2023-12-18
有時去飲你就見到啲人夠唔夠大體,因為很多時候,到你結婚那個時間,同一個群組的朋友沒有那麼多,可能都要搭枱。搭枱的時候,坐下同旁邊的人打招呼,那人居然招呼又唔打🤭,踢到人又唔會講唔好意思,失禮死人。😤一嚟到就好奇怪,點解而家啲炒散超過一半?都係4-50歲中年人,明明以前去飲,啲侍應好多都係年輕少女炒散。🤣服務甚差,去到門口,懶得看座位表,諗住問吓佢20號枱喺邊,她竟然一句答「喺入邊。」去飲的枱不是喺入邊,難道會是在外邊大堂嗎?🫣乳豬份量都叫大大塊,底下肉不算太多,上邊的皮好香脆。😀西芹帶子,帶子大大粒,份量相當多;鮑魚小棠菜,每人都有一大隻鮑魚,味道普通。😃反而這個蟹皇翅味道出眾,有點像以前在旺角金龍船酒家吃過那種美味的金湯蟹皇翅,雖然沒有怎麼吃到蟹肉,不過味道香濃。炒飯以及炒上海麵,都算是大大份,不過這個炒麵,未落豆瓣醬亦都覺得非常之鹹,好像味道有點兒太鹹了吧。
乳豬份量都叫大大塊,底下肉不算太多,上邊的皮好香脆。😀
西芹帶子,帶子大大粒,份量相當多;鮑魚小棠菜,每人都有一大隻鮑魚,味道普通。😃 反而這個蟹皇翅味道出眾,有點像以前在旺角金龍船酒家吃過那種美味的金湯蟹皇翅,雖然沒有怎麼吃到蟹肉,不過味道香濃。