👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui喺尖沙咀重慶大廈旁,原來有個勁IGable嘅地庫Heath!入面依間Peek & Poke係銅鑼灣熱門店嘅分店~見同行友人未食過Poke Bowl,一於帶佢試下啦!全店裝修走粉藍色系💙🐬~配合夏威夷風嘅裝修風格好隨性~鋪面仲有 Board game借用,岩哂同朋友一齊度過悠閒嘅一日!👯👯‍♀️✨❤️‍🔥加州風味 $98 (加配溫泉蛋 +$15)刺身三文魚|青瓜|雞蛋絲|三文魚子| 溫泉蛋|壽司飯鋪頭有幾款配搭好嘅Poke Bowl,岩哂選擇困難症嘅人!鍾意食三文魚既可以試呢個!三文魚粒份量絕對唔少,青瓜粒配搭嘅果仁芝麻醬又增加清爽嘅感覺,上面仲有滿滿嘅雞蛋絲,口感非常豐富!😍🥒🍳✨🩵自選風味碗 $108 (加配雞蛋絲 +$10, 鮮蟹肉 +$15)🦀三文魚|吞拿魚| 海帶芽|紫洋蔥|香菇| 雞蛋絲| 鮮蟹肉| 珍珠糙飯+沙律菜|大家亦可以配搭出自己嘅Poke Bowl!主食可以揀吞拿魚、三文魚、慢煮雞胸、八爪魚,而配料亦有海帶芽、牛油果、蟹子等等!胃口唔大嘅主食可以揀沙律菜配糙米。海帶芽撈左麻油好香口好特別😍醬汁我就揀咗青檸辣醬,酸
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui

✨❤️‍🔥加州風味 $98 (加配溫泉蛋 +$15)
刺身三文魚|青瓜|雞蛋絲|三文魚子| 溫泉蛋|壽司

三文魚|吞拿魚| 海帶芽|紫洋蔥|香菇|
雞蛋絲| 鮮蟹肉| 珍珠糙飯+沙律菜|

海帶芽撈左麻油好香口好特別😍醬汁我就揀咗青檸辣醬,酸酸辣辣咁配合魚生非常開胃~🥰🍣🍚🌾👍🏻

餐廳亦好體貼,素食嘅朋友可以選擇雜錦香菇、藜麥、車厘茄、香菇醬油等,咁唔同喜好嘅朋友都可以一齊享受啦!☺️

✨🥗田園沙律 (配蜜糖香醋汁) $48
Poke Bowl嘅靈魂就係醬汁,而依款蜜糖香醋汁配合沙律菜就一流,溫和嘅甜酸味不知不覺就食哂成碗啦!🥗💕

✨🥤OOHA柚子海鹽 (跟餐+$2)
✨🧃蘋果汁 (跟餐+$2)
跟餐加錢仲可以加配飲品~見仲有幾款特飲,下次要試埋牛油果同士多啤梨奶昔呀!🍹🥑🍓

📍 Peek-A-Poke (重慶大廈) (尖沙咀)

👅更多同區推介☺️ #wodafoodieintsimshatsui

2023-10-22 59 views
Peek-A-Poke尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖(❌重慶大廈,係隔離再隔離🤣)唔洗加一~味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨自選風味碗 雙拼 $108(我同男朋友各自揀左一碗)每碗可選兩款小食、三款配料、醬汁、調味料所有料都可以自己揀,完全按個人喜好~~ 掃QR code落單,選擇困難既我揀左好耐,但揀得好開心🤭落單後5分鐘左右就食得lu,食物到左我第一個反應係嘩,好大碗🤣淨係雞蛋絲都一大堆,擺盤仲好靚添😍☄️My choice {三文魚,慢煮雞胸,壽司飯+沙律菜,雞蛋絲,酸蘿蔔,紫洋蔥,山葵乳酪醬,少飯,全選}慢煮雞胸‼️有驚喜,係我食過最滑的雞胸,沒有之一🤭三文魚切粒之後都算大粒,山葵乳酪醬係有少少wasabi味,又甜甜地咁,好食!雙檸梳打 $5直接比一支梳打水比我地自己加👍🏻☄️My bf’s choice{三文魚,吞拿魚,壽司飯+珍珠糙飯,海帶芽,雞蛋絲,蟹子,果仁芝麻醬,紫菜絲,芝麻,木魚絲,辣椒碎}自己中意食三文魚多d,珍珠糙飯食落淡味d,健康d🆙海帶芽必點,平時好少食
Peek-A-Poke
唔洗加一~

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

自選風味碗 雙拼 $108
(我同男朋友各自揀左一碗)

每碗可選兩款小食、三款配料、醬汁、調味料

☄️My choice
雙檸梳打

[跟餐]雙檸梳打 $5
直接比一支梳打水比我地自己加👍🏻

☄️My bf’s choice
自己中意食三文魚多d,珍珠糙飯食落淡味d,健康d🆙海帶芽必點,平時好少食到,果仁芝麻醬就係人如其名🤣果仁味加左落去平時食日式火鍋既芝麻醬,都唔錯🤤
玫瑰茉莉花茶(熱)

[跟餐]玫瑰茉莉花茶(熱) +$5
如果要飲凍飲,就要+$10
都幾大杯,用茶包浸落茶,散發着一點點花香~
炸薯蝦

☀️炸薯蝦 $48
有6粒傳統燈籠造型的薯蝦,配以稀版沙津醬,炸得好脆,幾好味~

雙檸梳打
自選風味碗 雙拼
玫瑰茉莉花茶(熱)
炸薯蝦
落雨濕濕近近地食個Lunch上班族恩物大碗又健康✨環境好光猛設計簡單舒適而且食材用料夠新鮮幾抵食😋◂ ◂ ◂ ◂ ◂ ✐☡ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸▸ 芝士條香脆拉絲芝士🧀️食落味偏淡唔太油6條Share食唔怕膩 𝐵𝑜𝓌𝓁設有固定同自由配搭款式主食可揀飯或沙律菜,也可兩款混合我地選了固定款再加配食材:▸ 香菇素素睇落唔多但食落係二人份量🫣有幾款種類🍄冬菇、金菇、本菇+$𝟏𝟎豆腐質感十分嫩滑豆味香濃加埋淡淡芝麻醬味道更佳仲配有好多充滿麻油香紫菜絲亦有不少毛豆、香蔥同芝麻撈埋珍珠糙飯夠晒健康😉▸ 慢煮鷄胸份量足夠四-五人食非常多🤩雞胸切成大大粒肉質結實嫩滑食落多汁且有少少黑椒味+$𝟑𝟖三文魚(60克)🐟切成粒粒跟雞胸差不多大小爽滑無筋食落唔腥又脂香除豆腐雞蛋絲同蕃茄仔仲+$𝟏𝟎酸蘿蔔微酸爽脆配有微微香辣似沙律醬醬汁揀埋壽司飯全部撈埋一齊食口感豐富又解膩無得輸👍🏻 飲品方面可+$𝟐/$𝟏𝟓/$𝟑𝟖 選擇汽水、茶或奶昔等:▸ 綿綿朱古力成set杯具好靚🐚🩵細粒棉花糖+綿滑香濃朱古力唔會甜到漏🥰天氣涼涼地飲啱哂▸ 雙檸梳打檸檬加青檸配梳打清新又夠爽😌如果有熱飲就好 𓃟 合共 $𝟑𝟎𝟎❎ 服務費✅ 外賣
落雨濕濕近近地食個Lunch

香脆拉絲芝士🧀️
食落味偏淡唔太油
6條Share食唔怕膩

𝐵𝑜𝓌𝓁設有固定同自由配搭款式
主食可揀飯或沙律菜,也可兩款混合
我地選了固定款再加配食材:
▸ 香菇素素
睇落唔多但食落係二人份量🫣
有幾款種類🍄冬菇、金菇、本菇
+$𝟏𝟎豆腐質感十分嫩滑豆味香濃
加埋淡淡芝麻醬味道更佳
仲配有好多充滿麻油香紫菜絲
亦有不少毛豆、香蔥同芝麻
撈埋珍珠糙飯夠晒健康😉
配有微微香辣似沙律醬醬汁
揀埋壽司飯全部撈埋一齊食
口感豐富又解膩無得輸👍🏻

飲品方面可+$𝟐/$𝟏𝟓/$𝟑𝟖
選擇汽水、茶或奶昔等:

▸ 綿綿朱古力

❎ 服務費
✅ 外賣服務
✅ 𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞下單
✅ 先付款後送餐
好耐冇嚟重慶大廈行,估唔到地庫全層變咗一個健康美食廣場,而我係呢度搵到香港嘅poke bowl 始祖品牌店。呢度嘅裝修是夏威夷海灘滑浪主題,氣氛很好。手機點餐時,發現佢哋嗰幾款特色風味碗有迷你版,不過我在想,全部都係魚和菜,叫正常版應該先夠飽㗎嘛…不過上枱時見到個巨型碗,嚇親我啦😳*我哋叫咗2碗自選風味碗,同一個價錢可以點2款肉類、3款配菜、沙律菜/飯/雙拼、醬汁和面頭一些配料。食材新鮮,蔬菜鮮甜爽脆,size也真係好巨型,2人分享都可能得😂🥗 吞拿魚拼八爪魚(HK$108).主食:吞拿魚拼八爪魚,吞拿魚鮮甜、粉紅色的。熟嘅八爪魚腳、切粒、彈牙爽口!.配菜:豆腐、番茄、香菇,呢三樣我覺得必選。香菇有濃郁菇甜味㗎!.碗底:珍珠糙飯+沙律菜.醬汁:蜜糖香醋汁.配料:芝麻,木魚絲,果仁,脆蒜片🥗 吞拿魚拼慢煮雞胸 (HK$108).主食:吞拿魚拼慢煮雞胸。雞胸有啲煮過熟,不過口感不錯👌🏽 另加三文魚籽 (+HK$15),新鮮爽脆的😋.配菜:番茄×2,藜麥.碗底:沙律菜.醬汁:果仁芝麻醬,醬另上.配料:全選,比上面碗多埋紫菜和辣椒粉🍓 士多啤梨奶昔 (HK$38).士多啤梨和牛奶味道平均,甜度

自選風味碗加三文魚籽

🥗 吞拿魚拼八爪魚(HK$108)
.碗底:珍珠糙飯+沙律菜
.醬汁:蜜糖香醋汁
.配料:芝麻,木魚絲,果仁,脆蒜片

自選風味碗

🥗 吞拿魚拼慢煮雞胸 (HK$108)
.配菜:番茄×2,藜麥
.碗底:沙律菜
.醬汁:果仁芝麻醬,醬另上
.配料:全選,比上面碗多埋紫菜和辣椒粉

自選風味碗加三文魚籽

🍓 士多啤梨奶昔 (HK$38)
.士多啤梨和牛奶味道平均,甜度適中

士多啤梨奶昔

🍌 香蕉奶昔 (HK$38)
.totem形嘅杯好酷!
.朋友諗住健康啲就要求少甜少冰,不過飲奶昔都係高卡,都係原味啦

香蕉奶昔

2023-10-14
$153.5 (Lunch)
士多啤梨奶昔
香蕉奶昔
2K
2023-10-17 22 views
😍大大碗新鮮poke bowl😍-我同朋友都好鍾意食 poke bowl 覺得有好多選擇 咁多種配料撈埋一齊之後 再加埋佢嘅醬汁 好多元化 好好食😋 而且佢好大碗 夠飽肚 有好多蛋白質同埋菜 夠晒健康😂-🤤三文魚poke bowl我哋揀咗三文魚 🤤加咗雞蛋 蟹子 香菇 紫菜絲 再加埋杏仁 紫菜 芝麻 木魚絲 🥰口感好豐富 配料都落咗好多 三文魚好新鮮 😍醬汁要咗蜜糖香醋醬 酸酸甜甜 撈埋一齊 真係好正😂-🥰八爪魚 吞拿魚 poke bowl另一個我哋揀咗八爪魚 同埋吞拿魚 份量都係好多 🤣八爪魚口感彈牙 吞拿魚同三文魚一樣都係好新鮮 配料要咗蕃茄 海帶 豆腐 🥰佢嘅豆腐好好食 醬汁揀咗山葵乳酪 少少辣 同八爪魚好夾 😍-😍雞胸poke bowl最後一碗 我哋揀咗雞胸 肉質一啲都唔乾 好Juicy 配料要 蕃茄 香菇 蟹子 同埋quinoa🤣🤣 quinoa好好咬 🤣 蟹子都好好食 今次我哋要咗果仁芝麻醬 🤤 我哋都最鍾意呢一個 sauce ! 另外都加咗木魚絲 果仁 紫菜 總之成碗撈埋一齊食 就好好味 而且真係好夠飽😂-📍peek a poke尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫 h
😍大大碗新鮮poke bowl😍

🤤三文魚poke bowl

🥰八爪魚 吞拿魚 poke bowl

😍雞胸poke bowl

📍peek a poke
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫 heath s01b號鋪
2023-10-17 97 views
有時總會想吃點清新輕盈的食物,於是來到重慶大廈地庫,試試夏威夷蓋飯。吖嘻先生 $88 + 八爪魚20克 $15吖嘻先生餸料包括刺身吞拿魚、枝豆仁、青蔥和香菇,另加八爪魚20克,配上山葵乳酪醬。Base選了一半壽司飯,一半沙律菜,這樣就可以飽肚,又可吃菜。份量很多,猶如一座山,刺身吞拿魚不會太軟有嚼勁,八爪魚20克份量不少,爽口不難咬開,沙律菜新鮮,山葵乳酪醬帶點辣味,十分開胃。加州風味 $98加州風味餸料包括刺身三文魚、青瓜、雞蛋絲和三文魚子,配上果仁芝麻醬。Base選了一半珍珠糙飯,一半沙律菜。份量和吖嘻先生一樣,猶如一座山,雞蛋絲除有營養,亦令賣相生色不少。刺身三文魚和三文魚子新鮮,沒有腥味,青瓜清新爽口,餸料和果仁芝麻醬十分匹配,味道可口。玫瑰茉莉花茶 (熱) $5 (跟餐價)茶味濃厚,玫瑰和茉莉淡淡花香怡人,減壓之選。看到別桌在吃炸物,抗拒不到,於是我們叫了芝士條和炸雞。芝士條 $48芝士條即叫即炸,熱烘烘的,外皮香脆,芝士味濃。炸雞 $48炸雞也是即叫即炸,炸皮薄而香脆,雞肉嫩滑,肉汁飽滿。附送的千島醬汁添加了辣椒碎,開胃惹味。因為牛油果食品已售罄,幸好有可愛的牛油果公仔,和

吖嘻先生 $88 + 八爪魚20克 $15
吖嘻先生

加州風味 $98
加州風味
玫瑰茉莉花茶 (熱) $5 (跟餐價)
茶味濃厚,玫瑰和茉莉淡淡花香怡人,減壓之選。

看到別桌在吃炸物,抗拒不到,於是我們叫了芝士條和炸雞

芝士條 $48
芝士條
芝士條即叫即炸,熱烘烘的,外皮香脆,芝士味濃。

炸雞 $48
炸雞

因為牛油果食品已售罄,幸好有可愛的牛油果公仔,和他拍照留念吧。
餐廳頗有心思,以滑浪板作佈置,營造輕鬆的氣氛,下次來要吃牛油果豆腐。
吖嘻先生
芝士條
2023-10-12 398 views
每日要食沙律的人表示,POKE BOWL店通常都係逼😵‍💫+唔可以坐得耐😪💥尖沙咀重慶大廈分棟“health慶方”同重慶大廈完全!分開!,富有藝術感之餘文青藝術feel,裏面有一系列健康輕食選擇🥗呢日去左之前朋友推介我既peek a poke~環境:讚!有沙發位,不用等位,有40個位左右4個人坐都得。播日本歌/廣東歌,都係light pulse舒服。店內有船艙海邊設計,QR code自助落單。✼••┈┈••••┈┈••✼自選風味碗 雙拼 ($108加配料飲品後$133)慢煮雞胸 | 八爪魚 | 壽司飯+沙律菜 | 雞蛋絲 | 豆腐 | 紫洋蔥 | 溫泉蛋 | 山葵乳酪醬 | 醬另上 | 木魚絲 | 紫菜絲 | 玫瑰茉莉花茶(香!!)慢煮鷄胸 $98沙律菜 | 海帶芽 | 雞蛋絲 | 青瓜 | 番茄 | 蜜糖香醋汁 | 醬另上 | 紫菜絲自選碗同固定bowl價錢一樣,只係自由度更高可以轉配菜醬汁💓我醬另上,朋友覺得都開胃🪶我個人食得比較清淡,海帶芽+雞肉都有本身調味😝單食都好好味啦!配料推介➡️海帶芽 雞蛋絲 番茄🍅牛油果豆腐 $48補充蛋白質好選擇,牛油果(好脂肪)同滑豆腐(蛋白質:呢度

環境:

✼••┈┈••••┈┈••✼
自選風味碗 雙拼 ($108加配料飲品後$133)

慢煮雞胸 | 八爪魚

慢煮鷄胸 $98

配料推介➡️海帶芽 雞蛋絲 番茄🍅

牛油果豆腐 $48
補充蛋白質好選擇,牛油果(好脂肪)同滑豆腐(蛋白質:呢度大約16g)都係健康好選擇,呢度食完300kcal多少少左右

✼••┈┈••••┈┈••✼
📍Peek-A-Poke (重慶大廈)

💚環境舒服加分,飲品選擇多
💚有熱食main選擇,份量大沙律人夠滿足食得曬🤞🏻可再去!
無加一

慢煮雞胸 | 八爪魚
  • 慢煮鷄胸
有一日同事問我:有冇食過夏威夷菜??🤔🤔咁講真又真係未食過~直頭聽都未聽過…😅佢話夏威夷菜叫做poke bowl 🥙,其實即係素食或者健康飲食嘅一個類別,原來重慶森林樓下「慶方」開咗一間,問我試唔試~本住「有食唔食,罪大惡極…」嘅精神,梗係奉陪啦!!行落去「慶方」先發現原來都有好多食肆舖仔,直行唔夠廿步就見到呢間Peek-A-Poke,真係有個poke🤭🤭😅🤣🥙喎~佢個menu有啲set好咗嘅特色風味碗,以三文魚或者吞拿魚刺身作為主菜,跟住配搭唔同嘅醬汁(都有成六款咁多…),或者你可以自選,雙拼都得。自選就可以自己揀三款餸,可以揀跟壽司飯、珍珠糙米、沙律菜,又或者雙拼,總之選擇千變萬化!!我哋叫咗一個「加州風味」,再加一個「雙拼自選」吞拿魚同八爪魚,跟豆腐、香菇、木魚絲同蟹子~嘩!!真係估唔到咁大碟㗎!!😱我哋兩個女人仔,真係要非常努力~🙏🏻💪🏻因為我哋仲嗌咗炸雞同牛油果豆腐~係呀😅係牛油果豆腐呀🤭🤭真係聽到未聽過,但係配埋紫菜絲同木魚絲,再加個鰹魚醬汁,口感十分清新!🥰😘喜愛素食或者清簡飲食嘅人一定中意!

加州風味

自選雙拼碗(吞拿魚+八爪魚)

2023-10-10
$155 (Dinner)
加州風味
自選雙拼碗(吞拿魚+八爪魚)
  • 自選雙拼碗
【尖沙咀清新健康夏威夷蓋飯🥗🅟🅔🅔🅚-🅐-🅟🅞🅚🅔】-打風係屋企無聊無野做🌀出返個食評先~今日要介紹嘅係超大碗嘅夏威夷蓋飯🥗🅟🅔🅔🅚-🅐-🅟🅞🅚🅔🥗佢係銅鑼灣同尖沙咀都有店舖,想食得健康又滿足😝Poke Bowl係一個唔錯嘅選擇!-尖沙咀店係重慶大廈『慶方』地庫❗️🙅🏻‍♀️唔係重慶大廈入面🙅🏻‍♀️❗️係大廈隔離嘅扶手電梯落去就會搵到✅餐廳以湖水綠同淺木色作為主調,仲有衝浪板做裝飾🌊🏄‍♀️充滿夏威夷海洋氣息~-食物方面,大家可以按喜好自由配搭Poke😻可單拼或雙拼,先揀蓋飯底🍚➡️再揀主食🍣➡️配料➡️最尾揀埋醬料同topping就搞定✅如果唔想諗要咩配料,特色風味碗就啱曬你😝仲有⑥款唔同口味,包括:🥗夏威夷風味 POH-KEH🥗加州風味CALIFORNIA🥗吖嘻先生 AHI-SAN🥗輕盈之選 GO GREEN🥗香菇素素 THE VEGAN🥗火辣辣鷄胸 HEALTHY PROTEIN☝🏻所有Poke都可選壽司飯/沙律菜/糙米飯式者兩溝🙋🏻‍♀️仲可以揀份量:迷你碗$68,正常碗$88,增量碗$128☝🏻-😋自選風味碗 雙拼 $108呢個係雙拼雜錦香菇同三文魚🐟小編嗌咗豆腐,雞蛋絲同青瓜🥒做配菜,仲加
【尖沙咀清新健康夏威夷蓋飯🥗🅟🅔🅔🅚-🅐-🅟🅞🅚🅔】

🥗夏威夷風味 POH-KEH
🥗加州風味CALIFORNIA
🥗吖嘻先生 AHI-SAN
🥗輕盈之選 GO GREEN
🥗香菇素素 THE VEGAN
🥗火辣辣鷄胸 HEALTHY PROTEIN

😋自選風味碗 雙拼 $108
呢個係雙拼雜錦香菇同三文魚🐟小編嗌咗豆腐,雞蛋絲同青瓜🥒做配菜,仲加咗$10蟹籽同$15 溫泉蛋 🍳😜
肥美嘅三文魚,嫩滑嘅豆腐,爽脆青瓜加埋卜卜脆嘅蟹籽😍口感一百分💯不過本身已經有醬同埋太多餸🧐唔係好食到溫泉蛋😅唔嗌都得~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋自選風味碗 雙拼 $108
呢碗係雙拼吞拿魚同雜錦香菇🍄,配菜就揀咗海帶芽、雞蛋絲同酸蘿蔔,仲加咗$15嘅鮮蟹肉😗topping有紫菜絲、芝麻、木魚絲、果仁、辣椒碎🌶️同埋脆蒜片成個勁大碗超豐富🥰刺身夠新鮮,沙律菜爽脆🥗超fresh!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋桂花烏龍茶 & 玫塊茉莉花茶🌹 跟餐$10
冰茶用咗小熊膠樽裝住🐻好可愛😝桂花同玫塊嘅香味都幾出,不過有少少苦澀😗

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

📍Peek-A-Poke
尖沙咀:尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖
銅鑼灣:銅鑼灣希雲街16號地舖
💸人均消費:$140
2023-10-08 26 views
平時都唔係好鍾意食呢啲健康野,但見朋友請就試一試,點知岀乎意料地好味我地嗌左一個加州風味同埋一個自選風味 (八爪魚&三文魚),同埋一個炸薯蝦同炸雞,整體味道都ok,啱曬想減肥,食得飽,同健康人士

2023-07-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
#foodiezo食在尖沙咀 #foodiezo九龍篇第一次食PeekAPoke係喺銅鑼灣分店,嗰陣係夜晚禁堂食。。。所以當時係買咗外賣去維園食😅 成個公園都係食外賣嘅人,諗返就覺得好拎慘🫥 記得嗰陣一打開個飯,嘩咗出聲,啲飯係塞實曬!仲要勁多吞拿魚,總之個份量係夠2個人食😂 黎到2023,見到佢喺尖沙咀有分店,就去搵吓啲回憶,結果發現,佢嘅份量都係無少過🤣 通漲完全影響唔到良心小店嘅營運初衷,宗旨一定係要塞滿客人個肚😆 講真,我係超級欣賞同尊重呢個態度,好過好多又加價份量又少咗嘅鋪頭🥲 大食之人一定要多啲支持呢間小店!!!—————————————————————🥗自選風味碗 雙拼 $108(另加 海帶芽$10、鮮蟹肉 $15)本身呢個碗係包咗兩個主食、三種配料同埋醬😀 我揀咗必叫嘅吞拿魚同八爪魚、蟹子、豆腐、香菇☺️ 貪心想食多幾個配料就加咗錢叫海帶芽同鮮蟹肉🤓 我最欣賞係呢度所有嘢都會切到一粒粒,啱曬我呢啲懶𡁻嘢嘅人🤪 吞拿魚新鮮,係赤身嗰種,所以切粒就易入口好多 又無筋👍🏻 八爪魚好爽口,唔難咬開,推介大家叫鮮蟹肉,絕對對得住個價錢,啖啖鮮甜,加埋啲海帶芽食,好濕潤,層次感大增!
#foodiezo食在尖沙咀 #foodiezo九龍篇

—————————————————————
本身呢個碗係包咗兩個主食、三種配料同埋醬😀 我揀咗必叫嘅吞拿魚同八爪魚、蟹子、豆腐、香菇☺️ 貪心想食多幾個配料就加咗錢叫海帶芽同鮮蟹肉🤓 我最欣賞係呢度所有嘢都會切到一粒粒,啱曬我呢啲懶𡁻嘢嘅人🤪 吞拿魚新鮮,係赤身嗰種,所以切粒就易入口好多 又無筋👍🏻 八爪魚好爽口,唔難咬開,推介大家叫鮮蟹肉,絕對對得住個價錢,啖啖鮮甜,加埋啲海帶芽食,好濕潤,層次感大增!另外建議大家叫返壽司飯,會更夾,唔想食咁多飯可以揀半飯半沙律菜再少飯🤭 醬就推介山葵乳酪醬,少少嗆鼻但又恰到好處,令平平無奇嘅壽司飯都可以突出🫡
Type of Meal
Dinner
  • 山葵乳酪醬
  • 吞拿魚
  • 鮮蟹肉
  • 海帶芽
2023-10-05 72 views
夏威夷魚生飯是漁民把新鮮魚生切成塊。將小塊魚生混合其他新鮮食材加入調味料或醬汁今日我就又黎到尖沙咀慶方,食魚生飯因為上次黎商場見到叫combot set 加$2 就有玄米茶或汽水而且分量多所以今日收工就同媽咪一齊去食我們本身都喜歡食吞拿魚同三文魚刺身所以叫左夏威夷風味$88同加州風味$98,飲品叫左紅棗茶同蜜糖綠茶 都係加$5 熱飲小食叫左炸雞$48同牛油果豆腐都係$48餐廳用QR落單,點單後可以到櫃檯比現金或在網上付款夏威夷風味有吞拿魚 非常新鮮,高質肉質👍海帶,紫洋蔥配鰹魚醬汁 加州風味三文魚 油脂豐富配上三文魚子,雞蛋絲,青瓜,醬汁係黑仁芝麻醬非常美味兩款飯可以選壽司飯,糙米飯,沙律菜我選左糙米飯非常好食👍沙律菜 非常新鮮👍無論是運動健身人士或清淡飲食的愛好者都會喜歡牛油果豆腐配上木魚絲同紫菜絲好清新炸雞炸起多汁👍嫰滑👍餐廳裝修以夏威夷風格,色彩繽紛,坐位寬闊有自助冷熱水同餐具區
夏威夷魚生飯是漁民把新鮮魚生切成塊。
將小塊魚生混合其他新鮮食材
加入調味料或醬汁

今日我就又黎到尖沙咀慶方,食魚生飯

因為上次黎商場見到

叫combot set 加$2 就有玄米茶或汽水

而且分量多

所以今日收工就同媽咪一齊去食

我們本身都喜歡食吞拿魚同三文魚刺身

所以叫左夏威夷風味$88同加州風味$98,
飲品叫左紅棗茶同蜜糖綠茶 都係加$5 熱飲
小食叫左炸雞$48同牛油果豆腐都係$48

餐廳用QR落單,點單後可以到櫃檯比現金或在網上付款

夏威夷風味

有吞拿魚 非常新鮮,高質肉質👍
海帶,紫洋蔥配鰹魚醬汁

三文魚 油脂豐富
配上三文魚子,雞蛋絲,青瓜,醬汁係黑仁芝麻醬
非常美味

兩款飯可以選壽司飯,糙米飯,沙律菜

我選左糙米飯
非常好食👍

沙律菜 非常新鮮👍

無論是運動健身人士或清淡飲食的愛好者都會喜歡

牛油果豆腐配上木魚絲同紫菜絲

好清新

炸起多汁👍

嫰滑👍

餐廳裝修以夏威夷風格,色彩繽紛,坐位寬闊

有自助冷熱水同餐具區

2023-10-04
$146 (Dinner)
  • 加州風味
  • 炸雞
  • 夏威夷風味
2023-10-04 15 views
Poke Bowl 真係好好食!食極都唔厭!😍😍今次去咗尖沙咀重慶大廈樓下呢間!加州風味poke bowl $98揀咗一半壽司飯一半沙律菜,嚟到嘅時候俾個份量嚇親!😂😂超級大碗!加州風味裏面有刺身三文魚,青瓜雞蛋絲同埋三文魚籽😍😍😍呢個配搭好Fresh! 而呢個飯係配果仁芝麻醬!勁配合!火辣辣雞胸 $88個辣辣地嘅醬汁配埋雞胸肉好惹味!😋😋啲雞胸肉唔會好鞋!再配埋豆腐一齊食更加香滑!呢度仲可以俾你揀醬汁另上,超級方便!自己想加幾多就幾多!牛油果奶昔 跟餐加咗$38超級香牛油果味,奶昔嘅質地超級綿滑🥰🥰牛奶同牛油果嘅味道平衡,唔會互相搶咗大家!🫶🏻🫶🏻 另外我哋叫咗炸番薯條 $48番薯條嚟到嘅時候熱辣辣, 食落去外脆內軟,而且甜甜哋超好食!佢仲配咗個山葵乳酪醬,對於我嚟講我覺得就咁食番薯條已經好好食😍😍😍

加州風味poke bowl $98

火辣辣雞胸 $88

牛油果奶昔 跟餐加咗$38

另外我哋叫咗炸番薯條 $48
2023-09-28 14 views
📍𝕿𝖘𝖎𝖒 𝕾𝖍𝖆 𝕿𝖘𝖚𝖎🥂 #cynintst #eatintst▪三文魚自選碗 (豆腐,雞蛋絲,蟹籽,牛油果,溫泉蛋) 🥗加洲風味碗 (三文魚,三文魚籽,雞蛋絲,豆腐,牛油果,溫泉蛋) 💯桂花烏龍茶 🌼無糖可樂 🥤-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。----- 呢間poke bowl應該係🐰食過嘅之中最大份嘅一個 完全係堆到成座山咁高 而且唔好以為下面係菜就好空 啲配料放到實一實 一定要由上食到下先得🤣▪
📍𝕿𝖘𝖎𝖒 𝕾𝖍𝖆 𝕿𝖘𝖚𝖎🥂
#cynintst #eatintst

三文魚自選碗 (豆腐,雞蛋絲,蟹籽,牛油果,溫泉蛋) 🥗

桂花烏龍茶 🌼
無糖可樂 🥤

2023-09-28 13 views
其實都市人返工咁忙,每日出去食飯好少有機會食菜, 所以poke bowl簡直係我地呢啲OL恩物,有日本魚生之餘又有充足嘅蔬菜!今日同朋友行開尖沙咀,專登試咗呢一間!我哋兩個人每人叫咗一份poke bowl,另外仲為食叫咗個堂楊雞炸物小食🍚Poke自選碗三文魚、雞胸肉、蟹柳 (半菜半飯,青檸辣醬)三文魚、吞拿魚、蟹肉(半菜半飯,鰹魚醬油)poke bowl sauces 係成碗嘅靈魂,朋友試咗青檸辣醬,佢有少少似千島醬嘅質地,不過偏酸,而且帶有少少辣味,食落去好開胃,但又唔似沙律醬咁膩!而我試嘅鰹魚醬油就啱晒減肥嘅女仔啦,因為一定卡路里最低,識落亦都唔會太淡味!全部配料都好新鮮,三文魚同吞拿魚都幾肥美!唐揚炸雞配青檸辣醬諗住健康啲黎食菜,但最後都係敵唔過自己為食,雞好滑,配埋辣醬好惹味!溫馨提示,佢哋嘅Poke Bowl好大碗,女仔叫咗小飯都應該夠飽!呢度嘅餐廳行夏威夷風,仲有好多隻小牛油果公仔陪住大家食飯,好得意!📍Peek-A-Poke (重慶大廈) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫 Heath S01B號舖

🍚Poke自選碗
三文魚、雞胸肉、蟹柳 (半菜半飯,青檸辣醬)
三文魚、吞拿魚、蟹肉(半菜半飯,鰹魚醬油)
全部配料都好新鮮,三文魚同吞拿魚都幾肥美!

唐揚炸雞配青檸辣醬

📍Peek-A-Poke (重慶大廈) (尖沙咀)