好者真係唔好錯過啊❤️Triple Choco & Coffee Gelato Ice Cream Croissant 另外一款同樣係朱古力嘅牛角包,但係佢裏便就夾咗咖啡意式雪糕,令成個口感更加豐富呀🫶🏻Avocado Latte牛油果牛奶,超夢幻嘅綠色,又唔會太甜😍Rose and earl grey latte 呢杯同樣係好靚呀,飲落仲有淡淡嘅玫瑰香味❤️因為今個月係復活節,佢地另外供應復活節限定甜品, 有復活節蛋同埋榛子朱古力撻嫁☺️

Giant pastry Pain au Chocolat

Avocado Latte
牛油果牛奶,超夢幻嘅綠色,又唔會太甜😍

Rose and earl grey latte
呢杯同樣係好靚呀,飲落仲有淡淡嘅玫瑰香味❤️

每逢去赤柱,海旁位置見到有間外型好粉色且少女又夢幻的餐廳-Pane e Latte本來想試吓佢嘅巨型牛角酥但原來係限定款 已經下架呢度嘅烘焙團隊每月都有新款今次第一次黎到,我地無試任何早餐或者意粉試左佢地最新推出的每月限定巨型朱古力酥 及凍咖啡 價錢198比起某中環cafe的巨型酥皮包價錢抵食而且大大個朱古力酥 超過巨型養眼個個經過都望住我哋Size仲大過我塊面 好誇張望住咁靚嘅環境 影相打卡係一流 朱古力酥的外型都好吸引金黃酥脆伴隨着朱古力嘅香氣再加埋朱古力粒 每一啖嘅口感豐富有層次得來又夠濃郁搭配一杯咖啡,完美另外我地仲叫左三重朱古力牛角包 及牛油果牛奶咖啡三重朱古力牛角包金黃酥脆,咬下去的瞬間,三種不同種類的朱古力再加上冰冷的雪糕,讓人每一口都充滿幸福感。牛油果牛奶咖啡顏色鮮艷,口感滑順,牛油果的奶香和咖啡令整體味道獨特清新。咖啡味較為清淡,結合咗牛油果嘅飲品係非常健康店員好有禮貌,仲介紹左復活節限定甜品「復活節蛋」及「榛子朱古力撻」,不過今次真係太飽啦,食吾到咁多。間咁靚的cafe食野,無論是味道還是口感,我都感受到滿滿的幸福。好推薦給喜愛甜品和咖啡和影相的朋友,係繁忙的生活中

本來想試吓佢嘅巨型牛角酥
但原來係限定款 已經下架
呢度嘅烘焙團隊每月都有新款

今次第一次黎到,我地無試任何早餐或者意粉
試左佢地最新推出的每月限定

搭配一杯咖啡,完美

另外我地仲叫左

三重朱古力牛角包 及牛油果牛奶咖啡

牛油果牛奶咖啡

間咁靚的cafe食野,
無論是味道還是口感,我都感受到滿滿的幸福。
好推薦給喜愛甜品和咖啡和影相的朋友,係繁忙的生活中都搵到片刻的寧靜與享受。
2025-04-07 61 views
因為朋友生日所以就安排同佢去赤柱食個lunch,book位時係有remark朋友生日,我地叫左兩個set lunch,送左個甜品,但最驚喜嘅係,佢地攞甜品過黎唱埋生日歌之餘,仲幫我地影左張即影即有,之後連同一張生日卡同coupon送比朋友,非常細心,朋友好驚喜,而我都無expect, 職員嘅態度好友善,而且店內嘅佈置都好靚,好適合打卡,坐係窗邊,望住個海,享受左一個好悠閒,愉快嘅午餐,如果係同朋友慶生,呢度非常推薦!
2025-03-28 434 views
【香港美食】赤柱人氣網美店「Pane e Latte」新推出的情人節限定麵包!仲有時間比你準備❤️赤柱碼頭地標Pane e Latte 最新情人節打卡草莓麵包好靚!2月限定精選「巨型酥皮點心」「牛角包及泡沫咖啡」,讓大家赤柱碼頭的用餐體驗倍增驚喜。2 月份的主角是紅粉菲菲的巨型朱古力面包搭配特大杯裝泡沫咖啡,實物超誇張!$168的巨形麵包超好打卡!而且份量很巨型,應該夠4個人一起吃!還有心型的麵包和草莓牛角包,非常美味又可以打卡拍照,相當不錯!

這家赤柱的Cafe外觀充滿異國風情,一踏入餐廳,粉紅色的內部裝潢以簡約歐陸風格為主,營造出優雅、充滿少女心的用餐氛圍,讓人一瞬間感到放鬆與愉悅。🌸明亮的自然光透過大窗戶灑進來,整個空間都變得格外溫暖。🌞每一個角落充滿了拍照的靈感📸,打造出一個女生閨蜜的下午茶首選地點!✨當我第一次看到這款巨型牛角包時,心裡不禁驚呼:「太可愛了!」😍 它的外皮金黃酥脆☀️,讓人感到親切,彷彿在對我微笑🌷每當我輕輕撥開它,熱氣撲面而來,伴隨著那誘人的香氣🍞,讓人瞬間心情愉悅💖。咬下一口,外層的酥脆與內部的柔軟完美融合,口感層次豐富,彷彿在口中舞動💃。那種香甜的味道讓我不禁想要再來一口,完全停不下來😋。巨型牛角包的可愛之處不僅在於外形,更在於那份幸福感💕,讓每一位品嚐者都能感受到甜蜜的愉悅🍰。無論是分享還是獨享,總會成為用餐時光中最亮眼的焦點!今次與我的美女朋友👭🏻分享這個巨型牛角包,真的會感受到一種午後的幸福感,彷彿每一口都是對生活的小小獎勵!🏆我們一邊吃著牛角包,再搭配一杯充滿濃濃香蕉風味的 Banana Latte 🍌☕,令人感到無比滿足,簡直是夢幻的下午茶時光。✨🍵🥐Matcha Croissant 抹

🍵🥐Matcha Croissant 抹茶牛角包
超級推薦這個3月限定口味~ 抹茶牛角包融合了茶味香濃的抹茶Cream,外層的酥脆與內部的細膩相互交融,口感層次豐富,甜而不膩🍬。

Pane e Latte的烘焙團隊之後將會持續推出每月限定的精選巨型酥皮點心🥐🌟,無論是經典的牛角包還是創意口味,都充滿新鮮感與驚喜,讓下一次的造訪更加值得期待!🌈

Pane e Latte
赤柱赤柱市場道25號啟厚閣地舖
點諗到仲有得凍入赤柱行個chill山空氣微涼好舒服一場嚟到除咗掛住西多仲會諗起pane嘅牛角包3月有限定口味「巨型牛角包」同「抹茶牛角包」「香蕉牛奶咖啡」都係期間限定香焦同nutty嘅榛子醬本身就係夾撞成牛奶飲品飲湯係天然甜比預期清爽主角「巨型酥皮點心」超震撼喺網上見人食今次終於到我嘞上枱仲係暖笠笠極速打卡因為知要趁熱食個包層層酥皮仲係好crispy 另一款standard size 嘅「抹茶牛角包」都有驚喜!內餡抹茶醬唔會好膩茶味都幾濃配peppermint tea 或奶啡都啱啱好!當然店內仲有好多牛角包同其他pastries 樣樣都好吸引囉~~
點諗到仲有得凍
入赤柱行個chill山
空氣微涼好舒服
一場嚟到除咗掛住西多
仲會諗起pane嘅牛角包
3月有限定口味「巨型牛角包」同「抹茶牛角包」

「香蕉牛奶咖啡」都係期間限定

極速打卡因為知要趁熱食
個包層層酥皮仲係好crispy

內餡抹茶醬唔會好膩
茶味都幾濃
配peppermint tea 或奶啡都啱啱好!

當然店內仲有好多牛角包同其他pastries
樣樣都好吸引囉~~
第3次到訪呢間餐廳,每次都對食物質素、服務態度好滿意。對上一次係中午過黎食生日飯,店員送上甜品時唱左生日歌(唔會太大聲,我鐘意),又送左一張手寫生日卡(連一張即影即有)、$100 coupon。食物、飲品都好有水準! 另外,店員既服務態度亦值得一讚!今次黎食晚餐,試左tasting menu,有前菜、主食、甜品。前菜叫左八爪魚,原條八爪魚腳,唔韌,好食。主菜叫左西冷、carbonara,西冷上菜時已被切件,叫左7成熟,肉質依然嫩滑,側邊既油脂超香!而意粉就係有咬口、彈牙既,唔係煮淋哂嗰種。甜品叫左tiramisu,好creamy。最後,要再一次讚揚店員既服務態度,個個都好友善,呢個亦係吸引我再次到訪既因素!赤柱既餐廳,喺平日夜晚真係好冷清,冷清到有d餐廳9點半就關門…呢間有質素既餐廳好值得留低,希望大家多d過黎赤柱支持下佢地啦!
第3次到訪呢間餐廳,每次都對食物質素、服務態度好滿意。

另外,店員既服務態度亦值得一讚!

前菜叫左八爪魚,原條八爪魚腳,唔韌,好食。
甜品叫左tiramisu,好creamy。

赤柱網紅店外形溫馨帶點優雅,粉色設計夢幻又有點浪漫,吸引了不少女心的姐妹們光顧打卡.而且餐廳烘焙團隊每月都近來推出3月限定的「巨型牛角包」、「抹茶牛角包」及「香蕉牛奶咖啡」更是矚目又創新!相信又為大家帶來新的打卡熱潮!▪️Giant Pastry ·Classic Croissant($168)▪️Matcha Croissant($58)▫️Banana Latte ($55)▫️Rose & Earl Grey Latte($48)▫️Hazelnut Gianduja Latte($55)對比簡單的榛子咖啡,新出的香蕉拿鐵更加有層次.香蕉香味加上朱古力與咖啡味道,配合平衡並微甜帶出咖啡香.另外的玫瑰配搭伯爵茶的拿鐵也出奇地夾,值得一試!抹茶牛角包夾入抹茶忌廉、白朱古力及抹茶奶油.入口幼滑,甜度恰當好處.巨大化牛角包上枱,瞬間成為全場焦點.眼見實物愉悅感大大力提升!盡情瘋狂打卡後,即與好友共享,確是愉快又特別的一頓下午茶~

▪️Matcha Croissant($58)
▫️Banana Latte ($55)
▫️Rose & Earl Grey Latte($48)

今日揸車帶姊妹去赤柱遊歷打卡,搵間少女夢幻餐廳是必需的。呢間bookmark 好耐,每次去赤柱都覺得好矚目嘅靚靚餐廳 「Pane e Latte」,呢間意大利餐廳,粉紅白色為主、木枱皮椅,樓底超高,空間感十足,除咗有自家製麵包,亦有咖啡、意粉、主菜、酒類!⭐️3月限定「🥐巨型牛角包」、「抹茶牛角包」及「香蕉牛奶咖啡」 ,當然是必點!烘焙團隊每月獻上全新創意,所以下個月又有新產品😍😍😍🥐Giant Pastry ( Classic Croissant ) $168 ~巨型經典牛角包,生日打卡📸之選。外皮金黃酥脆,咬落去帶來愉悅的口感;內層鬆軟而富有彈性,舒適的嚼勁,感到溫暖和滿足。🍵🥐Matcha Croissant $58 ~抹茶牛角包,夾上抹茶忌廉、白朱古力,抹茶奶油、白巧克力,抹茶粉帶有濃郁的茶香,給予牛角包一種清新、微苦的風味。🍌☕️Banana Latte $55 ~香蕉牛奶咖啡,三種主要成分的結合,創造出一種既清新又富有風味的飲品,加上榛子醬作點綴,味道特別又好飲。🍵🥛Matcha Latte $52🫐🍹Rosemary & Bluebe

🍵🥐Matcha Croissant $58

🍌☕️Banana Latte $55

🍵🥛Matcha Latte $52

🫐🍹Rosemary & Blueberry Smash $65
2025-03-05
Type of Meal
Lunch
今日去左pane e latte食情人節tea~ 呢間餐廳係赤柱,裝修好pink pink,岩晒打卡!佢地情人節仲有promo,有XL size既朱古力覆盆子酥,仲有情人節版既牛角酥同bomboloni ,飲品方面,亦有情人節special cookies and cream latte 同strawberry latte,好吸引呀一上枱,個巨形朱古力酥真係好吸睛,好似隻乳豬咁大隻,切起上黎外脆內鬆軟,好好食呀!睇得又食得,大讚👍🏻

睇得又食得,大讚👍🏻
赤柱打卡必食巨型酥皮點心 🤩🌸XL PAIN AU RASPBERRY $168🌟🌟🌟🌟🌟打卡一流,巨型大大個酥皮點心,真係好大個!外表脆卜卜、內裡一卷卷,酥皮層次好靚,內裡底層有酸甜紅桑子果醬,非常開胃。溫馨提示:想打卡又怕吃不晒,就不用怕,店員會提供靚靚紙盒,方便打包拿走的。🌸very berry much croissant $58🌟🌟🌟🌟🌟滿滿士多啤梨醬蓋面、面頭有士多啤梨果肉、紅桑子果肉、牛角酥內還有香甜士多啤梨忌廉,牛角酥夠鬆化。🌸cookies & cream latte $58🌟🌟🌟🌟🌟忌廉夠滑、滿滿曲奇碎,咖啡味濃郁,但唔會太苦。🌸ESPRESSO TONIC $48🌟🌟🌟🌟🌟香醇咖啡,不會太酸,調配得好好。
赤柱打卡必食巨型酥皮點心 🤩

忌廉夠滑、滿滿曲奇碎,咖啡味濃郁,但唔會太苦。

🌸ESPRESSO TONIC $48🌟🌟🌟🌟🌟
香醇咖啡,不會太酸,調配得好好。

2025-02-17
$150 (Lunch)
  • very  berry  muchcroissant
  • XL PAIN AU RASPBERRY
2025-02-22 425 views
赤柱粉色打卡餐廳,走歐陸風格,早上及晚上都予人不同感覺🥰最近推出限定優惠$328/位,90分鐘任食澳洲西冷牛扒(逢星期五)$98 Croissant & Cappuccino Set (每月精選套餐)任食澳洲西冷牛扒配上薯條和沙拉,亦有自家製甜品,包括意式手工雪糕及提拉米蘇。牛扒色澤粉嫩,肉香而嫩滑多汁,再點左幾份都咁好味!而野莓牛角包及咖啡set, 牛角包都好大件,漲卜卜,口感酥脆,野莓醬甜酸濃郁,而中間仲有香軟cream cheese,而咖啡上面佈置忌廉,加上碎朱古力曲奇,令人難以抗拒

赤柱粉色打卡餐廳,走歐陸風格,
早上及晚上都予人不同感覺🥰

最近推出限定優惠
$328/位,90分鐘任食澳洲西冷牛扒(逢星期五)

牛扒色澤粉嫩,肉香而嫩滑多汁,再點左幾份都咁好味!

🙋🏻‍♂️餓底探員去咗赤柱調查呢間意大利菜,餐廳走粉色歐陸風,充滿異國風情,餐廳最近推出咗兩款限定menu,有每月不同主題嘅牛角包及泡沫咖啡,另一款係90分鐘無限量供應澳洲西冷,非常吸引😍🌟二月限定精選🥐Croissant & Cappuccino Set $98🍓Very Berry Much Croissant $58 (單點價)🍪Cookies and Cream Latte $58 (單點價)🙋🏻‍♂️表示烘焙團隊每月會推出不同主題嘅牛角包同咖啡,喺2月充滿浪漫氛圍嘅月份,就帶來野莓牛角包,食落有千層酥脆口感,面頭鋪滿鮮甜草莓同香濃野莓醬,中間有香軟cream cheese,味道超正,咖啡就有碎朱古力曲奇latte,飲落咖啡香濃,香滑忌廉加上碎朱古力曲奇,口感豐富🌟週五限定餐牌 (晚上6時起供應)🥩Steak Date $328🥩澳洲西冷配薯條和沙拉🙋🏻‍♂️表示西冷牛排㨂咗5成熟,顏色粉嫩,口感鬆軟嫩滑,味道脂香多汁,配上香脆嘅薯條同清新嘅火箭菜沙律,食到停唔到口,結果追加咗兩次🍰Dessert🍨Gelato (2 scoops)🍮Tiramisu🙋🏻‍♂️表示甜品由餐廳團隊自家製,
Croissant & Cappuccino Set
Cookies and Cream Latte

🌟二月限定精選
Steak Date
澳洲西冷

🌟週五限定餐牌 (晚上6時起供應)
🥩Steak Date $328
🥩澳洲西冷配薯條和沙拉
Gelato|Tiramisu

🍰Dessert
🍨Gelato (2 scoops)
🍮Tiramisu
🙋🏻‍♂️表示甜品由餐廳團隊自家製,有意式手工雪糕或提拉米蘇供應,每人可選一款,Gelato㨂咗海鹽焦糖同呍呢嗱,口感香軟細滑,海鹽焦糖焦香嘅甜味又帶點鹹香,好好味,Tiramisu口感軟滑,食落充滿咖啡酒香,兩款甜品為呢個steak night添上甜蜜作結
⚠️餐廳有多款蛋糕麵包供應,最觸目係巨型牛角包,打卡一流

📈吃貨指數
😋好味度 9/10