2023-08-12
地址-樂天經典 Paradise Classic將軍澳康城路1號The LOHAS康城4樓415A號舖💋喇沙湯海鮮米線,呢個湯米線真係不得了,據講係用上大蝦同埋多種香料長時間熬製而成,唔怪得濃到呢個地步,首先呷一呷個湯底先,湯底椰香味濃郁,3濃而不會過鹹,配上米線,掛湯能力唔錯,而佢配料都唔少,分別有魚肉,蟹柳,豆卜,大蝦同埋溏心蛋,份量都好大件,唔錯。💋海南雞套餐(配油飯),師傅好貼心地預先將佢起左骨,啖啖肉食得好過癮,而且肉質嫩滑同彈牙,配埋佢附上的三款海南雞醬料,各有特色,而不得不提佢個油飯油香充沛,但油而不膩,最後飲返碗冬瓜湯作結,成個餐食得好滿足。💋大馬甲必丹咖哩雞,估唔到佢D雞好大件喎,配上香料味出眾的咖哩汁,煮得好入味,可惜的係我地都飽晒,否貼都一定要叫碗白飯,如果有埋白飯的加持,體驗一定會更好。💋脆皮蝦醬雞中翅,我地落ORDER時以為係小食,但估唔到上到菜後見到數量之多,足足有 8隻,仲要隻隻雞翼成隻手掌咁大,好驚訝,而佢上碟後放左一陣都仲出緊煙,佢食落D皮勁脆,而肉質又好嫩滑喎,佢個蝦醬唔會話過鹹,恰到好處。
將軍澳康城路1號The LOHAS康城4樓415A號舖