Peek-A-Poke最近大吃大喝了很多天,想吃清淡一點的食物,便去食現在流行的Poke Bowl。餐廳位於重慶大廈附近,鄰近尖沙咀地鐵站,十分方便!🔥加州風味 $98⭐️9/10⭐️主食可以選擇壽司飯、珍珠糙飯或沙律菜,亦可以選擇其中的兩款。材料包括三文魚刺身、青瓜、雞蛋絲、三文魚籽和果仁芝麻醬。簡單輕食之選,亦是三文魚控必選的Poke Bowl。三文魚刺身份量很多,小編選擇了壽司飯作配搭,非常美味,是餐廳特色風味碗之一!🔥自選風味碗雙拼 $108+$15⭐️8.5/10⭐️小編主菜選擇了三文魚和慢煮雞胸,三文魚刺身新鮮,慢煮雞胸非常軟腍!主菜還有吞拿魚、八爪魚和雜錦香菇。配料有超過10種選擇,小編選擇了蟹籽、青瓜和紫洋蔥,還加錢追加了鮮蟹肉。小編選擇了沙律菜和珍珠糙飯作主食,配合鰹魚醬油、紫菜絲、木魚絲和炸脆片,增加口感!不過小編建議沙律菜或飯任選其一會比較好食!🔥炸雞 $48⭐️9/10⭐️大推炸雞,不會炸得太乾身,非常Juicy,配合惹味醬汁,絕配!🔥士多啤梨奶昔 +$38⭐️7.5/10⭐️單點要$58,跟餐會比較化算。🔥檸檬薑蜜 +$5
Peek-A-Poke

🔥加州風味 $98⭐️9/10⭐️

🔥自選風味碗雙拼 $108+$15⭐️8.5/10⭐️

🔥炸雞 $48⭐️9/10⭐️

🔥士多啤梨奶昔 +$38⭐️7.5/10⭐️
單點要$58,跟餐會比較化算。

🔥檸檬薑蜜 +$5
2024-01-27 403 views
📍 Peek-A-Poke去完旅行翻黎想食得清淡啲,呢間poke bowl主打低卡,以健康為首;同時食物款式多樣,俾客人好多唔同既選擇!😍餐廳裝潢設計簡潔清新,入到去有種心情舒暢嘅感覺~🥣自選風味碗 雙拼 $110成個bowl有三文魚🍣、八爪魚🐙、壽司飯、雞蛋絲、蕃茄豆腐,配上果仁芝麻醬▶️各款既主食豐富,三文魚係新鮮,冇雪味;八爪魚切得好大粒,食落爽口彈牙,而且份量多到鋪滿成碗飯面😛係食之前攪拌均勻會更加好食🤤醬料/配料方面,我全選🤣有齊曬鰹魚醬油、紫菜絲、芝麻、木魚絲、果仁、脆蒜片等等,口感豐富,多樣味道既享受👅🥣自選風味碗 雙拼 $110 朋友就揀左慢煮雞胸🐥、八爪魚🐙、珍珠糙飯、沙律菜、豆腐、雞蛋絲同蟹子~▶️碟bowl亦係搭到好高!雞胸食落唔會覺得好鞋,比預期嘅好😌八爪魚既份量好多!豆腐質地嫩滑;大量嘅蟹籽鋪喺最頂,一啲都唔吝嗇😚 碗底揀左珍珠糙飯+沙律菜,比例啱啱好,女仔食會啱啱好🐥炸雞 $48呢個必叫!!!炸粉唔厚,做到皮薄香脆~炸完之後仲保留到肉汁,好juicy~😎炸雞一共有6大嚿;最好食嘅係特製嘅靈魂醬汁,似千島醬嘅味道,食落酸酸甜甜,少少微辣🤏愈食愈開胃!🍌香蕉奶昔 $
📍 Peek-A-Poke

三文魚

🥣自選風味碗 雙拼 $110

🥣自選風味碗 雙拼 $110

🐥炸雞 $48

香蕉奶昔

🍌香蕉奶昔 $38
香蕉味好出,口感絲滑😚出邊飲開嘅香蕉奶昔大多都係偏甜,但呢杯反而係香蕉味重,反而冇咁甜~

⭐️好味指數:7.8/10

📍 Peek-A-Poke (heath慶方) (尖沙咀)

#尖沙咀 #heath慶方 #peekapoke #poke #healthy #bowl #健康 #fresh #green
三文魚
香蕉奶昔
  • 自選風味碗 雙拼
Poki bowl近年超流行因為一黎又可以食到最受歡迎既三文魚&吞拿魚啦仲加埋健康既toppings 例如豆腐/ 磨菇/ 牛油果等等之外仲有你鐘意既醬汁 口味由你自己調配今日黎左尖沙咀既peek a poke哈哈因為呢間有得拎我最愛既ian應援除左ian之外仲有其他mirror 成員架任拎冇問題~加州風味既Poki bowl有刺身三文魚、青瓜、雞蛋絲、三文魚子和芝麻醬自己仲加上了牛油果和溫泉蛋一上枱勁勁勁勁大碗囉第一次見到咁大隻碟既poki bowl驚訝程度爆登呀~之後見到原來有mini size女仔真係可以叫個mini size就ok~味道好豐富 刺身三文魚和青瓜帶來清新的口感雞蛋絲和三文魚子令到個bowl好有豐富感芝麻醬好match三文魚 啖啖都好夠味呀而我friend就揀左自選的Poki bowl選擇了三文魚和吞拿魚作為base可以揀壽司飯並搭配了沙律呢個又係少見既 通常個底一係salad/ 一係飯佢有得mix其實好好 又有得食菜又會有飯俾你飽肚配料方面,我選擇了香菇和小蕃茄香菇好香~ 用左少少黑椒&鹽有調味先小蕃茄的微酸味都很好地融入bowl 小蕃茄好大粒好甜又健康~牛油果豆腐
Poki bowl近年超流行
因為一黎又可以食到最受歡迎既三文魚&吞拿魚啦
仲有你鐘意既醬汁 口味由你自己調配
今日黎左尖沙咀既peek a poke
哈哈因為呢間有得拎我最愛既ian應援
除左ian之外仲有其他mirror 成員架
任拎冇問題~

加州風味既Poki bowl

刺身三文魚、青瓜、雞蛋絲、三文魚子和芝麻醬
自己仲加上了牛油果和溫泉蛋
一上枱勁勁勁勁大碗囉

第一次見到咁大隻碟既poki bowl
驚訝程度爆登呀~
之後見到原來有mini size
女仔真係可以叫個mini size就ok~
味道好豐富 刺身三文魚和青瓜帶來清新的口感
雞蛋絲和三文魚子令到個bowl好有豐富感
芝麻醬好match三文魚 啖啖都好夠味呀

而我friend就揀左自選的Poki bowl

選擇了三文魚和吞拿魚作為base
可以揀壽司飯並搭配了沙律

呢個又係少見既 通常個底一係salad/ 一係飯
佢有得mix其實好好 又有得食菜又會有飯俾你飽肚

配料方面,我選擇了香菇和小蕃茄
香菇好香~ 用左少少黑椒&鹽有調味先

牛油果豆腐

我地仲叫左呢個小食~
當初冇諗到咁大碗哈哈 仲叫埋個小食
不過呢個應該唔算好高卡路里姐
因為牛油果+豆腐 都係健康食物
有少少淡醬油係底
清清地又少少咸味又唔會太over~

Peek-A-Poke
好耐之前食過銅鑼灣分店既Peek-A-Poke,當時已經覺得又飽肚又好食又健康。最近見到尖沙咀開左分店,又再去食多次😋今次食多左唔同既野~一樣覺得好滿足!而且佢係尖沙咀既外置好方便,地鐵站出黎行幾分鐘就到。 1️⃣自選風味碗 雙拼($108) 主菜: 吞拿魚+三文魚 飯底:珍珠糙飯+沙律菜 配料:香菇+枝豆+蟹子+海帶芽($10)+鮮蟹肉(+$15) 醬汁:山葵乳酪醬 調味料:紫菜絲+芝麻+木魚絲+海鹽+果仁+辣椒碎+脆蒜片  食魚生最鍾意就係吞拿魚同埋三文魚,黎到食poke bowl都唔例外!魚生份量多,配料都有好多健康好味既選擇,一上枱係堆到好高既一碗😳大推佢地既山葵乳酪醬~有輕微wasabi既嗆鼻感但係唔會太多,而且都唔會感覺好膩。成碗絕對係高蛋白低脂又好食既配搭!   2⃣️自選風味碗 雙拼($108) 主菜: 八爪魚+雜錦香菇 飯底:壽司飯+珍珠糙飯 配料:海帶芽+雞蛋絲+豆腐 醬汁:果仁芝麻醬 調味料:紫菜絲+芝麻+木魚絲+海鹽+果仁+辣椒碎+脆蒜片  朋友唔係太好魚生,於是嗌左兩款主菜都係熟食,八爪魚爽彈,香菇粒粒夠多夠香。另外果仁芝麻醬都好有驚喜!好creamy,但係又唔會感覺
 1️⃣自選風味碗 雙拼($108)
主菜: 吞拿魚+三文魚
飯底:珍珠糙飯+沙律菜
醬汁:山葵乳酪醬
調味料:紫菜絲+芝麻+木魚絲+海鹽+果仁+辣椒碎+脆蒜片
 2⃣️自選風味碗 雙拼($108)
主菜: 八爪魚+雜錦香菇
飯底:壽司飯+珍珠糙飯
配料:海帶芽+雞蛋絲+豆腐
醬汁:果仁芝麻醬
調味料:紫菜絲+芝麻+木魚絲+海鹽+果仁+辣椒碎+脆蒜片  朋友唔係太好魚生,於是嗌左兩款主菜都係熟食,八爪魚爽彈,香菇粒粒夠多夠香。另外果仁芝麻醬都好有驚喜!好creamy,但係又唔會感覺太過heavy。
3⃣️牛油果奶昔(+$38)
感覺好足料好creamy,奶味都夠,同牛油果味幾balance。
  4⃣️炸薯蝦($48)
炸薯蝦啱啱炸起出黎,夠脆唔油👍
5⃣️炸雞($48)
炸雞既醬汁好好味!偏橙色,有少少千島醬feel,但又唔完全係,絕對值得一試!
牛油果奶昔
牛油果奶昔
做完運動,友人推薦附近一間食Poke Bowl的健康餐廳。餐廳以夏威夷為設計主題,裝修清新又簡潔,有一幅充滿夏威夷色彩的裝飾的牆身,好有風味,坐得舒服!每張餐桌面上都有一個QR code,掃一掃就可以自己落單,非常方便!自選風味碗(雙拼)主食:三文魚+八爪魚配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲、青瓜、溫泉蛋碗底:壽司飯醬汁:果仁芝麻醬配料:紫菜絲、海鹽、芝麻、木魚絲、果仁飲料:橙汁自選風味碗(單併)主食:三文魚配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲碗底:壽司飯 + 沙律菜 (多菜)醬汁:果仁芝麻醬 (醬另上)配料:紫菜絲、芝麻、果仁、辣椒碎飲料:熱檸檬薑蜜今次同友人都簡了自選Poke Bowl,可以自由配搭自己喜歡的主食及配料,好適合咩都想食想試的我!食物一上枱,超級吸睛,因為好大碗之餘,Poke Bowl將食物配搭得色彩鮮艷,可以增加食慾!三文魚及八爪魚都超新鮮,而且大大粒,份量亦好多!其他配料的份量都超足料,當中同友人都好愛豆腐,超嫩滑!酸蘿蔔亦好開胃爽口!雞蛋絲好健康又好食!另外,果仁芝麻醬都超好食,可以提升食材既鮮味,食落更好食,而且好健康!飲品方面,簡了兩款較健康的飲品,橙汁果汁味好濃郁,熱檸檬薑

自選風味碗(雙拼)
主食:三文魚+八爪魚
配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲、青瓜、溫泉蛋
碗底:壽司
醬汁:果仁芝麻醬
配料:紫菜絲、海鹽、芝麻、木魚絲、果仁
飲料:橙汁

自選風味碗(單併)
主食:三文魚
配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲
碗底:壽司飯 + 沙律菜 (多菜)
醬汁:果仁芝麻醬 (醬另上)
配料:紫菜絲、芝麻、果仁、辣椒碎
飲料:熱檸檬薑蜜

飲品方面,簡了兩款較健康的飲品,橙汁果汁味好濃郁,熱檸檬薑蜜則好健康養生,凍冰冰的天氣下,飲落肚暖粒粒!

蕃薯條 $48
蕃薯條炸得香脆金黃,熱辣辣,點上芥末沙拉醬一起吃,味道更有層次,而且唔會覺得好油膩!
2024-01-14 14 views
大熱輕食料理Poke Bowl夏威夷魚生飯店,越開越多,大受歡迎原因相信是因為能滿足到香港人注重健康,但又愛食的願望。今天就和運動健身人士朋友來到這間Peek-A-Poke,很喜歡這裏的魚生飯有不同份量給客人選擇,正常Size 對我來說已經叫做驚人嘅份量,所以我都係叫返迷你版都好夠食了!每張餐枱上都有QR code,只要掃一掃便可以自己落單,餐單已經預設好一些特色風味碗,唔想麻煩直接就揀其中一個Signature Bowl,我揀左「加州風味」,而朋友就選擇自選配料的,以吞拿魚、三文魚、蟹子,加壽司飯及沙律菜,調味同醬汁任揀,食啲咩自己都可以話事!除了夏威夷蓋飯,佢啲小食都唔錯。今日就試咗炸薯蝦及炸芝士條,熱辣辣,好好味!飲品亦有多款選擇,今次就試咗兩款花茶,又熱有凍各有特色。
大熱輕食料理Poke Bowl夏威夷魚生飯店,

飲品亦有多款選擇,今次就試咗兩款花茶,又熱有凍各有特色。

• 自選風味碗 雙拼
  • 芝士條
  • 炸薯蝦
世上只有兩類人:很喜歡poke bowl 和 很討厭poke bowl ( ・∀・)我當然是前者,但很難得才找到了一個同好🤣很久沒吃,加料滿滿(愉快清碟😎)2pm吃完後,一直到10pm還是很飽,睡前只吃了一個蘋果就感到足夠了😂 🍴加一服務費:✖ ✿ 吖嘻先生 $88• 珍珠醋飯+沙律菜(多菜) • (免加錢) 吞拿魚 | 枝豆 | 香菇 | 青蔥 | 乳酪芥末醬• (另加點) 海帶芽 +$10 | 鮮蟹肉 +$15 | 八爪魚60克 +$32• 玄米茶 (熱) +$2 ✿ 自選組合 $108• 珍珠醋飯(少飯)+沙律菜(多菜)• (免加錢) 青瓜 | 紫洋蔥 | 藜麥 | 青檸辣醬(另上)• (另加點) 蟹子 +$10 | 鮮蟹肉 +$15 | 八爪魚20克 +$15• 玫瑰花茉莉茶 (熱) +$5 🌟 必加品項1. 鮮蟹肉 ($15) 分量超多超抵,鮮甜啖啖肉2. 海帶芽 ($10) 分量如山丘😂鹹鮮味很開胃3. 花茶,用茶包沖泡,無糖清香,價錢划算😝生酮的可以選全沙律菜底,醬汁另上不吃魚生的有慢煮雞胸也有全素選擇 (香菇、豆腐、枝豆等)除了價錢比叉燒飯貴以外,對我來說也沒有什麼缺點
我當然是前者,但很難得才找到了一個同好🤣
很久沒吃,加料滿滿(愉快清碟😎)

🍴加一服務費:✖

✿ 吖嘻先生 $88
• 珍珠醋飯+沙律菜(多菜)
• 玄米茶 (熱) +$2

✿ 自選組合 $108
• 珍珠醋飯(少飯)+沙律菜(多菜)
• 玫瑰花茉莉茶 (熱) +$5

自選組合 $108

🌟 必加品項
1. 鮮蟹肉 ($15) 分量超多超抵,鮮甜啖啖肉
鮮蟹肉

2. 海帶芽 ($10) 分量如山丘😂鹹鮮味很開胃

3. 花茶,用茶包沖泡,無糖清香,價錢划算😝
玫瑰花茉莉茶 (熱)

生酮的可以選全沙律菜底,醬汁另上
不吃魚生的有慢煮雞胸
也有全素選擇 (香菇、豆腐、枝豆等)
除了價錢比叉燒飯貴以外,對我來說也沒有什麼缺點了😂

鮮蟹肉
  • 花茶
  • 海帶芽
好耐之前係本店食過一次,今次嚟分店翻桌,份量依舊咁驚人🤣個人覺得一碗夠2個女仔Share食!加配飲品嘅價錢亦好抵,例如橙汁+$2,薑蜜+$5~吖嘻先生($88)如果細食嘅朋友可以試吓半飯半菜,又或者有得選擇少飯,吞拿魚嘅份量非常多,配料亦都好多,啖啖都係料,而呢個價錢都好抵食!自選風味碗($108)推介配料:海帶、醉蘿蔔同埋蟹籽!之前試過另外再配溫泉蛋同埋牛油果都好好味!炸雞($48)依舊係咁好食,炸漿唔多!必點!炸甜薯條($48)上面灑咗梅子粉好開胃,再配埋Wasabi沙律醬都好夾!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 7/10CP值: 8/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

炸雞($48)依舊係咁好食,炸漿唔多!必點!

味道: 8/10
服務: 8/10
環境: 8/10
打卡: 7/10
CP值: 8/10
推介值:8/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
$149.5 (Dinner)
  • 炸雞
  • 自選風味碗
  • 吖嘻先生
  • 炸甜薯條
2024-01-10 16 views
#尖沙咀美食 健康又飽肚嘅 @peekapoke 🥣#聖誕 #新年 食太多 想食 #健康 啲😮‍💨朋友就帶我嚟呢到 本身 #openrice 見寫 #重慶大厦 原來係佢隔離嘅 #慶方 😲第一次嚟 原來都好多嘢食🤩我哋嗌咗自選風味碗 雙拼-吞拿魚🍣八瓜魚🐙壽司飯+沙律菜🥗雞蛋絲🥚酸蘿蔔🥕蟹子🦀青檸辣醬🍋全選配料另一碗係吞拿魚🍣慢煮雞胸🐥珍珠糙飯+沙律菜🧋豆腐▫️雞蛋絲🍳酸蘿蔔🥕山葵乳酪醬🍦全選配料兩樣都好快送到 同平時擺碗唔同 係擺碟 重成座山咁高🏔️細食嘅我嗌少飯都食唔晒呀🤣#雞胸 好impressive 幾嫩滑 唔會好嚡🤩個醬都好得意 有wasabi味嘅yogurt醬 冇想像中咁heavy👍 青檸辣醬亦唔會太辣 吊一吊味😸炸薯蝦🍤個醬都係配wasabi yogurt 個蝦都整得好脆😽芝士條🧀非常cheesy a🥳拉絲拉得好勁 呢個一定要趁熱食 又唔會太濟 好鍾意呀😚而且重有 #boardgame 大家問准啲職員都可以玩呀🥳
#尖沙咀美食
健康又飽肚嘅 @peekapoke 🥣

我哋嗌咗

而且重有 #boardgame 大家問准啲職員都可以玩呀🥳

2024-01-08 18 views
Poke Bowl夏威夷魚生飯呢幾年愈來愈流行~呢度充滿夏威夷風彩,松水綠木系為主,餐廳素食為主,低卡低脂非常健康📱以QR code手機落單後,自由配搭自己鍾意嘅食材「吖嘻先生」配壽司飯配沙律$88由魚生、多款配料、飯同醬汁組成清新醒神自選風味碗 雙拼$108慢煮雞胸、雜錦香菇、紫菜絲、木魚絲、果仁、青瓜、脆蒜片配珍珠糙飯+沙律菜材料豐盛滿滿超吸晴,色彩繽紛之餘,2款飯都揀咗「山葵乳酪醬」帶點微辣清新,多重口感,健康又飽肚🍠番薯條$48大條酥脆灑上一啲話梅粉山葵乳酪醬升級$5x2🌹玫瑰茉莉花茶 |🍋檸檬𦾟蜜 🌿桂花烏龍茶$18 |☕️拿鐵$28除咗果茶,有冷壓果汁同其它特飲啱晒打卡
Poke Bowl夏威夷魚生飯呢幾年愈來愈流行~

📱以QR code手機落單後,自由配搭自己鍾意嘅食材

「吖嘻先生」配壽司飯配沙律$88
由魚生、多款配料、飯同醬汁組成清新醒神

自選風味碗 雙拼$108

🍠番薯條$48
大條酥脆灑上一啲話梅粉山葵乳酪醬

升級$5x2
🌹玫瑰茉莉花茶 |🍋檸檬𦾟蜜

🌿桂花烏龍茶$18 |☕️拿鐵$28
除咗果茶,有冷壓果汁同其它特飲啱晒打卡
2024-01-08
Type of Meal
Lunch
  • 夏威夷風味
  • 吖嘻先生
•California $98 (⭐️9.5/10)大推所有三文魚控去食California!有超多好肥美嘅三文魚🍣(仲另加$38叫多份三文魚)、青瓜🥒、蛋絲🍳、三文魚籽、壽司飯🍚、沙律菜🥬同nutty buddy dressing🥜。所有食材好新鮮💦又有營養very happy!!🥰 另外,我仲跟餐+$2叫多咗杯椰子水,真係性價比一流💯Strongly recommend those who love salmon to try this California bowl💫Filled with ample fatty salmon🍣 (I also paid extra $38 for more), cucumber🥒, shredded egg🍳, salmon roes, half susihi rice🍚, half salad🥬 and drizzled with nutty buddy dressing🥜. Everything were fresh💦, nourishing!!🥰Besides, I also paid extra $2 to get a coconut w
•California $98 (⭐️9.5/10)

Strongly recommend those who love salmon to try this California bowl💫Filled with ample fatty salmon🍣 (I also paid extra $38 for more), cucumber🥒, shredded egg🍳, salmon roes, half susihi rice🍚, half salad🥬 and drizzled with nutty buddy dressing🥜. Everything were fresh💦, nourishing!!🥰Besides, I also paid extra $2 to get a coconut water, definitely a great deal💯

•Ahi-san $88 (⭐️8/10)
朋友叫咗呢個Tuna Poke,再另加多一份三文魚(+$38)。成個bowl超豐富,有吞拿魚🍣、枝豆🫛、菇菇🍄、蔥、wasabi yoghurt dressing,朋友都大贊話超正yumm🤪

My friend opted for this tuna poke and added an extra portion of salmon(+ $38). The whole bowl was bountiful with tuna🍣, edamame🫛, mushroom🍄, scallions and wasabi yoghurt dressing. She loved it very much🤪

📍Peek-A-Poke
⭐️𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙧𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 8.75/10
💸𝘼𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩: $50-100
  • California
2024-01-05 45 views
今晚想食得健康啲~同朋友入咗呢一間試吓餐廳裝修好有夏威夷風味,仲有牛油果公仔!好得意!餐廳係自助下單,自助形式,好方便~我同朋友每人叫左一個飯再跟一杯飲品。呢一間餐廳有自己特色風味既bowl,或者可以自己選擇食物配搭。1)特式風味碗-香菇素素呢個bowl真係非常豐富,有香菇、枝豆仁、海帶芽、豆腐和香蔥,搭配上香菇醬油醬汁底部我揀咗沙律菜和珍珠糙飯。我以為成碗都係素為主,唔夠飽~所以再另加左藜麥、牛油果、八爪魚和鮮蟹肉。點知黎到份量好大份!好足!我一個人食唔曬!🫣全部食材都有豐富口感同埋提供了均衡的營養基底。2)自選風味碗另一bowl吞拿魚為主,搭配酸蘿蔔、蟹籽、雞蛋絲和八爪魚,給人一種豪華的感覺。底部揀左要壽司飯,搭配上鰹魚醬汁,增添了濃郁的味道。不過,我必須提醒一下,這兩個的份量真的非常豐盛,一個人可能吃不完。😆材料新鮮,餐廳主打健康為主,餐廳人員態度友善。唔錯~
今晚想食得健康啲~同朋友入咗呢一間試吓

我同朋友每人叫左一個飯再跟一杯飲品。

1)特式風味碗-香菇素素
底部我揀咗沙律菜和珍珠糙飯。
全部食材都有豐富口感同埋提供了均衡的營養基底。

2)自選風味碗

材料新鮮,餐廳主打健康為主,餐廳人員態度友善。唔錯~

2024-01-03
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
【尖沙咀•Peek-A-Poke】@peekapokeππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀健康大碗沙律糙米飯位置位於重慶大廈隔離嘅慶坊地下商場 餐廳環境光猛色彩亮麗 有好多小擺設非常之吸引眼球 餐廳已qr code落單可以因應個人喜好作自選拼搭 有糙米飯壽司飯沙律菜等主題去搭配唔同嘅配料 個人認為十分之健康自選風味碗雙拼 128$三文魚、吞拿魚、珍珠糙飯+沙律菜、香菇、酸蘿蔔、青瓜、海帶芽、醃酸薑、果仁芝麻醬菜色彩繽紛,非常吸引人眼球。飯粒煮得剛剛好,口感非常綿密,搭配上三文魚和吞拿魚,帶有濃郁的海味。沙拉的蔬菜新鮮多汁,非常可口。醃酸薑的辣味和果仁芝麻醬的香氣讓整道菜的層次更豐富。自選風味碗雙拼 128$三文魚、慢煮雞胸、珍珠糙米+沙律菜、海帶芽、雞蛋絲、蕃茄、青瓜、蟹籽、山葵乳酪醬牛油果奶昔&椰青水 38$ & 5$餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 299✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #Peek-A-Poke #web3尖沙咀Peek-A-Poke (heath慶方)尖沙咀彌敦道36-
【尖沙咀•Peek-A-Poke】@peekapoke

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 299
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #Peek-A-Poke #web3尖沙咀
Peek-A-Poke (heath慶方)
===========吞拿魚組合($108)==========================人生第一次試Poke Bowl, 沒甚麼期望反而覺得味道頗有趣。這個組合原本已很多配料, 但加了自選後整個(三文魚子, 溫泉蛋等)也只是$138, 抵食。 味道方面因為加了山葵乳酪醬,  芝麻和海帶, 因此吞拿魚的鮮味更突出。===========牛油果奶昔$38============================極為濃郁,不是快餐店那種只剩下甜味越喝越口渴 / 充滿人造奶粉味的奶昔,應該是以原隻手油果與鮮奶新鮮製成。==============================

2023-11-21
2023-12-28 73 views
好吃的魚生飯不一定要到精緻的日式料理店品嚐,這間位於尖沙咀的魚生飯店一樣能幫助你,店舖裝飾及店員衣著也有濃濃的夏威夷風味,配上聖誕裝飾,令人感受到節日氣氛,魚生飯大大碗,營養均勻,性價比極高吖嘻先生 88元有刺身吞拿魚,枝豆,香菇,青蔥再配上山葵乳酪醬,吞拿魚新鮮油脂味豐富,山葵醬吃後有灼鼻感覺,非常刺激,有菜有刺身,絕對色香味俱全,而且有蟹子,鮮蟹肉,三文魚子,溫泉蛋,豆腐,酸蘿蔔等20多款配料可供選擇,價錢10至38元,飯也可選擇壽司飯,珍珠糙飯,沙律菜,不太餓或想更健康的你可選擇一半飯一半沙律菜呢火辣辣雞胸 88元有慢煮雞胸,蕃茄,豆腐,雞蛋絲配上青檸辣醬,雞胸嫰滑亦辣辣的,亦有大量雞蛋絲,所有配料配搭出色又健康炸雞 48元雞肉香脆不會過焦,咬下有肉汁滲出,配上小小辣的醬汁,口感更豐富炸薯蝦 48元蝦肉彈牙,內有薯蓉,增加飽肚度,香口鬆脆Peek-A-Poke (heath慶方)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖

吖嘻先生 88元

火辣辣雞胸 88元

炸雞 48元

炸薯蝦 48元
蝦肉彈牙,內有薯蓉,增加飽肚度,香口鬆脆

Peek-A-Poke (heath慶方)
火辣新雞胸
火辣辣雞胸
炸雞
$136 (Dinner)
火辣新雞胸
火辣辣雞胸