2024-02-19 79 views
二哥👦🏻啱啱响台灣訓練返嚟成日都同劉媽👩🏻講念念不忘台灣嘅 滷肉飯好啦~ 見二哥👦🏻咁想食近近地就帶👦🏻去圍方 #台北倆伴 食台灣麵今次我哋order咗🍴花雕雞卷·麻辣拌麵雞卷肥瘦適中 有淡淡清香花雕酒味 拌麵加了麻辣醬汁 勁有麻香味🍴鹽酥雞·肉鬆滷肉飯鹽酥雞炸得好酥脆肉嫩滑又有肉汁滷肉鹹香味適中 唔會太鹹 撈飯好正 🍴台南擔仔米粉(輕量) 米粉爽口彈牙 加上肉碎 食得好滋味🍴紅糖地瓜酥地瓜酥口感煙韌軟糯 地瓜香味加上紅糖嘅甜味味道好夾🍹鮮鳳梨水果茶🍹桂圓紅棗茶值得一讚👍🏻呢間職員個個都態度好好~ 好主動又有禮貌台北倆伴 ( #大圍 )📍大圍車公廟路18號圍方5樓528號舖
二哥👦🏻啱啱响台灣訓練返嚟

拌麵加了麻辣醬汁 勁有麻香味

🍴鹽酥雞·肉鬆滷肉飯
鹽酥雞炸得好酥脆肉嫩滑又有肉汁
滷肉鹹香味適中 唔會太鹹 撈飯好正

🍴台南擔仔米粉(輕量)
米粉爽口彈牙 加上肉碎 食得好滋味

🍴紅糖地瓜酥
地瓜酥口感煙韌軟糯 地瓜香味加上紅糖嘅甜味味道好夾

🍹鮮鳳梨水果茶
🍹桂圓紅棗茶

值得一讚👍🏻呢間職員個個都態度好好~ 好主動又有禮貌

台北倆伴 ( #大圍 )
📍大圍車公廟路18號圍方5樓528號舖
2024-02-16 70 views
週末晚餐時間五人位等候甚久,約一個小時左右,放被叫籌,然後由侍者帶入坐。以服務來說,這間台灣餐廳的侍者,🈶求必應,殷勤,手腳快,friendly and nice,很不錯😉。來台灣餐廳吃鍋,一定是為了台式專屬的臭臭鍋或薑母鴨湯底。這次在兩伴品嚐的是臭臭鍋!有些些發酵後的酸臭味,有些些台味。雖然臭度,不足以令甜不辣入味,但比上不足,比下有餘,已經剩過某些主打台式火鍋了。肉鬆蛋餅,還有附贈的很台式的紫菜蛋花湯。很適合貪嘴時吃~

來台灣餐廳吃鍋,一定是為了台式專屬的臭臭鍋或薑母鴨湯底。

肉鬆蛋餅,還有附贈的很台式的紫菜蛋花湯。很適合貪嘴時吃~
2024-02-14 76 views
🇹🇼 台北倆伴偏重口味嘅台灣菜*榨菜肉鬆蛋餅冇乜蛋味都冇榨菜味,不過幾好食😂*紅燒牛肉手工麵個麵底口感唔錯,牛肉超級無敵腍,可惜個湯底完全唔辣*古早滷蜜汁排骨便當好豐富好多小食,蜜汁排骨好好味!滷肉有少少過鹹,反而肉鬆撈飯幾正👍🏻*麻辣鴨血臭豆腐(唔記得影相🤣) 正正常常冇咩特別假期去真係超級多人,入座後限時60分鐘,落單後幾分鐘已經上菜,好有效率🔥 雖然好忙,但係店員都好好服務,值得一讚👍🏻
🇹🇼 台北倆伴
偏重口味嘅台灣菜

*榨菜肉鬆蛋餅
冇乜蛋味都冇榨菜味,不過幾好食😂

*紅燒牛肉手工麵
個麵底口感唔錯,牛肉超級無敵腍,可惜個湯底完全唔辣

*古早滷蜜汁排骨便當

*麻辣鴨血臭豆腐
(唔記得影相🤣) 正正常常冇咩特別

2024-02-12
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-02-02 1578 views
同大仔放學後去圍方買參考書,然後順便食個下午茶先返屋企。由於阿仔鍾意食台灣街頭小食,所以試下呢間「台北倆伴」。餐廳位於商埸最頂層,門面很大,裝修環境大致舒適精美。下午茶時段,提供有十款下午茶套餐,價錢由$46-$62不等,並附送飲品,亦可升級台式特飲。此外亦有不少經典台灣夜市小食供應,更有麻辣牛三寶($128),價錢亦由$38-$128不等。T03《逢甲肉鬆炸菜蛋餅》($48),肉鬆頗多,加上醬汁,蛋餅薄脆,並且已經分切4小件上碟,方便食用,非常精緻。呢份餐啱曬輕食人,吾會太大份量。T06《古早滷肉飯拼大腸麵線》($52),有一碗迷你滷肉飯,加一大碗麵線。滷肉飯配有半隻溏心蛋及肉鬆。麵線夠大碗而且頗多肥腸。呢個餐相對豐富更加抵食,直頭可以當作晚餐食。A01《士林鹽酥雞》($48),最愛小吃之一。上枱賣相不錯,大約有八件左右,入口夠酥脆夠熱,加有炸香葉更添風味。A07 《士林夜市蟹蓋(3件)》($52),阿仔想食,於是叫埋試下。入面釀有魚肉之類,炸至十分香口熱辣辣。最後決定下午茶當晚餐食,最後叫多個燙菜 ,餐廳有三款燙青菜,包括娃娃菜、A菜及秋葵。最後我們選了《香菇滷肉A菜》($48),

最後決定下午茶當晚餐食,最後叫多個燙菜 ,餐廳有三款燙青菜,包括娃娃菜、A菜及秋葵。最後我們選了《香菇滷肉A菜》($48),A菜其實即是油麥菜,都新鮮青嫩。加上滷肉,食落味道更豐富。

2024-01-04
$140 (Dinner)
2024-02-02 128 views
圍方開左一排都未去過😂今日放假就約左朋友去行下,順便食個tea,未有時間去台灣旅行就食住台灣野先(´▽`)餐廳裝修光猛,職員態度親切有禮.老阿嬤焢肉肉鬆滷肉飯配紫菜貢丸湯 $56食台灣野就必點滷肉飯,滷肉飯上有兩件大大舊嘅焢肉口感軟腍,滷肉滷得入味,伴飯一流.盬酥雞肉鬆滷肉飯配紫菜貢丸湯及地瓜酥 $62鹽酥雞都係必點之一,鹽酥雞外皮香脆,雞肉嫩滑,地瓜酥金黃酥脆,中間口感煙韌軟糯,好surprise幾好食!.古早起司芋泥肉鬆蛋餅 $62蛋餅好食,不過我地擺到最後先食就淋左,芋泥唔會太甜,芝士半流心而且芝士味濃郁,啖啖都食到芝士(´▽`)估唔到呢個配搭係好夾又好食.士林夜市蟹蓋(3件)$52蟹蓋炸得好香,食到材料好豐富,有蟹肉、鯪魚肉,紅蘿蔔、粟米粒等等。.炭培烏龍起司奶蓋 +$18茶味夠重唔會甜,兩者味道好夾。朋友話好好飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).愛文芒果起司奶蓋品+$22我係好鐘意芝士奶蓋,由於我飲茶會訓唔到,所以我就揀左芒果味,味道唔會太甜配埋奶蓋一齊飲好creamy!.

老阿嬤焢肉肉鬆滷肉飯配紫菜貢丸湯 $56

盬酥雞肉鬆滷肉飯配紫菜貢丸湯及地瓜酥 $62

古早起司芋泥肉鬆蛋餅 $62

士林夜市蟹蓋(3件)$52

炭培烏龍起司奶蓋 +$18
茶味夠重唔會甜,兩者味道好夾。
朋友話好好飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
愛文芒果起司奶蓋品+$22
本身我係朝著古早起司芋泥肉鬆蛋餅而食呢間餐廳,點知反而宜蘭蟹肉蟹黃拌麵好有驚喜😍😍😍超級超級多既蟹肉蟹黃,多到撈曬d拌麵之餘仲有剩😍😍😍好足料,$128黎講好抵食!d拌麵仲要特別煙靭,好有口感😋古早起司芋泥肉鬆蛋餅都不錯!九層塔起司培根蛋餅就比較鹹,同埋入面塊煙肉仲有好大舊肥膏,可惜本人唔太好肥膏…粒粒藍莓起司奶蓋個奶蓋好正可惜藍莓汁味道比較似糖水,飲唔出係由原粒藍莓攪拌而成既藍莓汁…所以飲品就一般。

宜蘭蟹肉蟹黃拌麵

古早起司芋泥肉鬆蛋餅都不錯!

粒粒藍莓起司奶蓋個奶蓋好正
粒粒藍莓起司奶蓋

• 古早起司芋泥肉鬆蛋餅
2024-01-27 121 views
大圍嘅圍方有好多新餐廳都未食過,今日就去呢到食下台灣菜,見到呢到有呢間---🌟台北倆伴🌟門面好光亮,餐廳裏面好光空間感好多,坐位又闊落坐得舒適,餐牌選擇都好多,而且店員都好好態度,服務好好💕._.🦆| 麻辣鴨血臭豆腐 |🦆麻辣味勁重,好過癮,一上枱臭豆腐嘅花椒八聞到好香,裏面嘅臭豆腐同鴨血嘅數量都好多,味道好入味,好有台灣夜市嘅味道·🧆| 咸蛋黃芋泥酥 |🧆新鮮熱辣辣咁炸起上枱,炸到外層勁酥脆,咬落去非常脆口,裏面係香濃嘅芋頭味,軟腍腍嘅芋泥好有口感,一碟三舊幾抵食👍🏻·🤎| 逢甲大腸麵線 |🤎我最鐘意就係食台灣面線,同台灣味道好貼近,大大碗,而且仲有好多大腸,好香濃,仲配埋啲醋增加味道·🦀| 宜蘭蟹肉蟹黃伴麵 |🦀蟹肉蟹黃已經令我心心眼,仲要數量限定架,個汁好多,足夠撈曬成個面,仲有好多蟹肉,每啖都有好正好滿足,仲會跟送埋一碗肉丸紫菜湯,好台式嘅風味💕._.
._.
._.
Type of Meal
Dinner
2024-01-25 390 views
嚟到新商場圍方,好似冇乜好食咁,全部連鎖店,想搵啲冇乜分店嘅餐廳,咁岩就搵到呢間,得圍方一間分店,夜晚7點,都幾多人排,不過等咗十分鐘左右就有位,店內座位唔算多。冇dinner set,全部單點慢煮豬軟骨便當 $98飯係肉燥+肉鬆,仲有半隻溏心蛋有個紫菜湯,好彩唔係好咸,鴨血豆腐就麻麻地,個汁好怪豬軟骨唔夠汁,同埋有啲鞋彰化花雕雞卷手工麵 $78麵唔算好多,偏淋不過湯底都幾濃味,個雞卷就一般,啲花雕都幾苦宜蘭蟹肉蟹黃拌麵 $128見到佢寫住限量,即刻想叫一碟試吓,估唔到嚟到會係咁樣一堆汁咁不過都夠多,都夠撈得晒成個面,蟹香味還好,都食到少少士林鹽酥雞 $48啲鹽酥雞係一個個圓形好似個波咁,都算脆,不過勁鹹士林夜市蟹蓋個蟹蓋係好脆的,連個蓋都好脆好似薯片咁,入面有啲蟹肉、蘿蔔絲咁,都幾香,不過比較迷你味道還好,但價錢偏貴,亦唔知道邊啲餐先至會有湯,唔知道點解花雕雞卷嗰個就冇俾到湯我哋,不過都冇問到

冇dinner set,全部單點

慢煮豬軟骨便當 $98
飯係肉燥+肉鬆,仲有半隻溏心蛋
有個紫菜湯,好彩唔係好咸,鴨血豆腐就麻麻地,個汁好怪
豬軟骨唔夠汁,同埋有啲鞋
慢煮豬軟骨便當

彰化花雕雞卷手工麵 $78
麵唔算好多,偏淋
不過湯底都幾濃味,個雞卷就一般,啲花雕都幾苦
彰化花雕雞卷手工麵
彰化花雕雞卷

宜蘭蟹肉蟹黃拌麵 $128
不過都夠多,都夠撈得晒成個面,蟹香味還好,都食到少少

士林鹽酥雞 $48
啲鹽酥雞係一個個圓形好似個波咁,都算脆,不過勁鹹
士林鹽酥雞

2024-01-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-01-25 79 views
服務員非常殷勤,服務態度非常好👍🏻👍🏻👍🏻鹽酥雞肉鬆滷肉飯配紫菜貢丸湯及地瓜酥鹽酥雞炸得夠脆,味道可以濃多少少,滷肉飯有半隻唐心蛋,一齊食真好味😋紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯一個餐試哂2款地道台灣主食,分量十足,味道都好夠台味👍🏻花雕雞卷麻辣拌麵紫菜貢丸湯及地瓜酥麵嘅質地軟硬程度適中,醬料適量,啱啱包曬所有麵。味道唔算太辣,微微帶點酸味,食落都唔會太油膩。醉雞充滿濃郁酒香,好適合配埋拌麵一齊食😋下午茶餐有跟餐飲,我地叫咗黑糖薑母茶:有薑味又帶點紅棗玫瑰🌹香💕 荔枝烏龍茶:淡淡荔枝味👍🏻冷泡阿里山綠茶🍵另加了小食和甜品咸蛋黃芋泥酥:外脆內軟,邪惡得來又好味❤️‍🔥芋泥三色芋圓仙草凍:甜度適中,仙草夠台式,芋圓煙靭有口感😋
服務員非常殷勤,服務態度非常好👍🏻👍🏻👍🏻

鹽酥雞肉鬆滷肉飯配紫菜貢丸湯及地瓜酥

紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯
一個餐試哂2款地道台灣主食,分量十足,味道都好夠台味👍🏻

花雕雞卷麻辣拌麵紫菜貢丸湯及地瓜酥
醉雞充滿濃郁酒香,好適合配埋拌麵一齊食😋

下午茶餐有跟餐飲,我地叫咗
黑糖薑母茶:有薑味又帶點紅棗玫瑰🌹香💕
荔枝烏龍茶:淡淡荔枝味👍🏻
冷泡阿里山綠茶🍵

另加了小食和甜品
咸蛋黃芋泥酥:外脆內軟,邪惡得來又好味❤️‍🔥

芋泥三色芋圓仙草凍:甜度適中,仙草夠台式,芋圓煙靭有口感😋
2024-01-19 94 views
今次去大圍試下台式料理,店舖裝修整潔,光線充足,有卡位,下午茶時間好快滿座,好熱鬧😚鹽酥雞肉鬆滷肉飯鹽酥雞大大粒,外脆內軟,裏面juicy,炸粉薄,滷肉飯啲滷肉都滷得好軟熟👍🏻配埋肉鬆口感豐富☺️麻辣鴨血臭豆腐拌麵鴨血同臭豆腐都整得十分出色,下次黎會再食麻辣牛三寶有滷水蛋,牛展,牛筋,牛肚,豆腐,全部都好入味,配埋酸菜送飯一流台灣熱奶茶茶底濃郁,沖得幾好黑糖薑母茶加左玫瑰同杞子,唔會太甜幾好

鹽酥雞肉鬆滷肉飯

麻辣鴨血臭豆腐拌麵
鴨血同臭豆腐都整得十分出色,下次黎會再食

麻辣牛三寶

台灣熱奶茶
茶底濃郁,沖得幾好

黑糖薑母茶
加左玫瑰同杞子,唔會太甜幾好

2024-01-18 81 views
圍方新商場,嚟到試下台北倆伴,鋪頭枱凳擺位比較密,坐卡位比較闊落,有傾偈嘅空間☺️。宜蘭蟹肉蟹黃拌麵(限量)🦀蟹黃好足料,食落似蟹粉,聞上去稍欠香味古早起司芋泥肉鬆蛋餅🥞幾香口,芝士味好夾成個蛋餅,芋泥唔膩,小朋友都岩食粒粒藍莓起司奶蓋🫐幾解渴,味道不過不失炭培烏龍起司奶蓋🍵飲落茶味夠重,起司奶蓋攪勻會比夠creamy餐廳經理服務較專業,通情達理。新餐廳落成,職員質素稍有參差,待加強培訓。期望下次有更高服務質素。台北倆伴📍 台北倆伴 (大圍)大圍車公廟路18號圍方5樓528號舖#台北倆伴 #圍方 #台式餐廳 #大圍餐廳 #foodie #hkkol #hkrestaurant #hkfood #yummy #foodblogger #hkfoodblog #飲食推介 #crazy媽媽 #missmammy #missmammylove

宜蘭蟹肉蟹黃拌麵(限量)🦀
蟹黃好足料,食落似蟹粉,聞上去稍欠香味

古早起司芋泥肉鬆蛋餅🥞
幾香口,芝士味好夾成個蛋餅,芋泥唔膩,小朋友都岩食

粒粒藍莓起司奶蓋🫐
幾解渴,味道不過不失

炭培烏龍起司奶蓋🍵
飲落茶味夠重,起司奶蓋攪勻會比夠creamy

台北倆伴
📍 台北倆伴 (大圍)
大圍車公廟路18號圍方5樓528號舖

2023-12-30
$200 (Dinner)
  • 古早起司芋泥肉鬆蛋餅🥞
2024-01-15 88 views
四人卡位要搭枱,唔俾兩個人坐。 最終見到有兩個單人但係唔識嘅坐咗呢張枱,即係都係兩人坐四人枱,咁樣嘅安排係咪有問題呢? 要求60分鐘限時交枱, 但係店員服務態度係好嘅。 食物似係外面交入嚟加熱, 我杯飲品唔可以少冰,加錢加珍珠,隔離張枱個飯唔可以少汁。

2024-01-15 131 views
今日去大圍行街,見到有間台式餐廳「台北倆伴」好多人食,決定試吓,佢下午茶套餐非常抵食!選擇都好多!有台式特色嘅滷肉飯、麵線、台灣小食、蛋餅…呢啲搭杯嘢飲都只係幾十蚊,CP值非常高!裝修唔錯,環境仲非常舒適,台灣國語歌曲嘅背景音樂,超有氣氛。下午茶餐:逢甲肉鬆榨菜蛋餅 配飲品鮮柳橙四季春。出面好少食到有榨菜肉鬆嘅蛋餅,蛋餅皮薄,豐富嘅肉鬆,口感層次好高,切成4段方便食用。下午茶餐:台南擔仔米粉,嘢飲揀配大甲芋頭芋圓鮮奶。擔仔米粉賣相吸引,充滿台南特色,撈埋肉燥非常惹味。鹽酥雞炸至金黃,酥脆香口。蟹黃秋葵 有豐富嘅蟹黃,邪惡又好味,配搭清爽嘅秋葵,健康又好味!

下午茶餐:逢甲肉鬆榨菜蛋餅 配飲品鮮柳橙四季春。

下午茶餐:台南擔仔米粉,嘢飲揀配大甲芋頭芋圓鮮奶。
擔仔米粉賣相吸引,充滿台南特色,撈埋肉燥非常惹味。

鹽酥雞炸至金黃,酥脆香口。

蟹黃秋葵
有豐富嘅蟹黃,邪惡又好味,配搭清爽嘅秋葵,健康又好味!

今日終於考完試啦🥲可以放監啦🫂問佢想食乜,佢同我講想飲珍珠奶茶😒朋友仔話想黎呢到食,咦😂我都黎過架!食物粒粒藍莓芝士奶蓋🔥呢個必嗌!超級好飲🩷加$22唔太甜,但好濃藍莓汁🫐味但飲完會好飽😅刈包😂😂😂原來呢個叫刈(刮)包,唔識讀😅叫佢交叉包呢個又係新感覺!好軟熟嘅包,夾住好Juice嘅五花腩、好開胃嘅酸菜、好清新嘅蔬菜…一啲都唔膩!真係值得一試豬大腸麵線超級香麻油味🔥同台灣嘅味道一樣🩷連哥哥仔都鐘意🥸芋頭貢丸米粉隻豬仔好鍾意食米粉,佢見到呢個清清地😂可以齋食米粉佢話有芋頭唔鍾意,我就叫佢咬一啖貢丸,然後愛上左🙄佢好彈牙嘅外層,加上好creamy嘅軟心。所以有時真係要夾佢哋試先得🥲台灣腸因為婆婆去咗台灣旅行,買咗啲腸仔做手信😂然後佢話可唔可以食多一次?其實人哋媽媽都想食😀因為台灣腸真係好好食!佢切開一片片,咁就唔怕爆汁出嚟,整污糟自己啲衫🩷🩷🩷鹽酥雞、地瓜酥、滷肉飯配紫菜湯呢個$62,但有咁多樣食物💪🏻啱晒大家,樣樣都可以試!哥哥一食脆卜卜雞,已經問我係咪叫鹽酥雞😀因為佢話鹹鹹地脆脆地好好食🥳我就覺得個地瓜酥超甜超軟糯💪🏻💪🏻💪🏻滷肉飯係用珍珠米,好有咬口之餘仲好香!哥哥話想帶細佬黎食🫂黑

食物

粒粒藍莓芝士奶蓋🔥
呢個必嗌!超級好飲🩷加$22
唔太甜,但好濃藍莓汁🫐味
但飲完會好飽😅

刈包
😂😂😂原來呢個叫刈(刮)包,唔識讀😅叫佢交叉包
一啲都唔膩!真係值得一試

豬大腸麵線
超級香麻油味🔥同台灣嘅味道一樣🩷
連哥哥仔都鐘意🥸

芋頭貢丸米粉
隻豬仔好鍾意食米粉,佢見到呢個清清地😂可以齋食米粉
所以有時真係要夾佢哋試先得🥲

台灣腸
因為婆婆去咗台灣旅行,買咗啲腸仔做手信😂
然後佢話可唔可以食多一次?
其實人哋媽媽都想食😀因為台灣腸真係好好食!
佢切開一片片,咁就唔怕爆汁出嚟,整污糟自己啲衫🩷🩷🩷

鹽酥雞、地瓜酥、滷肉飯配紫菜湯
呢個$62,但有咁多樣食物💪🏻啱晒大家,樣樣都可以試!
哥哥一食脆卜卜雞,已經問我係咪叫鹽酥雞😀
因為佢話鹹鹹地脆脆地好好食🥳
我就覺得個地瓜酥超甜超軟糯💪🏻💪🏻💪🏻
滷肉飯係用珍珠米,好有咬口之餘仲好香!
哥哥話想帶細佬黎食🫂

黑糖珍珠奶茶
呢個係加$12嗰杯,哥哥好想飲珍珠奶茶!呢個值得加💪🏻💪🏻💪🏻奶茶唔算好甜,珍珠有黑糖夠甜,所以啜😚埋一齊啱啱好
哥哥話啲珍珠好細粒,好容易咬(比起出邊茶飲舖珍珠細,又軟)

水果茶
呢個係朋友仔飲,佢都話好好味!

其他

我覺得呢度光猛又乾淨👍🏻我哋坐低嘅時候,可能見到我哋有小朋友,所以都拎幾個碗仔俾我哋🥳我哋就可以嗌嘢食share🙏🏻

今日都多人,可能因為考試季節,大家都早放…同埋下午茶真係好抵食,所以好多人等下午茶👍🏻我哋今次等咗5分鐘就有位啦😊等嘅期間仲可以喺出邊坐陣或者行吓街
因為佢有Gulu 拎飛系統🔥🔥🔥🥳

2024-01-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 粒粒藍莓芝士奶蓋
  • 刈包
2024-01-06 83 views
上次去圍方睇完戲之後搵嘢食,行過見到 @ 都有啲人氣,決定去試下佢地嘅啲下午茶😙 佢地主打台灣菜同手搖飲品,價錢非常親民💕 裝修以清新木系為主,位置雖然有啲逼但可以好似我地咁等卡位,咁就坐得舒服啲👍🏼 紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯 $58Braised Beef Noodle Soup w/ Braised Pork Rice紅燒湯底呈深啡色,味道較清淡🍲 牛肉燉至肉質軟爛,帶有滿滿膠質嘅牛筋🥩 配上煙韌彈牙嘅麵線令層次更為提升🍜 白飯上鋪滿口感香潤但唔油膩嘅滷肉,醬汁包裹米粒嘅感覺真係越食越上癮🤪蟹黃秋葵 $58Okra w/ Crab Roe清新嘅秋葵獨有黏稠嘅口感,就咁食好清淡,配上蟹黃變得鮮美甘甜,絕對係個健康又好食嘅選擇👍🏼麻辣海鮮鍋 $148Mala Seafood Hot Pot呢個鍋有四個辣度揀,我就叫左小辣,佢地會上一小碟麻辣醬,唔夠辣可以自己加🌶️ 配料有津白、金菇、鵪鶉蛋🥚台式嘅水血糕、鴨血同甜不辣🍢 仲有蝦、青口、雞、沙白同釀蟹蓋,超足料🥳 海鮮全部都好新鮮,雞塊嫩滑,最後落埋粉絲索曬啲湯汁夠曬惹味👅

紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯 $58

蟹黃秋葵 $58